[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Na úgy látom, a Portfolio.hu nagy eséllyel htka biztpolt is olvas:
Elárulom neked sok média olvassa....:)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 976
28 055
113
Nyugi, sokan azt se tudják, hogy mi zajlott 8 éven át Donyeckben, egy tudósítást se láttak, nemhogy a szakszervezeti székházas mészárlásról legyen fogalmuk. Givi és Motorola nevét meg pláne, max, azt, hogy valamilyen szakadár terroristák, itt kb. az jött át amikor megölték őket. Dobó Kata pl. Kijev miatt sírt, hogy jaj, "báncsák őket". Fogalma sincs az előzményekről. Pedig rengeteg videó volt fent évekkel ezelőtt pár katlanról, teherautókban szénné égett ukrán kiskatonákról, stb. és akkor az ATO keretében náci nyomásra ők voltak a támadók. Az orosz nemzetiségűek csak védekeztek. Az orosz szerepvállalást meg úgy képzeld el, mint a spanyol polgárháborúban a külföldieket. Látták mi történik, és mentek. Mint pl. a sok ukrán seregben szolgáló külföldis videó az elmúlt két napból.

Csapd fel a netet, keress rá anna news, news front, meg volt egy skót (?) pali videóira, neten talán fent van még, a többiek meg benyögik a nevét (Gary, Graham, passz), és ismerd meg mi történt 2014. május 2. kapcsán, amikor az utolsó donyecki traktorista is beállt harcolni. Fent va na neten a reptér elfoglalása, meg minden más.

... és ha ez megvan, talán a népírtás emlegetése is érthetővé válik. 18+os videók is fent vannak youtubeon. Minden korabeli riportot érdemes végignézni. Remekül vannak vágva és megismered a korabeli orosz/ukrán zenéket is.
Graham Phillips?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 669
55 700
113
Valeri Gergievet, aki a müncheni filharmonikusok karnagya, felhszólitotta a müncheni polgármester, hogy határrolódjon el Putintól és nyilvânosan itèlje el az oroszok támadását, mert különben felbontjâk a szerzödést vele. Gergiev tartott 2016-ban koncertet a sziriai Palmyrâban, amire talân emlèkszik, aki követte a szir topikot itt.
Gergiev éppen a milánói Scalaban vezényli œriási sikerrel Csajkovszky Pikk Dàma cimü operáját, amelyben a gyermekkórus énekének szövege a Die Welt kritikusa szerint nem elèg woke és pc. De ott is felszólitotta a milánói polgármester és a Scala intendânsa , a francia Dominique Meyer, hogy hatârolódjon el Putintól, különben nem vezényelheti ott tovâbb az operát.
A Carnegi Hall már lemondta vele a koncerteket öszre. Kèrdéses, hogy a st.pètervári Mariinsky Szinház tradicionális baden-badeni öszi orosz balett és opera estje meg lesz vele tartva.
Eddig csak a bécsi filharmonikusok ragaszkodnak tovâbbra is a vele leszerzödött koncertekhez, mert szerintük nem vâlhat a kultúra a politika játèkszerèvé. ( Die Welt)
Több orosz müvészt is kritizâlnak (pl. Netrebkót) hogy túl közel àll Putinhoz ès Oo-hoz.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 507
34 496
113
Nem szoktam egy kép alapján ítéletet mondani senkiről,mivel akkor derül kinek remeg meg a térde ha éles helyzetben kerül, azt pedig nem lehet megmondani egy kép alapján...
dehogy nem ilyen tiszta ruhába tiszta fegyverrel egy óvóhelyen. sok helyen megfordulhattak de harc közelébe biztos nem harcolóként...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 010
18 624
113
És itt 100%, hogy nem az oroszokra gondoltak.

Várd ki a végét.

 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Szerintem az oroszok nem mennek bele abba, hogy NATO-tagállamban egyezkedjenek, miután nem csak Ukrajna ellen indított háborút, de kijelentette, hogy a NATO-terjeszkedés is oka a beavatkozásnak.
Szóval valami semleges államot fognak választani, nem Budapestet.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 150
92 457
113
Várd ki a végét.

Klikkvadász cím volt. A tartalom nem Mo. ról szól csak nagyon érintőlegesen.
 
  • Tetszik
Reactions: Anti

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Na úgy látom, a Portfolio.hu nagy eséllyel htka biztpolt is olvas:
nyilvános a fórum, mindenki látja reg nélkük, ki mit ír. a google ezért rendesen indexeli is. tehát.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 150
92 457
113
Szerintem az oroszok nem mennek bele abba, hogy NATO-tagállamban egyezkedjenek, miután nem csak Ukrajna ellen indított háborút, de kijelentette, hogy a NATO-terjeszkedés is oka a beavatkozásnak.
Szóval valami semleges államot fognak választani, nem Budapestet.
Vagy kilépünk a NATOból. :D
Petya azt mondta Lavrov belement. Ő már csak tudja, hisz személyes baratja.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 669
55 700
113
Nem annyira, mert csak mégjobban összezavarta az idelátogató 500+ olvasó előtt, hogy kinek próbálok választ adni.
Olyankor, amikor amúgy is nehéz elmondani, amit szeretnék elmondani.
Ennek köszönhetően kb. 200-al kevesebben értették meg, amit mondtam.
Lânykorodban több humorod volt. :cool:
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 173
12 306
113
Nem kizárt, hogy időhúzás... A lengyelek fegyverszállítmányt küldtek az ukránoknak (állítólag már meg is érkezett), és a franciák valami gigászi, 300 millió dolláros (?!?!) felszerelést küldenek (nem tudni mit)... HA ezek igazak, az oroszokat behúzták a csőbe, és ha az ukránok nem adják meg magukat, az oroszokat Putyinnal az élen lehet kifingattják...
a reptéren leszálló gépekkel kell szarrá bombázni mindet.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
BRÉKING! Hátha...!
---
"Ezekben az órákban a felek egyeztetnek a találkozó helyéről és idejéről."
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ez annyira buta érv, mert emiatt ha most megint nekimegyünk majd az orosznak, abból újabb trauma lesz - elsősorban számunkra megint.
ez nem érv, hanem tény. ebből lehet érveket fabrikálni, hogy miért ne bízzon a magyar az oroszban, miért legyen csak legyen némi barter, mindenki legnagyobb örömére. támadni, mi? a biliből vegyük ki a kezünket.