Ezért a propagandát nem szabad elhinni, csalódni fogtok. Megint.Ezért a propagandát nem szabad elhinni, csalódni fogtok. Megint.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezért a propagandát nem szabad elhinni, csalódni fogtok. Megint.Ezért a propagandát nem szabad elhinni, csalódni fogtok. Megint.
Mégis, szerinted ki ellen?Látom, azt hiszed, hogy ezeket oroszok ellen szánják ...![]()
A vezetőség azt ígérte,hogy biztosítva van ha szétlövik a gyárat akkor is előre megkapjuk a gyártott darabok utáni hasznotAnyit ír hogy több kormány álja a garanciát ,hogy ez a német az amerikai vagy az ukrán azt nem tudom. De ami fontosabb a vezetőség szerint az ukrajnába település csak propaganda egyik vezető se szeretné
![]()
Szoktam ágálni a sztrájkért vagy a tartályért és a többi hasonló fordítós szörnyűségért, de a Viharárnyék az egy egészen új szint!
borsot akartunk törni a kis Bajszos orra alá megsegítésükkel..
az összeomlás során lehetőségünk lesz bevonulni Kárpátaljára.
Bevallanom az őszintét nekem is ez jutott eszembeEz inkább tűnik biztosítási csalásnak.
A habarccsal én még nem találkoztam, de így nem is tudom mit fordíthat habarcsnak.Ez inkább tűnik biztosítási csalásnak.
Habarcs!
Ez így nem is igaz, és elég proli megfogalmazás.
Mivel? Meg milyen helyi támogatottsággal?
Habarcs - Mortar - GránátvetőA habarccsal én még nem találkoztam, de így nem is tudom mit fordíthat habarcsnak.
AknavetőHabarcs - Mortar - Gránátvető
Ennek a nyilatkozatnak eléggé Kurszk 2.0 szaga van************************************
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy tavasszal akart ellentámadást indítani, de a fegyverek hiánya miatt ez nem sikerült – írja a Politico című amerikai lap.
“Terveink szerint tavasszal indultunk volna. Őszintén szólva nem tudtunk, mivel nem volt elég lőszerünk és fegyverünk, és nem voltak megfelelően kiképzett brigádjaink ezekkel a fegyverekkel, különösen, mivel a kiképző missziókat Ukrajnán kívül tartották” – idézte az ukrán elnököt a lap.
olodimir elenszkij kapor elnök elismerte, hogy tavasszal akart ellentámadást indítani, mert senkinek se jutott eszébe, hogy tavasszal marhanagy sár szokott arrafelé lenni, vagy volt aki emlékezett, de jobb kussolni – gondolhatta. Bár lehet, hogy a kussolásért is járt bünti?
vaaagy nem beleírni nyilvánvaló és közismert baromságokat.Jó lenne egy szócikkgyűjtemény az egyes rosszul fordított szavakról!
Most már a gránátvető egészen szakszerű!Aknavető
vaaagy nem beleírni nyilvánvaló és közismert baromságokat.
Mert nem hiszem el, hogy a habarcs, az üst, a kagyló, a légiközlekedés, a motoros puskás stb nem tűnik fel, és nem hiszem el, hogy ezek olyan iszonyatosan szakszavak, hogy aknavető, KATLAN, gránát, légierő...
Akkor lenne igazad az Oryx+al kapcsolatban, ha az oroszok is létrehoznának egy adatbázist a rengetegszer lejátszott, számtalanszor eladott ukrán és orosz veszteségekről.
DE NEM ezt teszik, hanem szokásos handabandázás megy....
Szerinted?
Ez a háború a média térben is folyik ugyanolyan intenzitással mint a frontvonalon. Amért nincs egy ellen Oryx annak nem a leszarás az oka, hanem a teljesen eltérő stratégia. Pontosan ugyanazt csinálják amit 2014 óta: nem az a céljuk, hogy megcáfolják a nyugati narratívát vagy médiagépezetet, hanem elérni azt az állapotot, hogy a médiafogyasztó (oldaltól függetlenül!) semmit ne higgyen el amit a médiában megjelenik. Tehát a cél az "úgy is mindenki hazudik" közhangulat megteremtése.
