Ha van 100 Forintod amiből én ellopok 90 Forintot és te be mész a rendőrségre, hogy jelentős összeget loptam el tőled, akkor hülyének fognak nezni, mert 90 Forint akkor sem jelentős, ha neked csak 100 Forintod volt. Szóval 6 tank sehogy sem jelentős veszteség, főleg nem úgy, hogy az ukránoknak van vagy 800 harckocsijuk.
Mik is a jelei ennek a felállásnak? Mert épp most adják át a hadaszati kezdeményezést az ukránoknak azzal, hogy a bahmuti sikert nem tudják kihasználni és a front többi pontján pedig védekezésre készülnek. Jelenleg ott tartunk, hogy az oroszok a front 100%-án védelemben vannak és azt várják, hogy mikor és hol támadnak az ukránok. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy mi lesz akkor, ha csupán egy blöff volt az ukrán ellentánadás és ez csak a nyár közepén esik le az oroszoknak amikor már nincs értelme a közelgő ősz miatt támadást indítanuk. Mert, akkor adtak ingyen fél évet az ukránoknak akinek sikerült tartalékot képezni 2-4 páncélos és 8-10 gépesített lövészdandár képében.
1.)
ez azért szar hasonlat,mert elindultok 100-an abból megölnek 90-et az szerintem kurvára nagy veszteség .. hiába van 200000 fő az állományban
,mindig az adott helyzethez kell mérni nem statisztikai adatokhoz
de itt van például a Moszkva cirkáló,emlékszel hogy verte a palávert az ukrofil oldal ?
akkor visszakérdezek,ez az egy hajó az orosz haditengerészetnek hány %-a ? a te értékelésed szerint egy kb lófasznyi veszteség, a ruszki haditengerészet számára,mégis jelentős veszteség volt annak az egységnek aki abban a térségben állomásozott
az adott helyen,és időben a bevetett egységeknek a %-os veszteségi arányát kell figyelembe venni egy értékeléskor ,egy harcterületen,egy harccselekmény során, nem azt,hogy az adott ország mekkora haderővel rendelkezik ! így érted ? (nem kell NATO logika hozzá .. egyszerű matek)
2.)
miért kellene sietniük az oroszoknak ? mi sürgeti őket ? azt írod,hogy időt adnak az ukránoknak akik tartalékot képeznek 2-4 páncélos és 8-10 GLD képében ..
miből gondolod,hogy az oroszok nem képeznek (építenek ki) erősítést ?
mire alapozod azt ,hogy az a fél év nekik nem ugyanolyan fél év a felkészülésre ?
véleményem szerint nem az oroszokat szorítja az idő,mert még mindig ők vannak az ukránoknál és nem fordítva ..
mikor fogod levenni ezt a NATO dioptriás szemüvegét ?
igazából állandóan alulértékeled(értékelitek) a ruszkikat, akik,bár elkövettek hibákat,de azt az adott helyzethez mérten eddig úgy tűnik sikeresen abszolválták azokat .. illetve mikor értitek meg végre,hogy az ökölbe szorítható kéznek még csak az egyik újja van Ukrajnában nem a teljes ököl ?
gyk. ezt a ruszki haderő bevetett állományára értem a dudi-féle %-os arányra kivetítve,mert mindig úgy tálalja az ukrofil oldal az eseményeket,mint ha face to face állna szemben a két hadsereg 100%-os arányban .. pedig baromira nem így van, arra meg már ki sem térek,hogy melyik oldal elnökének kell a fél világot körbe koldulnia fegyverekért
na mindegy biztos én látom megint rosszul .. elnézést.