[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
511fbeb-275457718-327895046032479-6673379488914375529-n.jpg

FOTÓ: VÉDELMI MINISZTÉRIUM

Az orosz megszállók megpróbálják folytatni stratégiai offenzívájukat Ukrajna ellen, és nem hagynak fel a Luhanszk és Donyeck régiók közigazgatási határainak elérésére tett kísérleteikkel, de sikertelenül.

Forrás: vezérkari összefoglaló március 17-én déli 12 órakor.

"Az ukrán nép hősies ellenállásának huszonkettedik napja van az orosz katonai invázióval szemben.

Az orosz csapatok folytatják stratégiai offenzívájukat Ukrajna ellen.

Az ellenség nem hagy fel a Luhanszki és Donyecki terület közigazgatási határainak elérésére tett kísérleteivel.

Részletek: A vezérkar megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők akcióinak korlátozása érdekében az ellenség megpróbálja blokád alá venni a fővárostól északra fekvő településeket.

Ugyanakkor az ellenség nem tartózkodik attól, hogy rakéta- és bombatámadásokat intézzen Lviv, Ivano-Frankivszk, Dnyipropetrovszk és más régiók polgári infrastruktúrájára, ahol nem folynak aktív harci műveletek.

A volinyi irányban a Belarusz Köztársaság területének és infrastruktúrájának intenzív használatát jegyezték fel orosz csapatok egy csoportja által Ukrajna területére irányuló csapások és a Polessk irányában működő megszálló csapatok egy csoportjának logisztikai támogatása céljából.

A vezérkar szerint továbbra is fennáll annak a valószínűsége, hogy a fehérorosz fegyveres erők egyes egységei részt vesznek az orosz oldalon zajló harci cselekményekben.

Polesie irányában az ellenség megpróbálta elfoglalni a korábban elfoglalt vonalakat, amelyeket az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek sikeres akciói következtében elvesztettek. Ebben az irányban nem jár sikerrel, és veszteségeket szenved el. Megpróbálja átcsoportosítani a csapatokat és logisztikai támogatást nyújtani.

Szeverszk irányában az ellenség nem hajtott végre aktív támadó akciókat, továbbra is készül egy újabb offenzívára, hogy északkeleti irányból tovább blokádolja Kijevet. Az ukrán fegyveres erők állásait kaotikusan lövi, és felderítést próbál végezni.

Szlobozhánszki irányában a megszállók Izyum városából próbáltak támadást indítani, de nem jártak sikerrel. Megpróbálják megvetni a lábukat a megszállt vonalakon és javítani a logisztikai támogatási rendszert.

Az orosz megszállók az 1. páncéloshadsereg további egységeivel és a Balti Flotta parti egységeivel erősítik meg a csoportosulást.

A donyecki és a tauridi irányban az ellenség offenzívákat hajtott végre. Rubizhne térségében részleges sikereket értek el (a város nyugati és északnyugati peremén megszilárdultak, a város déli része felé nyomultak előre). Popasnya és Volnovahszk irányában az ellenség Verkhnetoretsk és Marinka térségében sikertelen támadásokat hajtott végre. Veszteségeket szenvedett. Átcsoportosítja a csapatokat és utánpótlást biztosít. Mariupol irányában folytatódik a város ostroma.

Zaporizzsja irányában a megszállók nem folytattak aktív támadó műveleteket.

Az ellenség felderítést végzett Juzsnyobuzhszk irányában, és az elfoglalt állások mérnöki felszerelését végezte. Az ellenség megkísérelt támadó akciókat végrehajtani Kryvorizhiv irányában, és ellenőrzése alá vonta Malaya Shesternát, de összességében nem járt sikerrel, és megszilárdította állásait.

A Taurisz irányában az ellenség folytatta a csapatok csoportosítását támogató logisztikai rendszerének kiépítését. A sérült felszerelések gyűjtőhelyét a dzsankoji repülőtéren alakították ki.

A jelentések szerint az ellenség minden rendelkezésre álló kommunikációs csatornán keresztül dezinformációt próbál terjeszteni mind az ideiglenesen megszállt területek lakossága, mind a saját lakossága körében.

Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága arra kéri a médiaközösséget, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a személyes adatok, a tiszteket (egység parancsnokokat) tartalmazó fényképek, a földrajzi helymeghatározás, a vizuális, a címre való hivatkozás, valamint a feladatok ellátásának helyére való hivatkozás terjedését.

