[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Az energiaköltségek több mint 67%-kal megugrottak az Oroszországból érkező stabil szállítások ellenére - írja az Rt.com. A gáz ára Európában hétfőn az egekbe szökött.
"A Gazprom az európai fogyasztók kérelmeinek megfelelően, március 7-re 109,6 millió köbméter orosz gázt szállít tranzitra Ukrajna területén keresztül a szokásos módon - közölte újságírókkal Szergej Kuprijanov, a Gazprom hivatalos képviselője. során először meghaladta a 3600 dollárt 1000 köbméterenként.
Piros lett a paradicsom nem sárga, hideg tél vár Európára....

A szankciók működnek!
Most jól megtanulják az oroszok, hogy háború nélkül mennyivel olcsóbb lenne a gáz.Izé...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 143
82 937
113
Az ok, de ha civil feladatkörben operál akkor mi szükség van rá? Ki támadna meg egy civil autót az orosz fennhatásóág alatt lévő területen? Szerintem azzal, hogy felfestik, pont az ellenkező hatást érik el.
Nézhetik diverzáns vagy szabotőr csoportnak is az autóban ülőket és baráti tüz áldozatai lehetnek.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ukrán veszteségek március 7-ig.
Számolja utána, aki akarja...

732q5dqrwxl81.jpg


Ha valaki lefordítaná, biztos nem lenne rossz.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 383
14 227
113
HA az " Ukránoknak" sikerülne a menekülő tömegeket nyugat és nem kelet felé irányítani, azzal az előrenyomuló oroszok elé terelné őket, ezzel többek közt akadályozná az orosz csapatokat...
Lviv felé senki nem nyomul és egyhama nem is fog. :rolleyes:

Viszont a megjelolt szakaszokon elo pajszként szolgalhatnának az ukrán rajtautésekkél szemben.
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
MAGYARORSZÁGON MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍT A SAJÁT TULAJDONÚ GÉPJÁRMŰVÉN.
Egy 1. idegen országból érkező férfi 2. felfegyverkezve 3. tettlegességre vetemedik 4. Magyarország területén 5. politikai indíttatással 6. megfélemlítés céljával.

Erre még a terrorizmust is rá lehet húzni.
honnan tudod, hogy a sajátja? a nemzeti libertaniarizmus nagyon képlékenyen kezeli a magántulajdon fogalmát.

de, tegyük fel, sajátja volt.

manapság a z betű pont olyan, mint egyébként a horogkereszt, lásd a tornászon.

hadviselő felek nem csak a fronton szoktak harcolni, lásd Egyiptom, orosz vs. ukrán turisták.

ukrán persze begőzölt, nem tudott uralkodni magán, tehát balfasz, pont amennyire Putyin nem tudot uralkodni magán.

szlávokkal csak a gond van.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 044
113
Honnan tudják egyáltalán, hogy "rekedt"? Mint ha mondjuk nem tudnának más útvonalat használni, se megfordulni, se nem ismernék a rükvercet.
"Ami orosz, az csak jó lehet!" Egy elqúrt hadmozdulat mögött is zsenialitást kell észrevenni.
Csak ennyit mertem megjegyezni, hogy ezt az eshetőséget is hihetőnek tartom...
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Értem én, de ebben a topicban erre ugyebár a többség azt mondja, hogy "minek kellett a macit hergelni?" ... szóval de iure igazad van, de miért kell az embereket egy megszálló hadsereg jelzésével hergelni? Csak hülyék csinálnak ilyet. Amúgy meg emlékeztető, anno még az emigrált magyarok sem mertek egymás között őszintén beszélni, mert nem lehetett tudni, ki a tégla... háború van a szomszédban, komoly indulatok szabadultak el, nem árt újra megtanulni, hogy nem mindegy milyen véleményt és hol, hogyan és kinek nyilvánít ki az ember...
magának akarta a bajt? nem, azért ott van, hogy nem támadunk meg csak ukkmukkfukk valakit, mégha oroszcsicskának is képzeli magát.

ha ennyire vérmes a faszi, akkor tényleg menjen harcolni, ne ott hőbörögjon, még ha egy agyalágyult heréről is van szó.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 389
8 960
113
Piros lett a paradicsom nem sárga, hideg tél vár Európára....

A szankciók működnek!
Most jól megtanulják az oroszok, hogy háború nélkül mennyivel olcsóbb lenne a gáz.Izé...

Gázra jelenleg még nincs élő szankciózás - nem? Sőt a szállítás zavartalan és teljeskörű még. Az NS2 nem szankciózás miatt állt eddig se, de a lekötött mennyiségek hiánytalanul jönnek eddig.

3889 USD / 1000 m3 (374 USD / MWh) most. Szerintem szankciózás esetén fognak felfelé menni az árak ...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Csak szólok, hogy Magyarország is felkerült Moszkva barátságtalan országok listájára....

Bővült az Oroszországgal szemben barátságtalan országok listája.....​


9ac25d8f-5c74-47b4-9b1f-9a548e391688_fef20d0f.jpg


Oroszország radikálisan bővítette a barátságtalan országok listáját, ahol korábban csak az Egyesült Államok és Csehország volt.
Jelenleg a listán szerepel:

EU-tagállamok, USA, Ausztrália, Albánia, Andorra, Egyesült Királyság (beleértve Jersey-t, Anguillát, Brit Virgin-szigeteket és Gibraltárt), Izland, Kanada, Liechtenstein, Mikronézia, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, Koreai Köztársaság , San Marino, Észak-Macedónia, Szingapúr, Tajvan, Ukrajna, Montenegró, Svájc és Japán.

Colonelcassad

Csak szólok, hogy a listád alapján mint "EU-tagállamok" került fel, és nem úgy, hogy Magyarország.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Az ukrán elnök azt is üzente Oroszországnak: Etesse őket a háború!
A világnak le kell állnia az orosz olaj és olajipari termékek vásárlásával, ha el akarja kerülni a terrorizmus finanszírozását, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői beszédében.

"Ha az invázió folytatódik, és Oroszország nem tesz le Ukrajna elleni terveiről, akkor új szankciós csomagokra lesz szükség. Új szankciókra a háború ellen, a békéért" – javasolta.

"Bojkottálják az orosz exportot! Állítsák le az orosz olaj és olajipari termékek vásárlását! Hívhatjuk ezt embargónak. Vagy hívhatjuk egyszerűen erkölcsnek. Amikor nem adsz pénzt a terroristáknak. Bojkottálják az importot Oroszországba!" – szólított fel Zelenszkij.

Az ukrán elnök azt is mondta Oroszországra utalva, hogy "ha nem akarnak civilizált szabályokat követni, akkor nem szabad megkapniuk a civilizált világ áruit és szolgáltatásait". "Etesse őket a háború. A nemzetközi közösségnek még határozottabban kell fellépnie. Ha valaki elveszíti az eszét, akkor el kell engednünk a félelmeinket, és el kell felejtenünk a kereskedelmet." – magyarázta.