https://www.dailywire.com/news/pres...lear-weapons-to-counter-russia-putin-respondsA Zelenszkij féle "atomfegyvert akarunk" videóra/dokumentumra nem lelek az internet szemétkupacában, linkelné valaki? Köszönöm!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://www.dailywire.com/news/pres...lear-weapons-to-counter-russia-putin-respondsA Zelenszkij féle "atomfegyvert akarunk" videóra/dokumentumra nem lelek az internet szemétkupacában, linkelné valaki? Köszönöm!
Igen, higgy ebben.míg a nato-hoz önként csatlakoztak a tagállamok.
Putyin nagy nehezen talált pár balekot. Mondjuk fura volt, hogy nem ezzel kezdtek az első napon.Ezmiez?
Hát elég komoly bajok vannak ha itt bárkinek hiteles ez a hozzászólás!Végre valaki, aki hiteles.
Én vegyek vissza miért is? Te kötöttél belém, és ütöttél meg velem szemben személyeskedő hangnemet, ja és szerncsére nem te döntöd el ki milyen tartalmat rak be ide, ha nem akarod elolvasni a hozzászólásaimat akkor van egy egyszerű módszer tegyél ignora, remélem tisztáztuk ezt a dolgot, És hadd kérjek még utoljára tőled valamit, ha képes vagy rá prezentálj már nekünk hiteles pontos információkat az orosz ukrán inváziórol...Szerintem mindenki nagyon kíváncsi lenne rá, köztük én is és még egyszer elmondom számtalanszor elmondtam, hogy ezeket az ukrán híreket ossza el mindenki legalább kettővel, egy percig sem állítottam, hogy ezek pontos és hiteles hírek.
Kettőnk közzül pedig azt hiszem veled szaladt el a ló...
Helyes. Talán akik számára eddig nem volt világos ki mit/kiket képvisel így leírva talán azok is felfogják. (Szerintem eddig is csak boki volt a gyűlölködés és gúnyolódás középontjában.) De sorry. Ok. Bedugultam. Olvasok inkább.Srácok ne baxtassátok már Wilsont, ő hozza az ukrán oldalt, Boki meg az oroszt. Én örülök, hogy itt van mindkettő, mindenkinek a saját tapasztalatára/tudására bízva, hogy mit szűr le belőlük. Ésszerűbb lenne több hírt/fotót/videót begyűjteni és egy picit kevesebb magánvéleményt, bár az sem kritizálható igazán. Engem csak azok zavarnak, akik sem híreket, sem a konkrét események kapcsán tett következtetéseket nem írnak csupán a topic rombolása és a mások fikázása a céljuk. De ők meg úgyis ignore listára kerülnek hamar.
Ennyi.Sziasztok!
Kárpátaljai magyarként írok, így van egy kis rálátásom az ottani társadalmi realitásokra.
Én még kaptam pofont az utcán mert magyarul beszéltem. De ezt felejtsük is el, nem akarom hogy a régi sérelmek beszéljenek belőlem.
Az elmúlt 8 évben a kisebbségeket ellehetetlenítették. Sok mindent elmond, hogy a "demokratikusa" megválasztott kormány első lépése a hírhedt nyelvtörvény volt. Nem a gazdasági bajokkal foglalkoztak, nem a romokban lévő egészségüggyel ( a kórházakban eddig sem volt sem vér, sem gyógyszer, sem tisztaság, sem semmi ), hanem egyből nekimentek a kisebbségnek. Ezen a szélsőséges erők felbátorodtak. Égtek emlékművek, fenyegették a magyarokat, rágyújtották Odesszában a közösségi házat az oroszokra, nők, gyermekek égtek el elevenen. Azóta a helyzet csak romlott.
Most megérkeztek a "menekültek", a nők és a gyerekek átjutottak a határon, a férfiak maradtak Kárpátalján, isznak, balhéznak, aki nem ukránul beszél abba belekötnek.
Sokat lehetne itt írni, de majd megtanulja mindenki később a saját bőrén is, milyen az ukrán sovinizmus.
Azt kell mondjam, hogy apaként a szívem szakad meg a gyerekekért, akik most a konfliktus zónában vannak. Sajnálom a becsületes ukrán embereket, de az ukrán államiságot és országot nem. Az orosz inváziót nem tartom törvényesnek, de kétség kívül jogos...
Bár az írásom elsőre OFF-nak tűnik, úgy gondolom, az ottani viszonyok ismerete elengedhetetlen a véleményformáláshoz, és az események megértéséhez.
Nyelvrokonok, mindenkinek értenie kell ahogy a szerb is megérti az oroszt...
Nincs önkéntes szövetség, csak érdek alapú. Minden szövetség kényszer; az erős önmaga kímélése céljából, a gyenge félelemből köti.A spiegel cikk:
There is, of course, no legally binding agreement between the two sides from the period following the fall of the Berlin Wall. The verdict as to whether the West has broken its word depends entirely on how binding one believes the assurances made by Major and the others actually were.
