[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Napi 50-100 koporsót szállítanak Oroszországba haza a szülők, gyermekek, feleségek bánatára.
Meddig bírja Putyin népszerűsége?
Lehet hergelni a népet, de szerintem az orosz nem ostoba.
Az ukrán testvér nép.
Biztos, hogy elhiszik a hazugságait?
Ebben ő sem lehet biztos.

A támadás kifulladt eredményt csak veszteség teljes ostrommal érhetne el, fa nagyon nagy kockázattal.
Mi van, ja nem sikerül?

Az lenne a teljes kudarc.
Persze lehet, hogy megpróbálja, de szerintem lépni fog az orosz nép.
;)

Azért érdekes álomvilágban éltek. Nem tudom figyelitek a nyugati médiát - nem találnak olyan utca emberét, aki elítélné a háborút. Sőt ... Pedig nagyon igyekeznek.

Nézzétek a közösségi médiás hozzászólásokat. Mindenféle platformon (nyugatit is). Akár az időbeliséget is. Háát, úgy tűnik teljesen más irányban halad az orosz közvélemény ...

Aztán azon lehet lamentálni, hogy az ukrán nép mennyire "testvér nép" vagy ők mennyire tartják annak. Egyet viszont biztosra vehetsz: az orosznak a karlengető horogkeresztes nackók nem a testvére ... Az biztos.

Aztán milyen hazugságokról van szó? Egymásnak válaszolgatva nyomjátok ezt a mantrát, de ilyenre példát még nem sikerült hozni ... Első perctől azt csinálják amit elterveztek - amit kommunikáltak. Nem kell kapkodniuk - ne felejtsd el: az idő az orosznak dolgozik. Minden tekintetben ...

Azt meg ne akard megtudni milyen az amikor az "orosz nép lépni fog". Nem akarjuk azt igazából megtudni. Szerintem az ukránok sem ...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Ez is friss térkép, a Volnovakhában lévő ukrán katonák lassan kezdhetnek a megadáson gondolkodni, ha túl akarják élni:
FNhGUFZX0AIx0R-
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 998
87 686
113
Nem csak ő elmebeteg, de ez is:

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára bízik abban, hogy Ukrajna legyőzi Oroszországot az ellene vívott háborúban, mert az amerikai hírszerzés is ezt jósolja – adta hírül az rbc.ua hírportál a titkár televíziós kijelentésére hivatkozva

danilov-3-1024x576.jpg

Danilov az Egységes hírek televíziós hírfolyamban kijelentette, hogy az ukrán hadsereg győzni fog, jóllehet szerinte nem szabad alábecsülni az ellenséget. „A mienk lesz a győzelem. Ez az amerikai hírszerző szervezetek előrejelzése” – állította. Feltette a kérdést, hogy nehéz lesz-e. Szerinte igen, mert nem szabad alábecsülni az ellenséget.

Mint Olekszij Danilov rámutatott, „minden irányban verjük az oroszokat, de úgy másznak, mint a sáskák. De tudjuk, hogy kiálljuk a próbát, ez a mi földünk, nincs hova hátrálnunk, és meg fogjuk védeni.”
"Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök alapvető döntéshozói belső köre tulajdonképpen a színészkori baráti körén alapul.
Az ukrán kormány-társulat:
Az elnöki palota kabinetfőnöke, Andre Yemark vígjáték-producer;
Az elnöki adminisztráció vezetője, Andre Bodin a szórakoztatóiparban tevékenykedő ügyvéd;
Az elnök fő politikai tanácsadója, Sergey Sheffey vígjáték-író;
Ivan Bakanov, az Ukrán Legfelsőbb Hírszerző Szolgálat elnökhelyettese, egy vígjátékfilmeket készítő cég főnöke;
Szergej Sivoko, az Ukrán Nemzetvédelmi Bizottság vezető tanácsadója szintén humorista, és Zelenszkij partnere a színészetben. (A színpadon és a politikában is. )
Ha csak ránézünk az önéletrajzukra, nem derül ki, hogy film- és televíziótársaságról van-e szó, vagy egy ország döntéshozó testületéről."
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 094
33 168
113
Ugye folyamatos a kommunikáció az irányító és a drón között, a rádiójelek alapján nem lehetne valamilyen multilateráció jellegű módszerrel bemérni?
Egyenlöre a ma ténylegesen hadihasználatra alkalmas drónvédelmi rendszer EW rendszerű.De azok sincsennek elterjedve.Az jó kérdés,hogy az elterjedt harcászati EW rendszerek,rádiózavarő rendszerek mennyit érnek (szerintem az igazán jók tudják észlelni,bemérni és zavarni a dronok kommunikációját-csak olyan nemsokaknak van)
Valamint ezelőtt kb 10 éve láttam egy kísérleti technológiát ami a tankot védte a beérkező tüzérségi lövedéktől egy ellentöltet indításával és berobbantásával. Jelenleg hol állnak ezek a fejlesztések?
Sehol.Nincs ilyen hk védelmi rendszer,tüzérségi lőszer ellen nem véd jelenleg semmi,hard kill módon.Valójában az orosz APS rendszerek még a top attack IPTRek ellen sem védenek.De az orosz hk-on amúgy is ritka madár a hard APS.Lényegében nincs (pénz,pénz,pénz)
Az ellen tüzérségi pozícióját meghatározó radarok nincsenek az oroszoknak?
Van,14ben sikerrel be is vetették őket.De nincs elég.Olyan tipusuk,ami körfigyelésre alkalmas,nincs.
 
