[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
A mondat második felét kihagytad: ...amit mindenki venni akar. Biztos Észak-Korea is gyárt mobilt csak senkit nem érdekel! :p
Maguknak összebarkácsolnak egy-két mobilt, csak nincs export piaca! Egyébként is egy példa volt csak arra hogy oroszok alacsony hozzáadott értű termékeket állítanak elő. Nincs versenyképes nagy hozzáadott értékű export termékük a fegyvereken kívül. Ebből nem lehet meggazdagodni és "világ hatalomra tőrni"...

Oroszországban mindenki ezt akarja majd venni... hiszen kizártátok a legnagyobb riválist :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 815
48 378
113
Erre mondom, hogy az EU nyerhet azzal, ha most raebrednek, hogy a Föld nem egy nagy globalis, multinacionalis fogyasztoközösseg, hanem bizony többfelek vagyunk, es vannak ellensegeink. Ez az ellensegkep segithet abban is, hogy tarsadalom jodolgaban ne a melegfelvonulasokat szervezze, hanem összezarjon egy kulsö fenyegetes ellen. Ha az EU ipara visszater az EU-ba, az nagyon hasznos lenne szamunkra. Es akkor nincs chiphiany, meg nincs hianyzo 48 alkatresz, mert jobban magunknak gyartunk, nem vagyunk kiszolgaltatva annyira, es a nyersanyagert is könnyebb aruval fizetni.
Így legyen!
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 523

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 560
18 362
113
"Ki tiltotta meg neki hogy kijöjjön egy új mobillal, ...?"

Hát erre most rábasztál :D Épp aktuális hír :D


Köszönik az orosz piacot!
Kíváncsiságból megnéztem, hogy mit tud, annyira van jó mint a kínai mobilok.

"The device is equipped with an octa-core Helio P70 processor from the Taiwan MediaTek and runs on OS Android 11. The gadget received a 6.5-inch screen with a refresh rate of 60 Hz, 4 GB of RAM, a double main camera (12 and 5 MP) and a single front (13 MP).
AYYA T1 is equipped with a 4000 mAh battery with USB-C charging. The phone does not support fifth generation (5G) networks, but there are two slots for SIM cards and a slot for a microSD drive up to 128 GB."

 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Olyan mennyiségű kaját ami Kínának kell csak tengeren lehet szállítani - blokád esetén lehetetlen. Hatalmasvhegyek vannak a két ország között, út vagy vasút alig!
Problem not solved! :D

Egyébként nagyjából elég, de akkor legyen - a maradékot leboltolják Banglades -el. Vagy kitalálnak valamit hazulra. Ne felejtsük a Szu esetében még azt a kevés épkézláb termőföldjüket is tönkrevágták ami volt. Aztán azóta azért kitaláltak arrafelé is néhány értelmes technológiát ...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
:D ez is amerikai dolgokkal működik. vagy éppen tajvanival. ezek nem most vonták ezeket exporttilalom alá? :D

The device is equipped with an octa-core Helio P70 processor from the Taiwan MediaTek and runs on OS Android 11. The gadget received a 6.5-inch screen with a refresh rate of 60 Hz, 4 GB of RAM, a double main camera (12 and 5 MP) and a single front (13 MP).

AYYA T1 is equipped with a 4000 mAh battery with USB-C charging. The phone does not support fifth generation (5G) networks, but there are two slots for SIM cards and a slot for a microSD drive up to 128 GB.


fura lesz így használni. vagy liszenszelik a Huawei megoldásait.

