[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 427
12 110
113
Az A5-öket ellenerőnek használják. Milyen kerdést vet fel?

Hát akkor miért elsőkörben az a5 "flottát" ajánlották fel?

Hír a puma állomány állapotáról, azért ez is kemény.


Papírhadsereg.

Dudi:

Szerintem jók a nyugati fegyverek. Sőt, sok jobb is. De a jóság szubjektív.
Technikailag azok. DE!!!!
Eleve harctéren nem releváns képessegekben sokszor. Vagy mértékben nem számottevően. Másrészt többszörös, akár nagyságrendi áron.
Áruk a marketingben látottakhoz mérhető, amely nagyon távol áll a valóságtól.
Erre, most, hogy a csontvázak folyamatosan dőlnek ki.. Bevethetőségük, állapotuk pedig a szovjeteknek mondott állapotokat idézik.
Tudod.. na.. én sokszor mondtam már. Pl egy hálózati főkapcsolónál van egy 3ld sorozatú siemens, ami 15e pénz. Az tök jó.
Lehet venni szinte hasonló legrandot, de nincs víztömítés, nyúlós az érzete, stb.. na most ez 7e forintért világbajnok termék lenne. De mivel 13e forint, ezért egy kalap sz@r.
Ugyanez a helyzet a nyugati csodákkal is. Hány t90m jön ki egy leopard 2 árán?
Ha meg meg hozzávesszük, hogy gyakorlatban ezeknek a fele bevethető a lezüllött és korrupt vezetés mellett..
Na, de abban megegyezhetünk, hogy a fél év alatt bevethető m1a2 helyett az emlékműről instant lejövő t34nek is nagyobb harcértéke van.


Tornado:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 916
113
A következő 3-5 napban az Izrael és Irán közötti konfliktus vagy kialszik, vagy újult erővel fellángol, és blokkolja az ukrán ügyet.
Izrael kivonja Ukrajnából azt az 538 IDF oktatót, akik a fegyveres erőket képezték ki az üteg elleni taktikára, és megszervezték az elektronikus hadviselési pozícióterületek védelmét, maguk tanultak meg iráni drónokat lelőni és elektronikus hadviselést velük vívni.
72 órán belül minden izraeli oktató Izraelben lesz.
Egyelőre nincs jele nukleáris vagy korlátozott nukleáris eszkalációnak az Irán-Izrael és a szomszédos országok pályán, de továbbra is fennáll a földi ütközések veszélye a proxy területeken, valamint a ballisztikus rakétacsapások felcserélődésének veszélye.

Az Egyesült Államok és "egy másik ország" részt vett az iráni Iszfahánban található hadiüzem elleni dróntámadásban – írja az Al Arabiya tévécsatorna. Szerintük a fő célpont egy raktár volt, ahol ballisztikus rakéták vannak.

Az elmúlt 10 napban ez már a harmadik látogatás Moszkvában egy iráni Il-76 szállító repülőgéppel
Az Egyesült Államok forródrótot nyitott Ukrajna állampolgárai számára, hogy jelentsék az amerikai katonai és humanitárius segítségnyújtással való visszaélést, csalást, sikkasztást, rossz gazdálkodást, valamint szexuális kizsákmányolást vagy visszaélést és embercsempészetet.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 748
113
28january2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Zaporozhia_Map.jpg

