[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 422
6 981
113
Nincs.
Ignorálások, bannolások vannak oda-vissza-oda-vissza......
van
az ignorálás bannolás hittérités és ilyen vagy olyan oldali propik mantrázása nem a vita létét hanem a minőségét jelzik csak
de ez a minősége a vitának is fényévekre előrébb van mint az egyébként jellemző süketek párbeszéde ami az egyik vagy másikoldali médiában folyik
Ez hülyeség. Honnan veszed, hogy jobbról csak narancs, balról meg csak libsevik?
az emberek képtelenek elszakadni a gyerekkori rutintól, amikor elkezdte a mesélő a történetet a legkisebb királyfiról és a szolgálóleányról és akkor tudtuk mindannyian hogy ez lesz az abszolút és kompromisszumok és feltételek nélküli jó, és a gonosz mostoháról vagy hétfejű sárkányról akiről meg tudtuk hogy ez lesz az abszolút rossz
ugyanez a rutin működik a pártpolitikában is, csak felnőttekkel
ezt bizonyítja egy néhány perces beszélgetés egy random ismerősünkkel vagy vadidegennel akivel még politikáról soha egy szót nem beszéltünk
lehet erre mondani hogy hülyeség mert magunkból indulunk ki, attól ez még a választók - a zemberek - messze túlnyomó részéről igaz
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Ugye? Na, ugye? Megmondtam? Megmondtam.
Őfelsége Legkiválóbb Nagykövetsége??? Őexcellenciája? Mr Fox?? Hahó?
De akkor azt magyarázd mar meg legyszi ha így is úgy is le kell ülni tárgyalni, akkor miért áldoznak fel újabb 50.000 embert?? Miért áldoztak fel 500.000 embert egyáltalán?? Mit értek el vele?? Látni akarom az ukrán eredményeket amit elertek azzal hogy basztatták az oroszokat!
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
339
2 244
93
De akkor azt magyarázd mar meg legyszi ha így is úgy is le kell ülni tárgyalni, akkor miért áldoznak fel újabb 50.000 embert?? Miért áldoztak fel 500.000 embert egyáltalán?? Mit értek el vele?? Látni akarom az ukrán eredményeket amit elertek azzal hogy basztatták az oroszokat!
Hát ja.Ilyenre (is)lett mondva ,hogy Magyarországnak nem igaza van,hanem igaza lesz.Egy nap ráébrednek az ukránok(aki még él hírmondónak) hogy semmit nem ertek el.Cserébe kihaltak, megszüntek.Egy legendáért megérte?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Mivel még a tegnap előtt javában esett arrafelé, és azt megelőzően is legalább 3 hete ömlött az égi áldás, nem hiszem, hogy a jövő héten támadnának. Teljesen kizárt, hogy a nehéz technikával nekiinduljanak a sártengernek. Az a támadás már akkor elbukna, amikor megindítják.
Szóval, várni kell. Tudom nem kellemes, főleg az ukránoknak, de nincs más megoldás.
Azonba ez az időcsúszás az oroszoknak kedvez. ha sikerül a támadás előtt bevenniük Bachmutot, akkor az elég demoralizáló lesz az ukránokra nézve. Ilyen hangulatban támadást indítani legalább annyira kockázatos, mint nekimenni a sártengernek. A medve helyében én Bachmut jövő heti bevételére koncentrálnék. Mindent bele nyomnék, ami kifér a csövön! Sőt amint áttörném a védelmet, egyből és lendületből nekimennék a harmadik védelmi vonalnak. Jól összezavarnám a támadásra készülő ukránokat. Ezzel 30-60%-ra növelném a saját esélyemet.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Lancet telibeverte a búvónyilást...




"This is like if you go to McDonald’s for ice cream and the ice cream machine is broken so you decide to live in the McDonald’s forever."


Újabb hétvége, újabb tüntetés Lengyelországban a megszállók ellen

"Stop the Ukrainisation of Poland!"
Poles are protesting to stop the flow of Ukrainians into Poland, kick them out of the country and stop financing them at the expense of Polish taxpayers.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Ugyanez a sajtófárasztáa volt tavaly is. A végén már mki unta, az oroszok is. Aztán szétlőtték a logisztikai útvonalakat raktárokat délen. ( Hello, idén szevasztopoli kőolajtárolók), aztán megindultak, de elég nyögvenyelősen Herszon irányában, Inkább szenvedés, mint offenzíva volt, Már -már besült az ukrán támadás, de megindult egy 4-5 vagy akar7-szeres túlerőben lévő támadás Harkivnál, jelzem idén is maradt arra még orosz terület, nemcsak a Donbaszi és a déli régió van, ahol az oroszok betliztek. Majd kivonultak egész váratlanul Herszonból is.

