[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
3 809
9 306
113
Ez mind szép és jó, de fordítva is ugyanez megy, már vagy 50x összeomlott Ukrajna hadserege. Aztán egyszer csak átment támadásba az orosz meg vonult vissza meg elkezdte a mozgósítást. Valamiér nekem akkor lenne nagy veszélyben az ukrán haderő, ha decemberben elkezdték volna a következő 300.000-es mozgósítást. Addig a patthelyzet prolongálva.

A háborúnak sajátos lélektana van, ezért léteznek még.

A háború táptalaja az önjáróvá saját karhatalmi egységeknek, saját propagandájuk áldozatául esnek, a végén ők maguk is elhitték azt, amivel a köznépet és a besorozott katonákat kábították.

Nagyon rég, 80 éve akkoriban nem volt bekötve az elektromosság, négy elemi, vagy akár az sem, nem volt tankötelezettség, a falu papja / hittérítője / tanítója / hasonló fője magyarázta a világ dolgait, és a társadalom zöme paraszti jellegű volt. Ma meg az infrastruktúrát lövik szét két nap alatt, és estére sötétben ülnek.

Egyrészt alapvetően pozitívan kell bemutatni minden eseményt, ha más nem volt, akkor lehet találni valamit, pl egy helyi ellentámadást. "Stratégiailag már nem fontos, ezért a védelmét átcsoportosították...." - ezzel párhuzamosan " ...sikeres támadás..." egy másik frontszakaszon volt legtöbbször hallható. A visszavonulást rugalmas elszakadásnak hívták. Esetleg arcvonal lerövidítés, kiegyenesítés, vagy korrekció, a sajtóban bevett terminológia volt. Úgy is magyarázták, mintha a saját hadseregük egy hatalmas csúzli volna. Minél hátrább húzódik, annál nagyobb erővel fog visszacsapni.

A visszavonulásokról szóló filmhíradóban gondolom mindenkinek feltűnt, hogy állig felfegyverzett, mosolygós bakák cammognak a képeken. Ez volt az ‘összenyomott rúgó’ bemutatása. Ezt a brilliáns propagandát (mert el kell ismerni az volt) talán oktatják is azóta.

Működött a dolog, mert volt bőven olyan katona, aki a fővárosi harcoknál kezdett gyanakodni, hogy bukta lesz. Minden filmhíradónak / rádióhírmondónak az volt a vége, hogy nyertek. A közönségnek csak az lehetett furcsa, hogy ezek győzelmek egyre közelebb történnek a fővároshoz / belső területekhez. Szóval egyfelöl, hogy még mindig győzünk, urai vagyunk a helyzetnek, másfelöl, az isteni beavatkozásban is hittek. Ennek az volt a lényege, hogy van remény, mert fordulni fog a kocka.

Ott, Ukrajnában, köztudottan náci ideológiával és jelképekkel élve vannak a tucatnyi és kontrollálhatatlan magánhadseregek. A militáris / félmilitáris szervezetek komoly tekintélynek örvendenek. Sőt intézményes hatalmuk van. Annyira beszerveződtek a felsőbb vezetésekbe hogy konkrétan már Jacenyuknak nem volt hatalma felettük. Nem mintha alapból Jacenyuk, Porosenkó és Zelenszkij is tahók lennének. Csak ezek az öltönyös politikusok Soft-core, azok meg Hardcore.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 409
113
Nezegetem, de nem tunik friss vagasnak, nagy matatas sincs a test korul, meg a fagy elott, vagy a test megfagyasa elott vaghattak le nekik, mert ez nem egy test.
Valszleg menekülés közben ki kellett gyorsan találni valamit, hogy ne lehessen gyorsan azonosítani. Szerintem már egy ideje banderába lehettek mikor megfazonigazították őket.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
2 817
10 430
113
Valszleg menekülés közben ki kellett gyorsan találni valamit, hogy ne lehessen gyorsan azonosítani. Szerintem már egy ideje banderába lehettek mikor megfazonigazították őket.
És vajon miért kényes ha azonosítanának egy leszerelt/zsoldos/stb katonát?! Vagy az van, h cseppet magasabb rangú, netán aktív...vagy -és ezt sem zárnám ki- a deviancia olyan mély bugyrai nyíltak meg, h elkeserítő.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 978
32 342
113
USA már szabadulna a háborútól.

