Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az másfél éve kiderült, hogy nemhogy Európát de még az államként funkcionáli is alig képes Ukrajnát sem tudják lerohanni...
Még ha igaz is - elhiszem neked látatlanban is, komolyan, mert ez a terhes nőknek ez már ordít hogy orosz agitprop! - de az is igen albán cigány szint, hogy fogdosni kell NyEU ban az elmenekült ukránokat, hogy haza toloncolják őket az oroszok ellen meghalni, illetve a női anatómiára passzoló gyakorló is meleg pite, na...
Én konkrétan sajnálom nem az ukrán vezetést, nem az ukrán államiságot, de ezt a népet már igen... Pedig az oroszoknak drukkolok!
Elnézést mindenkitől! Valóban benne volt a hír alján, hogy terheseknek is. Benéztem.Aztan a kerdesem, hogy egyebkent melyik eredeti cikkre gondoltal? Linkeld mar be kerlek, mert a fenti kep, az alabbi a videobol van es konkretan masrol sem szol. Egyebkent nekem ugy tunik ez az eredeti.
Uniforms For Pregnant Soldiers: Ukrainian Volunteers Tailor Gear For Women At War
More than 5,000 women are serving in the Ukrainian Army amid Russia's ongoing invasion and occupation of their country. From special uniforms for pregnant soldiers to female toiletry kits, the Zemlyachky Foundation is tailoring military gear for Ukrainian women at war.www.rferl.org
Ps. „De megszoktuk már a hírek 'kismértékű' kiszínezését....“ Hogy is van ez akkor?
Na ja, kímélve vannak 100.000-s nagységrendű halottal halottal és holdbéli tájjal a front mögött. Miért van olyan érzésem, hogy az ellenség kímélete nem kegy, hanem képességhiány (legalább mennyiségben), csak mint kegy van elkendőzve?Rég nem olvas nyugaton senki Szun-Ce-t? "Légy kíméletes az ellenséggel, h harc közben könnyebben megadja magát és azért, mert később lehet majd szövetségesed is". Csak annyit kérdeznék, h mi lesz a háború után? A nyugat be nem teheti (képesség és akarat sem lesz az isztánjaikban erre) a lábát, a területen jó eséllyel megszűnik az ukrán államiság. Orosz-kínai érdekövezetként ezek fogják újraépíteni (az oroszban megvan a szándék ezt már láttuk)...na ezért nincs szétcsapva minden.
A “holdbéli táj” a frontvonal talán +/- 50 km-es sávjában létezik.Na ja, kímélve vannak 100.000-s nagységrendű halottal halottal és holdbéli tájjal a front mögött. Miért van olyan érzésem, hogy az ellenség kímélete nem kegy, hanem képességhiány (legalább mennyiségben), csak mint kegy van elkendőzve?
Mert Kijev (Na jó, az orosz. De Lvov mehetne, demonstratívan.) nem úgy néz ki mint anno Groznij.Na ja, kímélve vannak 100.000-s nagységrendű halottal halottal és holdbéli tájjal a front mögött. Miért van olyan érzésem, hogy az ellenség kímélete nem kegy, hanem képességhiány (legalább mennyiségben), csak mint kegy van elkendőzve?
Nem érik el.Mert Kijev (Na jó, az orosz. De Lvov mehetne, demonstratívan.) nem úgy néz ki mint anno Groznij.
talán pl azért, mert még nem baszták szét mondjuk Kijevet, egy brutális rakétaszalvóval ? (tudom,tudom,nincs meg ehhez a képesség .. )Na ja, kímélve vannak 100.000-s nagységrendű halottal halottal és holdbéli tájjal a front mögött. Miért van olyan érzésem, hogy az ellenség kímélete nem kegy, hanem képességhiány (legalább mennyiségben), csak mint kegy van elkendőzve?
A.) verzió.Rég nem olvas nyugaton senki Szun-Ce-t? "Légy kíméletes az ellenséggel, h harc közben könnyebben megadja magát és azért, mert később lehet majd szövetségesed is". Csak annyit kérdeznék, h mi lesz a háború után?
Igen, az orosz is a saját győzelmével számol. Ezért kíméli, ahogy tudja a hátországot. Különben már rég sötétséget csinált volna arrafelé.A nyugat be nem teheti (képesség és akarat sem lesz az isztánjaikban erre) a lábát, a területen jó eséllyel megszűnik az ukrán államiság. Orosz-kínai érdekövezetként ezek fogják újraépíteni (az oroszban megvan a szándék ezt már láttuk)...na ezért nincs szétcsapva minden.
Pont az a baj, hogy nyugat Szun-Cet olvas. Miért nem rögtön Saru-kint?Rég nem olvas nyugaton senki Szun-Ce-t?
