[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 626
113
Vremievsky párkány helyzete 2023. június 5-én 18.00-kor

A Vremyevsky kiszögelléstől keletre az Ukrán Fegyveres Erők páncélos csoportjának sikerült kiszorítania az orosz csapatokat Novodonyeckoje faluból . A támadás során az ukrán alakulatok először használtak német Leopard tankokat – most két Leopard és öt AFV van Novodonyeckben.
▪️Az ukrán fegyveres erők átcsoportosulnak, mivel súlyos munkaerő-veszteséget szenvedtek el. Ezenkívül az orosz lövészek kilenc kerekes páncélozott járműegységet semmisítettek meg. Novodonyecktől nyugatra körülbelül tíz felszerelés és 40-100 gyalogos állomásozott az erdősávban .
▪️Ezen túlmenően az ukrán haditengerészet 37. tengerészgyalogos dandárja erőinek Urozhaynoye irányába történő koncentrációját is feljegyezték . Valószínűleg az ellenség az orosz csoportosulás szárnyát tervezi megtámadni a tartalékok közeledése után.

Az első Leopard tankot elhagyták az ukrán fegyveres erők támadásakor Ugledar közelében (+FOTÓ)​

A felvételt a Vostok csoport tengerészgyalogságához köthető források hozták nyilvánosságra.
Alekszandr Hodakovszkij , a DPR Nemzeti Gárda helyettes vezetője ma azt mondta, hogy az ellenség először használt német Leopard tankokat a front dél-donyecki szektorában folytatott offenzívában.
Megjegyzendő, hogy korábban a CIPSO amerikai Bradley gyalogsági harcjárműveket és Leopard tankokat ábrázoló hamis fotókat dobott be a távirati csatornák botjaiba, ezzel próbálva hamis információkat terjeszteni, de ebben az esetben a szerzők biztosítják, hogy a fotó valódi. Van olyan verzió is, amely szerint a felvételen a német Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) önjáró fegyverek láthatók.

Frissítve​

A szakértők továbbra is változatokat terjesztenek elő: egyikük szerint az „első elhagyott Leopard” a francia AMX-10RC kerekes tank, amely Vuhledar közelében maradt az ukrán fegyveres erők rendkívül „sikeres” offenzívája során.
A Leopard esetében a képen látható tanknak túl nagy a toronya és túl hosszú a csöve.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685977094

Az ukrán fegyveres erők bizonyos irányokba támadást indítottak – Ukrajna védelmi miniszter-helyettese​

Valójában megerősítette a hírhedt ellentámadás kezdetét, de hangsúlyozta, hogy az nem déli irányban zajlik, hanem Artyomovszk közelében (amelyet a kijevi rezsim Bahmutnak hív – kb. RV).
„A védekező művelet mindent tartalmaz, beleértve az ellentámadásokat is. Ezért egyes területeken támadó hadműveletekre térünk át.
Különösen a Bahmut iránya marad az ellenségeskedés epicentruma. Itt elég széles fronton haladunk. Sikerünk van. Elfoglaljuk az uralkodó magasságokat. Az ellenség védekezésben van, meg akarja tartani pozícióit” – mondja Malyar.
Ami a déli irányt illeti, ahol – amint azt a Russzkaja Veszna tegnap közölte – az ukrán fegyveres erők támadásba lendültek , Maliar azt állítja, hogy ott „helyi harcok folynak”.
Valószínűleg délen kudarcot vallott, az ukrán katonai propaganda szorgalmasan eltereli a figyelmet a sikertelen kísérletről.
Kicsit később Malyar közzétett egy térképet, amelyen Artyomovsk pirossal van bekarikázva, továbbra is hangsúlyozva, hogy a fő események most állítólag ott bontakoznak ki, és nem a déli fronton vagy valahol máshol.
Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC kurátora ma arról számolt be, hogy az ukrán fegyveresek behatoltak Berhovkába Artemivszktől északnyugatra.
Amint a Russzkaja Veszna beszámolt róla , Denis Pushilin, a DPR megbízott vezetője ma "nehéznek, de ellenőrzöttnek" nevezte a helyzetet Artemovszk szélén.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685979203
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 735
32 421
113
Ukrán haditengerészet ma.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Az ukrán térkép frissült.


Ez nagyjából alátámasztja Prigozsin állításait, amit azóta látom, már a kijevi kormány is mond.


