[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Nem tudjátok mi ez a szám a videó alatt?
Az eset amúgy aknának tűnik:

Front:

Kényszersorozások:

Lovasz doktor (Herr Lovasz):

Kvótáné Rita:

Tegnap éjjel írta a cimbi

Határon mi hamarabb szeretnék átt menni csak most nagyon nagy ellenőrzés, van mert amúgy lehet menni ha van 5000/6000 dollár a zsebedben..nemtudom mi lesz belőle mert ahogy fogynak az ukránok egyre rosszabb itt minden..
Pánik van az ukránoknál.

Gyuri Vaszilenko

Csak ez nagy titok volt,ha van pénzed élsz ha nincs dögölj meg.


Gyuri Vaszilenko

Nem fog itt se leopard se Abrams se Challenger se lófasz segíteni, hiába már csak ebbe bíznak..
Anno is volt Tigris Párduc kutya fasza,de mire egy tigrist legyártottak, addig az oroszok legyártottak 50 darab t34-et és ez most is úgy van, főleg hogy Putyin elvtárs már 2014 óta erre készül…nagyon várom a választ tőle.
Remélem az éven vége lesz.


Gyuri Vaszilenko

Nem is tudom mit mondjak,félek a családom oda kint én itt ragadtam egy műtét miatt..testvéremet es édesapámat nem láttam mingyárt egy éve ..
Dolgozni nemtudok mert nem lehet..
Rezsi a duplája mint háború előtt..
Például volt 20000 ft a villanyszámla akkor amikor napi 24órában volt villany most ugyanannyi, úgy hogy napi 4 órát van,és ez halál komolyan mondom.
Itt ami megy az kegyetlenség.


Gyuri Vaszilenko

Itt ahol lakom egy 200 métere a vasút megy... Kegyetlen sok embert vittek már el vagonokban..es a falunk es egy másik falu között állomásozik aztán egy éjszaka alatt minden eltűnik..
Deh van olyan hogy napokig csak áll..
Testvérem meg még egy srác még gyerekek arra jártak es kíváncsiságból felmásztak a vagonra es bele néztek mert rettentő büdös volt es bizony egymásra voltak hányva fekete zsákba az emberek..
Es ez nem kamu.
Tehát hogy ez tudom hihetetlen de igaz.
A vagonokon van ilyen kis létra még azt is levágták hogy meg véletlenül se nezen bele valaki..
Es egyébként azt is őrzik,ezeket majdnem meg is fogták
Ukrajnai toborzó:

Hont!!!:

Wagner veszteségek, szerintük:

Menekültek:

Bahmut:

Mariupol, de most kicsit másképp. Leégett, elpusztított pihenő és kultúrközpontok és a jeges tenger:

Érdekesség:
A felettem lévő videóban lezuhanó Su-25 alatti zene:
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
A májusi győzelmi napi felvonulásra mindenképp kell szerezzenek 1-1-1-et a Challenger-Leo-Abrams hármasból.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
30 napra letiltott a facebook moderáció mert egy shitposting csoportban le mertem írni, hogy annyira ne örömködjenek, a postolt lerobbant csövű T-62-es frontpáncélján lévő függőleges fehér csík tipikus ukrán jelölés (mellesleg az alatta fekvő láthatóan javítást végző katona is ukrán egyenruhában volt), úgyhogy amit látunk egy zsákmányolt/ajándékba kapott cucc amit a frontra toltak...
Htmf 2.0 face csopi? Néha olyan veretes baromságokat osztanak meg....
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
30 napra letiltott a facebook moderáció mert egy shitposting csoportban le mertem írni, hogy annyira ne örömködjenek, a postolt lerobbant csövű T-62-es frontpáncélján lévő függőleges fehér csík tipikus ukrán jelölés (mellesleg az alatta fekvő láthatóan javítást végző katona is ukrán egyenruhában volt), úgyhogy amit látunk egy zsákmányolt/ajándékba kapott cucc amit a frontra toltak...
Üdv a klubban!!
Engem akkor tiltottak le "többszörös visszaesőként" amikor az amerikaiak kivonultak irakból és a Biden oldalán(!) megosztottam az amerikai hadsereg youtube videóját a " I won't back down"-t Johnny Cash-től egy hozzácsatolt fotóval, ahogy potyognak a még a felszálló repülő futóművéről is a "szövettségeseik".
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
110
831
93
Hazánk vissza akarja vásárolni az eladott tankokat, de aggódik a magas ár miatt: "500 000 eurót kérnek egy tankért, amelyet 15 000 euróért adtunk el.
A belga szövetségi kormány újabb katonai segélycsomagot hagyott jóvá Ukrajnának, de a tankok nincsenek köztük. Hazánk sok évvel ezelőtt eladta utolsó tankjait osztrák magánbefektetőknek, és most vissza akarja vásárolni azokat. Az akadály továbbra is a magas ár. "Akár 500 000 eurót is kérnek egy olyan harckocsiért, amelyet 15 000 euróért adtunk el" - mondta Ludivin Dedonder védelmi miniszter.