Van rá sansz, hogy idén duplázzanak. Tavaly nyugati páncélosok sem voltak nagy számban. Persze a légvédelmi lőszereik fogyóban, az oroszok jóval többen vannak létszámban. 4-5-szörös fölényt nehezebb kialakítani. Akár idén az ukrán támadásból nagy cumi is lehet. Fontos hónapok lehetnek.
A tavalyit egyértelműen benézték a ruszkik, legalábbis a Harkovi részt azzal meg elindult a domino, amit csak nagy nehezen tudtak megállítani. Ez az ukrán ellentámadás annyiban más lehet, hogy óriásiak az elvárások Nyugatról és az ukrán vezetés részéről, kaptak is technikát bőven ez igaz, de szinte rákényszerítik az ukránokat, hogy minél előbb induljanak meg és igazából ha ez a támadás besül akkor eléggé kilátástalanná a hogyan tovább, hiszen mégegyszer ennyi technikát összeszedni ennyi embert kiképezni már nem nagyon lesz idejük.
Az oroszok szemszögéből pedig az látszik, hogy most nem veszik félvállról az ukránokat, igyekeznek minden várható irányba védelmet kiépíteni, tartalékokat felhalmozni, ugye a behívott 300 ezer ember minimum fele még nem lett bevetve és az új taktika miatt a légierő is egyre bátrabb, rakétákból sem fogytak ki stb.... Egyedül meglepetést talán azzal okozhatnának az ukránok, ha Északkeleten az orosz törzsterületekre Kurszk, Brjanszk stb törnének be, de annak beláthatatlan következményei lehetnének...

Igazából presztízs lett mindkét oldalnak ez a várható ellentámadás, ahogy Bahmut védelme is. Ha az ukránok nem érnek el sikert és felégetik a tartalékaikat, akkor nekik ez a harc lehet a végső, ha áttörnek és területeket szereznek, netán elvágják szárazföldön a Krímet, az akkora arcvesztés az oroszoknak, amit már a hátország és Putyin is megérezne.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Nem értem, hogy miért gondolják sokan azt, hogy lehetséges jobbára sikertelen ukrán offenzíva után a nyugat ( washington) tárgyalgatni akarna. Valószínűnek tartom, hogy bármely kis terület visszaszerzés fel lesz nagyítva. Lehet nem fognak ugyanennyi cuccot kapni, de pl 24db f16/f15 és további légvédelem el tudná még tovább húzni a háborút.
De mégha csúfos is lenne az offenzíva, nem látom kievben a valós tárgyalási hajlandòságot. Ha pl nem kapnának semmit se nyugatról, még akkor is fullba tolnák, legfeljebb utánuk a tűzözön.
Oroszok is mondták január környékén, hogy ez még legalább 2 év.
Pl nemrég indult 400 ezer fő toborzása. Mikorra lesznek azok a fronton? 3 -4 hó toborzás aztán 3 hó frissítő képzés. Vagyis moszkva idén decemberben offenzívát akar indítani... ( gondolom ez már preztizs).
Bármilyen táposabb nyugati vadászbombázó átadása az ukránoknak magával hozza egy újabb (és jó vastag) pénzcsap megnyitását is. Az nem ilyen egyszeri ügy lesz, ott hónapokon keresztül kell biztosítani mindent ezekhez a gépekhez.
Szerintem a szokásos hiányosságokon (képzetlen/kevés pilóta- és kezelőszemélyzet-állomány) kívül ez az egyik fő ok, amiért nem adtak még vadászbombázókat.
Egy harmadik félnek (ukrajna) kell kiszervezni a komplett üzemeltetését ezeknek a gépeknek, amelynek soha semmi köze nem volt ilyenekhez; úgy felkészíteni őket, hogy teljesen önállóan legyenek képesek ezeknek legalább az alapszintű karbantartására.
A hozzávaló infrastruktúra, a tréningek, stb, ez az eddig átadott vasaknál (páncélosok, stb) jóval költségesebb ügy lesz.

Na ezt lenyomni bármelyik finanszírozó torkán, ahhoz kell valamilyen offenzíva az ukránok oldalán. És igazából mindegy is, hogy sikeres lesz-e vagy sem - ha marad még valami államszerűség ukrajnából a végére, akkor eladható lesz a nyugati népeknek, hogy most akkor a vadászbombázók kellenek.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Megint lebukott a peremoga



Fighting in the long-contested eastern city of Bakhmut is “very intense," Ukrainian military press officer Mykyta Shandyba said Sunday on national TV.
“The Russian military is trying to take the city by May 9. They are currently failing," Shandyba said. "They are using artillery, mortars and tank shelling to destroy the city. Often, battles with them are close-contact battles. Destroying the enemy with small arms and grenades, not artillery."
The military spokesperson said Russian forces are constantly shelling Ukrainian positions.
“There are no pauses — the enemy is firing nonstop. First, the enemy artillery works, and then they try to break through our defense. When they fail, they start firing from artillery again.”
CNN cannot independently verify battlefield developments in Bakhmut.