És Belgorodban újabb betörés.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 118
113
Mondok egy meglepőt. Mindenki, aki nem túl elmebeteg, békében akar élni a hazájában. Szóval velem együtt egy vagy a tömegben és hó't felesleges hangoztatni a nagytöbbségi véleményt fáklyahordozóként. Utáld Putyint meg az ukránokat hogy háborúval akarják megoldani a problémáikat. A többi csak politikai meg média hisztériakeltés amit sokan megkajálnak. Szerintem.
Az usa és hűséges fegyverhordozói, nato, eu szarkeverése nélkül nem lenne semmiféle háború. Az oroszok és az ukránok minden problémájukat - amiknek jó része fel sem merült volna - meg tudták volna beszélni. A háborút a fent nevezett csoportosulás szította és erőlteti továbbra is.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hát, francia...
QnRjJso.jpg

sjXl9z3.png1 év NATO kiképzés


Situation as of 18.00 on 5 June 2023

To the east of the Vremjevsky protrusion, an AFU armoured group succeeded in pushing Russian troops out of the village of Novodonetskoye. The attack was the first time the Ukrainian formations had used German Leopard tanks - there are now two Leopards and five MBMs in Novodonetskoye.
The Ukrainian Armed Forces are regrouping as they have suffered heavy losses in manpower. Russian artillerymen also destroyed nine wheeled armoured vehicles. West of Novodonetskoye, about ten vehicles and between 40 and 100 infantrymen were deployed in the forest belt.
In addition, a concentration of forces of the 37th Brigade of the Ukrainian Naval Infantry Brigade was noted in the direction of Urozhayne. Most likely, the enemy plans to attack the flank of the Russian grouping after the arrival of reserves.


Szivárogtatások szerint 37-esek kapták az AMX-eket...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Abból a szempontból jó ez a videó, hogy bemutatja egy harctéri orvos munkáját. Habár nem tudom milyen felszerelés van még náluk én a medic helyébe az állsérültél is megpróbálkoztam volna egy vérzéscsillapítással, aztán ha tud járni akkor hátra küldeni vagy elkísérteti valakivel a frontvonalból.
Nagyon kényes az a sérülés, ilyen körülmények közt szinte lehetetlen ellátni. Jól döntött azzal, hogy nem nyúlt hozzá. Ilyen Arc/száj sérülésre mi azt tanultuk, hogy legfeljebb letakarni lehet és érdemes, sem nyomókötés, sem szorítókötés nem alkalmazható mert ilyen sérülésnél nincs mit elszorítani, a nyomókötéssel pedig fennáll a veszélye a légutak elzáródásának, gyakorlatilag saját vérébe fulladna bele szerencsétlen. Csak stabil oldalfekvés és a fejét kitámasztva ügyelni kell rá hogy a légutak szabadok maradjanak, majd a lehető legrövidebb időn belül kórházba kell juttatni. Szó sem lehet arról, hogy egy ilyen sérült a saját erejéből mozogjon, ne viccelj már! Amint elkezdene mozogni azonnal dőlne a fejéből a vér.
felkerült pár Leós kép, állítólag egyet elhagyott a személyzet. Gyanítom ki van tűzve némi extra jutalom viszonylagos épségben történő elfogásra. Kíváncsi leszek mikor lesz meg az első kilövés és mikor sikerül elfogni egy nagymacskát. A Kamovos videók alapján ez sima mészárlásnak tűnik egyenlőre... Én nem tudom milyen elsöprő támadásról fantáziálnak egyesek, mikor azt látjuk hogy a Kamovok 10 másodperceken keresztül lebegve eregetik a Vihreket senkitől sem zavartatva.
Kamov/Mi-28 irányított rakétával szedegeti ki az ellenséges járműveket. Ugyan ki van takarva minden adat, de a rakéták repülési ideje alapján 8-10 km távolságban lehettek a célpontok. A hoholoknak égető szüksége lenne valami közepes hatótávolságú csapatlégvédelemre, mert ha az orosz harci helikopterek így tudnak vadászni, annak csúnya vége lesz. Vajon maradt még nekik Buk? A csehektől érkező 2 Kub üteg nagyon kevés lesz...
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 199
93
Mondok egy meglepőt. Mindenki, aki nem túl elmebeteg, békében akar élni a hazájában. Szóval velem együtt egy vagy a tömegben és hó't felesleges hangoztatni a nagytöbbségi véleményt fáklyahordozóként. Utáld Putyint meg az ukránokat hogy háborúval akarják megoldani a problémáikat. A többi csak politikai meg média hisztériakeltés amit sokan megkajálnak. Szerintem.
A téma abból indult, hogy az orosz úgyse indít stratégiai atomot, tehát nem lesz világháború, tehát nem kell Magyarországon (?) parázni. Erre írtam amit írtam. De lezárom részemről, mert teljesen más irányba terelted ezt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 308
68 485
113
Belga hiszteria.

Iden kinyirodik az echte ukran kisgazda. Utana az ő foldjeiket is viszi a bank meg a Monsanto felek.


Ukrajna, havi 20% elelmiszer ardragulas.

Valami allitolagos szivarogtatas.

