[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 2577

Guest
Nem Boki védelmében.......de...
Ő már nagyon sok anyagot hozott ide... törzstag.
SOHA nem vitatta, hogy orosz érdekeket képvisel.... Látsz itt olyat, aki bevallja, hogy a CIA vagy a Pentagon alkalmazottja?
Majd ha MINDEN gumitalpú vagy annak látszó tárgy bevallja identitását, akkor jogos lesz hozzászólásod... :)
Ha valaki magyarként egy idegen nemzetet képvisel, arra a magyar nyelv a törzstag kifejezést használja? Akkor Hegedűs István törzstagot Dobó szemantikai tévedésből akasztatta fel? Ha egy pedofil bevallja, hogy pedofil, akkor onnét kedve, már egy jó pedofil?
Ugyan már....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 349
68 657
113
Na meg állóhelyzeti fűtés és generátor a páncélozott járművekbe... :)
Aggregator sok orosz jarmuhoz van. Es kis olajkalyha is. Minden radios kocsihoz gyakorlatilag mindketto. Meg meg sok egyeb tipusu kocsihoz amit en sem tudom melyikben van. Nincs ott ilyen gond. Az olajkalyhat hetekig hasznaltuk estenkent es nem fogyott ki.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 792
9 294
113
Mondok egyetlen dolgot, fogalma sincs senkinek az orosz vezérkaron kívül mi volt a célja az orosz hadvezetésnek az orosz légierővel az ukrajnai invázió kapcsán, milyen feladatokat jelöltek ki a számára abból a mai napig mennyi valósult meg, ezekhez a feladatokhoz milyen egységeket anyagi hátteret biztosított, az orosz légierő számára....
Nekem van egy olyan érzésem hogy az orosz vezérkar se tudja már. Annyit talán ők is látnak, hogy nekik se érdekük egy elhúzódó háború. A kevés áldozatokkal járó gyors hatalomátvételről már talán lemondtak.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest

Honvédelmi miniszter: Katonai alapokra helyeztük az ország gazdaságát....​


2022. MÁRCIUS 6., VASÁRNAP, 11:48

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy az agresszor elleni küzdelemhez az országnak dolgoznia kell, hozzátéve, hogy a gazdaságot háborús alapokra helyezték át.

Erről a Facebookon írt .

"Az üzemek és a gyárak tovább dolgoznak, katonai megrendeléseket hajtanak végre, felszereléseket javítanak . A harchoz az országnak dolgoznia kell, mindenkinek a helyén. Ha evakuálásra kényszerült, keressen új helyen munkát - mindenhol szükség van a segítségedre” – mondta Reznikov.

Emlékeztető:

A Nemzeti Bank jelenlegi becslései szerint Ukrajna GDP-je ma már csak a fele a háború kezdete előttinek.

 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Nyilván a sok jobber nem fogja elolvasni, átgondolni meg pláne,
de hátha más veszi a fáradtságot.

Szeretem Ungváry második világháborús témájú könyveit ( jónéhány fent van a könyvespolcomon ), de az aktuálpolitikai fejtegetései, álláspontja sok esetben számomra visszatetsző ....
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 244
12 622
113

Kijevi adó torony ez tényleg acélbúl van nagy károk nem látszódnak
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 973
5 944
113
Nekem van egy olyan érzésem hogy az orosz vezérkar se tudja már. Annyit talán ők is látnak, hogy nekik se érdekük egy elhúzódó háború. A kevés áldozatokkal járó gyors hatalomátvételről már talán lemondtak.

csak egy kicsivel csípősebb gránátot kell betölteni az egyik Piona és volt banderista nincs banderista XD XD
 
W

Wilson

Guest
Nekem van egy olyan érzésem hogy az orosz vezérkar se tudja már. Annyit talán ők is látnak, hogy nekik se érdekük egy elhúzódó háború. A kevés áldozatokkal járó gyors hatalomátvételről már talán lemondtak.
Szerintem tudja, de szerintem azt kell megértenie végre mindenkinek ,hogy ez egy óriási hadművelet egy 35 milliós lakosú 600.000 km2 területű országban, egy ekkora hadművelet esetén nagyon sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eletervezték, azzal egyetértek, hogy abszolút nem érdekük az oroszoknak az elhúzódó háborúk....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 349
68 657
113
A Visa/Mastercard kivonult, jöhet a kínai Unionpay


A kínai Unionpay rendszer érkezik Oroszországba, miután a Visa/Mastercard kivonult...

A jelentések szerint az orosz Sberbank Mir kártyát bocsát ki a kínai UnionPay szolgáltatással, miután a Mastercard és a Visa leállt az országban.
Kinai Unionpay nyert egy 140+10 millios piacot.
A Mastercard meg bukott ugyanennyit. Le volt ez mar vesz esetere egyeztetve... ez van.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Iván beszopta. A konvojt nem arra tervezték hogy álljon. idióta katonák nem állították le a járműveket. Kocsikban, rádiókba kifogyott az energia, meg kerülni nem tudják magukat, utánpótlás qva nehéz.
Mit tudsz te arról a konvojról vagy bárki más ? Esment csak ott tartunk , hogy az Oroszok milyen hülyék és ti milyen okosak vagytok !