Mondjuk a frissen frontra került T-90M-ek tükrében várható volt, egyelőre csak harckocsi elektronikát adtak át a kínaiak, mi jöhet még? (hacsak nem ugrottak hirtelen az oroszok 20 évet szenzorok és vezérlőelektronika terén, eddig hiányolt airburst lőszerek is előkerültek...).
Nem véletlen a nyugati harckocsik pánikszerű beküldése, ide a hidegháborús roncsok már golyófogónak se jók.


Néhány turbóukrán twitter az ország nevében magára vállalta az iráni terrortámadást, már igazi ISIS szinten tolják.
Vdb1kj9.jpg
Ukrán propaganda lépcsőfokai
6OEfljX.jpgMár röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 401
4 564
113
valószínűleg azt értik alatta, hogy az összes odavezető út vagy orosz kézen van vagy folyamatos tüzérségi tűz alatt tartható.

Tarjányinak az útszéli bá... jó édes .......
Ha a hoholok neadjisten igazat mondanak ezügyben (ami őket ismerve kizárt) a 6500 akkor sem egy hatalmas szám szeptember óta, mivel azóta közel félmillió ork harcos megfordulhatott banderisztán mezein...
A demokrácia bajnokai, a hohol hősök újságírókat merényelnek...
Washington nyilván a kórházat is jóváhagyta mint célpontot.
Köszönöm a választ!
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 792
17 948
113
IMG-20230129-124536-384.jpg


Az általunk közzétett M777 tarackveszteségek* a jelenlegi konfliktusban lehetővé teszik számunkra, hogy a következő következtetéseket vonjuk le.

1️⃣ Az Egyesült Államok vezette NATO-szövetségesei által Ukrajnának szállított 152 ágyúból legalább 70-et találtak el, vagyis a tüzérségi komplexum összes szállításának 46,05%-át. A 155 mm-es fegyverek is meghibásodtak az erős használat és a nem megfelelő kezelés miatt. A The New York Times becslései szerint az ilyen veszteségek a szállított fegyverek körülbelül egyharmadát teszik ki, azaz 30-35% közé tehető. Így az M777 vontatott tarackok összveszteségének alsó határa mind harci műveletek során, mind egyéb okok miatt több mint 75%. Azaz 2023. január végén körülbelül 35-40 db M777 tarack van üzemképes állapotban az AFU soraiban.

2️⃣ Az M777-ekre mért csapások során a pusztító eszközök meglehetősen széles skáláját alkalmazták. Ha az első 5 hónapban (2022 májusától szeptemberig) főként önjáró lövegeket és rakétatüzérséget használtak (beleértve a nagy pontosságú lőszereket is), akkor 2022 október végétől a videók túlnyomó többsége a Lancet cirkáló lőszer munkáját mutatja be. Emellett az ellenség által a nyilvánosság számára közzétett videofelvételek is láthatók az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek (OTRM) sikeres bemutatkozásáról katonai felszerelések elenl, köztük a 155 mm-es M777 tarackok ellen is.

3️⃣ Az orosz védelmi minisztérium és a szövetségi média nem alkalmazta a belső és külső (beleértve az ellenséges) közönség információs befolyásolásának modern eszközeit. Nem alkottak képet az ellenség sebezhetőségéről vagy az orosz fegyverek erejéről. Ezeknek a szervezeteknek a munkája valójában a 20. század végének száraz eligazításaira és klasszikus jelentéseire korlátozódott. Az ellenséggel ellentétben az orosz fél nem folytatott tájékoztató kampányokat a közösségi médiában, és nem hozott létre dedikált információs forrásokat a csatatéren kívüli feladataihoz. Még egy évvel az SMO indulása után sem valószínű, hogy az orosz állami információs források és struktúrák a jelenlegi információs napirend szereplőiként aktivizálódjanak.

