[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Javíts ki ha tévedek, de az Azov és hasonszőrű szervezetek az ukrán katonai struktúra, tehát az állam részei. És nem, nincsenek állami szervezésben náci szimbólumok alatt zikkajlozó gyerekek Magyarországon, de ha neked tudomásod van a valóság ilyen jelentéktelen szeletéről, akkor kérlek linkeld a forrást, mert szeretném jelenteni a rágalmazásellenes ligának, hogy megszervezhessék a NATO bombázást Magyarország ellen.

Ugyanis amikor nálunk a magyar gárda vonult, akkor a zsidó és cigány fogak vacogását meghallották New Yorktól Tel Avivig mindenhol, hiszen a feketeke színű bakancsok csattogása maga volt a holokauszt kettőpontnulla, Orbán Viktor pedig Adolf Hitler faszának kisebbik öccse lett a nemzetközi porondon. De Ukrajnában persze simán vonulhatsz horogkeresztes zászló alatt állami szervezet tagjaként, a kisebbségek kiírtására val felhívással kiplakátolva az utcákat, mert ha a birodalmi érdek úgy kívánja, akkor a nevezett viselkedés egyből EU-konformmá lép elő, de legalábbis a valóság jelentéktelen szeletévé degradálódik, és minden a legnagyobb rendben van.
Még Németországban is volt ilyen botrány hogy kiderült hogy a hadseregben vannak nácik akik Hitlert éltették meg a zsidók kiirtásán poénkodtak, még egy csomó fegyvert és lőszert is elloptak elvileg. Mindenhol van ilyen réteg. Viszont ez a háború szerintem a legkevésbé szól róluk.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Ráklikkeltél a linkekre, amit betettél??

Yarosh
2019-es ukrán parlamenti választáson elveszítette mandátumát

Biketsky
2019-es ukrán parlamenti választáson a 2. helyre került a Svoboda és a szélsőjobboldali Nemzeti Hadtest , a Yarosh és a Jobboldali Szektor kormányzati kezdeményezése által összeállított listán . [31] De a választásokon a párt nem szerzett elég szavazatot ahhoz, hogy átlépje az 5%-os választási küszöböt, és így nem szerzett parlamenti mandátumot.

Egyikük sem tagja az ukrán parlamentnekl!!!
Ahogy írtam az 500 képviselőből 2 Jobb Szektoros volt tag 2014-19 közt. Egyéniben nyertek, mert a Jobb Szektor a bejurási küszöb felét sem érte el. 2019 óta 1 képviselőjük sincs. 1 Svobodás van.
Köszi!!!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Nyolc éve háború van. Ukrán szempontból érthető hogy mindent bevetnek. Nem azt állítom hogy nincsenek ukrán nácik, még csak azt sem hogy nem követtek el bűnöket, hanem azt hogy nem ez a dolgok mozgató rugója. Főleg az egész ukrán társadalom ami ellen Putyin gyakorlatilag a háborúját indította végképp nem náci, nem választottak volna meg egy nyíltan zsidó orosz anyanyelvű elnököt.
Lépjünk már ezen túl légy szíves, több tíz oldalt írkáltok erről, miközben gyakorlatilag mindenki számára egyértelmű, hogy ez a háború geopolitikai hátterű, és igazából egy nyugati (amerikai) - orosz konfliktus. Az ukrán neonácik ürügyet szolgáltattak / szolgáltatnak, és mivel az ukrán állam együttműködik velük, ezt az oroszok felhasználták. A nem szélsőséges nacionalista (normális) ukrajnai lakosság pedig az áldozat, amelyre mindkét hadviselő fél eszközként, vagy erőforrásként tekint, amelyet megpróbál felhasználni. Bízni abban kell most, hogy az egész megáll Ukrajna keretein belül.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
Nem lehetne a topicba büntetendő oknak felvenni a KEGYELETSÉRTÉST? Ami kizárást vagy legalább is büntetést vonna maga után?
Gondolom nem lehet pld. kifejezetten rasszista v. antiszemita kommenteket sem írni? Mindegy, hogy melyik hadsereg elhunytairól van szó.
Gyanúsan megszaporodtak a napokban azok az új tagok (véletlenül sem a régiek) akik ilyen vagy olyan indokkal cenzúráztatni akarják a topikot, és szakmai hozzászólásuk nincs, vagy elenyésző.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 040
4 967
113
FM_y2iKXoAEbZWj
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
végre, valaki kimondta: tényleg Oroszország eltörlése a cél. és ő reagál, aztán a világ más része is, reakció-ellenreakció.