Andrij Melnyk volt németországi ukrán nagykövet, jelenleg külügyminiszter-helyettes azt követelte, hogy Berlin adjon Kijevnek egy HDW 212-es típusú dízel-elektromos tengeralattjárót a Fekete-tengeren tartózkodó orosz tengeralattjárók elleni harcra.

Melnyk berlini nagykövetként Scholz kancellárral szembeni kritikáiról és egyenesen sértegetéseiről maradt emlékezetes.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 472
13 272
113
Ez mind szép és jó, de fordítva is ugyanez megy, már vagy 50x összeomlott Ukrajna hadserege. Aztán egyszer csak átment támadásba az orosz meg vonult vissza meg elkezdte a mozgósítást. Valamiér nekem akkor lenne nagy veszélyben az ukrán haderő, ha decemberben elkezdték volna a következő 300.000-es mozgósítást. Addig a patthelyzet prolongálva.

A háborúnak sajátos lélektana van, ezért léteznek még.

A háború táptalaja az önjáróvá saját karhatalmi egységeknek, saját propagandájuk áldozatául esnek, a végén ők maguk is elhitték azt, amivel a köznépet és a besorozott katonákat kábították.

Nagyon rég, 80 éve akkoriban nem volt bekötve az elektromosság, négy elemi, vagy akár az sem, nem volt tankötelezettség, a falu papja / hittérítője / tanítója / hasonló fője magyarázta a világ dolgait, és a társadalom zöme paraszti jellegű volt. Ma meg az infrastruktúrát lövik szét két nap alatt, és estére sötétben ülnek.

Egyrészt alapvetően pozitívan kell bemutatni minden eseményt, ha más nem volt, akkor lehet találni valamit, pl egy helyi ellentámadást. "Stratégiailag már nem fontos, ezért a védelmét átcsoportosították...." - ezzel párhuzamosan " ...sikeres támadás..." egy másik frontszakaszon volt legtöbbször hallható. A visszavonulást rugalmas elszakadásnak hívták. Esetleg arcvonal lerövidítés, kiegyenesítés, vagy korrekció, a sajtóban bevett terminológia volt. Úgy is magyarázták, mintha a saját hadseregük egy hatalmas csúzli volna. Minél hátrább húzódik, annál nagyobb erővel fog visszacsapni.

A visszavonulásokról szóló filmhíradóban gondolom mindenkinek feltűnt, hogy állig felfegyverzett, mosolygós bakák cammognak a képeken. Ez volt az ‘összenyomott rúgó’ bemutatása. Ezt a brilliáns propagandát (mert el kell ismerni az volt) talán oktatják is azóta.

Működött a dolog, mert volt bőven olyan katona, aki a fővárosi harcoknál kezdett gyanakodni, hogy bukta lesz. Minden filmhíradónak / rádióhírmondónak az volt a vége, hogy nyertek. A közönségnek csak az lehetett furcsa, hogy ezek győzelmek egyre közelebb történnek a fővároshoz / belső területekhez. Szóval egyfelöl, hogy még mindig győzünk, urai vagyunk a helyzetnek, másfelöl, az isteni beavatkozásban is hittek. Ennek az volt a lényege, hogy van remény, mert fordulni fog a kocka.

