[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Sokan utálják itt Putyint, nekem is van róla egy vudubabám és ott ül a kis házioltáromban, a Sátán jobb oldalán, balról meg Biden és most épp közösen báboznak a kis Zelivel, DE!

Igazán nekünk milyen hátrányunk származna abból, ha kicsit szétszednék Ukrajnát, semlegességre kényszerítenék, korlátoznák a rendszerben tartható haditechnikáját és kicsit laposabb lenne a pofájuk???

Ok, valszeg ott állomásozna "ideiglenesen" némi orosz haderő, hogy ellenőrizze, hogy az ukrik nem ravaszkodnak-e épp valamivel és csak azzal játszadoznak, amivel egyidősek...
Viszont be lehetne izzítani az új selyemutat (Kína, Oo, Ukr., Mo) és Fényeslitkén tényleg átpakolni 1Milka TEU-t, a Hollandok meg kinyalhatnák a seggünket. Ugye tudjátok, hogy sok a lóvé a kereskedelemben?

Sztem Kárpátaljáról felesleges álmodozni, mert Putyin nem akkora marha, hogy a hágókat másra bízbá, sztem ismeri a II. vh töténéseit, de a nyelvhasználatról lehetne vele alkut kötni, nem?

Működött már ez a "vasúti selyemútvonal". Amit azért tudni érdemes, hogy még elméletben is a vasúti áteresztőkapacitás nagyon a töredéke lehet a már működő tengeri útvonalakénak. Azaz magyarul a hollandokat (illetve a többieket) azért nem "ültettük seggre" vele ...

E mellett persze mi is több útvonalban gondolkozunk, de erről a témakörről ebben a topikban legyen ennyi elég most.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Naja kitömködték a magyargyűlölő koldusokat a mi pénzünkből. ( de így is csak vegetálnak)Eddig is ment nekik számolatlanul a pénz. Bezzeg Magyarországnak nem nagyon akarják kifizetni a újjáépítési alapból a nekünk járó milliókat!
Keritest se, semmit sem. Szerintem ez az ukran balhe is a mi koltsegunk lesz.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
NATO ország civil cuccát támadni...? Meg egy olyan műhold alighanem jóval olcsóbb, mint az azt kilőni képes rakéta.

Talán egy rakéta kell csak, ami jó nagy űrszemétfelhőt csinál a pályára. De kb. III. vh-s cselekmény lenne.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Fogadnak az ukránok.... mehetsz önkéntesnek... nem kell itt uszítgatni, ha tökösnek érzed magad, menjél azt mutasd meg az oroszoknak.


A lengyelek meg elmehetnek a kurva anyjukba.. ha ebből világháború lesz, nem Putyint fogom szidni, hanem ezeket a barmokat, akik nem bírtak nyugton maradni.

Tények:

Ukrajna se nem nato, se nem Eu tag.

Semmilyen alapja nincs, hogy bármit is szállítsunk nekik, vagy átengedjünk nekik.
Vicces ahogyan te beszélsz az uszításról.
Nézd, nem tudom tisztában vagy-e vele, hogy mi egy kis, pici ország vagyunk, meglehetősen korlátozott érdekérvényesítő képességgel (és akkor diplomatikus voltam) és egy jelentéktelen haderővel ...

Kárpátalja (Ungvár) egyébként logikus döntés lenne - sajnos. Nos, mindezek fényében is nehezményezed a politikai vezetésünk döntését?

Avagy Te akár még lengyelt, románt, bolgárt (akár NATO -t, USA -t) "hátralökve" tülekednél az első sorba "kardot csörtetni" meg szájkaratézni? Avagy esetleg továbbmennél és fegyverküldés mellé még harcoló katonákat is küldenél odaátra?

Jól feltételezem ugye, hogy nem vagy katona? Te is az a fajta vagy, aki szigorúan csak másokat küldenél a dicső halálba?
Másfél év sorállományú, és 5-év hivatásos katonai szolgálat után jöttem el a hadseregtől elsősorban azért mert a civil szférában jóval többet kerestem, másodsorban pont azért a "világnézetért", és gondolkodásmódért amit itt is olvasok...

Egy szóval sem mondtam, és nem is kívánom a beavatkozást a NATO, pláne nem a mi részünkről. Szerintem elég jól tisztában vagyok mind az ország világpolitikai jelentősségének kicsinységevel, mind a haderőnk valos potenciáljával.
Az irónia célja pont az volt, hogy szerintem a vezetőink kurvára nincsenek, illetve most sem ezzel foglalkoznak. Hogy korrekt legyek, az ellenzék dettó inkompetens es képmutató...

De van ehy szövetség amiben részt veszünk, és vannak kötelezettségeink amiket vállaltunk.
Azt hiszem, ebben pl. a Lengyelek sokkal korrektebbek.
 
W

Wilson

Guest
Mikor nincs tudás az ember minden kamu hírt el hisz igaz omae?

Tanuljatok taliánok!

Orosz VM 3 millió rubel kártérítést fizet a családnak egy szolgálatot teljesítő katona halála miatt. Ezenkívül havi kártérítés jár(nyugdíj-átlag 18500 Rubel) az elhunyt családtagjainak.
És mi lenne ha nem kéne fizetnie az orosz államnak a halott katonákért azzal az egyszerű módszerrel megoldva ezt a kérdést, hogy pl nem rohanja le Ukrajnát szerintem mindenki jól járna az állam is és az orosz katonák is......
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ez tényleg jobb. De ez is ukrán szemüveges. Ha igaz egy grúz csinálja. Észrevettem, hogy néha vágyvezérleten nem jelöl be dolgokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Busho3301

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Azért ez már szánalmas, mikor a NATO főtitkárnak személyesen kell rájuk rúgni az ajtót, hogy álljatok le...
Nem értem az ukrán pilóták már ott vannak lengyelországban... Köztük Kiev szelleme is. Tegnapi hír alapján a bejelentést követően (70 gépet adnak az ukránoknak) alig 1 órával már ott voltak:) Most akkor seprűnyélen jönnek vissza?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
É~ Koreaban ha rossz az idő százezrek halnak éhen. Persze atomra van pénz, de ez az ára.

Igen, Irakban is gyerekek százezrei haltak meg az USA szankciói miatt a '90-es években. Madeleine Albright ezt mondta róla: megérte...
A rezsim nem bukott meg egyik esetben sem a szankciók miatt. Irán még arra is elég erős, hogy öt országban ott legyen nem hivatalos hadviselő félként.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
És (szerintem) nem elfogult egyik oldallal szemben sem.
Értem mit szeretnél mondani.
Igazából, ha a szakma szabályait követed, forráskritika, tények objektív kezelése stb(nem akarok módszertani kérdésekbe belemenni), akkor is több olvasata, megközelítése lehet egy témának eltérő következetesekkel.
De ez előny és nem hiátus.
HA prekoncepció van: politikai, ideológiai, értékrendi…. Értsd elfogult a megközelítés, ezekkel nem az elfogultság a baj hanem mikor gombhoz varjak a kabátot….csak akkor az már nem elemzés hanem propaganda.
hacsak érdekelt fél vagy és elfogult attól meg lehet hasznos az elemzés. Más nem az elemzőt leplezi le és az is info.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 468
18 526
113