W

Wilson

Guest
Úgy csináltok, mintha először lenne ilyen a világon.
Egyszóval sem mondtam, hogy elősször lenne ilyen a világon, már mint hadüzenet nélküli háború....az viszont szerintem példa nélküli, hogy az Orosz Honvédelmi miniszter kijelenti, hogy Oroszország nem támadta meg Ukrajnát ,miközben az Orosz hadsereg Ukrajnában "tevékenykedik"....
 
  • Tetszik
Reactions: Sulaco and omae

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 303
113
Orosz értékelés...

Röviden Ukrajnáról. 10.03.2022

1. Mariupol. A takarítás folytatódik. Előrenyomulás a város északi és keleti részén. Mangush blokád alá került. Folytatódik Volnovakha megtisztítása. A legtöbb civilt a nácik túszként tartják fogva, és különböző provokációkhoz fogyóeszközként szolgálnak.

2.Zaporizhzhya. Az orosz fegyveres erők Gulyaypole-tól keletre, Novaja Novoselka és Ugledar felé nyomulnak előre. A KNDK erői Novotroicskótól északra nyomulnak. Az RF fegyveres erőinek itt két lehetősége van: vagy visszafordulnak Ugledar felé, vagy áttörnek Velyka Novoselkán keresztül a Donyeck-Kurakovo-Zaporozsje autópályára, és további támadást indítanak Krasznoarmijszk felé.

3. Izyum-Balakleya. Miután az AFU ellentámadásait visszaverték, az AFU megkezdte az előrenyomulást Csucsujev és Harkiv keleti külvárosa felé, hogy keletről blokád alá vegye a várost. Figyelemre méltóak a várostól nyugatra fekvő Lubotin térségében lezajlott támadások is. Továbbra sem világos, hogy az AFU donbászi csoportosulásának kommunikációjára irányuló mozgásokkal összefüggésben az Izyum csoportosulás hova fog legközelebb lépni.

4.Kijev. A harcok Kijevtől nyugatra és keletre is folytatódtak. Brovary még mindig az AFU ellenőrzése alatt áll, de gépesített oszlopok nyomulnak előre dél és délnyugat felé - a csapatok lényegében az AFU erődítményt oldalról támadják, és arra törekednek, hogy tovább kerítsék be Kijevet, azzal a céllal, hogy teljesen blokád alá vegyék.

5.Krivoj Rog - Nikopol. Az orosz fegyveres erők, miután útakadályokat állítottak fel Nikolajtól északra, az elmúlt 24 órában komoly előrenyomulást hajtottak végre Nikopol felé. Az ellenőrzésnek biztosítania kell a ZNPP-t, valamint át kell vágnia a Zaporozsje-Nikopol-Krivij Rih autópályát.

6. Odessza. Nincs jelentős változás. Az orosz hajók Odessza közelében Kalibrokat lőttek ki, amelyeket tévesen Odessza ágyúzásának véltek. "A Kalibr egy Kryvyy Rih melletti repülőtérről indították. Az ukrán fegyveres erők azt tervezik, hogy a közeljövőben felrobbantják a Dnyeszteren túli területre vezető fennmaradó hidakat, hogy megakadályozzák a DMR-be telepített orosz csapatok feltételezett bevetését.

7.Severodonetsk-Lisichansk. A harcok az agglomerációs térségben folytatódnak, de a városok ellen még nincs közvetlen támadás. Rubizhne szintén még mindig az AFU ellenőrzése alatt áll. Popasna térségében még mindig folynak a harcok.