 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de annyiszor elmondják, hogy a NATO nem lép be háborúba, hogy számomra kezd gyanússá válni. Miért kell ezt naponta többször elmondani?
Öt sorban a topic témáján kívül.
Azért mondják el naponta, mert az internacionalista média mindig "jóemberkedne", és a sok fotelhuszár újságíró - illetve néhány arányt tévesztett és meghótt kalandor - feszt pedzegeti a témát, hogyan is kell igazán de igazán viselkednie a felvilágosult, haladó, fejlett, ukránzászlósprofilképes ect. nyugati embernek.
De a nyugati politikusok - mégha nem is az eszükért választották meg őket - ezidáig szerencsére hallgattak a maradék józan eszükre illetve a tanácsadóikra, így ez az NATO-s részvételi opció nem játszik. De a triggelés, vagyis az előidézni vágyás folyamatos, így a politikusok is folyamatos kimondásra kényszerülnek.
Mert ha a libernyák médián múlna itt már mindenki háborúban állna egymással a szerintük elvárt/írt/megfogalmazott/akart/óhajtott "viselkedési kódex" alapján.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Bár nem tartom kicsit se valószínűnek, de el tudjátok képzelni azt a sírás-rívást amit a románok meg a szlovákok csinálnának ha véletlenül Putyin felajánlaná mondjuk a Paks II projekt folytatásáért cserébe?
Ha már ilyenre sor kerülne, akkor az egy nagy nemzetközi, a háborúskodást lezáró rendezési konferencia keretében történhetne meg. És sokkal valószínűbb lenne ekkor is egy független Kárpátalja, mint rutén-ukrán-magyar államocska létrehozása! Persze ez is abban az esetben csak, ha az ukránok nem kapitulálnak időben és idáig fajulna a dolog a bedarálásukat követően, azaz, hogy feldarabolják őket.
..
Én leírtam már sokszor. Minél később kötnek békét, egyeznek meg valamilyen módon, annál rosszabb pozícióba kerülnek és annál többet fog kérni az Orosz Medve! Mert ahogy nőnek a szankciók, úgy emelik a tétet majd ők is. 1-2 hónap múlva már az új Ukrajna mekkorasága lesz az asztalon a részükről.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 317
12 687
113
Ha az oroszokon múlik sehogy, de egyre inkább úgy látom hogy ők se tudnak mit kezdeni az ukránokkal. Putyin a Majdan óta elérte hogy minden eddiginél erősebb az ukrán nemzettudat. Úgy látszik Putyin nem érti hogyan működik a nacionalizmus, mert csak feltüzelni tudta amikor oltani kellett volna. Most ezt már ő se tudja eloltani.
Dehogynem.
Kell hozzá 2-3 évtized és egy elnyomó rendszer, átnevelőtáborokkal, mézesmadzaggal, és minden megváltozik.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
W

Wilson

Guest
Ha már ilyenre sor kerülne, akkor az egy nagy nemzetközi, a háborúskodást lezáró rendezési konferencia keretében történhetne meg. És sokkal valószínűbb lenne ekkor is egy független Kárpátalja, mint rutén-ukrán-magyar államocska létrehozása! Persze ez is abban az esetben csak, ha az ukránok nem kapitulálnak időben és idáig fajulna a dolog a bedarálásukat követően, azaz, hogy feldarabolják őket.
..
Én leírtam már sokszor. Minél később kötnek békét, egyeznek meg valamilyen módon, annál rosszabb pozícióba kerülnek és annál többet fog kérni az Orosz Medve! Mert ahogy nőnek a szankciók, úgy emelik a tétet majd ők is. 1-2 hónap múlva már az új Ukrajna mekkorasága lesz az asztalon a részükről.
Ennek azért ellentmond, hogy tegnap már némileg puhultak az orosz feltételek...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113

Hamarosan összecsaphatnak a csecsen harcosok és a neonáci Azov-zászlóalj​


Az egyik Azov-alapitót már megölték a csecsenek.

Egy friss felvétel szerint a kaukázusiak már a mariupoli Kohászati Kombájn mellett járnak.

Az Oroszország mellett álló, ún. „kadirovista” csecsenek egyes egységeit akár a hírhedt neonáci Azov-zászlóalj ellen is bevethetik, így a két oldal legrettegettebb különítményei egymás ellen harcolhatnak.

A Twitterre frissen felkerült videó tanúsága szerint erre sor is kerülhetett. Bár a felvételen harci cselekmények nem láthatóak, de a szöveg szerint a csecsenek az Azovstal Kohászati Kombinát – ami Ukrajna egyik legnagyobb acélhengerlő vállalata – mellett tartózkodnak, ami az azovosok egyik utolsó fellegvára az ostromlott Mariupolban.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113
Oroszország egyik leggazdagabb oligarchája azt mondta, hogy a szankciók nem fogják visszatartani Vlagyimir Putyint attól, hogy folytassa az ukrajnai inváziót. Mikhail Fridman, az Alpha Bank tulajdonosa szerint a Nyugat nem érti a moszkvai hatalom működését.

A Bloombergnek arról beszélt, hogy tévednek az EU-s vezetők, ha azt gondolják, hogy akár az ő kérésére Putyin befejezné a háborút.

Ez azt jelenti, hogy akik ezt a döntést hozzák, semmit sem értenek Oroszország működéséből. Ez pedig veszélyes a jövőre nézve.
Mihail Fridman szerint felérne egy öngyilkossággal, ha valaki Putyint most a háború befejezéséről győzködné.

(BBC)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113
Az orosz hadvezetés You Tube-videóban ismertette az ukrán hadsereg általa regisztrált állítólagos veszteségeit
Az ismertető szerint március 16-ig bezáróan az ukrán sereg személyi vesztesége 19 416 fő, ebből 9258 a sebesült, 886 az orosz fogságba esett, a többi pedig halott katona.
Az ukrán haditechnika is jelentős veszteségeket szenvedett. Oda lett egyebek között 889 páncélos, 412 tank 120 közép és nagy hatótávolságú rakétakilövő, 102 vadászgép, 171 robotrepülő és 80 helikopter és 480 tüzérségi nehéz üteg – olvasható a kárpátaljai magyar oldalon.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113
Videókonferencia-formátumban folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások
A háborúnak nem célja az ukrán államiság megsemmisítése - mondta az orosz külügyi szóvivő. Marija Zaharova arra figyelmeztetett, hogy
az Ukrajnába irányuló amerikai fegyverszállítások nem hozzák el a békét, hanem destabilizáló tényezővé válnak és veszélyes következményekkel járhatnak.
Megerősítette, hogy videókonferencia-formátumban folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások. Mint mondta, ezek katonai, politikai és humanitárius síkon folynak.

(PS)