[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
402
1 005
93
Most bsza meg a az isten az összes háborús uszítót!Nagyon sajnálom ezeket az embereket! :(
Abból a szempontból jó ez a videó, hogy bemutatja egy harctéri orvos munkáját. Habár nem tudom milyen felszerelés van még náluk én a medic helyébe az állsérültél is megpróbálkoztam volna egy vérzéscsillapítással, aztán ha tud járni akkor hátra küldeni vagy elkísérteti valakivel a frontvonalból.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
514
5 249
93
Ez így nettó mészárszék...
Teljesen Citadella hadművelet utánérzésem van. Ott is a sodafegyverek beérkezésére vártak, illetve elhúzták a támadás idejét. Ez azonban nem csak az ukránoknak adott időt, hanem az oroszoknak is. És ahogy látjuk tanultak az elmúlt év baklövéseiből.
Tudom tudom jön majd a wilson kommandó és kiderül hogy ők tulajdonképpen így szállnak le a bicikliről, meg hogy év végére a krímben fognak kaviározni.....
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
3 934
8 441
113
Értem, én arra akartam utalni, hogy egy-két taktikai még nem világháború, bármit is nevezünk annak. De én nem világpolgár vagyok hogy éppen oda utazzak ahol nincs háború, én itt akarok háború nélkül élni. Tehát az hogy nem tör ki a világháború nem vigasztal ha itt meg szopunk egy távolról tüzelt helyi háború miatt.
Mondok egy meglepőt. Mindenki, aki nem túl elmebeteg, békében akar élni a hazájában. Szóval velem együtt egy vagy a tömegben és hó't felesleges hangoztatni a nagytöbbségi véleményt fáklyahordozóként. Utáld Putyint meg az ukránokat hogy háborúval akarják megoldani a problémáikat. A többi csak politikai meg média hisztériakeltés amit sokan megkajálnak. Szerintem.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 310
14 262
113
Abból a szempontból jó ez a videó, hogy bemutatja egy harctéri orvos munkáját. Habár nem tudom milyen felszerelés van még náluk én a medic helyébe az állsérültél is megpróbálkoztam volna egy vérzéscsillapítással, aztán ha tud járni akkor hátra küldeni vagy elkísérteti valakivel a frontvonalból.
A gyakorlatban az első sérültnek már teljesen mindegy volt az a sok vérzéscsillapítás. Inkább qrvagyorsan infúzió kellett volna neki, sóoldat. Így is kérdéses, hogy megússza-e...

Az állsérült rondább, mint amennyire veszélyes. Ennél rosszabban is láttam saját lábán bemenni a kötözőhelyre.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 670
113
Ukrán támadás, Zaporozsnye.
Orosz védelmi minisztérium.
Dél-Donyeck
Zaporozsnye
Kupianszk
Zaporozsnye
Ugledar
T-90M
Zaporozsnye, Novodarovka
Gerasimov
Tapogatózó támadásokat.
Megállított ukrán támadás
Dél-Donyeck 14pm
Leó, Leó
06.01.
Ukr. veszteségek
Harctéri összfogl.
Lengyelek
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
4 015
35 404
113
Vremievsky párkány helyzete 2023. június 5-én 18.00-kor

A Vremyevsky kiszögelléstől keletre az Ukrán Fegyveres Erők páncélos csoportjának sikerült kiszorítania az orosz csapatokat Novodonyeckoje faluból . A támadás során az ukrán alakulatok először használtak német Leopard tankokat – most két Leopard és öt AFV van Novodonyeckben.
▪️Az ukrán fegyveres erők átcsoportosulnak, mivel súlyos munkaerő-veszteséget szenvedtek el. Ezenkívül az orosz lövészek kilenc kerekes páncélozott járműegységet semmisítettek meg. Novodonyecktől nyugatra körülbelül tíz felszerelés és 40-100 gyalogos állomásozott az erdősávban .
▪️Ezen túlmenően az ukrán haditengerészet 37. tengerészgyalogos dandárja erőinek Urozhaynoye irányába történő koncentrációját is feljegyezték . Valószínűleg az ellenség az orosz csoportosulás szárnyát tervezi megtámadni a tartalékok közeledése után.

Az első Leopard tankot elhagyták az ukrán fegyveres erők támadásakor Ugledar közelében (+FOTÓ)​

A felvételt a Vostok csoport tengerészgyalogságához köthető források hozták nyilvánosságra.
Alekszandr Hodakovszkij , a DPR Nemzeti Gárda helyettes vezetője ma azt mondta, hogy az ellenség először használt német Leopard tankokat a front dél-donyecki szektorában folytatott offenzívában.
Megjegyzendő, hogy korábban a CIPSO amerikai Bradley gyalogsági harcjárműveket és Leopard tankokat ábrázoló hamis fotókat dobott be a távirati csatornák botjaiba, ezzel próbálva hamis információkat terjeszteni, de ebben az esetben a szerzők biztosítják, hogy a fotó valódi. Van olyan verzió is, amely szerint a felvételen a német Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) önjáró fegyverek láthatók.