Ott, Ukrajnában, köztudottan náci ideológiával és jelképekkel élve vannak a tucatnyi és kontrollálhatatlan magánhadseregek. A militáris / félmilitáris szervezetek komoly tekintélynek örvendenek. Sőt intézményes hatalmuk van. Annyira beszerveződtek a felsőbb vezetésekbe hogy konkrétan már Jacenyuknak nem volt hatalma felettük. Nem mintha alapból Jacenyuk, Porosenkó és Zelenszkij is tahók lennének. Csak ezek az öltönyös politikusok Soft-core, azok meg Hardcore.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Nezegetem, de nem tunik friss vagasnak, nagy matatas sincs a test korul, meg a fagy elott, vagy a test megfagyasa elott vaghattak le nekik, mert ez nem egy test.
Valszleg menekülés közben ki kellett gyorsan találni valamit, hogy ne lehessen gyorsan azonosítani. Szerintem már egy ideje banderába lehettek mikor megfazonigazították őket.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 507
15 679
113
Valszleg menekülés közben ki kellett gyorsan találni valamit, hogy ne lehessen gyorsan azonosítani. Szerintem már egy ideje banderába lehettek mikor megfazonigazították őket.
És vajon miért kényes ha azonosítanának egy leszerelt/zsoldos/stb katonát?! Vagy az van, h cseppet magasabb rangú, netán aktív...vagy -és ezt sem zárnám ki- a deviancia olyan mély bugyrai nyíltak meg, h elkeserítő.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
USA már szabadulna a háborútól.

Mondjuk a frissen frontra került T-90M-ek tükrében várható volt, egyelőre csak harckocsi elektronikát adtak át a kínaiak, mi jöhet még? (hacsak nem ugrottak hirtelen az oroszok 20 évet szenzorok és vezérlőelektronika terén, eddig hiányolt airburst lőszerek is előkerültek...).
Nem véletlen a nyugati harckocsik pánikszerű beküldése, ide a hidegháborús roncsok már golyófogónak se jók.


Néhány turbóukrán twitter az ország nevében magára vállalta az iráni terrortámadást, már igazi ISIS szinten tolják.
Vdb1kj9.jpg




Ukrán propaganda lépcsőfokai
6OEfljX.jpg



Már röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
valószínűleg azt értik alatta, hogy az összes odavezető út vagy orosz kézen van vagy folyamatos tüzérségi tűz alatt tartható.

Tarjányinak az útszéli bá... jó édes .......
Ha a hoholok neadjisten igazat mondanak ezügyben (ami őket ismerve kizárt) a 6500 akkor sem egy hatalmas szám szeptember óta, mivel azóta közel félmillió ork harcos megfordulhatott banderisztán mezein...
A demokrácia bajnokai, a hohol hősök újságírókat merényelnek...
Washington nyilván a kórházat is jóváhagyta mint célpontot.
Köszönöm a választ!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
IMG-20230129-124536-384.jpg


Az általunk közzétett M777 tarackveszteségek* a jelenlegi konfliktusban lehetővé teszik számunkra, hogy a következő következtetéseket vonjuk le.

1️⃣ Az Egyesült Államok vezette NATO-szövetségesei által Ukrajnának szállított 152 ágyúból legalább 70-et találtak el, vagyis a tüzérségi komplexum összes szállításának 46,05%-át. A 155 mm-es fegyverek is meghibásodtak az erős használat és a nem megfelelő kezelés miatt. A The New York Times becslései szerint az ilyen veszteségek a szállított fegyverek körülbelül egyharmadát teszik ki, azaz 30-35% közé tehető. Így az M777 vontatott tarackok összveszteségének alsó határa mind harci műveletek során, mind egyéb okok miatt több mint 75%. Azaz 2023. január végén körülbelül 35-40 db M777 tarack van üzemképes állapotban az AFU soraiban.