Xarok az ukran lego pincek.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 548
10 212
113
A téma abból indult, hogy az orosz úgyse indít stratégiai atomot, tehát nem lesz világháború, tehát nem kell Magyarországon (?) parázni. Erre írtam amit írtam. De lezárom részemről, mert teljesen más irányba terelted ezt.
Igen, abba az irányba, hogy aki világháborút vízionál az hisztériát kelt, mert senki sem akar világháborút. De ha valamilyen elmebeteg okból mégis világháború lesz, akkor sem tehetünk ellene itt Magyaroszágon meg főleg ezen a fórumon (vagy akár a Fészbúkon) semmit. Ennyi.
 
 • Tetszik
Reactions: G__G and vontod

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Abból a szempontból jó ez a videó, hogy bemutatja egy harctéri orvos munkáját. Habár nem tudom milyen felszerelés van még náluk én a medic helyébe az állsérültél is megpróbálkoztam volna egy vérzéscsillapítással, aztán ha tud járni akkor hátra küldeni vagy elkísérteti valakivel a frontvonalból.
Úgy tudom, hogy most idehaza vért gyűjtenek a sebesült magyar katonáknak, katonának. Sok helyen hallom látom. Egyszerűen nem tudom összerakni a dolgot. Ha ez igaz, és nincs az országban elég vér egy embernek, akkor ez félelmetesen durva! Bármilyen vér is az! Az is érthetetlen, hogy a honvédkorház miért nem hív be véradásra kötelező jelleggel azonos vércsoportú katonákat! Illetve ha itt egy sérült ilyen problémát okoz, mi lehet az a fronton!!!!!???
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
541
1 722
93
Nagyon kényes az a sérülés, ilyen körülmények közt szinte lehetetlen ellátni. Jól döntött azzal, hogy nem nyúlt hozzá. Ilyen Arc/száj sérülésre mi azt tanultuk, hogy legfeljebb letakarni lehet és érdemes, sem nyomókötés, sem szorítókötés nem alkalmazható mert ilyen sérülésnél nincs mit elszorítani, a nyomókötéssel pedig fennáll a veszélye a légutak elzáródásának, gyakorlatilag saját vérébe fulladna bele szerencsétlen. Csak stabil oldalfekvés és a fejét kitámasztva ügyelni kell rá hogy a légutak szabadok maradjanak, majd a lehető legrövidebb időn belül kórházba kell juttatni. Szó sem lehet arról, hogy egy ilyen sérült a saját erejéből mozogjon, ne viccelj már! Amint elkezdene mozogni azonnal dőlne a fejéből a vér.

felkerült pár Leós kép, állítólag egyet elhagyott a személyzet. Gyanítom ki van tűzve némi extra jutalom viszonylagos épségben történő elfogásra. Kíváncsi leszek mikor lesz meg az első kilövés és mikor sikerül elfogni egy nagymacskát. A Kamovos videók alapján ez sima mészárlásnak tűnik egyenlőre... Én nem tudom milyen elsöprő támadásról fantáziálnak egyesek, mikor azt látjuk hogy a Kamovok 10 másodperceken keresztül lebegve eregetik a Vihreket senkitől sem zavartatva.
Kamov/Mi-28 irányított rakétával szedegeti ki az ellenséges járműveket. Ugyan ki van takarva minden adat, de a rakéták repülési ideje alapján 8-10 km távolságban lehettek a célpontok. A hoholoknak égető szüksége lenne valami közepes hatótávolságú csapatlégvédelemre, mert ha az orosz harci helikopterek így tudnak vadászni, annak csúnya vége lesz. Vajon maradt még nekik Buk? A csehektől érkező 2 Kub üteg nagyon kevés lesz...
Békeidőben én is azt mondanám, hogy ne mozogjon és várja meg a segítséget, de legalább az aktív harctérről ki kellen jutnia minél előbb, persze legjobb lenne szerencsétlennek, ha hordágyon vinnék.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 878
113
Az ukrán hadsereg „egyes területeken” támadást indított – mondta Anna Malyar ukrán védelmi miniszter-helyettes.

"Az ukrán fegyveres erők egyes területein támadásba lendültek" – közölte Maliar.

Eközben Mihail Podoljak, az ukrán elnök hivatalának vezetőjének tanácsadója a Twitteren azt írta, hogy "még nincs globális offenzíva".
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 613
25 084
113
Úgy tudom, hogy most idehaza vért gyűjtenek a sebesült magyar katonáknak, katonának. Sok helyen hallom látom. Egyszerűen nem tudom összerakni a dolgot. Ha ez igaz, és nincs az országban elég vér egy embernek, akkor ez félelmetesen durva! Bármilyen vér is az! Az is érthetetlen, hogy a honvédkorház miért nem hív be véradásra kötelező jelleggel azonos vércsoportú katonákat! Illetve ha itt egy sérült ilyen problémát okoz, mi lehet az a fronton!!!!!???
Minden szart viszünk az ukránoknak, szerinted vért nem?