Egyszer elolvastam egy japán kamikaze pilóta visszaemlékezéseit. Nem akart meghalni, de tudta, halálával a népe túlélését szolgálja. Így örök szégyenként élte meg, hogy a megadás napján neki már nem jutott gép az utolsó támadáshoz.Ebben igazad van, és korábban is a kényszer, a még nagyobb terrortól való félelem, a lehetőségek, információk hiánya + a vodka vitte őket a frontra
Ez az ukrán becslés. Csak ebből hiányzik a józan ész azon szikrája, hogy ha ekkora lenne a teljes veszteség halottakban, akkor már nem lenne orosz katona a fronton. 100 ezer valószínűleg inkább a teljes veszteség lesz halottakban és sebesültekben. Ehhez még hozzájön a Wagner vesztesége, amivel olyan 150 ezernél járhatnak.kímélve vannak 100.000-s nagységrendű halottal
Orosz és osztrák-magyar. Esetleg litván. A lengyeleknek semmi köze hozzá.orosz és lengyel területekből összelegózva.
Elnézést mindenkitől! Valóban benne volt a hír alján, hogy terheseknek is. Benéztem.
Mondjuk ez még nem jelenti azt, hogy harcolni küldenének terhes nőket. Szerintem.
Ez az ukrán becslés. Csak ebből hiányzik a józan ész azon szikrája, hogy ha ekkora lenne a teljes veszteség halottakban, akkor már nem lenne orosz katona a fronton. 100 ezer valószínűleg inkább a teljes veszteség lesz halottakban és sebesültekben. Ehhez még hozzájön a Wagner vesztesége, amivel olyan 150 ezernél járhatnak.
talán pl azért, mert még nem baszták szét mondjuk Kijevet, egy brutális rakétaszalvóval ? (tudom,tudom,nincs meg ehhez a képesség .. )
pedig azt ami van, vagy amit eddig ellőttek a háború alatt, CM/BM-et azt lőhették volna Kijevre is és lett volna belőle egy füstölgő romhalmaz .. na de ez van, ilyen tehetségtelen balfaszok ezek a ruszkik .
vagy tényleg csak a lakosságot próbálják kímélni ? (ja bocs az uki légvédelem leszedi az összest .. én kérek elnézést )
talán pl azért, mert még nem baszták szét mondjuk Kijevet, egy brutális rakétaszalvóval ? (tudom,tudom,nincs meg ehhez a képesség .. )
pedig azt ami van, vagy amit eddig ellőttek a háború alatt, CM/BM-et azt lőhették volna Kijevre is és lett volna belőle egy füstölgő romhalmaz .. na de ez van, ilyen tehetségtelen balfaszok ezek a ruszkik .
vagy tényleg csak a lakosságot próbálják kímélni ? (ja bocs az uki légvédelem leszedi az összest .. én kérek elnézést )
- írta a PiS európai parlamenti képviselője, Beata Szydlo a Twitteren.így bánik azzal az országgal, amely a legdrámaibb pillanatokban megmentette Ukrajnát”
Источник: https://rusvesna.su/news/1695112183Az Egyesült Államok összesen 31 harckocsit ígért át az ukrán fegyveres erőknek.
Ge-og? Az az ősember Ge-og, akiről 10 éves koromban olvastam? Csak a neve maradt meg az emlékezetemben, se a könyv cime, se irója!Pont az a baj, hogy nyugat Szun-Cet olvas. Miért nem rögtön Saru-kint?
Vagy Ge-ogot a messzeölőt?
Egyszer elolvastam egy japán kamikaze pilóta visszaemlékezéseit. Nem akart meghalni, de tudta, halálával a népe túlélését szolgálja. Így örök szégyenként élte meg, hogy a megadás napján neki már nem jutott gép az utolsó támadáshoz.
De amúgy magyarként is meg lehetne ismerni a katonadalainkat, nem csak kisgrofót, meg majkát. Senki nem akar meghalni, a katona sem, de a hajdanvolt közép, és nagyobb részt még most is a kelet sokkal inkább úgy gondolkodik, hogy "csaták tüze, közénk talált nagyon, én elmegyek, hazámat nem hagyom"
Ez az ukrán becslés. Csak ebből hiányzik a józan ész azon szikrája, hogy ha ekkora lenne a teljes veszteség halottakban, akkor már nem lenne orosz katona a fronton. 100 ezer valószínűleg inkább a teljes veszteség lesz halottakban és sebesültekben. Ehhez még hozzájön a Wagner vesztesége, amivel olyan 150 ezernél járhatnak.
Ez sok? Ha azt nézzük igen. Rengeteg.
Ha azt nézzük, hogy ez kb a Magyarországi covid halottak száma, már nem sok annyira.
Ha meg azt nézed, hogy ez a napoleoni háborúkban kevesebb, mint Drezda és Lipcse OMM vesztesége, akkor nagyjából be tudod lőni, hogy mennyire veszi súlyosnak a 21. Században egy majdnem 150 millás ország. Tudom, hogy a háborús matek cinikus és kegyetlen, de időszaktól függően 1-5 átlagban 2-3:1 es veszteségarány egy 5ször kisebb ország ellen, úgy, hogy a te veszteségeid ahszolút nem súlyosak, az nagyon is azt jelenti, hogy te vagy nyeregben.
Amúgy a Clausewitzi triádból a 2. Szinten van az orosz hadsereg, azaz a hadsereget akarja megtörni, a népet még nagyjából kíméli. Ebben a front környékének holdbéli tája is benne van. Csak mert az oroszok nem Szun-Cet olvasgatnak.
Orosz és osztrák-magyar. Esetleg litván. A lengyeleknek semmi köze hozzá.