A reptérnél megjelöltek beszivárgó csapatokat:
Land troops of Armed forces of Ukraine: alert for Vorzel, possible infiltration of enemy in nearby settlements. "Take up the arms! Shoot the occupants!"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A reptérnél megjelöltek beszivárgó csapatokat:
Én nem ítélkezem, csak nem látom az egész értelmét. Ha ugyanez Budapesten zajlana, akkor is lenne egy csomó civil (szerintem közülünk is), aki hajlandó lenne a kiosztott fegyverrel védeni a hazát -- vagy akár fegyver nélkül is szabotázsokkal, molotov-koktéllal, bugylibicskával, vagy amije van. És igen, sokan meghalnánk, mert képzetlenek, ügyetlenek, öregek stb. vagyunk. Persze pár év alatt biztos felmorzsolható az ellenállás, de annyi idejük és emberük nincs a ruszkiknak.Ez érdekes hozzáállás, mert ugyan ezen fórum másik bűnbarlangjaiban meg mindig az a mantra, hogy -még tartalékos szinten se- szabad felfegyverezni a lakosságot, mert abba a képzetlen civil lakosság belepusztul. Akkor, hogy is van ez?
Terv Kijev esetleges elfoglalására
Oroszország azt tervezi, hogy elfoglalja Kijev egyik repülőterét, és akár 10 000 katonát is bevet, hogy átvegye az ellenőrzést a főváros felett.
![]()
Erről az Ukrajinszka Pravda számolt be az SBU kémelhárító szolgálat egyik forrására hivatkozva.
Teljesen logikus lépés,ha megvan a reptér megvan Kijev .. ha nincs meg a reptér akkor is meglesz Kijev csak sokkal később
Laikusként Kjev elfoglalása teljes agyrémnek tűnik. Egyszerre katonai és politikai öngyilkosság lenne harcba szállni a nyakig felfegyverzett civil lakossággal.
nem tudjuk mennyire hazafiak,és mennyire akarnak meghalni .. lehet egyáltalán nem.
Éjfélre körbevették az oroszok Melitopolt, azt nem tudni még biztosan, hogy a város elesett-e. Egyes hírek arról szólnak, hogy igen, mások szerint az ostrom csak nap közben kezdődik. Melitopol elfoglalása fontos állomás a szakadár területekkel való összeköttetés kialakítása felé, a következő állomás Mariupol.![]()
Orosz-ukrán háború: hogy áll a frontvonal péntek reggel?
Ma éjjel folytatódtak a harcok az ukrán fÅváros, Kijev körül: miután tegnap repülÅgépekkel és deszantosokkal vették célba az oroszok, ma hajnalban már a szárazföldi egységek is elérték a térséget. Az ukránok egyre keményebb ellenállást tanúsÃtanak, tegnap nagy áldozatok...www.portfolio.hu
Az a baj ezzel a pocsolgetessel amit irtal, hogy ha igy nem megy akkor be fognak durvulni nagyon. Mara azzal az erovel ami nekik van es az umrannak nincs, a legifolenyt le kell nekik rendezni mindenkepp. Kalibr, Iskander szinten hiaba van raktaron ha nincs hasznalatban tomegesen. Ha nem hasznalja, minek raktaron tartani?Nekem is úgy tűnik, hogy igen sokat hibáznak az oroszok!
Teljesen olyan benyomásom van, hogy bár érthető okokból finoman próbálják megoldani ezt az egész helyzetet, a lehető legkisebb járulékos civil/infrastrukturális veszteséget okozva, viszont ez így arcvesztés lesz nekik még akkor is ha valahogy kín keservesen elérik a céljaikat.
A légi fölény egyértelműen NINCS meg nekik, Szu-25/Szu-24/Mig-29 videók vannak fent ahogy támadják az orosz csapatokat. Nyilván való a tegnap kora reggeli első hírek nem voltak valósak, hogy lefejezték a teljes ukrán légvédelmet, légierőt, s nem csak az orosz szárazföldi egységeket támadja az ukrán légierő, hanem orosz légi eszközök is kerültek veszteséglistára.
Nem olyan sima ez, mint tegnap reggel jöttek a hírek elsőre, hogy hatalmas orosz fölény, ukrán bénultság, zavaradottság, fejvesztve menekülés van vakon, minden szétlőve, és bokáig le van tolva az ukrán gatya...
Szerintem Putyin komolyan elhitte, hogy HA bevonulnak kb. könnyű lövészekkel, az ukrán nép majd azonnal melléjük áll mindenhol, és közös erővel felhúzzák a fára a jelenlegi ukrán kormányt, mert szinte várja a többség hogy "felszabadítsák" a mostani rezsim alól az országot.
Nagyon úgy néz ki, nem így történt, s bár jól haladnak délen, keleten és Északon én ezt nagyon nyögve nyelősnek látom eddig, ebbe akár otthon is belebukhat Putyin, szerintem hosszú regnálása alatt most lépte el magát a legjobban!
Kíváncsi vagyok a folytatásra, de a legfontosabb hogy minden elesett áldozatért kár...
Nem nagyon működnek az általad beillesztett képek nekem. Másnak láthatóak?
Értem, el fogják foglalni ez biztos, de milyen áron, és miért éri meg nekik?Csúszott fél napot a dolog. Már a környéken vannak az oroszok. "Russian column in Dymer, Kyiv"
Nekem nem tűnik elsöprő gőzhengernek az orosz előrenyomulás
Ami furcsa még az a technika amit használnak, T-72, 2SZ1 Gvozgyika, BTR, csupa régi elavult technika! Nem az Armatát vártam, de ezek reménytelenül régi cuccok!