Először a telefon legyen saját, utána az alkatrészei. Csak szépen sorjában. Még csak néhány nap telt el az új időszámítás óta.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Erre mondom, hogy az EU nyerhet azzal, ha most raebrednek, hogy a Föld nem egy nagy globalis, multinacionalis fogyasztoközösseg, hanem bizony többfelek vagyunk, es vannak ellensegeink. Ez az ellensegkep segithet abban is, hogy tarsadalom jodolgaban ne a melegfelvonulasokat szervezze, hanem összezarjon egy kulsö fenyegetes ellen. Ha az EU ipara visszater az EU-ba, az nagyon hasznos lenne szamunkra. Es akkor nincs chiphiany, meg nincs hianyzo 48 alkatresz, mert jobban magunknak gyartunk, nem vagyunk kiszolgaltatva annyira, es a nyersanyagert is könnyebb aruval fizetni.
Igazad van. Azonban azt vedd figyelembe hogy a nyugat (EU/USA) nem képes a gyártó kapacitásait visszahelyezni a saját égisze alá. Erről már sok vita folyt, egyszerű az oka, hogy, sokkal többet "gyártunk" a külföldi (nem EU) beszállítók révén, mint arra önerőből képesek lennénk. Másrészt, miért vennél mosógépet, tv-t, mobilt 1-2 millió forintért? Kb ennyi lenne az ára egy ilyen elektronikai eszköznek, EU/USA gyártásban, EU/USA adórendszerrel, EU/USA jól képzett szakmunkással. Példának a legjobb mindig az APPLE, képzeld el, hogy fel kellene vennie cirka 50.000 embert az USA-ban, saját magának kellene a gyártói kapacitást megvalósítását és finanszíroznia. Közvetetten vagy közvetve, ennyi embert foglakozat nem saját állományban az APPLE. Nos a 120 milliárd USD "parlagon heverő" vagyonuk hónapokon belül elolvadna, és egy IPhone hirtelen nem 1000 USD lenne hanem 2100 USD lenne átlagosan. Nem lenne gazdaságos, mi több versenyképes, mert ezen van a hangsúly! EU/USA jóformán semmit sem tudna gyártani ami a nyugati világon kívül versenyképes lenne, gyakorlatilag a német autóipar jelentős része a tőkeinjekciók nélkül már ma nem létezhetne. Elveszíthetnék a teljes Az Indiai, Kínai, Orosz, és mégsok más ország teljes piacát. Amiről a német autóipar és bankszektor hallgat amikor a rózsás eredményeiket prezentálják, abban nem szerepnek az elmúlt 10 év egyszeri tőkeinjekciói a kormány részéről, és a folyamatos szubvenciók. Pontosan ugyanez zajlott le a zöldenergia kapcsán, összeségében 7-szer annyiba került mint tervezték, de csak fele annyit termel mint eredetileg kalkuláltak, és ész nélkül tolták bele a pénzt.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Én ezt a képet csak a hozzászólásom tartalma miatt raktam,.mert úgy gondolom teljesen mindegy, hogy orosz vagy ukrán katonák ültek benne, senki sem érdemel ilyen halált, mert az biztos,hogy voltak minimum sérültek halottak, mert azt nem hiszem, hogy az ukránok az elhagyott orosz járműveket szórakozásból szétlovik felgyújtják, ha pedig ukránok ültek benne akkor nagy valószínűséggel egy egy orosz légitámadás végzett velük....
Nem arról szól, hogy a katona, aki benne ül, milyen nemzetiségű volt, nem is mondtam, hogy ilyen, vagy olyan. Csak több elemét a képnek nem értem, furcsálom.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Romániából szállt fel az ukrán légierőhöz tartozó Szu-27 Flanker.

A repülőgép február 24-én szállt le Romániában eddig ismeretlen okokból. A gépet azután küldték vissza, hogy az Európai Unió országai által javasolt terv (több tucat vadászrepülőgép Ukrajnába szállítására vonatkozóan) kudarcot vallott. Az Európai Unió egyik tisztviselője először február 27-én jelentette be a tervet, de hamar kiderült, hogy az ügylet részletei egyre valószínűtlenebbé teszik azt.

