[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Azért tisztázzunk dolgokat....
Elismerem hogy otthon vagy hadtechben, tankokban....
De....
Azt vedd figyelembe hogy jelen pillanatban , ebben a konfliktusban nem a top ruszki tech szerepel nagymértékben....
Gyakorlatilag a sorállomány vívja a hadművelet dandárját, támogatva a pro egységekkel, másodvonalas technikával.
Semmi olyat nem vetettek be nagy mértékben ami "ÚJ" tudást igényel.
Tehát igen, az ukrán paraszt ha talál a szántó végében egy lerohadt t-72B3-at ami beteg, lehet hogy meg tudja gyógyítani.
A helyzet az, hogy de. A ruszkiknak a top technikájukból nincs túl sok. Láttunk már T-72B3M-t(A legújabb T-72-es), Szétrobbant T-80BVM-t, T-90-est többet is. Az egyik ugye ki is volt lőve, Pancir, Tos, stb.. Szóval vittem magukkal top technikát, de kb. arányaiban(leosztva átlagban egységre), kb. ennyi lehet nekik.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Mi a bajotok ezzel? Még ha nyilván az oroszok -ha lassan is- meg is nyerik a dolgot, az ukránok kva jó marketinget csináltak.
És a morál igenis sokat számít még a drónok korában is.
Ha csak a harccselekményeket nézzük (és most tekintsünk el az összes előtte történt dologtól pro és kontra), akkor
sztem marha szimpatikusak. Ki a fene számított rá, hogy egy töredéke hadsereg, ennyi civil odaáll?
Rohadt jól gyártják maguknak a hősöket és úgy néz ki ez mégsem csak sallang.

Háát, olyan sok civilt nem láttam odaállni. Mondjuk a "hős gyártásban" nagyon ott vannak a szeren - kedvencem a "Kijev szelleme", de ugye ilyenből van még pár. Töredéke hadsereg? Az ukránok (hadsereg) annyian vannak, mint az oroszok ... :)
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 264
113
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Kulso_54

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113

Necsak néz láss is
Kozben rajottem, 1,2,3,4 :
Esza, kelet, del, nyugat katonai igazgatas. Ukran szervezeti felosztas.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 264
113
ugyan ez más helyről
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma felvételeket tett közzé harci helikopterek használatáról egy különleges ukrajnai hadművelet során: láthatóak a levegő-föld rakéták kilövése, az APU létesítményeinek legyőzése, valamint a csapás következtében megsemmisült berendezések.
rusvesna.su/news/1646075325
 
  • Vicces
Reactions: kriss02

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Nem szabad szerintem türelmetlenek lenni, el kell fogadni, hogy jelenleg mint minden háborúban kaotikus a helyzet ráadásul az egyik fél az orosz gyakorlatilag teljes hirzarlatot folytat, az ukrán fél hivatalos közleményeit az onnan származó híreket pedig minimum el kell osztani kettővel.
De még mindig a a közösségi hálózatok, a Twitter stb a legjobb információ forrás a számunkra, mivel nem rendelkezünk az USA vagy Oroszország hírszerző eszközeivel még (HTKA műhold :)).
Pontos veszteség adatokat mind élőerőben mind felszerelésben pedig ne várjon most senki, majd 1-2 év múlva lesz reális kép róla....
Ami pedig a morált illeti arra az oroszokon kívül mindenki még az USA is csak különböző jelekből következtet....

Sziria óta eltelt 1-2év és kb fogalmunk sincs az Orosz veszteségekről. Totális titok. Aszem még az első két évben áttételes adatokból ki lehetett hozni, azóta úgy sem. Ez a réteg mindha nem lenne.

Persze tudunk ezt azt a nagyobb 100+fős napi veszteségeket de az összkép totálisan homáj.