Nem értem, hogy miért gondolják sokan azt, hogy lehetséges jobbára sikertelen ukrán offenzíva után a nyugat ( washington) tárgyalgatni akarna. Valószínűnek tartom, hogy bármely kis terület visszaszerzés fel lesz nagyítva. Lehet nem fognak ugyanennyi cuccot kapni, de pl 24db f16/f15 és további légvédelem el tudná még tovább húzni a háborút.Ez szerintem is egy elkepzelheto verzio. Amit ezzel @grigorij3 ir, az velemenyem szerint nem fogja az ukranokat visszatartani, pont azert amiket @joker mar irt ellenervkent.
Lehet, hogy a varakozas jobb verzio lenne nekik, de amennyiben az oroszok tamadasa ha nem is teljesen, de nagyobb reszt felorli az uj nyugati technikat es az ujonnan kikepzetteket, akkor szarban vannak es ok mar semmit nem vagy nagyon korlatozottan inditananak -es szerintem igy lenne.
Azt gondolom, hogy ha komoly tamadast inditanak valoban, akkor azt olyan helyen es modon probaljak meg, ahol a legkisebb sikereket is vagy egy reszsikert a leheto legnagyobb propaganda ertekre illetve targyalasi alapnak tudjak majd felhasznalni. En abban egesz biztos vagyok, hogy Zele pontosan tajekoztatva lett, hogy a tamadasuk utan asztalhoz kell ulnie.
De mégha csúfos is lenne az offenzíva, nem látom kievben a valós tárgyalási hajlandòságot. Ha pl nem kapnának semmit se nyugatról, még akkor is fullba tolnák, legfeljebb utánuk a tűzözön.
Oroszok is mondták január környékén, hogy ez még legalább 2 év.
Pl nemrég indult 400 ezer fő toborzása. Mikorra lesznek azok a fronton? 3 -4 hó toborzás aztán 3 hó frissítő képzés. Vagyis moszkva idén decemberben offenzívát akar indítani... ( gondolom ez már preztizs).