de a hungarofilség nem egyenlő azzal, hogy Oroszországot áldozatnak állítjuk be. Oroszország agresszor.

mindig is az volt, mindig is az lesz.
Ahogy az usa, vegyen bármilyen színű karszalagot, de soroljuk ide Kínát is. Azért jártak ők Vietnamban is ... Stb.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
Nyolc éve háború van. Ukrán szempontból érthető hogy mindent bevetnek. Nem azt állítom hogy nincsenek ukrán nácik, még csak azt sem hogy nem követtek el bűnöket, hanem azt hogy nem ez a dolgok mozgató rugója. Főleg az egész ukrán társadalom ami ellen Putyin gyakorlatilag a háborúját indította végképp nem náci, nem választottak volna meg egy nyíltan zsidó orosz anyanyelvű elnököt.
.
.
Tulajdonképpen ez a putyó kit tekint nácinak? Mert ugye miket is akartak az eredeti nácik? Pl akik meg akarják a Szovjetuniót, vagy annak hiján valamelyik utódállamát támadni? Mert ha ezen múlik, akkor Putyó maga a náci.
.
"Életteret" (Lebensraum) is akartak maguk köré. Ez is stimmel putyónál is.
.
A német náciknál volt autoriter, tévedhetetlen vezető, akit választással nem lehet lecserélni. Ez is stimmel az oroszoknál is.
.
A "nyugat" démonizálása, ellenségkép gyártás? Ez is megvan.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ha cinikus lenne azt mondta volna ő megtanult írni te tanulj meg olvasni :) Az az igazság, hogy ami itt megy ebben a topikban az inkább egy loggolt discord channel kéne legyen... teljesen követhetetlen. Épp csak a friss híreket egy pár oldalt lehet elolvasni. Mire elolvasod már van egy teljes új oldal. Nyilván senki nem szeret ebben "visszalapozni" mert mindenkinek csak egy élete van. Ha fontos megkeresed, úgy tűnik neki nincs kéznél és nem olyan fontos neki, hogy neked bizonyítson :)
Fórum népe a hot aktív közeli háborús zónáknak nem kellene inkább egy discord?
Annyi kéne, hogy este össze kellene foglalni a napi eseményeket, néhány linkkel, képpel, meg a fórumban, hol található. Oszt mehet a treshtalk. Csak persze ez erősen szubjektív lenne több szempontból. Meg kitől lehet elvárni, hogy ennyi szart kövessen, kigyűjtsön. Ne adj Isten, ellenőrizzen és akkor még össze is rakja. Napi szinten.
 
  • Tetszik
Reactions: omae

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Melincsuk mit keres a radában?
Hiszen nem náci, csak az AJDAR parancsnoka volt....
A többi szerecsenmosdatás és valóságtagadás....mint írtam a mai ukrajna állami identitása a Banderizmus.
Gyakorlatilag aki a radában ül, mind bólintott hozzá. Tetszik vagy sem, ez van.
Itt az EU-ban kb életfogytos lenne mind, ezért nem is nagyon értem hová sietnek karlengetve, soron kívül. o_O
A többi infó pedig tbyte mennyiségben fellelhető a neten.


Nem tudom most tag-e, de eljárás indult ellene Ukrajnában (!!!) háborús bűncselekmények miatt!! Mentelmi jogát még az előző radikálisabb ukrán parlament is felfüggesztette.