8. Donyeck-Gorlovka. Nincsenek jelentős változások. A tüzérség aktív alkalmazásával zajló pozíciós hadviselés folytatódik itt a frontvonalon. Az ukrán fegyveres erők folytatják Donyeck és más városok és falvak értelmetlen bombázását.

9. Mykolaiv. A város már így is elég sűrűn körbe van kerítve. Az AFU támadásra vár, de az AFU egyelőre a város blokádjára szorítkozik.

10.Chernihiv-Sumy. Nincs jelentős változás. A humanitárius folyosókkal továbbra is babrálnak.

A Lavrov és Kuleba közötti megbeszélések várhatóan eredménytelenek lesznek. Az SWO folytatja. Zelenszkij rezsimje továbbra sem hajlandó elfogadni a szükséges feltételeket, ami felelős mind a hadművelet folytatásáért, mind pedig Ukrajna növekvő "szirizálásáért vagy Idlibizációjáért".

Colonelcassad
KNDK? Csak nem megerkezett Kim fovezer 100000-es expedicios serege?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 410
113
Azért érdekes álomvilágban éltek. Nem tudom figyelitek a nyugati médiát - nem találnak olyan utca emberét, aki elítélné a háborút. Sőt ... Pedig nagyon igyekeznek.

Nézzétek a közösségi médiás hozzászólásokat. Mindenféle platformon (nyugatit is). Akár az időbeliséget is. Háát, úgy tűnik teljesen más irányban halad az orosz közvélemény ...

Aztán azon lehet lamentálni, hogy az ukrán nép mennyire "testvér nép" vagy ők mennyire tartják annak. Egyet viszont biztosra vehetsz: az orosznak a karlengető horogkeresztes nackók nem a testvére ... Az biztos.

Aztán milyen hazugságokról van szó? Egymásnak válaszolgatva nyomjátok ezt a mantrát, de ilyenre példát még nem sikerült hozni ... Első perctől azt csinálják amit elterveztek - amit kommunikáltak. Nem kell kapkodniuk - ne felejtsd el: az idő az orosznak dolgozik. Minden tekintetben ...

Azt meg ne akard megtudni milyen az amikor az "orosz nép lépni fog". Nem akarjuk azt igazából megtudni. Szerintem az ukránok sem ...
Én szinte minden cikk és videó alatt beleolvasok a kommentekbe. Bár ez nem reprezentatív, de valóban nem egyértelmű az ukrán vezetés támogatottsága. Sőt! A legtöbben az USA-t hibáztatják a kialakult helyzetért. Orosz kommenteket hol lehet olvasni, én ilyet nem találtam.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Én szinte minden cikk és videó alatt beleolvasok a kommentekbe. Bár ez nem reprezentatív, de valóban nem egyértelmű az ukrán vezetés támogatottsága. Sőt! A legtöbben az USA-t hibáztatják a kialakult helyzetért. Orosz kommenteket hol lehet olvasni, én ilyet nem találtam.

Pl. az ide belinkelt hírek és videók alatt - amennyiben az adott felületen van kommentelési lehetőség. Persze YouTube ilyesmi is dettó ...
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Nem. Az örmények az öribarik az oroszokkal. És akkor az azeriek már kizárásos alapon nem lehetnek azok az örmény-azeri feszültség miatt, de ettől még nem kifejezetten ellenséges a viszony az azeriek és az oroszok között.
Meg van saját olajuk-gázuk, tehát nem függnek annyira az oroszoktól. Ezért nekik van némi mozgásterük a posztszovjet blokkon belül, nagyjából úgy, mint Türkmenisztánnak.
Örményországban egyébként most is vannak orosz bázisok (Gyumri, Jereváni reptér), elvileg azért, hogy bevédjék a baráti örményeket a kevésbé baráti azeriektől.
Kösz! Csak azért kérdeztem, mert nem rég volt hír, hogy Putyinnal parolázott az azeri basi.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 494
18 516
113
kettősmérce


Nem ..Oroszországot szándékosan szivatják 50 éve....legalább 1+1-t lásd már kérlek

végül is nagyon rutinos ebben a nyugat...Ukrajnában tökéletesen megcsinálta...nácikat képez...mérhetetlenül büszke lehet rá....Kérdés te tényleg elhiszed,hogy mindig mindenben ez az ország a hibás?...
A kettős mércét nem értem.