28january2023_Eastern_Ukraine_map.jpg

Megfeletdkezel az orosz légierről...
A számokból pedig kiderül, hogy csak létszámban volt meg a 3x-os fölény az ukránoknál, de általánosságban nem.
Erőkoncentráció amit láttak az oroszok? Akkor miért nem rendezkedtek be védelemre? Ekkora erővel, erőkoncentráció ide vagy oda tudniuk kellett volna érdemben védekezni, de ez sem ment nekik pár elszigetelt esetet leszámítva.
Alant kifejtem bővebben... Szerintem az oroszok irányították az eseményeket....
Nem tudom miért volt ilyen felelőtlen a orosz hadvezetés a baliklijai szakaszon, szerintem nem hitték, hogy az ukránok képesek egy ilyen nagyszabású támadás végrehajtására.
Szerintem meg hagyták, hogy az ukránok az gondolják, hogy a "bab is hús" ezt abból gondolom, hogy egyrészt az ukránok jelentős csapatokat kellett elvonjanak a támadáshoz, NATO irányelvek szerint támadtak, viszont az oroszok minimális veszteség mellett vonultak vissza. Ráadásul az ukránok beleszaladtak az orosz tűzérségbe, ami komoly veszteségeket okozott mind technikában, mind élőerőben. Ráadásul elvékonyította a fronton lévő ukrán csapatokat. Mikor volt? Szeptemberben. Meg a herszoni visszavonulás is, októberben. Szerintem, az oroszok behúzták az ukrán vezetést a csőbe, ki használva a sikerkényszerüket.
A magyar topikban elqurtam, mert mindig három órát írtatok, de amúgy figyelitek, hogy az ukránok általi "2 óra alatt a
Két hozzászólás között...
NATO tagok inkább ukránpártiak, így kérdéses, hogy az a bizonyos 5. cikkely mire lenne elég...
Semmire. De ők nem ukrán pártiak, hanem a DS alávetettjei. Hatalmuk megőrzése érdekében, kénytelenek azt támogatni, akit kijelölnek számukra.
honfitarsait elhurcoltatja a csaladja mellől, anyagilag is tonkremennek. Ekozben ő utcakat sziv fel a bunkerban, a felesege egy egy magyar panel lakas arat veri el alkalmankent a GUCCI-nal ha beszabadul. Szaporodnak a villai vilagszerte mig a valasztoi az otthonaikat veszitik el.
Ez az elvárás felé. Ez teszi a főnökei felé hitelessé. Az összeharácsolt vagyona úgy is csak átmenetileg a tulajdona. Csak látszólag az övé, kivégzése után visszaszáll a gazdira.
ukránpárti brigád szemében mint Putyin csicskája, egy oroszbérenc, vagy ahogy Gy. F tábora mondaná, csak egy "ukrán" akire nem érdemes szót vesztegetni, mert nem is magyar!
Imádom, amikor megdícsérnek,hogy milyen szépen beszélek magyarul, cluj-napocai dákórómai származásom ellenére...
Úgy tűnik, Irán szorosabb blokkba kerül Oroszországgal, Fehéroroszországgal és Észak-Koreával, és a világ egésze több fronton is kemény globális konfrontáció felé halad
Mégis, mit vártak? A támadás egyre inkább összekovácsolja a "gonosz tengelyét".

Várható, hogy az ukránok futnak az események után, egyre komolyabb lépéshátrányba, időzavarba kerül.
Az oroszok helyében a Velika Novosilka-Novij Komar-Komar/Perebudova irányban elvágnám az N15ös főutat. Ezzel párhuzamosan a T0518 mentén nyomulnék északnak, Velika Novosilka-Bamatyr/Oleksiívka, szintén N15 irányba.... Közben úgyis bejön Artyemovszk, és a Lyman irányba is támadnak. Severszk katlan alakul. Mindeközben persze délről közelítenek Zaporozsnye felé.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Na, megint előkerült a gyenge oroszozás! :D

Túl sokan vannak
Hát ez még semmi, valaki súgja már meg az idiótáknak.

Afu majmok megint tagadnak mindent

Kopnak az amcsi szarok

Közben azt olvasom, hogy a nato "készen áll az oroszország elleni balhéra, de még nem, mert kell még fegyver". Kíváncsi leszek a fejükre, amikor jönnek az avangardos sarmatok.

Hoholisztán hőse elment bandera papához
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Görgey Artúrt sokan árulózták és talán árulózzák ma is, de megtette azt a lépést - amit az orosz intervenció után azonnal meg kellett volna tenni. mert látszott, hogy a háború már nem megnyerhető, vagy csak aránytalan áldozatokkal.

Zeleszkit lehetett bátornak és hősnek gondolni egy pár hónapig, de az oroszok tavaszi visszavonulásától kedve minden erejével a béketárgyalásokra kellett volna koncentrálnia a népe(?) legyilkoltatása helyett. Mivel ezt nem tette, nem tudom másnak gondolni mint egy gátlástalan háborús uszítónak.
Görgey Artúrnál azért volt egy kis keverés! NEM volt áruló!!. Két levelet írt: a 939. iktatószámúban azt, hogy Komárom alá vonul és felveszi a harcot az ellenséggel és 940. iktatószámú levélben megírta, hogy Szegednél összpontosítja a seregeit, de a sors iróniája (nem volt net), hogy felcserélték a két iktatószámú levelet.