4️⃣ A holland Oryx alábecsüli az M777-es tarackok Ukrajnában okozott veszteségeit akár alkalmatlanságból, akár szándékosan, el akarja titkolni az orosz hadsereg által az AFU-n okozott károkat. Az első esetben ez az eltalált fegyverekről adatokat gyűjtők alacsony képzettségét jelzi. A második esetben, ha az adatok szándékos torzítása történik, az Oryx tömeges dezinformációs médiumnak minősíthető, amely szándékosan félrevezeti olvasóit.
IMG-20230114-065857-814.jpg

@Slavyangrad
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 448
6 288
113
USA már szabadulna a háborútól.

Mondjuk a frissen frontra került T-90M-ek tükrében várható volt, egyelőre csak harckocsi elektronikát adtak át a kínaiak, mi jöhet még? (hacsak nem ugrottak hirtelen az oroszok 20 évet szenzorok és vezérlőelektronika terén, eddig hiányolt airburst lőszerek is előkerültek...).
Nem véletlen a nyugati harckocsik pánikszerű beküldése, ide a hidegháborús roncsok már golyófogónak se jók.


Néhány turbóukrán twitter az ország nevében magára vállalta az iráni terrortámadást, már igazi ISIS szinten tolják.
Vdb1kj9.jpg
Ukrán propaganda lépcsőfokai
6OEfljX.jpgMár röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
Mondjuk a német hadipar, és úgy unblock Európa hadiparának a lenullázása reális forgatókönyv lehet az usa részéről, és persze függőség kialakítása is egyben (katonai, gazdasági), de pl. az RM a világ legnagyobb befektetői csoportjának a Blackrock-nak (USA) a tagja, szóval ez kicsit ellentmond a teóriának.

Szóval az RM (tudtommal) annyira német, mit mondjuk a MOL magyar, ami ugye 20%-ban magyar.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
10 267
15 649
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
Ugyehogy, ugye. Pofáztam én a Cobham-ről a szaktopicban, de le lettem ugatva szokás szerint....
/csaxólok, hogy nem az első 'jóslatom', ami bejött.../
**********
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 111
10 999
113
[QUOTE="Ooorky, post: 1405225, member:

Már röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
[/QUOTE]

Lehet lassan nem lenne rossz short poziciokat nyitni es a Rheinmetal bukora jatszani… :rolleyes:
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 178
93
IMG-20230129-124536-384.jpg


Az általunk közzétett M777 tarackveszteségek* a jelenlegi konfliktusban lehetővé teszik számunkra, hogy a következő következtetéseket vonjuk le.

1️⃣ Az Egyesült Államok vezette NATO-szövetségesei által Ukrajnának szállított 152 ágyúból legalább 70-et találtak el, vagyis a tüzérségi komplexum összes szállításának 46,05%-át. A 155 mm-es fegyverek is meghibásodtak az erős használat és a nem megfelelő kezelés miatt. A The New York Times becslései szerint az ilyen veszteségek a szállított fegyverek körülbelül egyharmadát teszik ki, azaz 30-35% közé tehető. Így az M777 vontatott tarackok összveszteségének alsó határa mind harci műveletek során, mind egyéb okok miatt több mint 75%. Azaz 2023. január végén körülbelül 35-40 db M777 tarack van üzemképes állapotban az AFU soraiban.