2️⃣ Az M777-ekre mért csapások során a pusztító eszközök meglehetősen széles skáláját alkalmazták. Ha az első 5 hónapban (2022 májusától szeptemberig) főként önjáró lövegeket és rakétatüzérséget használtak (beleértve a nagy pontosságú lőszereket is), akkor 2022 október végétől a videók túlnyomó többsége a Lancet cirkáló lőszer munkáját mutatja be. Emellett az ellenség által a nyilvánosság számára közzétett videofelvételek is láthatók az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek (OTRM) sikeres bemutatkozásáról katonai felszerelések elenl, köztük a 155 mm-es M777 tarackok ellen is.

3️⃣ Az orosz védelmi minisztérium és a szövetségi média nem alkalmazta a belső és külső (beleértve az ellenséges) közönség információs befolyásolásának modern eszközeit. Nem alkottak képet az ellenség sebezhetőségéről vagy az orosz fegyverek erejéről. Ezeknek a szervezeteknek a munkája valójában a 20. század végének száraz eligazításaira és klasszikus jelentéseire korlátozódott. Az ellenséggel ellentétben az orosz fél nem folytatott tájékoztató kampányokat a közösségi médiában, és nem hozott létre dedikált információs forrásokat a csatatéren kívüli feladataihoz. Még egy évvel az SMO indulása után sem valószínű, hogy az orosz állami információs források és struktúrák a jelenlegi információs napirend szereplőiként aktivizálódjanak.

4️⃣ A holland Oryx alábecsüli az M777-es tarackok Ukrajnában okozott veszteségeit akár alkalmatlanságból, akár szándékosan, el akarja titkolni az orosz hadsereg által az AFU-n okozott károkat. Az első esetben ez az eltalált fegyverekről adatokat gyűjtők alacsony képzettségét jelzi. A második esetben, ha az adatok szándékos torzítása történik, az Oryx tömeges dezinformációs médiumnak minősíthető, amely szándékosan félrevezeti olvasóit.
IMG-20230114-065857-814.jpg

@Slavyangrad
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
USA már szabadulna a háborútól.

Mondjuk a frissen frontra került T-90M-ek tükrében várható volt, egyelőre csak harckocsi elektronikát adtak át a kínaiak, mi jöhet még? (hacsak nem ugrottak hirtelen az oroszok 20 évet szenzorok és vezérlőelektronika terén, eddig hiányolt airburst lőszerek is előkerültek...).
Nem véletlen a nyugati harckocsik pánikszerű beküldése, ide a hidegháborús roncsok már golyófogónak se jók.


Néhány turbóukrán twitter az ország nevében magára vállalta az iráni terrortámadást, már igazi ISIS szinten tolják.
Vdb1kj9.jpg




Ukrán propaganda lépcsőfokai
6OEfljX.jpg



Már röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
Mondjuk a német hadipar, és úgy unblock Európa hadiparának a lenullázása reális forgatókönyv lehet az usa részéről, és persze függőség kialakítása is egyben (katonai, gazdasági), de pl. az RM a világ legnagyobb befektetői csoportjának a Blackrock-nak (USA) a tagja, szóval ez kicsit ellentmond a teóriának.

Szóval az RM (tudtommal) annyira német, mit mondjuk a MOL magyar, ami ugye 20%-ban magyar.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
Ugyehogy, ugye. Pofáztam én a Cobham-ről a szaktopicban, de le lettem ugatva szokás szerint....
/csaxólok, hogy nem az első 'jóslatom', ami bejött.../
**********
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
[QUOTE="Ooorky, post: 1405225, member:

Már röpködnek pletykák, hogy az egész küldjünk Leopard-ot ukrajnába balhé mögé már felsorakozott a teljes amerikai propaganda gépezet, alig várják a megsemmisült harckocsikról érkező híradásokat, hogy a földbe küldjék a Rheinmetal részvényeinek árfolyamát.
[/QUOTE]

Lehet lassan nem lenne rossz short poziciokat nyitni es a Rheinmetal bukora jatszani… :rolleyes:
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
IMG-20230129-124536-384.jpg


Az általunk közzétett M777 tarackveszteségek* a jelenlegi konfliktusban lehetővé teszik számunkra, hogy a következő következtetéseket vonjuk le.