Frissítve​

A szakértők továbbra is változatokat terjesztenek elő: egyikük szerint az „első elhagyott Leopard” a francia AMX-10RC kerekes tank, amely Vuhledar közelében maradt az ukrán fegyveres erők rendkívül „sikeres” offenzívája során.
A Leopard esetében a képen látható tanknak túl nagy a toronya és túl hosszú a csöve.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685977094

Az ukrán fegyveres erők bizonyos irányokba támadást indítottak – Ukrajna védelmi miniszter-helyettese​

Valójában megerősítette a hírhedt ellentámadás kezdetét, de hangsúlyozta, hogy az nem déli irányban zajlik, hanem Artyomovszk közelében (amelyet a kijevi rezsim Bahmutnak hív – kb. RV).
„A védekező művelet mindent tartalmaz, beleértve az ellentámadásokat is. Ezért egyes területeken támadó hadműveletekre térünk át.
Különösen a Bahmut iránya marad az ellenségeskedés epicentruma. Itt elég széles fronton haladunk. Sikerünk van. Elfoglaljuk az uralkodó magasságokat. Az ellenség védekezésben van, meg akarja tartani pozícióit” – mondja Malyar.
Ami a déli irányt illeti, ahol – amint azt a Russzkaja Veszna tegnap közölte – az ukrán fegyveres erők támadásba lendültek , Maliar azt állítja, hogy ott „helyi harcok folynak”.
Valószínűleg délen kudarcot vallott, az ukrán katonai propaganda szorgalmasan eltereli a figyelmet a sikertelen kísérletről.
Kicsit később Malyar közzétett egy térképet, amelyen Artyomovsk pirossal van bekarikázva, továbbra is hangsúlyozva, hogy a fő események most állítólag ott bontakoznak ki, és nem a déli fronton vagy valahol máshol.
Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC kurátora ma arról számolt be, hogy az ukrán fegyveresek behatoltak Berhovkába Artemivszktől északnyugatra.
Amint a Russzkaja Veszna beszámolt róla , Denis Pushilin, a DPR megbízott vezetője ma "nehéznek, de ellenőrzöttnek" nevezte a helyzetet Artemovszk szélén.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685979203
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 670
113
Ukrán haditengerészet ma.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 709
113
Az ukrán térkép frissült.


Ez nagyjából alátámasztja Prigozsin állításait, amit azóta látom, már a kijevi kormány is mond.


És Belgorodban újabb betörés.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 305
8 020
113
Mondok egy meglepőt. Mindenki, aki nem túl elmebeteg, békében akar élni a hazájában. Szóval velem együtt egy vagy a tömegben és hó't felesleges hangoztatni a nagytöbbségi véleményt fáklyahordozóként. Utáld Putyint meg az ukránokat hogy háborúval akarják megoldani a problémáikat. A többi csak politikai meg média hisztériakeltés amit sokan megkajálnak. Szerintem.
Az usa és hűséges fegyverhordozói, nato, eu szarkeverése nélkül nem lenne semmiféle háború. Az oroszok és az ukránok minden problémájukat - amiknek jó része fel sem merült volna - meg tudták volna beszélni. A háborút a fent nevezett csoportosulás szította és erőlteti továbbra is.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
8 742
36 524
113
Hát, francia...
QnRjJso.jpg

sjXl9z3.png1 év NATO kiképzés


Situation as of 18.00 on 5 June 2023

To the east of the Vremjevsky protrusion, an AFU armoured group succeeded in pushing Russian troops out of the village of Novodonetskoye. The attack was the first time the Ukrainian formations had used German Leopard tanks - there are now two Leopards and five MBMs in Novodonetskoye.
The Ukrainian Armed Forces are regrouping as they have suffered heavy losses in manpower. Russian artillerymen also destroyed nine wheeled armoured vehicles. West of Novodonetskoye, about ten vehicles and between 40 and 100 infantrymen were deployed in the forest belt.
In addition, a concentration of forces of the 37th Brigade of the Ukrainian Naval Infantry Brigade was noted in the direction of Urozhayne. Most likely, the enemy plans to attack the flank of the Russian grouping after the arrival of reserves.


Szivárogtatások szerint 37-esek kapták az AMX-eket...