Ahogy @cirqle kolléga is írja, van ám bőven orosz adatbázis, csak miután a médiamunkásoknak sokszor már az angol is megugorhatatlan szint, az orosz ismerete gyakorlatilag impossible.Írtam már korábban, van fényképes-videós adatbázis az ukrán veszteségekről, csak a soyboy FOS dolgozók erről nem írnak - talán mert oroszul van és ez már így nem menő? Az ukrán psyop kétségtelenül hamarabb felismerte, hogy muszáj angolul dolgozniuk, mert csak így tűnhet validnak a tevékenységük a nyugati emberek szemében. Így ők lehetnek a szerethető viking-szláv szabadságharcosok, akik “ellenállnak” Hókuszputyin ööö rablóhadjáratának, vagy miafasz, ráadásul még a szabadság nyelvén (gyk angolul) is beszélnek, hát ez egyenesen csodálatos!
Ja és a felvarróik is MILYEN MENŐK!
(Az ukránok kb 2 hónapig álltak volna ellen az nyugati fegyverszállítások nélkül, ld még milyen jól alakult az ATO annakidején)
Telegramon vezetik az updateket (fotó+videó az egyedi veszteségekről), de van egy összesítő excel is:
![]()
Уничтоженная техника ВСУ
docs.google.com
A telegram csatornák:
![]()
Уничтоженная техника ВСУ
В этом канале будут публиковаться фотографии подбитой/уничтоженной техники ВСУ с информацией о ней.t.me
![]()
Уничтоженная техника ВСУ
В этом канале будут публиковаться фотографии подбитой/уничтоженной техники ВСУ с информацией о ней. Поддержка канала: сбер 5469 7000 1557 6398 Интерактивная карта: https://clck.ru/37bzmo Для связи - @vedomuyyt.me
(valamiért idén januártól egy másik csatornát nyitottak, ezért van kettő. Az excelben egyébként ott a link mindegyik veszteséghez egyenkent.)
Pontosan erre céloztam @PavolR -nak a V4 topicban!Nyári hadműveletek, orosz áttörés, Fehéroroszoszág készül a háborúra
Aszondja, hogy a Fehéroroszországba települt Wagneresek bemennek nyugat ukrajnába, ha a lengyel, vagy akármilyen nato csapatképződmény beteszi oda a tappancsát.
Nem, nem az lesz.
Emlékezzel (lapozzál) visza hogyan kezdodot a Cherszoni ellentámadás:
- hú, mekkora veszteségek; hú, menyire leégtek az ukránok; hú, hogyan semmisul meg a nyugati technika; hú, stb.
És asztán lecsaptak Charkovnál (Syrskyj vezetésével), behúzták Kupyanszkot, Izjumot, Limant.
Majd végul rákénszerétették az oroszokat, hogy a Cherszoni állásaikat maguk uritsék ki.
Ha elvágják a szárazfoldi oszekottetést és a hidakat is minimum járhatatnanná teszik, délen ragadt orosz erok hasonló szituációba kerulnek, mint Cherszonnál, és kenytelenek lesznek viszahúzóni a Krími félszigetre. Syrskyj Oo-ban szuletet és Moszkvában tanult - pontosan ismeri az orosz katonai gondolkozást.
Az ami eddig is - az euroatlanti. Minden más erolkodés mindig elbukik (és nem véletlenul).
Van néhány probléma, logikai, stílusbeli és hozzáértési kifogásom a kommenteddel.vaaagy nem beleírni nyilvánvaló és közismert baromságokat.
Mert nem hiszem el, hogy a habarcs, az üst, a kagyló, a légiközlekedés, a motoros puskás stb nem tűnik fel, és nem hiszem el, hogy ezek olyan iszonyatosan szakszavak, hogy aknavető, KATLAN, gránát, légierő...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..