A román védelmi minisztérium közölte, hogy a Szu-27-es az ukrán hatóságok kérésére hagyta el Romániát, és induláskor fegyvertelen volt. A román légierő két MiG-21 Lancer vadászgépe kísérte az ukrán határig. Miután átkelt Ukrajna területén, a Flanker két azonosítatlan Ukrán Légierő repülőgéppel találkozott.

Bár a Szu-27-es visszatérése kétségtelenül örvendetes kiegészítés az ukrán légierő számára, miközben Oroszország folytatja előrenyomulását az országba, az Európai Unió (EU) által javasolt terve, miszerint további repülőgépeket küldene Ukrajnába, ma elakadt.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, az Európai Bizottság alelnöke február 27-én bejelentette, hogy az uniós országok 450 millió eurós (több mint 501 millió dolláros) katonai segélycsomagot nyújtanak Ukrajnának. Ez lehetővé tenné az ország számára, hogy további vadászgépeket szerezzen be meg nem határozott EU-államokból. Borrell jelezte, hogy ezek olyan repülőgépek lennének, amelyeket az ukrán légierő már üzemeltet, hogy gyorsan harcba hozhassák őket.

Másnap további részletek láttak napvilágot arról, hogy Ukrajna akár 70, az ukrán légierő által ismert repülőgépet is fogadhat, ami arra utal, hogy ezek valószínűleg MiG-29-esek és Szu-25-ösök Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából. A 70 repülőgép azonban több, mint az ezekben az országokban rendelkezésre álló repülőgépek teljes száma. Ezen túlmenően ezek közül kettőnek alig vagy egyáltalán nem lesz vadászgépe, mivel a korszerű pótlások még nem érkeztek meg.

Natascha Bertrand, a CNN tudósítója azonban ma arról számolt be, hogy Andrzej Duda lengyel elnök bejelentette, hogy nem küld repülőgépeket Ukrajna légterébe.

Andrzej Duda lengyel elnök Ian Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott megbeszélésen kijelentette, hogy Lengyelország nem küld repülőgépet Ukrajna légterébe. Stoltenberg azt is megismétli, hogy a NATO nem lép konfliktusba.

A Politico munkatársa, Paul McLeary a szlovák védelmi minisztérium meg nem nevezett szóvivőjére hivatkozva szintén ma számol be arról, hogy Szlovákia elutasítása is hivatalos.

Hivatalosan Európa nem ad át vadászgépeket Ukrajnának. Lengyelország úgy döntött, hogy nem, és a szlovák védelmi minisztérium szóvivője most megerősítette nekem: "Szlovákia nem szállít vadászgépeket Ukrajnának".

Eközben a Novinite bolgár hírügynökség tegnap arról számolt be, hogy Kiril Petkov bolgár miniszterelnök "teljesen abszurdnak" nevezte az ötletet, mondván, országának nincs elég repülője vagy pótalkatrésze, amit el kellene adni.

Andrzej Duda lengyel elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beszélt újságíróknak a lengyelországi Lask légitámaszponton, ahol hangsúlyozták, hogy a szövetség nem kockáztatja, hogy belekeveredjen az Oroszország és Ukrajna közötti katonai konfliktusba, ezért nem küld repülőgépeket segítségül. „A NATO nem vesz részt a konfliktusban” – mondta ma lengyelországi látogatásán Jens Stoltenberg főtitkár. „Ezért a NATO nem küld csapatokat Ukrajnába, és nem költöztet repülőgépeket Ukrajna légterébe.” Sok hang, köztük Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, szintén azt szorgalmazta, hogy a NATO hozzon létre repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett.

Arról is érkeztek hírek, hogy a küldetéseket valóban az Ukrajnával határos NATO-országokból, különösen Lengyelországból hajtják végre. Egy nevetséges kijelentés, amelyet mostanra hivatalosan is dematerializáltak.