Én elhiszem hogy az oroszoknak fáj a nato keleti bővülése, de a SZU és annak érdekszférája egy erőszakkal egyben tartott birodalom volt, míg a nato-hoz önként csatlakoztak a tagállamok.
A nejemen őrülök meg néha, amikor bolgárul beszélget a szlovákkal és értik egymást.Finn srác jut erről az eszembe, amikor hallott magyar folyóbeszédet: "ez valami furcsa nyelv". Tök idegen volt neki.
Nem én vagyok az. Én jelenleg Egerben élek, de nagyszülők, rokonok, szülők, sok barát, kint élnek még. Ha van valamilyen konkrét információm természetesen szívesen osztom majd meg.tegnap egyik kutyás barátomnak ajánlottam ezt a fórumot,ő szintén egy kint élő kárpátaljai magyar barátjának küldte tovább a linket ,nem tudom te vagy-e az az ember,de üdv itt a fórumon,legalább hiteles kézből kapunk majd infót a kinti helyzetet illetően !
Mondja ezt egy bangladesi bértolnok, aki napi egy tál rizsért tolja egész nap -mert tudjuk, ingyé' ugyan senki nem foglalkozik a témával ennyit.Olvasd el már légy szíves mit írtam korábban az orosz ukrán konfliktusról ,azután azzal vádolt valaki, hogy én is bevettem az orosz propagandát , a kezdetektől fogva azért teszem be az ukrán közleményeket mert azokból ki lehet nehezen következtetni hol vannak éppen az összecsapások, mivel az orosz oldalról nincs semmi infó, az ukránok szerinti orosz veszteség adatokat szombat óta be sem teszem mivel azok a
sci-fi kategóriát súrolják nyugodtan visszanézheted. ezek a tények, tudod én úgy vagyok ukrán propagandista, hogy az orosz invázió előtt (egyesek szerint) orosz propagandista voltam, egyedül annak örülök, hogy nincs egy harmadik vagy negyedik hadviselő fél ebben a háborúban mert akkor biztos lenne valaki aki a harmadik vagy negyedik hadviselő fél propagandistájának bélyegezne....
És nem szokásom megsértődni, de a személyeskedést nem tűröm, mivel én is megadom mindenkinek a tiszteletet, és egy személyeskedő kocsmai stílusú vitára nincs sem időm sem energiám.....
ezzel kezdtek a minusz harmadik naponPutyin nagy nehezen talált pár balekot. Mondjuk fura volt, hogy nem ezzel kezdtek az első napon.
Tegnap leleplezted, hogy orosz propagandista vagyok, ma pedig felgöngyölítetted a bangladesi szálat....... Most már tényleg meg kell keresnem Kijev Szellemét, hogy likvidáljon.....Mondja ezt egy bangladesi bértolnok, aki napi egy tál rizsért tolja egész nap -mert tudjuk, ingyé' ugyan senki nem foglalkozik a témával ennyit.
Na jó, de akkor itt az a helyzet, hogy Putyin bal lábbal kelt fel és lerohanta Ukrajnát.Szerintetek mennyi az esélye annak,hogy orosz oldalon azért ezek a fiatal katonák lettek bevetve,mert Putyinnak hirtelen kellett meglépnie ezt a lépést,és ők voltak a nevezett hadgyakorlatok miatt a legközelebb ?
Ez megmagyarázná azt is,hogy az elfogott katonák miért állítják azt,hogy hadgyakorlaton voltak és fogalmuk sem volt arról,hová lettek vezényelve,de választ adna a tapasztalatlanság/alacsony morál miatt ott hagyott járművekre is.
ha helyes az elméletem ezzel kapcsolatban szerintetek mikorra várható,hogy harcedzett egységekkel tömik be az így keletkezett lyukakat ?
Felmerült már többször is ez a teória, nem tűnik alaptalannak. Én úgy látom, tömködik már be a lyukakat. Nem tudnák ennyire nyomás alatt tartani az ukránokat a kevésbé tapasztalt katonáikkal.Szerintetek mennyi az esélye annak,hogy orosz oldalon azért ezek a fiatal katonák lettek bevetve,mert Putyinnak hirtelen kellett meglépnie ezt a lépést,és ők voltak a nevezett hadgyakorlatok miatt a legközelebb ?
Ez megmagyarázná azt is,hogy az elfogott katonák miért állítják azt,hogy hadgyakorlaton voltak és fogalmuk sem volt arról,hová lettek vezényelve,de választ adna a tapasztalatlanság/alacsony morál miatt ott hagyott járművekre is.
ha helyes az elméletem ezzel kapcsolatban szerintetek mikorra várható,hogy harcedzett egységekkel tömik be az így keletkezett lyukakat ?