Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majd kis szünet és "In the meantime, can I get a cup of tea please?"Szinte látom magam előtt ahogy egy brit hírszerző tiszt nyilatkozza
-we are sure in that maybe.. maybe not.. or maybe…but maybe not, or maybe…..- XD
Ha bemennenek északról, azzal ukrán erőket is lekotnenek, kevesebb jutna a Donbaszba, és elvagnak a nyugati utánpótlásokat.ezen gondolkodtam, hogy vajon miért nem megy be az orosz valahol északon ahol nincs kiépített erődrendszer
ott voltak, és kijöttek
miért ott ügyködik a donbaszban ahol a legnehezebb
egyetlen válasz tűnik értelmesnek
hogy az orosznak nincs területi célja
nem tud a területtel mit kezdeni, a megszállás lekötne egy halom erőt, de nem lenne azzal semennyivel előrébb
a terület nem cél, hanem - lehetséges - eszköz
de ennél hatékonyabb eszköz az ukrán katonai erő ledarálása
az ukrán katonai erőt ott lehet ledarálni, ahol az nagy koncentrációban jelen van és ahonnan nem is fut el amint elindul a daráló, értsd az orosz tüzérség
ez a donbasz
ebből aztán következik hogy ha az ukrik megrázzák magukat holnap, akkor ahogy kijöttek kharkovból és khersonból, ki fognak jönni máshonnan is
közben persze tekerik a darálót, tekerik
nem a terület a cél
a cél ukrajna mint veszélyforrás kiküszöbölése, így, vagy úgy
A kolléga arra gondolt, hogy az ökölszabály szerint egy elesett katonára hozzávetőleg két SÚLYOS sérült jut akik nemigen térnek vissza a harcmezőre, plusz a bibik amikről Te beszélsz. Ha 120-150 ezer elesett ukrán katona van eddig akkor 400 ezer körül lehet a harcokból kiesettek össz létszáma, ha ennyi elesett lenne az már bőven millio feletti harctérről kiesettet jelentene ami nem realitás, akkor minimum napi egy dandár vesztesége lenne az ukránoknak ... Ez nem videojáték ahol gyógyul a hősöd és két kör múlva újra hentel, akit meglőnek, harctéri traumát szenved, kiugrik égve egy telibelőtt harckocsiból , ráesik egy gránát a drónról és csonkolt lesz, megégett, sánta, látás vagy hallásvesztett azok a +2 fő minden elesett mellett ... no ők nem mennek vissza a harctérre, aki ilyet hisz az fogalmatlan ... khm-öghetsz nyugodtan.A sebesültek gyógyulnak, a halottak nem.
Khm...mint az közismert... (Safranek)
Lassan egy éve tart a véres konfliktus.
Minden további nélkül lehetséges, hogy valaki többször is megsebesüljön, ebből felgyógyuljon, újra visszakerüljön a darálóba.
(Viszont a statisztikai számot növeli)
A halottak száma még akkor is csak nő, ha a harcok intenzitása/sebesülések száma netán csökken.
A halottak abszolút számát nem tudom megítélni.
Polgárháború lesz (szerintem már van, csak még hatékonyan működik az SzBU).
Szerk: a sorozásról annyit, hogy (orosz) nagyapámat 17 évesen vitték katonának.
Ez már tarthatatlan. De ismerve az ukrán vezetést a végsőkig benntartják és feltartják az oroszokat. Van még 2 hét és teljesen bezárul Bakhmut???
Az ukránok között is vannak tisztességes, és velünk szemben is korrekt politikusok:A kárpátaljai magyarság van a legnehezebb helyzetben a világmagyarságot alkotó közösségek közül
A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit m...www.vadhajtasok.hu
Az a rajzolt repûlőgép mi akar lenni a háttérben?Azovos brigád Bahmutban
Senki nem azt vonta kétségbe szerintem, hogy nem lehet egy országban sorozni és mozgósítani. De mikor már azt látod, hogy a 60 körüli pocakos férfiakat viszik el a frontra, ott már felmerül a kérdés, hogy vajon ezt a háborút megéri-e még folytatni.
Nyugaton az volt mindig a narratíva, hogy a csúnya gonosz Hitler ágyútöltelékként feláldozta a németeket, mert nem tudta elfogadni a vereséget. Na most kérdem én, hogy mégis miben tér el a 2 helyzet egymástól?
Görgey Artúrt sokan árulózták és talán árulózzák ma is, de megtette azt a lépést - amit az orosz intervenció után azonnal meg kellett volna tenni. mert látszott, hogy a háború már nem megnyerhető, vagy csak aránytalan áldozatokkal.
Zeleszkit lehetett bátornak és hősnek gondolni egy pár hónapig, de az oroszok tavaszi visszavonulásától kedve minden erejével a béketárgyalásokra kellett volna koncentrálnia a népe(?) legyilkoltatása helyett. Mivel ezt nem tette, nem tudom másnak gondolni mint egy gátlástalan háborús uszítónak.