Neked illetve a civil ellenállóknak sincs, mert dolgozni kell menni, etetni kell a családot stb. Ez nem az arab világ, hogy majd elücsörögsz a ház előtt, elmész a borbélyhoz csevegni, majd a teaházban folytatod a napod és e kettő után, az esti ima előtt még eldurrantasz egy IED-et, közben meg insallahozol. Majd hazaérsz, összekalapáljátoka nyolcadik gyereket és az eredményes nap végeztével nyugovóra térsz a vályogviskóban. Európában, hosszú távon csak bűnözők, lumpen elemek és külföldről pénzelt társaságok tudnak csak hosszú időn át valamilyen szintű ellenállást kifejteni.Én nem ítélkezem, csak nem látom az egész értelmét. Ha ugyanez Budapesten zajlana, akkor is lenne egy csomó civil (szerintem közülünk is), aki hajlandó lenne a kiosztott fegyverrel védeni a hazát -- vagy akár fegyver nélkül is szabotázsokkal, molotov-koktéllal, bugylibicskával, vagy amije van. És igen, sokan meghalnánk, mert képzetlenek, ügyetlenek, öregek stb. vagyunk. Persze pár év alatt biztos felmorzsolható az ellenállás, de annyi idejük és emberük nincs a ruszkiknak.
Itt nem az arányok kérdése a lényeg.Tehát ha jól értem úgy gondolja mindenki, hogy amire a határozottan gyengébb iraki hadsereg ellen az USAnak 1 hónap kellett, azt az oroszoknak 3 nap alatt meg kell csinálnia. Miért?
A NATO csapatokkal nem segít, de vsz minden mással igen.J
Elhúzódóbb háborúra készülnek, kell a tartalék.
A repterek a mai világban az egyik legfontosabb stratégiai helyszínek, lásd Doneck, Luhanszk. Több okból is.Értem, el fogják foglalni ez biztos, de milyen áron, és miért éri meg nekik?
Ezt az ukránok mondták. Lehet, hogy igaz, de kötve hiszem, hogy az oroszok velük egyeztettek volna a tervekről. Én valószínűbbnek tartom a város körülzárását első lépésben.Amit most csinálnak, az egyszerűen minden logikával szembe megy, ráadásul ha igaz hogy TÉNYLEG Kijevet akarják 10.000 számra odaküldött VDV-sel "megszállni" ez már téboly...
Én látom, de ha más nem, akkor más oldalról töltök fel. Igazából nagyrészt https://liveuamap.com/ nééha magyarázattal, megjelöléssel, hol mi van rajta. Sokszor nem elérhető egyből az oldal, illetve néha nem jelennek meg olyan adatok, ábrázolások rajta, ami máskor meg igen.Ezért raktam fel őket. Illetve idővel változnak. És így meg elvileg megmaradnak a későbbiekben is, ha valaki perverz egyszer visszanézné.Nem nagyon működnek az általad beillesztett képek nekem. Másnak láthatóak?
Egyetlen öreg MiG-29-es a hat darab alig működő rakétájával ennyi gépet lőtt le.Legenda született
![]()
ÃllÃtólag egyetlen egy MiG-29-es lövöldözi le az orosz repülÅket Kijev körül
Több felvétel is napvilágot látott az elmúlt napokban a Kijev körüli légicsatákról, az ukrán MiG-29-esek több orosz repülÅgépet is lelÅttek. Ukrán vagy Ukrajna-szimpatizáns oldalak most arról Ãrnak, hogy a felvételeken valójában egyetlen egy ukrán MiG-29-es látható: a...www.portfolio.hu
Mindenesetre annyi igaz lehet a sztoriból, hogy valószínűleg tényleg magasabb az ukrán vadászgépek légi harcok során szerzett találat/ veszteség aránya az oroszoknál, hiszen úgy tűnik, hogy az ukrán légierő nagy része megsemmisült még a szárazföldön az inváziót megnyitó rakétatámadások során.
tisztára mint a Dale Brown-regényben, igaz, ott végül a végén kamikazea akcióval iktatta ki az orosz elnöki bunkert, benne az orosz elnökkelLegenda született
![]()
ÃllÃtólag egyetlen egy MiG-29-es lövöldözi le az orosz repülÅket Kijev körül
Több felvétel is napvilágot látott az elmúlt napokban a Kijev körüli légicsatákról, az ukrán MiG-29-esek több orosz repülÅgépet is lelÅttek. Ukrán vagy Ukrajna-szimpatizáns oldalak most arról Ãrnak, hogy a felvételeken valójában egyetlen egy ukrán MiG-29-es látható: a...www.portfolio.hu
Mindenesetre annyi igaz lehet a sztoriból, hogy valószínűleg tényleg magasabb az ukrán vadászgépek légi harcok során szerzett találat/ veszteség aránya az oroszoknál, hiszen úgy tűnik, hogy az ukrán légierő nagy része megsemmisült még a szárazföldön az inváziót megnyitó rakétatámadások során.
No ez a másik ami nem értek én se!Az a baj ezzel a pocsolgetessel amit irtal, hogy ha igy nem megy akkor be fognak durvulni nagyon. Mara azzal az erovel ami nekik van es az umrannak nincs, a legifolenyt le kell nekik rendezni mindenkepp. Kalibr, Iskander szinten hiaba van raktaron ha nincs hasznalatban tomegesen. Ha nem hasznalja, minek raktaron tartani?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..