Bár a Szu-27-es visszatérése Romániából minden bizonnyal jó hír az ukrán légierő számára, úgy tűnik, hogy Ukrajna azon terve, hogy több vadászgépet szerezzen be az Európai Uniótól, legalábbis egyelőre kudarcot vallott. Az EU által Ukrajnának vásárolt flotta méretével kapcsolatos későbbi nyilvános megjegyzések és nyilatkozatok félreértések, kérkedések, vagy akár moráljavító propaganda következményei lehettek, mint a mitikus "Kijev fantomja". Lehetséges, hogy az EU-n kívül más forrást találnak, de ez időbe telik, és más akadályok is felmerülnek.

Bárhogy is legyen, amellett, hogy visszakapott egy magányos Szu-27-est, kiderül, hogy az ukrán légierő kap-e további repülőgépeket az orosz erőkkel való konfliktus elhúzódásával
ukránról/oroszról angolra, majd onnan magyarról, szoftver segítségével fordították.

nem csoda, sok itteni júzer egyenes ukrajnából vagy oroszországból tolja, ez is egy hadszíntér ugyanis, és ez meg az ehhez hasonló fórumok azok, ahol lehet alakítani a teret, a narratívát.

nem, mainstream media is szemlézi ezeket a fórumokat legalább ilyenkor. és igen, néha átszivárog. lehet, hogy nem azonnal, nem az első hozzászólására, de átmennek az itteni dolgok a nagyobb nyilvánosság elé.

sok fórumtársnak van egyébként másodnicke, nekem itt nincs most per pillanat, mert nem akarok VPN-nel szarakodni, de nem nehéz ilyet egyébként összehozni
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
712
2 692
93
Romániából szállt fel az ukrán légierőhöz tartozó Szu-27 Flanker.

A repülőgép február 24-én szállt le Romániában eddig ismeretlen okokból. A gépet azután küldték vissza, hogy az Európai Unió országai által javasolt terv (több tucat vadászrepülőgép Ukrajnába szállítására vonatkozóan) kudarcot vallott. Az Európai Unió egyik tisztviselője először február 27-én jelentette be a tervet, de hamar kiderült, hogy az ügylet részletei egyre valószínűtlenebbé teszik azt.

A román védelmi minisztérium közölte, hogy a Szu-27-es az ukrán hatóságok kérésére hagyta el Romániát, és induláskor fegyvertelen volt. A román légierő két MiG-21 Lancer vadászgépe kísérte az ukrán határig. Miután átkelt Ukrajna területén, a Flanker két azonosítatlan Ukrán Légierő repülőgéppel találkozott.

Bár a Szu-27-es visszatérése kétségtelenül örvendetes kiegészítés az ukrán légierő számára, miközben Oroszország folytatja előrenyomulását az országba, az Európai Unió (EU) által javasolt terve, miszerint további repülőgépeket küldene Ukrajnába, ma elakadt.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, az Európai Bizottság alelnöke február 27-én bejelentette, hogy az uniós országok 450 millió eurós (több mint 501 millió dolláros) katonai segélycsomagot nyújtanak Ukrajnának. Ez lehetővé tenné az ország számára, hogy további vadászgépeket szerezzen be meg nem határozott EU-államokból. Borrell jelezte, hogy ezek olyan repülőgépek lennének, amelyeket az ukrán légierő már üzemeltet, hogy gyorsan harcba hozhassák őket.

Másnap további részletek láttak napvilágot arról, hogy Ukrajna akár 70, az ukrán légierő által ismert repülőgépet is fogadhat, ami arra utal, hogy ezek valószínűleg MiG-29-esek és Szu-25-ösök Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából. A 70 repülőgép azonban több, mint az ezekben az országokban rendelkezésre álló repülőgépek teljes száma. Ezen túlmenően ezek közül kettőnek alig vagy egyáltalán nem lesz vadászgépe, mivel a korszerű pótlások még nem érkeztek meg.