Oroszország magát szivatja. Van bennük (is) egy nagy adag üldözési mánia.
Van hozzá egy birodalmi tudatuk (SZU)
Egyiknek sincs alapja, megváltozott a világ.
Csak nehéz ezt elfogadni. Nem akarják, de az élet kegyetlen. Háború, nyomor )életszínvonal csökkenés) képében jön a pofon, a valóság.

Ukrajna kicsit hasonló. Mérhetetlen önbizalom, önteltség. A háborús siker erre rátesz egy lapáttal. A myugat kétszínű
Ez igaz. Az USA keveri a szart. Ez is biztos. És az is, hogy nem érdekelt Oroszország felemelkedésében. Ilyen értelemben szivatja.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Lehet, hogy egy időben volt a támadás, mikor erre a rossz állagú talajara tévedtek ez nem derül ki.
Az ilyen változékony időjárás, amikor pár napig vagy hétig meleg van majd jön egy kis fagy pont rosszabb, mert csak a teteje fagy meg alul ugyan az a laza talaj marad ami az ilyen nehéz járműveket nem bírja el.
Ha megnézed, a kilőtt hk. után milyen mély nyomok vannak, aminek a közepe sík ott már a harckocsi alsó része már felült.
Ez egy hadgyakorlat.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 065
113
A kettős mércét nem értem.
Amit a nyugat megenged magának azt másnak nem és ráadásul boszorkány üldözést csinál
Oroszország magát szivatja. Van bennük (is) egy nagy adag üldözési mánia.
Ez igaz de ha a románok ezt csinálnák velünk 50 éve a te zsebedben is kinyilna a bicska úgy,hogy közbe mást is uszigat rád.
Van hozzá egy birodalmi tudatuk (SZU)
igen
Egyiknek sincs alapja, megváltozott a világ.
ez is igaz
Csak nehéz ezt elfogadni. Nem akarják, de az élet kegyetlen. Háború, nyomor )életszínvonal csökkenés) képében jön a pofon, a valóság.
nem az orosz nem ilyen.....nagyon nem ilyen
Ukrajna kicsit hasonló. Mérhetetlen önbizalom, önteltség. A háborús siker erre rátesz egy lapáttal. A myugat kétszínű
Ez igaz. Az USA keveri a szart. Ez is biztos. És az is, hogy nem érdekelt Oroszország felemelkedésében. Ilyen értelemben szivatja.
Sajnos ez is igaz
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 494
18 516
113
Azért érdekes álomvilágban éltek. Nem tudom figyelitek a nyugati médiát - nem találnak olyan utca emberét, aki elítélné a háborút. Sőt ... Pedig nagyon igyekeznek.

Nézzétek a közösségi médiás hozzászólásokat. Mindenféle platformon (nyugatit is). Akár az időbeliséget is. Háát, úgy tűnik teljesen más irányban halad az orosz közvélemény ...

Aztán azon lehet lamentálni, hogy az ukrán nép mennyire "testvér nép" vagy ők mennyire tartják annak. Egyet viszont biztosra vehetsz: az orosznak a karlengető horogkeresztes nackók nem a testvére ... Az biztos.

Aztán milyen hazugságokról van szó? Egymásnak válaszolgatva nyomjátok ezt a mantrát, de ilyenre példát még nem sikerült hozni ... Első perctől azt csinálják amit elterveztek - amit kommunikáltak. Nem kell kapkodniuk - ne felejtsd el: az idő az orosznak dolgozik. Minden tekintetben ...

Azt meg ne akard megtudni milyen az amikor az "orosz nép lépni fog". Nem akarjuk azt igazából megtudni. Szerintem az ukránok sem ...
Miért dolgozik az idő Putyinnak? Az orosz gazdaság padlón, tartósan ruhelli az egész világ.
A hadsereg 15 nap alatt egyetlen célt S tudott elérni Ukrajnában.
  • Elfoglalta Kijevet?
  • Lefegyverezte az ukrán haderőt?
  • Elintézte a nácikat?
  • Megbuktatta Zelenszkijt?

Közben áramlik a nyugati segély, jönnek a Stingerek, Javelin ek.

Minden nap megcsapjak valahol a ruszkikat.

Hogyan kedvez ez a helyzet napról-napra Putyinnak?

Hazugságok?
Segítek:
  • Nem támadunk....
  • Vége a gyakorlatnak, hazemegyunk.
  • Ukrajna atomfegyvert fejleszt.
  • Ukrajnában néhány NATO dandár van titkosan.
  • Nem vetünk be sorkatonákat.