2️⃣ Az M777-ekre mért csapások során a pusztító eszközök meglehetősen széles skáláját alkalmazták. Ha az első 5 hónapban (2022 májusától szeptemberig) főként önjáró lövegeket és rakétatüzérséget használtak (beleértve a nagy pontosságú lőszereket is), akkor 2022 október végétől a videók túlnyomó többsége a Lancet cirkáló lőszer munkáját mutatja be. Emellett az ellenség által a nyilvánosság számára közzétett videofelvételek is láthatók az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek (OTRM) sikeres bemutatkozásáról katonai felszerelések elenl, köztük a 155 mm-es M777 tarackok ellen is.

3️⃣ Az orosz védelmi minisztérium és a szövetségi média nem alkalmazta a belső és külső (beleértve az ellenséges) közönség információs befolyásolásának modern eszközeit. Nem alkottak képet az ellenség sebezhetőségéről vagy az orosz fegyverek erejéről. Ezeknek a szervezeteknek a munkája valójában a 20. század végének száraz eligazításaira és klasszikus jelentéseire korlátozódott. Az ellenséggel ellentétben az orosz fél nem folytatott tájékoztató kampányokat a közösségi médiában, és nem hozott létre dedikált információs forrásokat a csatatéren kívüli feladataihoz. Még egy évvel az SMO indulása után sem valószínű, hogy az orosz állami információs források és struktúrák a jelenlegi információs napirend szereplőiként aktivizálódjanak.

4️⃣ A holland Oryx alábecsüli az M777-es tarackok Ukrajnában okozott veszteségeit akár alkalmatlanságból, akár szándékosan, el akarja titkolni az orosz hadsereg által az AFU-n okozott károkat. Az első esetben ez az eltalált fegyverekről adatokat gyűjtők alacsony képzettségét jelzi. A második esetben, ha az adatok szándékos torzítása történik, az Oryx tömeges dezinformációs médiumnak minősíthető, amely szándékosan félrevezeti olvasóit.
IMG-20230114-065857-814.jpg

@Slavyangrad
Tekinvte, hogy a LoZtArmor-on is, csak 36 darab van fent, (28 M777 néven, 5 M777A1 és 3 M777A2) nem gondolom azt, hogy korrekt szándékossággal vagy alkalmatlansággal vádolni őket. Mindenesetre kikerestem telegrammon a táblázatot és elküldtem a csapatnak, már jelezték, hogy átnézik.

Annak, aki kétli, hogy csak 36 van fent:

Szóval szerintem simán csak nem tudtunk ezekről eddig. De mostmár tudunk és ha tényleg:
1. látható a megsemmisítés a fotón/felvételen
2. tényleg M777 és nem valami más amit annak akarnak eladni
3. nem egy másik szögből készült, azaz ténylegesen eredei a felvétel
akkor felkerülnek a listára pár napon belül.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
3 954
8 108
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
Hat mert felelotlenek es nem kotottek biztositast a tankokra az Allianz-nal! :hadonaszos: :D
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
172
1 144
93
Két indokot látok az erőltetett toborzásra:
1. Valóban nagyon súlyos veszteségek vannak, és már lassan nincs kit a frontra vezényelni.
2. Igyekeznek a legütőképesebb csapatokat kímélni, vagy a várható orosz támadás elhárítására, vagy a saját tavaszi, nyugati tankokkal megtámogatott támadásuk segítésére.
A kérdés ami bennem felmerült, a következő: mi van, ha a 2. változat érvényes?
És mi van, ha sikeres, vagy valószínübben részlegesen sikeres lesz az a támadás. Mi van ha az oroszok részlegesen visszavonulnak, folyamatosan nagy veszteségeket okozva az ukrán hadseregnek. Majd visszatámadnak. Ez a fajta háború minden vonatkozásával sok mindenben hasonlít a II. VV-hez, amiben az orosz katonaságnak nagyon nagy hagyományai, és ismert taktikai módszerei vannak. Ebben a háború kategóriában nem lehet megverni őket, nem hiába kérte at amerikai hadvezetés az ukrán elnököt, hogy hagyja Bahmutot, és térjen vissza a NATO által is preferált mozgó stratégiához.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
653
6 202
93
Üdv a klubban!!
Engem akkor tiltottak le "többszörös visszaesőként" amikor az amerikaiak kivonultak irakból
Afganisztánból...bocs.
Ov.-t jól kiforgatta az ukri polgármester, pedig amiket mondott az igaz! Minden arra utal, hogy az oroszok nem fognak leállni.
Én azt üzentem volna neki, hogy: azoknak pofázol és rohadékozol, akik helyetted (munkácsi magyarok) haltak és halnak meg Szoledárnál te sz@r! Tipikus nacionalista ukrán duma. Abban különbözöl csak a sz@rtól, hogy lélegzel! ...Ja!! Majd ha legyalultatja térdig a városodat Putyin akkor jöhetsz hozzánk a sorra folyamatba!...vagy valami ilyesmit.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 490
29 151
113
Megsemmisítettek egy ellenséges helikoptert a Zaporozsjei Fronton