"Kossuth az 1849. szeptember 12-én megírt "viddini levélben" emlegeti először Görgey árulását, Azt állítja, hogy ha a tábornok májusban Buda felmentése helyett Bécs ellen vonul, a császárváros érett gyümölcsként hullott volna a diadalmas honvédsereg ölébe. Sajnos nem. A visszavonuló ellenség kétszer olyan erős volt, mint Görgey serege. Görgey legszívesebben mégis a Bécs felé hátráló ellenséget üldözte volna. Kossuth politikai okokból, Klapkáék katonai-utánpótlási meggondolásból a budai ostrom mellett érveltek és döntöttek.

Az árulási vád másik lényeges eleme, hogy Görgey megtagadta az 1849. június 29-i pesti tanácskozáson hozott döntések teljesítését. A kormány azt határozta ugyanis, hogy Komárom helyett Szeged térségében összpontosítja a magyar haderőket. A döntés után Kossuth két levelet kapott Görgeytől. Az elsőben (939. iktatószám) még a korábbi haditerv szellemében ír Görgey, a másodikban viszont (940. iktatószám) megígéri, hogy levezeti Szegedre a hadsereget. A kormányzó fordított sorrendben kapta kézhez a leveleket, nem törődött a számokkal és a levelek tartalmával, azt hitte, hogy a fővezér megtagadja az engedelmességet. Görgey hű maradt a kormány döntéseihez. E tanulmányok megírásának az volt a célja, hogy Görgey végre a valósághoz híven oda kerülhessen, ahová való, a legnagyobb magyar hadvezérek táborába."
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A következő 3-5 napban az Izrael és Irán közötti konfliktus vagy kialszik, vagy újult erővel fellángol, és blokkolja az ukrán ügyet.
Izrael kivonja Ukrajnából azt az 538 IDF oktatót, akik a fegyveres erőket képezték ki az üteg elleni taktikára, és megszervezték az elektronikus hadviselési pozícióterületek védelmét, maguk tanultak meg iráni drónokat lelőni és elektronikus hadviselést velük vívni.
72 órán belül minden izraeli oktató Izraelben lesz.
Egyelőre nincs jele nukleáris vagy korlátozott nukleáris eszkalációnak az Irán-Izrael és a szomszédos országok pályán, de továbbra is fennáll a földi ütközések veszélye a proxy területeken, valamint a ballisztikus rakétacsapások felcserélődésének veszélye.

Az Egyesült Államok és "egy másik ország" részt vett az iráni Iszfahánban található hadiüzem elleni dróntámadásban – írja az Al Arabiya tévécsatorna. Szerintük a fő célpont egy raktár volt, ahol ballisztikus rakéták vannak.

Az elmúlt 10 napban ez már a harmadik látogatás Moszkvában egy iráni Il-76 szállító repülőgéppel
Az Egyesült Államok forródrótot nyitott Ukrajna állampolgárai számára, hogy jelentsék az amerikai katonai és humanitárius segítségnyújtással való visszaélést, csalást, sikkasztást, rossz gazdálkodást, valamint szexuális kizsákmányolást vagy visszaélést és embercsempészetet.
Az eszkalálódás talán ezzel visszafordíthatatlanná válik....
A világon 3 nagy gócpontot említettek 1-2 éve, Ukrajna, Közel-Kelet, Taiwan.... mind a három izzik... a tűzzel játszik az Usa-Izrael duó.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 367
113
28january2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Zaporozhia_Map.jpg

28january2023_Eastern_Ukraine_map.jpg


Alant kifejtem bővebben... Szerintem az oroszok irányították az eseményeket....

Szerintem meg hagyták, hogy az ukránok az gondolják, hogy a "bab is hús" ezt abból gondolom, hogy egyrészt az ukránok jelentős csapatokat kellett elvonjanak a támadáshoz, NATO irányelvek szerint támadtak, viszont az oroszok minimális veszteség mellett vonultak vissza. Ráadásul az ukránok beleszaladtak az orosz tűzérségbe, ami komoly veszteségeket okozott mind technikában, mind élőerőben. Ráadásul elvékonyította a fronton lévő ukrán csapatokat. Mikor volt? Szeptemberben. Meg a herszoni visszavonulás is, októberben. Szerintem, az oroszok behúzták az ukrán vezetést a csőbe, ki használva a sikerkényszerüket.