32 éves vagyok, 20 éve már megvertek mert magyarul beszéltem. Aztán egy tanulmányi vetélkedőn, ahol az anyanyelvemen írt feladat lapot biztosította volna a törvény egy egyetemi tanár nyakon vágott, mert nem értettem ukránul ( több tíz ukrán diák előtt, akik jót nevettek a dolgon). A határátkelőn, amikor 3 éve már magyar állampolgárként keltem át, hogy meglátogassam a szüleimet, rámszóltak, hogy ha Ukrajnába utazok, beszéljek ukránul.
Az ukrajnai magyarellenesség nem a magyar politika hibája. Mindig is volt, amit az ottani politikusok elnyomhatnának, de ehelyett felszítják, mert ez az érdekük.
eddig a 100000 fős Von der Leyen számot is tagadtátok (lehet nem pont Te, de lényegében mindegy melyikőtök) , hogy hülyeség, meg barokkos túlzás, mi történt, hogy most hirtelen elismeritek? Illetve mi lesz majd pl 3 hónap múlva, akkor már ezt a számot fogjátok hitelesnek elfogadni? megjegyzem, egy ukrán vagy orosz élete sem ér annyit hogy a brüsszeli összes vízfejűért, vagy Zelenszijért, pláne Hugyos Józsefért beáldozzák (lehet Putyinozni 3..2..1), azt is megmondtátok hogy pl Artemovszk nem fontos város, azt viszont egyikőtök sem, hogy ha nem fontos akkor mi a faszért küldik darálóba ott szerencsétlen ukránokat? Fura mert amikor megszerzik akkor egy roppant fontos, stratégiai jelentőségű, gigantikus horderejű település, amikor elveszítik akkor meg egy jelentéltelen porfészek lesz egyből a Tatooine bolygón.
Valahogy igy?Afganisztánból...bocs.
Ov.-t jól kiforgatta az ukri polgármester, pedig amiket mondott az igaz! Minden arra utal, hogy az oroszok nem fognak leállni.
Én azt üzentem volna neki, hogy: azoknak pofázol és rohadékozol, akik helyetted (munkácsi magyarok) haltak és halnak meg Szoledárnál te sz@r! Tipikus nacionalista ukrán duma. Abban különbözöl csak a sz@rtól, hogy lélegzel! ...Ja!! Majd ha legyalultatja térdig a városodat Putyin akkor jöhetsz hozzánk a sorra folyamatba!...vagy valami ilyesmit.
Van ott egy kiallitott Mig 15 valahol, egy hete olvastam rola. Oroszok aggodtak az allapotaert es hogy tuleli-e majd az ostromot.Az a rajzolt repûlőgép mi akar lenni a háttérben?
Valamelyik nap voltak az egyik videóban erdei erődítmények környékén. Kremennaja lesz szerintem.Sziasztok, mi a helyzet a csecsenekkel? Merre vannak mostanaban bevetve?
Nem volt sajnos idő tegnap szerkeszteni, Szoledart akartam írni, csak összekevertem, de igazából Bahmutra is igaz.. szóval elnézést a város tévesztésért, de nincs jelentősége, a példa tekintetében nem lesz releváns!Az egyik hogy önmagában kérdés, hogy hol tart az ukrán sorozás, valóban "már a 60 éves pocakosokat is viszik", vagy ez részben orosz propaganda. És ugye háborúban előbb-utóbb elég széles keretből igyekeznek meríteni, tehát nem biztos hogy extrém dolog történik, ha ez van.
A másik hogy akinek ez nem tetszik, az miért fogadja el ugyanezt az oroszoknál? És miért támogatják ezt a sorozási módszert Magyarországon? Mo-on ugyan nincs háború és sorozás, de nyáron egyértelművé vált hogy így gondolkodnak.
Egyébként Demkó Attila - aki MCC-s, tehát politikailag nem feltétlenül elfogulatlan - is ezt írja:
Most itt lett egy logikai ugrás a sorozásról a megadásra.... Na de az a háború egy bizonyos szintjénél volt, amikor Oo belépésével eldőlt a dolog - amiért amúgy nem komálják a magyarok az oroszokat -, de most még nincs semmi sem eldöntve.
Az ukrajnai magyarellenességet nem a magyar politika okozta. Viszont a kezeléséhez nemzeti egységre lenne szükség és okos lépésekre. Ezek viszont a magyar politika miatt nincsenek.
Van egy oroszpárti szekértábor, de nincs ukránpárti vagy egyéb szekértábor. Aki nem oroszpárti, az eléggé sokszínű tömeg. Nekem sincs közöm mások véleményéhez. Egyébként az ukrán veszteséget én von der Leyen idején kevesebbre becsültem. De azóta eltelt nem kevés idő. Most is elég széles tartományban gondolom a veszteséget, de nem erőltetem a pontosabb becslést, mert ahhoz több infó és több elemzés kéne.
Artemovszk az Bahmut másik neve, nem? Azt gondolom, amit a biztpol szakértők, nem jelentéktelen város, de a fő védvonal még mögötte van csak. Az ukránok gondolom időt akarnak nyerni a védelmével és hogy közben vérezzen az orosz is.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675058222Heves harcok folynak Artemovszkért, és miután Kijev elveszítette az irányítást Soledar felett, a város kritikus jelentőségűvé vált az ukrán fegyveres erők számára.