Ma 10 óra körül az [V] csoport 5. hadserege part menti légvédelmi rakétadandárjának légvédelmi tüzérei azonosítottak és megsemmisítettek egy ellenséges Mi-8 helikoptert rendkívül alacsony tengerszint feletti magasságban Novodarovka térségében.
A felszerelés vereségét a legénységgel együtt megerősítették a csoport felderítői, amikor drónról vizsgálták a becsapódás helyszínét. Erről Vlagyimir Rogov számolt be.

Olyan információ érkezik, hogy Belogorovka teljesen az irányításunk alá került
Belogorovka (Donyecki Köztársaság) teljes mértékben a mi ellenőrzésünk alatt áll! 90 százalékban mi irányítottuk!
Most a nácikat kirúgták onnan.

Robert C. Castel

A pacifisták világháborúja​

...
A háború számára csupán egy elvont fogalom, valami nagyon gonosz dolog, beékelődve a démonológia totemoszlopába a klímaváltozás és Donald Trump közé.
Azután, amikor jön a felismerés, hogy van valami odakint, ami meg a háborúnál is gonoszabb, akkor pacifistánk eldobja Clark Kent vastag feketekeretes szemüvegét, kigombolja a zakóját, és Sárkányölő Szent Györgyként lép ki a telefonfülkéből.
Mivel sohasem tapasztalta, tanulmányozta a háborút, nem retteg, még csak nem is tart tőle. Nem érez se félelmet, se inhibíciókat.
Mindent ellep a morális erekció agyköde.
...
A hosszú béke utolsó napjait éljük. A háttérben a pacifisták lázasan hordjak a rőzsét egy új világháború máglyájához.
Teszik ezt tiszta szívvel, meggyőződésből.
Santa simplicitas. (Ó, szent együgyűség!)
Nem kizárt, hogy nemsokára irigykedve fogunk visszaemlékezni azokra a régi szép időkre, amikor a háborús vezetőink még csak elpusztítani akarták ezt a világot, és nem megváltani.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 978
32 342
113
Két indokot látok az erőltetett toborzásra:
1. Valóban nagyon súlyos veszteségek vannak, és már lassan nincs kit a frontra vezényelni.
2. Igyekeznek a legütőképesebb csapatokat kímélni, vagy a várható orosz támadás elhárítására, vagy a saját tavaszi, nyugati tankokkal megtámogatott támadásuk segítésére.
A kérdés ami bennem felmerült, a következő: mi van, ha a 2. változat érvényes?
És mi van, ha sikeres, vagy valószínübben részlegesen sikeres lesz az a támadás. Mi van ha az oroszok részlegesen visszavonulnak, folyamatosan nagy veszteségeket okozva az ukrán hadseregnek. Majd visszatámadnak. Ez a fajta háború minden vonatkozásával sok mindenben hasonlít a II. VV-hez, amiben az orosz katonaságnak nagyon nagy hagyományai, és ismert taktikai módszerei vannak. Ebben a háború kategóriában nem lehet megverni őket, nem hiába kérte at amerikai hadvezetés az ukrán elnököt, hogy hagyja Bahmutot, és térjen vissza a NATO által is preferált mozgó stratégiához.