Két hozzászólás között...

Semmire. De ők nem ukrán pártiak, hanem a DS alávetettjei. Hatalmuk megőrzése érdekében, kénytelenek azt támogatni, akit kijelölnek számukra.

Ez az elvárás felé. Ez teszi a főnökei felé hitelessé. Az összeharácsolt vagyona úgy is csak átmenetileg a tulajdona. Csak látszólag az övé, kivégzése után visszaszáll a gazdira.

Imádom, amikor megdícsérnek,hogy milyen szépen beszélek magyarul, cluj-napocai dákórómai származásom ellenére...

Mégis, mit vártak? A támadás egyre inkább összekovácsolja a "gonosz tengelyét".

Várható, hogy az ukránok futnak az események után, egyre komolyabb lépéshátrányba, időzavarba kerül.
Az oroszok helyében a Velika Novosilka-Novij Komar-Komar/Perebudova irányban elvágnám az N15ös főutat. Ezzel párhuzamosan a T0518 mentén nyomulnék északnak, Velika Novosilka-Bamatyr/Oleksiívka, szintén N15 irányba.... Közben úgyis bejön Artyemovszk, és a Lyman irányba is támadnak. Severszk katlan alakul. Mindeközben persze délről közelítenek Zaporozsnye felé.
a severski zsák szépen alakul ahogy látom. advivka is elég mély. Bahmut meg talán már a következő zsák kezdete ? vagy csak erőelvonás? érdekes mindenesetre. (az sem kizárt hgy a valódi áttörési pont)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
30 napra letiltott a facebook moderáció mert egy shitposting csoportban le mertem írni, hogy annyira ne örömködjenek, a postolt lerobbant csövű T-62-es frontpáncélján lévő függőleges fehér csík tipikus ukrán jelölés (mellesleg az alatta fekvő láthatóan javítást végző katona is ukrán egyenruhában volt), úgyhogy amit látunk egy zsákmányolt/ajándékba kapott cucc amit a frontra toltak...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
És miért ne? 25-30 kg-os harci része van, az azért elég a tetőpáncél ellen. Ráadásul 2 irányú adatkapcsolattal rendelkezik, így több rakéta közt lehet célpontokat osztani/variálni velük. kimondottan potens kis cucc és a nagy hatótáv miatt bőven MANPADS hatótávon kívül tudnak maradni.
A videóban mutatják azt a spéci flakonos festéket amivel azokat a faszagányos Zorrojeleket lehet festeni ami rakéta, tűz,hő meg minden IS álló!

Mert 10 videóból 1 van amin tankot támad.
Ez színtiszta statisztika. Mit gondolsz ezek után 10/10-en nyugati MBT-k lesznek?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A Vatutina utcán, Bakhmut délkeleti részén, a "Wagner PMC" katonái a Trubny székház területén dolgoznak.
"Wagneristák" holtan találták az Ukrán Fegyveres Erők külföldi zsoldosait.

Az ukrán fegyveresek, hogy megpróbálják eltitkolni a megöltek számát és nemzetiségét, levágták a zsoldosok kezét és fejét.
A zsoldosok Izraelből és Lengyelországból érkeztek.
@orchestra_w
--
Na erre mondjatok valami okosságot sláváukrájíni fórumtársak.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 427
12 110
113
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:

Erre azért kíváncsi lennék, hogy mik azok a titkok, amit ennyire rejteni kéne.


Mert 10 videóból 1 van amin tankot támad.
Ez színtiszta statisztika. Mit gondolsz ezek után 10/10-en nyugati MBT-k lesznek?


Ez simán változhat. De szerintem mbtre krasznopol tömeges bevetést várnék.