VX67Ube.jpg



Kyrylo Budanov, Ukraine’s military intelligence chief, said in an interview with PBS published on April 28 that Russian perpetrators of war crimes would not be able to escape punishment.
“Any perpetrator that committed any war crimes or crimes against humanity in Ukraine or even very egregious crimes, like the group rape or killing of civilians and children, will be found and eliminated in any part of the world,” Budanov said.
The intelligence chief did not elaborate how Ukraine is going to find all the perpetrators.
Ukraine's Security Service recently intercepted a call where a Russian soldier admitted that he had repeatedly killed Ukrainian prisoners of war by cutting their throats after interrogating them. He described in detail how he cut POWs' throats.
Executions and tortures of POWs breach the Geneva Conventions and constitute war crimes.




Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:
  • 4 people died in some village in Briansk region (Russia). Russians claim that Ukraine shelled the village
  • The president of Lithuania claims that Ukraine will not be able to join NATO until the war is over
  • The jew and Macron talked over the phone again
  • Another hard conscription of a goy. Now in Ivano Frankivsk
  • Goymoney sent second Iris-T system to Ukraine
  • Ukraine and Baykar signed a new agreement about drone shipments
  • Rich people are now investing in real estate in... Carpathian mountains instead of Kiev
  • Some zoomer blogger in Kiev pranked an AFU soldier and then was beaten by 8 people
  • AFU claim that Russians are too far away from controlling the "road of life" that leads to Bakhmut
  • The battle for Bakhmut continues
  • Ukraine isn’t ready for its big offensive, but it has no choice (The Sunday Times) So antisemitic!
  • The jew showed goyim how he lives and works during the war (https://www.youtube.com/watch?v=JPFoPfxMgW0)
  • A woman (turned out to be a Russian citizen), and her 2 y.o. daughter jumped from the window and died in Odessa
  • The kike's minions seethe. The residents of Odessa voted against renaming of the Suvorov district of the city. But it was just a poll, I wonder if (((they))) take it into account...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 315
113
A tavalyit egyértelműen benézték a ruszkik, legalábbis a Harkovi részt azzal meg elindult a domino, amit csak nagy nehezen tudtak megállítani. Ez az ukrán ellentámadás annyiban más lehet, hogy óriásiak az elvárások Nyugatról és az ukrán vezetés részéről, kaptak is technikát bőven ez igaz, de szinte rákényszerítik az ukránokat, hogy minél előbb induljanak meg és igazából ha ez a támadás besül akkor eléggé kilátástalanná a hogyan tovább, hiszen mégegyszer ennyi technikát összeszedni ennyi embert kiképezni már nem nagyon lesz idejük.
Az oroszok szemszögéből pedig az látszik, hogy most nem veszik félvállról az ukránokat, igyekeznek minden várható irányba védelmet kiépíteni, tartalékokat felhalmozni, ugye a behívott 300 ezer ember minimum fele még nem lett bevetve és az új taktika miatt a légierő is egyre bátrabb, rakétákból sem fogytak ki stb.... Egyedül meglepetést talán azzal okozhatnának az ukránok, ha Északkeleten az orosz törzsterületekre Kurszk, Brjanszk stb törnének be, de annak beláthatatlan következményei lehetnének...

Igazából presztízs lett mindkét oldalnak ez a várható ellentámadás, ahogy Bahmut védelme is. Ha az ukránok nem érnek el sikert és felégetik a tartalékaikat, akkor nekik ez a harc lehet a végső, ha áttörnek és területeket szereznek, netán elvágják szárazföldön a Krímet, az akkora arcvesztés az oroszoknak, amit már a hátország és Putyin is megérezne.
Az a helyzet, hogy ezekkel a nyugati páncélosokkal az áttörés kötelező, meglesz. A kérdés milyen mélyen és milyen szélességben. Utána a kettévágott oroszok közt rohadt veszélyes lesz megfelelő légitámadás és tüzérség nélkül.