1️⃣ Az Egyesült Államok vezette NATO-szövetségesei által Ukrajnának szállított 152 ágyúból legalább 70-et találtak el, vagyis a tüzérségi komplexum összes szállításának 46,05%-át. A 155 mm-es fegyverek is meghibásodtak az erős használat és a nem megfelelő kezelés miatt. A The New York Times becslései szerint az ilyen veszteségek a szállított fegyverek körülbelül egyharmadát teszik ki, azaz 30-35% közé tehető. Így az M777 vontatott tarackok összveszteségének alsó határa mind harci műveletek során, mind egyéb okok miatt több mint 75%. Azaz 2023. január végén körülbelül 35-40 db M777 tarack van üzemképes állapotban az AFU soraiban.

2️⃣ Az M777-ekre mért csapások során a pusztító eszközök meglehetősen széles skáláját alkalmazták. Ha az első 5 hónapban (2022 májusától szeptemberig) főként önjáró lövegeket és rakétatüzérséget használtak (beleértve a nagy pontosságú lőszereket is), akkor 2022 október végétől a videók túlnyomó többsége a Lancet cirkáló lőszer munkáját mutatja be. Emellett az ellenség által a nyilvánosság számára közzétett videofelvételek is láthatók az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszerek (OTRM) sikeres bemutatkozásáról katonai felszerelések elenl, köztük a 155 mm-es M777 tarackok ellen is.

3️⃣ Az orosz védelmi minisztérium és a szövetségi média nem alkalmazta a belső és külső (beleértve az ellenséges) közönség információs befolyásolásának modern eszközeit. Nem alkottak képet az ellenség sebezhetőségéről vagy az orosz fegyverek erejéről. Ezeknek a szervezeteknek a munkája valójában a 20. század végének száraz eligazításaira és klasszikus jelentéseire korlátozódott. Az ellenséggel ellentétben az orosz fél nem folytatott tájékoztató kampányokat a közösségi médiában, és nem hozott létre dedikált információs forrásokat a csatatéren kívüli feladataihoz. Még egy évvel az SMO indulása után sem valószínű, hogy az orosz állami információs források és struktúrák a jelenlegi információs napirend szereplőiként aktivizálódjanak.

4️⃣ A holland Oryx alábecsüli az M777-es tarackok Ukrajnában okozott veszteségeit akár alkalmatlanságból, akár szándékosan, el akarja titkolni az orosz hadsereg által az AFU-n okozott károkat. Az első esetben ez az eltalált fegyverekről adatokat gyűjtők alacsony képzettségét jelzi. A második esetben, ha az adatok szándékos torzítása történik, az Oryx tömeges dezinformációs médiumnak minősíthető, amely szándékosan félrevezeti olvasóit.
IMG-20230114-065857-814.jpg

@Slavyangrad
Tekinvte, hogy a LoZtArmor-on is, csak 36 darab van fent, (28 M777 néven, 5 M777A1 és 3 M777A2) nem gondolom azt, hogy korrekt szándékossággal vagy alkalmatlansággal vádolni őket. Mindenesetre kikerestem telegrammon a táblázatot és elküldtem a csapatnak, már jelezték, hogy átnézik.

Annak, aki kétli, hogy csak 36 van fent:

Szóval szerintem simán csak nem tudtunk ezekről eddig. De mostmár tudunk és ha tényleg:
1. látható a megsemmisítés a fotón/felvételen
2. tényleg M777 és nem valami más amit annak akarnak eladni
3. nem egy másik szögből készült, azaz ténylegesen eredei a felvétel
akkor felkerülnek a listára pár napon belül.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
Hat mert felelotlenek es nem kotottek biztositast a tankokra az Allianz-nal! :hadonaszos: :D