Natascha Bertrand, a CNN tudósítója azonban ma arról számolt be, hogy Andrzej Duda lengyel elnök bejelentette, hogy nem küld repülőgépeket Ukrajna légterébe.

Andrzej Duda lengyel elnök Ian Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott megbeszélésen kijelentette, hogy Lengyelország nem küld repülőgépet Ukrajna légterébe. Stoltenberg azt is megismétli, hogy a NATO nem lép konfliktusba.

A Politico munkatársa, Paul McLeary a szlovák védelmi minisztérium meg nem nevezett szóvivőjére hivatkozva szintén ma számol be arról, hogy Szlovákia elutasítása is hivatalos.

Hivatalosan Európa nem ad át vadászgépeket Ukrajnának. Lengyelország úgy döntött, hogy nem, és a szlovák védelmi minisztérium szóvivője most megerősítette nekem: "Szlovákia nem szállít vadászgépeket Ukrajnának".

Eközben a Novinite bolgár hírügynökség tegnap arról számolt be, hogy Kiril Petkov bolgár miniszterelnök "teljesen abszurdnak" nevezte az ötletet, mondván, országának nincs elég repülője vagy pótalkatrésze, amit el kellene adni.

Andrzej Duda lengyel elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beszélt újságíróknak a lengyelországi Lask légitámaszponton, ahol hangsúlyozták, hogy a szövetség nem kockáztatja, hogy belekeveredjen az Oroszország és Ukrajna közötti katonai konfliktusba, ezért nem küld repülőgépeket segítségül. „A NATO nem vesz részt a konfliktusban” – mondta ma lengyelországi látogatásán Jens Stoltenberg főtitkár. „Ezért a NATO nem küld csapatokat Ukrajnába, és nem költöztet repülőgépeket Ukrajna légterébe.” Sok hang, köztük Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, szintén azt szorgalmazta, hogy a NATO hozzon létre repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett.

Arról is érkeztek hírek, hogy a küldetéseket valóban az Ukrajnával határos NATO-országokból, különösen Lengyelországból hajtják végre. Egy nevetséges kijelentés, amelyet mostanra hivatalosan is dematerializáltak.

Bár a Szu-27-es visszatérése Romániából minden bizonnyal jó hír az ukrán légierő számára, úgy tűnik, hogy Ukrajna azon terve, hogy több vadászgépet szerezzen be az Európai Uniótól, legalábbis egyelőre kudarcot vallott. Az EU által Ukrajnának vásárolt flotta méretével kapcsolatos későbbi nyilvános megjegyzések és nyilatkozatok félreértések, kérkedések, vagy akár moráljavító propaganda következményei lehettek, mint a mitikus "Kijev fantomja". Lehetséges, hogy az EU-n kívül más forrást találnak, de ez időbe telik, és más akadályok is felmerülnek.

Bárhogy is legyen, amellett, hogy visszakapott egy magányos Szu-27-est, kiderül, hogy az ukrán légierő kap-e további repülőgépeket az orosz erőkkel való konfliktus elhúzódásával
Én úgy tudtam ilyen esetben a legénységet a háború végéig internálni kell.
Nem majd a háború végeztével kellet volna a gépet is visszaszolgáltatniuk? Vagy én vagyok a hülye ?
 

frn9914

New Member
2022. március 2.
1
6
3
A többi irányban kevésbé dezertálnak ez igaz, de ott is amatőr hibákba futnak bele.

...és nem voltak képesek a saját narratívájukat a sorkatonákkal megértetni, minimálisan feltüzelni őket.

Ezt valaki innen meg tudja erősíteni?
Szenzációhajhászat csupán. Maga a szervezet is tagadja ezt a hírt... Ez a baj azzal, amikor kubikosok és kertészek mennek újságírónak.