Tehát nem tagadva a háborús bűncselekményeket, de ez nem a jelenlegi ukrán kormány, elnök irányvonala volt. Sőt eljárások indultak ellenük, marginális politikai szereplők voltak, csekély befolyással. A háborús szerepük más, ott jóval súlyosabb, ezt nem kétlem. De jóval árnyaltabb a kép, mint amit az orosz propi sugall. Mind az ukrán, amerikai, mind az orosz propagandát kritikával kell kezelni. Semmi nem fekete-fehér.
 
  • Tetszik
Reactions: Chima3ra and Ooorky

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Annyi kéne, hogy este össze kellene foglalni a napi eseményeket, néhány linkkel, képpel, meg a fórumban, hol található. Oszt mehet a treshtalk. Csak persze ez erősen szubjektív lenne több szempontból. Meg kitől lehet elvárni, hogy ennyi szart kövessen, kigyűjtsön. Ne adj Isten, ellenőrizzen és akkor még össze is rakja. Napi szinten.
Elkezdtem, de követhetetlen.
Nincsenek objektív hírek.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Az USA harcol az utolsó ukrán szélsőséges vagy agymosott haláláig! Közben meg újabb 20 éven át olvashatjuk a 444-en és az indexen, hogy mikor csődöl be az orosz gazdaság. Tudom minimum évente 2-szer.

Tulajdonképpen szívesen harcolnának az utolsó ukránig is. Más felől ne ferdíts kérlek - az orosz gazdaság minden pénteken becsődöl. Milyen nap is van ma? Oh Wait ... :)
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Még Németországban is volt ilyen botrány hogy kiderült hogy a hadseregben vannak nácik akik Hitlert éltették meg a zsidók kiirtásán poénkodtak, még egy csomó fegyvert és lőszert is elloptak elvileg. Mindenhol van ilyen réteg. Viszont ez a háború szerintem a legkevésbé szól róluk.
Te direkt teszel úgy, mintha nem értenéd, hogy más az, amikor valaki titokban szervezkedik és a lebukása után megbüntetik és megint más, amikor hivatalosan integrálva van egy állami szervezetbe, nyíltan képsviseli a nevezett nézeteket és ahelyett, hogy megbüntetnék még globálisan szinten rá is ütik a kóserpecsétet annak ellenére, hogy másnak még az 1/10 -ét sem nézik el?

Vagy tényleg nem érted, hogy mi a különbség a kettő között.

Más opciót nem látok.

Nem tudom, hogy a kettőből melyik kedvezőbb rád nézve.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93

Az Air Serbia nagyot szakíthat a háborús repülési tilalom miatt​


Az Air Serbia továbbra is szinte az egyetlen európai légitársaság, amely közvetlenül közlekedhet Moszkvába, miután szinte minden európai ország betiltotta az orosz légitársaságok járatait, Oroszország pedig kölcsönösen tilalmat vezetett be ezen légitársaságok járataira – írja a Croatian Aviation alapján az index.hr.

A lap szerint az Air Serbia az Ukrajna-Oroszország háború kitöréséig heti 8 alkalommal közlekedett a Belgrád-Moszkva-Belgrád útvonalon, de ezen a héten már 12 oda-vissza járatot jelentettek be, Belgrádon keresztül pedig folytatják az utasok szállítását más európai célpontok felé. Március 7. és 13. között az Air Serbia akár 15 járatot is kínálhat ezen az útvonalon, és mivel már minden hely elkelt, lehetőség van arra, hogy a légitársaság a későbbiekben tovább bővítsen a járatok számán.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
"Destroyed helicopter near Volnovakha, supposedly arrived to escape the pilot of SU-25 downed earlier this morning (as reported by UAF, 4th March)"

b9v98nrfkcl81.jpg

renderTimingPixel.png

"Destroyed helicopter near Volnovakha, supposedly arrived to escape the pilot of SU-25 downed earlier this morning (as reported by UAF, 4th March)"

b9v98nrfkcl81.jpg

renderTimingPixel.png
Tanulság: ahol egy Stinger van, van ott több is. Én most egy ideig nem repkednék Volnovakha környékén 4500m-es magasság alatt. Persze vadászbombázókkal afölött is lehet üzemelni, feltéve ha van TGP-je az embernek.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka