[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 783
113
DraftUkraineCoTMarch4%2C2022.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 280
68 309
113
W

Wilson

Guest
A már sokat emlegetett orosz konvoj itt van ebben a cikkben..

A SORS BOLDOGTALAN IRÓNIÁJA....

- Most a kijevi régióban vagyok. Emlékszem 2014-re, amikor az ukrán határőrök leszállítottak a vonatról a kozácsi Lopan állomáson, kitiltottak az országba való beutazásból, majd később büntetőeljárást indítottak ellenem a "terrorizmus" cikkely alapján. Az újságírói munkámért, a Majdanról és a Donbasszról szóló tudósításokért - "terrorizmus". Én pedig mind a nyolc éve azzal viccelődöm, hogy most már csak tankkal tudok Kijevbe jönni. Ez persze az irónia, ami nem vicces, de én most orosz csapatok konvojával léptem be a kijevi területre.

Jelenleg az a feladat, hogy teljesen blokád alá vegyék Kijevet, humanitárius folyosókat hozzanak létre a civilek távozására, majd az ukrán politikusokat rákényszerítsék, hogy orosz feltételek mellett kössenek békét.

wr-767.jpg

Fotó: Alexander Kotz

Ez egy logisztikai konvoj, amely ellátja csapatainkat élelemmel és lőszerrel a Kijev melletti állásokban, Gosztomelben, Irpinben és Bukában.

wr-750-8.jpg

A konvojt végig Ka-52-es helikopterek kísérték.
Fotó: Oleksandr Kotz

AZ UKRÁN SZABOTŐRÖK MEGLEPETÉSBEN RÉSZESÜLNEK...

Ka-52-es helikopterek kísérték az egész konvojt. A helyzet nagyon feszült, senkinek nincsenek illúziói, mert az ellenség komoly, 8 éve nyugati kiképzők képezik. És persze az ideológiailag motivált egységek különösen nagy nyomás alatt vannak. Ez a moszkoviták feletti felsőbbrendűség ideológiája, hogy úgy mondjam. Ezért nagyon nagy a felforgató veszély.

Oroszországnak hatalmas tapasztalata van az ilyen jellegű munkában Szíriában.

wr-750-13.webp

Fotó: Alexander Kotz

Itt külföldi kiképzők által kiképzett szabotőrök próbálnak a hátunk mögé kerülni. De most néhány komoly fickó fog ellenük dolgozni. Nem tudom megmondani, hogy milyen egységről van szó, de azok, akik megpróbálnak elterelő hadműveleteket szervezni a hátunk mögött, nagyon kellemetlen meglepetésben fognak részesülni.

A helyzet nagyon feszült, senkinek sincsenek illúziói, hiszen az ellenség komoly, 8 éve nyugati kiképzők képezik.

wr-750.jpg

Fotó: Alexander Kotz.

MILYEN FELADATOK VÁRNAK RÁNK

Az orosz csapatok az ellenállás ellenére tovább nyomulnak.

Jelenleg az a feladat, hogy teljesen blokád alá vegyük Kijevet, humanitárius folyosókat hozzunk létre, hogy a civilek kijuthassanak, majd az ukrán politikusokat arra kényszerítsük, hogy orosz feltételekkel békét kössenek. Más szóval, a feladat most az, hogy a háborút minél hamarabb leállítsuk. Bármilyen paradoxonként hangzik is, az orosz katonai különleges műveletnek a legjobb lenne a "Nem a háborúra" elnevezés. Mert ezzel a művelettel véget vetünk a Donbasszban zajló háborúnak és az egész polgárháborúnak, amelyet Ukrajnában minden orosz ellen hirdettek meg.

Talán itt is megmozdul valami a holtpontról. Mivel az embereknek vissza kell vonulniuk, ők szenvednek először.

wr-750-7.jpg

Fotó: Alexander Kotz

Ehhez azonban olyan feltételeket kell teremtenünk, amelyek mellett az ellenség megérti, hogy minél előbb olyan döntést kell hozni, amely véget vet a konfrontációnak, és új kapcsolatot kezd Oroszországgal. Új életet azoknak az embereknek Ukrajnában, akik az elmúlt 8 évben féltek kimondani, hogy oroszok.

wr-750-6.jpg

Fotó: Alexander Kotz

A PROBLÉMÁT A NEMZETBIZTONSÁGI ERŐK JELENTIK

Természetesen hátradőlhetsz és nem tehetsz semmit. De meg kell próbálnunk. Sajnos az ukrán fél az elkötelezettség hiányáról tesz tanúbizonyságot. Emlékszem Debalceve 2015-ös evakuálására, amikor a DNR oldaláról buszkonvoj érkezett, hogy az emberek elmenjenek, de az ukrán hatóságok nem tájékoztatták a pincékben bujkáló civileket, és azokat, akik tudtak az evakuálásról, egyszerűen nem engedték be a buszokhoz.


Ez egy logisztikai konvoj, amely ellátja csapatainkat élelemmel és lőszerrel a Kijev melletti állásokban, Gosztomelben, Irpenben és Buchában.

wr-750-5.jpg

Fotó: Alexander Kotz


Mariupolban azt mondják, hogy az Azov zászlóalj nacionalistái mindvégig nem engedték a lakosoknak, hogy elhagyják a várost. Az egy dolog, amikor politikusokkal, a város polgármesterével állapodunk meg, de az egy másik dolog, amikor egy azovi náci odamegy a polgármesterhez, és azt mondja: "Nos, te megállapodtál, de én nem állapodtam meg senkivel, nem engedek ki senkit". Az egész problémát ezek a nemzeti zászlóaljak jelentik. Különleges műveletet hajtanak végre ellenük.

wr-750-2.jpg

Fotó: Alexander Kotz

Oroszországnak hatalmas tapasztalata van az ilyen műveletekben Szíriában. Voltak ilyen nagyszabású műveletek az emberek evakuálására a városokból, a "zöld folyosók" megszervezésére. A szíriai terroristák nagyon nem voltak együttműködőek, de mégis sikerült megoldásokat találniuk. Talán itt is megmozdul valami a holtpontról. Mivel az embereknek vissza kell vonulniuk, ők szenvednek először.

 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
mai frontlegieros veszteseglista


ez legalabb szazmillio dollaros veszteseglista, ha mind igaz
Viszont ha a mai nap ilyen jól fotódokumentált, akkor adja magát a kérdés, hogy miért nincsenek fotók a háború kezdetetétől lelőtt nagyjából 40 orosz repülőgép és 40 orosz helikopter kb. kétharmadáról. Vagy a legalább pilótákról.

Csak mert ez a 40+40 gép volt a hivatalos az ukrán állítás tegnappal bezárólag. Élek a gyanúval hogy egy jelentős részük kamu.
Mondjuk ettől függetlenül azért ez jelentős veszteség még így is.
Kiváncsi lennék a bevetésszámra.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 647
48 421
113
Azért elég tökös fickók, el kell hogy ismerd. A világ egyik legerősebb haderejével veszik fel a harcot úgy, hogy nem győzhetnek. És biztos vagyok benne, hogy ezt ők is tudják. Hány olyan népet ismersz, akik ezt bevállalnák a lengyeleken kívül itt a környéken?
Én jobban elismerem azt, ha valaki reálisan felméri az erejét, viszonyrendszerét, és ezzel a belátással cselekszik. És nem teszi kockára emberek életét, környezete épségét. Így is van sok olyan hatás, ami előre nem látható. De ami látható. Én életpárti vagyok. Aki szegény, az még lehet gazdag, de a halottnak erre semmi esélye.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Hm, nem gyoz meg. Most is ugy vagyok vele hogy vagy igaz vagy nem. Plane az elso kep gyanus. Bele sincs nyomodva a foldbe, meg olyan furak a szinek... 50-50% A kiloves is tok fura volt...
Igen, a talaj elég valószínűtlenül "feltúratlan" körülötte, pedig mégiscsak becsapódott. És a közeli kép fényviszonyai is elég érdekesek. Ha csak az lenne, azt mondanám, hogy egyértelmű fake.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Volt hír elárasztásról, sár van mindenhol, vagy csak simán még nem kell elindulniuk. De tény, hogy ha ennyire jó az ukri légierő, akkor ezeknek miért nincs semmi baja?
Mert mondjuk máshová irányítják. Egy lebénult hadoszlopot miért támadjanak, ha máshol nagyobb szükség van rá?
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 985
5 430
113
Wiki a barátod: Összesen 300000 fö (4800 halott) azért mégis jelentösen nagyobb mint a mostani orosz csapatok Ukiban, légierö szintén.
4800 halottban az utána következő közel 10 éves "polgárháború"is benne van!Maga az invázió "sikeres"volt!Viszont az utána következő polgárháborúnak 100-150 ezer halálos áldozata volt!
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 172
113
Tömegeknek volt jobb?
Kaphattál egyáltalán autót ha megvolt rá a pénzed anélkül, hogy 10 évet vártál volna rá a Merkúrnál?
Megvetted az autót, minjárt meg is rendeled az utódját és amikor megjött, el lehetett adni a régit annyiért, amibe az új került... Igaz a színválaszték nem volt nagy...