"HIVATALOS KÖZLEMÉNY
A híradásokban és a közösségi médiában szerdán futótűzként kezdett terjedni a hír, miszerint a Magyar Református Szeretetszolgálat adományait nem engedték át Kárpátaljára, a forrásként hivatkozott hírportál állításai azonban valótlanságokat tartalmaznak.
A Magyar Református Szeretetszolgálat adományokat szállító kisbuszai a háború kitörésének hétvégéjén és a hét elején is átjutottak Kárpátaljára, ahová tartós élelmiszereket és higiénés termékeket juttattak el a határon túli rászorulók megsegítésére. Az valóban igaz, hogy a határon a korábban megszokotthoz képest hosszabb várakozási idővel szembesültek az alapítvány munkatársai, de a legfontosabb, hogy célba értek az adományok.
A Magyar Református Szeretetszolgálat tisztelettel kéri a lakosságot, hogy kizárólag hiteles forrásból származó információkat osszon meg, hiszen ebben a helyzetben a pánikkeltés csak nehezíti a karitatív szervezetek munkáját."
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Kína abból termel amit be importál, mert minden nyersanyagból importra szorúl szinte. Ha embargó alá vonják (szinte az összes DK-Ázsiai sziget USA-barát vagy legalábbis Kína-llenes), akkor nem termel semmit! Kajából sem lesz elég, ha nem tudnak importálni, mert lezárják a tengeri utakat!

Na, ez az ukrán hadszíntér már nem is olyan izgalmas? Már a Távol-Kelet -en csörtetnénk a kard -ot? ... :) Csak viccelek ...

Mondjuk viccen kívül az a vicc, hogy igen - valami ilyesmi elképzelés van az érintetteknél (ki-ki vérmérséklete mentén behelyettesítheti a maga oldalát) ...
 
  • Tetszik
Reactions: theo

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 890
38 065
113
Na, ez az ukrán hadszíntér már nem is olyan izgalmas? Már a Távol-Kelet -en csörtetnénk a kard -ot? ... :) Csak viccelek ...

Mondjuk viccen kívül az a vicc, hogy igen - valami ilyesmi elképzelés van az érintetteknél (ki-ki vérmérséklete mentén behelyettesítheti a maga oldalát) ...
Nagy az összefonódás és a játék lényege: ki bírja tovább a másik nélkül. Oroszország esetében egyértelműen az oroszok jönnek ki rosszabbul - 5 éves távlatban mindenképp. Kína esetében...nem tudom, nehéz ügy. :)
 
  • Tetszik
Reactions: dkes
W

Wilson

Guest

A Sumy régió vezetője megeggyezett az oroszokkal: nem küldenek csapatokat, az ukránok viszont nem lőnek....​

2022. MÁRCIUS 2., SZERDA, 1


0caa53e-48bc233-zhyvytskiy.jpg

DMITRIJ ZSIVICSKIJ, FACEBOOK

Dmitrij Zsivickij, a regionális katonai közigazgatás vezetője az oroszokkal Konotopban folytatott tárgyalásokról, amelyek szerint az orosz csapatok ígéretet tesznek arra, hogy nem vezetnek be csapatokat a térségbe.

Forrás: Zhivitskyy on Telegram

Zsivszkij közvetlen beszéde: "A katonai közigazgatás megbízottja által Konotopban az oroszokkal folytatott beszélgetés körülbelül 12 percig tartott. A beszélgetések alatt kihangosítva voltam.

A megállapodás a következő: nem lehet szó semmilyen hatalomváltásról. Őket a törvény és a rend érdekli. A csapatok nem fognak bevonulni. Az ukrán zászló a helyén van.

Megállapodás született arról, hogy nem lövünk rájuk, és nem lesz kölcsönös provokáció. Ők maradnak a pozíciójukban. Akadálymentes lesz a tömegközlekedés és a szolgáltatások, az autók szabadon mozoghatnak élelmiszerrel, humanitárius árukkal.

Részletek: Zsivszkij megígérte, hogy további útakadályokat helyeznek el Konotop belterületén.