M113at jól szétkapták:

 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
A következő 3-5 napban az Izrael és Irán közötti konfliktus vagy kialszik, vagy újult erővel fellángol, és blokkolja az ukrán ügyet.
Izrael kivonja Ukrajnából azt az 538 IDF oktatót, akik a fegyveres erőket képezték ki az üteg elleni taktikára, és megszervezték az elektronikus hadviselési pozícióterületek védelmét, maguk tanultak meg iráni drónokat lelőni és elektronikus hadviselést velük vívni.
72 órán belül minden izraeli oktató Izraelben lesz.
Egyelőre nincs jele nukleáris vagy korlátozott nukleáris eszkalációnak az Irán-Izrael és a szomszédos országok pályán, de továbbra is fennáll a földi ütközések veszélye a proxy területeken, valamint a ballisztikus rakétacsapások felcserélődésének veszélye.

Az Egyesült Államok és "egy másik ország" részt vett az iráni Iszfahánban található hadiüzem elleni dróntámadásban – írja az Al Arabiya tévécsatorna. Szerintük a fő célpont egy raktár volt, ahol ballisztikus rakéták vannak.

Az elmúlt 10 napban ez már a harmadik látogatás Moszkvában egy iráni Il-76 szállító repülőgéppel
Az Egyesült Államok forródrótot nyitott Ukrajna állampolgárai számára, hogy jelentsék az amerikai katonai és humanitárius segítségnyújtással való visszaélést, csalást, sikkasztást, rossz gazdálkodást, valamint szexuális kizsákmányolást vagy visszaélést és embercsempészetet.
Ez a drót tényleg forró lesz :D
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
337
1 945
93
Az osztrák exxpress.at a Chally 2 bevetéséről írja, a The Sun-re hivatkozva:
A 14 Chally már Litvàniàban van. Az angoloknak gondot okoz bevetésük, mer nem szeretnèk, ha egy Chally, akár mint roncs is, az oroszok kezébe kerûlne és igy a titkos műszaki részleteket megismernék.
Ezért már most tervezik, hogyan mentsék ki a sérült harckocsikat.
Erre következő tervük van: Először is az ukránok ne ott vessék be a harckocsikat, ahol a front összeomlàsa fenyeget.
Másodszor, minden áron el kell vontatni a sérült eszközöket.Ez az ukrànok feladata lenne elsősorban. Végső esetben magán zsoldosokat vetnének be a mentésére.
A leókkal kapcsolatban szerintük hasonló tervek létezhetnek, bár erről még nem beszéltek.
:confused:
Hadd idézzem egy pénteki posztomat:
Véleményem szerint a ki kit lő ki probléma melett, sokkal nagyobb gond a nyugati szakértők számára az a tapasztalat, hogy az ukrán személyezt harchelyzetben, a mehibásodó nyugati harcjárműveket minden javítási, és mentési próbálkozás nélkül elhagyja. Mi lesz a fokozottan karbantartásigényes, ráadásul 60-70 tonnás járművekkel, amiket menteni sem egyszerű. Nem kilőtt, égő NATO harckocsik, hanem elhagyott harckocsik fogják tarkítani a tájat. NNem az a fő kérdés, hogy hány harckocsit ajánlanak fel, hanem hogy mennyi Bölényt!
Támadás tervezésnél még értem az angol elképzeléseket, de egy esetleges ellenlökés esetén, pont a kritikus frontszakaszon kell közbelépni.
A megoldás különben az, hogy a harckocsi területét angol territoriumnak kell nyilvánítani, oda orosz katona csak vízummal léphet be, és a vízum elbírálásáig lesz lehetőség a területen kívüliséget élvező járművet elvontatni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 748
113
a severski zsák szépen alakul ahogy látom. advivka is elég mély. Bahmut meg talán már a következő zsák kezdete ? vagy csak erőelvonás? érdekes mindenesetre. (az sem kizárt hgy a valódi áttörési pont)
-Artyemovszk/Bahmut egy zsák.
-Szeveszk még egy.
-New York-Topeck is az.
-Avdiívka...
-Konstyantynivka
Zsák-zsák teli zsák....
Herszonnál is zajlik az élet
"Kharkiv region, it was reported that our guys advanced towards Ternovaya from the border of the Belgorod region, reconnaissance is currently underway"

Ha a Donyec jobb partján dél felé haladnak, a T2111 útig, el tudják vágni Kuhino-Bashkyrivkánál/Csuhuivnél az M03/E40 utat Izyum felé...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
a severski zsák szépen alakul ahogy látom. advivka is elég mély. Bahmut meg talán már a következő zsák kezdete ? vagy csak erőelvonás? érdekes mindenesetre. (az sem kizárt hgy a valódi áttörési pont)
Csak győzze a muszka erővel, ellatmannyal, hadianyaggal a tempót.