Most eldől milyen az orosz morál, mert ha a kezdeti visszavonulás után kitartanak, akár csapdába, darálóba is kerülhetnek a nyugati páncélosok.
Van 1 olyan érzésem, most olyan jön, amit még nem láttunk és a lakossági háttértámogatás fog eldőlni mind Nyugaton, mind Moszkvában, Hatalmas hazugságcunami, propaganda lesz majd mindkét oldalon a lelkekért.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 164
60 913
113
Afganisztánban is komoly nyugati hadfelszerelést kaptak a kormányerők a tálibok elleni harchoz, aztán az mind ott is maradt a táliboknak. A haditechnika önmagában semmit sem ér. Ahogy a kifogyott üzemanyagú T-90-esből is elszaladt az orosz, ugyanúgy a Leoból is szaladni fog az ukrán, ha összeomlik a támadás és az életük kedvesebb lesz annál, hogy hősködjenek.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Az a helyzet, hogy ezekkel a nyugati páncélosokkal az áttörés kötelező, meglesz. A kérdés milyen mélyen és milyen szélességben. Utána a kettévágott oroszok közt rohadt veszélyes lesz megfelelő légitámadás és tüzérség nélkül.

Most eldől milyen az orosz morál, mert ha a kezdeti visszavonulás után kitartanak, akár csapdába, darálóba is kerülhetnek a nyugati páncélosok.
Van 1 olyan érzésem, most olyan jön, amit még nem láttunk és a lakossági háttértámogatás fog eldőlni mind Nyugaton, mind Moszkvában, Hatalmas hazugságcunami, propaganda lesz majd mindkét oldalon a lelkekért.
Egy Belarusszia elleni támadás…?
Elég meglepő húzás lenne egy államcsínnyel párosítva…. Esetleg lengyel segédlettel.
Én vmi ilyet csinálnék… 19-re lapot!

Az oroszoknál 20 van a kézben….
Kitartana a belarusz haderő Lukasenka mellett, mint az ukrán Zele mellett…?
Nagyjából ez az egy kérdés…..

Foteltábornokként ezt tenném…!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 897
21 406
113
Az én véleményem az, hogy lesz ukri ellentámadás és könnyen elképzelhető , hogy nem egy nagy ellentámadás lesz hanem ukri támadások sorozata, abban biztos vagyok, hogy nagyon nem tudják meglepni az ukrik az oroszokat az ellentámadás tényével kapcsolatban és a helyével sem, a helyével kapcsolatban az ukrik számára a déli irány az ahol a legnagyobb eredményt tudnának felmutatni egy sikeres offenzívával,és az ukri ellentámadásnak szerintem akkor van esélye a sikerre ha gyorsan le tudják majd küzdeni az orosz védelmet és hatékonyan meg tudják védeni az áttörést végre hajtó ukri alakulatokat az orosz légierő támadásaitól. Hogy ezt mennyire tudják majd megvalósítani az ukrik arra csak az ukri ellentámadás ad választ.

És ha csak nem hajtanak végre egy kolosszális áttörést az ukrik az én véleményem az, hogy egy sikeres ukri ellentámadás (főleg a déli irány esetében) egy jobb tárgyalási pozíciót eredményez az ukrik számára a béketárgyalásokon, de a háború egy sikeres ukri ellentámadástól még nem fejeződne be.

Erdekes, hogy nagyjabol mindenki ugy latja ez az ellentamadas maximum arra lesz jo, hogy jobb poziciobol targyaljanak az ukranok.

Nem értem, hogy miért gondolják sokan azt, hogy lehetséges jobbára sikertelen ukrán offenzíva után a nyugat ( washington) tárgyalgatni akarna. Valószínűnek tartom, hogy bármely kis terület visszaszerzés fel lesz nagyítva. Lehet nem fognak ugyanennyi cuccot kapni, de pl 24db f16/f15 és további légvédelem el tudná még tovább húzni a háborút.
De mégha csúfos is lenne az offenzíva, nem látom kievben a valós tárgyalási hajlandòságot. Ha pl nem kapnának semmit se nyugatról, még akkor is fullba tolnák, legfeljebb utánuk a tűzözön.
Oroszok is mondták január környékén, hogy ez még legalább 2 év.
Pl nemrég indult 400 ezer fő toborzása. Mikorra lesznek azok a fronton? 3 -4 hó toborzás aztán 3 hó frissítő képzés. Vagyis moszkva idén decemberben offenzívát akar indítani... ( gondolom ez már preztizs).

Leirtam mi a velemenyem az offenziva kimenetelevel kapcsolatban es azt, hogy ezt Washington, Zele es az Unio retardalt vezetoi is tudjak. Szerintem az offenziva utan le fognak ulni targyalni es mindenki ki fog farolni a leheto legkisebb arc vesztessel.

Sokan sokszor leirtak, hogy ennek a 400ezres sorozasnak nincs koze a konfliktushoz. Minden evben soroznak…