Az ország népessége beszakadt, alulról nyaldoshatják a 15 milliót mára.
Ráadásul a lelépettek legnagyobb része pont a katonaköteles korú férfi és családja.
A fronttól függetlenül van egy iszonyat hosszú határszakasz amit őrizni kell, mivel bármikor bejöhet az orosz.
Ehhez jön 100.000-350.000 halott (elég nagy szórás becslésekben, én az utóbbi felé közelíteném), kb. ugyanennyi sebesült (könnyű sérülteket visszarángatják a frontra, súlyos sérülteket meg elég sokszor hátrahagyják meghalni).
Nincs már kit mozgósítani.
Augusztusban raktam be ide videót, hogy Herszonban az ukránokra ráhegesztették a tankok búvónyilásait a személyzetre, de ők inkább bevállalták, hogy hátraforgatott toronnyal bemennek az orosz árkokhoz, mint hogy harcoljanak. Mákjuk volt, kiszabadították őket.
És ők HARCKOCSIZÓK voltak, nem utcáról berángatott bokorugrók.

Mellette elég nagy homály az általános néphangulat, az is leköthet komoly katonai erőt, főleg a nacionalistább fajtából, hogy erőt kell mutatniuk a civilek felé, nehogy lázongjanak.

Hitler is visszatartotta az elit csapatait, a nép feláldozásával (elég megnézni Königsberg ostromát, ahol a német vezérkar szemrebbenés nélkül elrendelte a rohamot a 15-16 éves kényszersorozottaknak, hogy eltereljék a szovjetek figyelmét a menekülő katonákról).
Ez már tiszta '44 vége, modern köntösben.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 581
60 971
113
Az ország népessége beszakadt, alulról nyaldoshatják a 15 milliót mára.
Ráadásul a lelépettek legnagyobb része pont a katonaköteles korú férfi és családja.
A fronttól függetlenül van egy iszonyat hosszú határszakasz amit őrizni kell, mivel bármikor bejöhet az orosz.
Ehhez jön 100.000-350.000 halott (elég nagy szórás becslésekben, én az utóbbi felé közelíteném), kb. ugyanennyi sebesült (könnyű sérülteket visszarángatják a frontra, súlyos sérülteket meg elég sokszor hátrahagyják meghalni).
Nincs már kit mozgósítani.
Augusztusban raktam be ide videót, hogy Herszonban az ukránokra ráhegesztették a tankok búvónyilásait a személyzetre, de ők inkább bevállalták, hogy hátraforgatott toronnyal bemennek az orosz árkokhoz, mint hogy harcoljanak. Mákjuk volt, kiszabadították őket.
És ők HARCKOCSIZÓK voltak, nem utcáról berángatott bokorugrók.

Mellette elég nagy homály az általános néphangulat, az is leköthet komoly katonai erőt, főleg a nacionalistább fajtából, hogy erőt kell mutatniuk a civilek felé, nehogy lázongjanak.

Hitler is visszatartotta az elit csapatait, a nép feláldozásával (elég megnézni Königsberg ostromát, ahol a német vezérkar szemrebbenés nélkül elrendelte a rohamot a 15-16 éves kényszersorozottaknak, hogy eltereljék a szovjetek figyelmét a menekülő katonákról).
Ez már tiszta '44 vége, modern köntösben.
Nincs olyan, hogy ugyanannyi sebesült mint halott. Generálisan 3× annyi a sebesült mint a halott, már eleve ez kizárja, hogy 350.000 körül legyen az ujrán halott katonák száma.