Belefutottam egy ilyenbe, valami Blikk színvonalú jenki hiroldal, de ha mar ott is rezgeti a szel... Ukran titanbiznisz.

A nemetek azt kerik Braziliatol hogy adjon el/át loszereket Ukrajnanak. A Brazilok nemet mondtak. Par napja Kolumbia is kikosarazta az Usat ezugyben.


Nem tetszik Anglisztan az oda menekult ukranoknak.
Xar az orvosi ellatas es nem elegge feherek az "őslakosok", xar a kozbiztonsag is. Tobben visszamondjak ezert a szallasokat.


Baerbock lemondasat kovetelik, fel is jelentettek a "haduzenete" miatt.


Prigozsin bejelentette hogy a Wagner felszabaditotta a kijevi rezsim alol Blagodatnojet. Az ukran/Nato vedelmi vonal egy ujabb fontos bastyaja lett kipucolva.

Bahmut alsón a Wagner harcosok levagott kezű es fejű ukran/Nato harcos holttestet talaltak. Igy tenyleg nehez azonositani. Mindenesetre erdekes. Nezegetem, de nem tunik friss vagasnak, nagy matatas sincs a test korul, meg a fagy elott, vagy a test megfagyasa elott vaghattak le nekik, mert ez nem egy test.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 916
113

SÜRGŐS: Az APU lőtte a zaporozsjei hídat, vannak áldozatok​

Ma, január 29-én ukrán fegyveresek megtámadtak egy folyón átívelő közúti hidat a HIMARS MLRS-sel a Zaporozsje régió Melitopol kerületében.
Ezt az "Együtt vagyunk Oroszországgal" regionális társadalmi egyesület elnöke, Vlagyimir Rogov jelentette be az Orosz Tavasznak.
Elmondása szerint az ágyúzás következtében a polgári lakosság körében halottak és sebesültek vannak, a lövés a hídat javítási munkálatok közben érte.
Az Orosz Tavasz továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674998200

Az első videó Wagnerekről Blagodatnoje-ban⚡️
A @wargonzo projekt megkapta az első videóbizonyítékot Blagodatny, a Soledaron túl nyugatra fekvő falu elfoglalásáról.
Tegnap Blagodatnoe teljesen a „zenészek” irányítása alá került, a településen a tisztogatási akció is befejeződött. A wagneriták célja érthető, a Blagodatnijtól „lemennek” Bahmutba, hogy mindkét oldalról kettévágják a város védelmét.

A tegnapi iráni Iszfahánban történt incidensek után a Telegramban elképesztő sebességgel kezdtek terjedni azok a mítoszok, hogy a Shahed Aviation Industries gyárait lerombolták. A közelmúltban készült műholdfelvételek azonban azt mutatják, hogy a szerelőépületek sértetlenek voltak, és a fényképeken semmi nyoma nem volt sérülésnek. Megfigyelhető azonban az összeszerelő műhelyek számának növekedése, ami a cég dróngyártásának növekedésére utal.

Irán-ellenes kampány kezdődött. A német külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy „Irán nem tudja garantálni a nagykövetségek biztonságát. Hétfőn rendkívüli értekezletet tartunk a német alkalmazottak Iránból való evakuálásáról.”

Macron és Scholz szinte egyszerre jelentette be, hogy folytatni kívánják a tárgyalásokat Oroszországgal.Az „eurodiplomácia” ilyen váratlan aktivizálódása nagy valószínűséggel összefügg az Amerika által átnyomott Ukrajna tankszállításáról szóló döntés következményeinek várakozásával.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nem tudom, volt-e már.


Az oroszok elfoglaltak egy falut a Bahmutka-folyó másik oldalán. Már hetek óta szólnak az ukrán napi jelentések olyan településekről, amik nem a keleti, hanem a nyugati parton vannak. (GoogleMapen mondjuk nem is tűnik egy acélos folyásnak, nyáron lehet gyalog is át lehetne gázolni rajta.)