[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Ezt még az első napokban kellett volna...
Hát ha megnézzük akkor eléggé eldugott helyen van és ukrajna is hatalmas szvóla van terület hol bujkálni .

inkább Rengeteg orion drón kéne amivel a nap 24 órájában fésülhetnék a terepet
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Most majd megtanulják a nyugatiak is, hogy milyen a gulágon dolgozni. De ott nem lesz soy latte.
Anélkül pedig mind allergiás lesz.
Két nap alatt átfossák magukat a túlvilágra. Így meg nem fognak sokat érni az orosznak. Szerintem a Vörös Kereszten keresztül majd küld nekik a nyugat. De komolyan.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 926
16 970
113
A jégmezők lovagja és az orosz világrend.

Az, amit nekünk próbálnak eladni: az oroszok elkerülhetetlen gazdasági bukásának determinizmusa, csupán egy nagy átverés. Az átverés egyetlen célja megnyugtatni a felháborodott, és szeszélyes nyugati közvéleményt, hogy a proxy-háború az oroszok ellen teljes eréllyel folyik.

Ezért fontos, hogy minden este megjelenjen egy nyugalmazott tábornok, vagy egy kivénhedt politológus, és arról biztosítsa a publikumot, hogy az oroszok megtorpantak az Úr valamelyik városa előtt és alámerültek az ukrán sárban.

Ezért fontos a katonai bakiparádét nyomni, hogy a tisztelt nagyérdemű közönségben ne maradjon kétség, hogy az oroszoknak kampec. Ezért

fontos egy olyan optimista hangulatot kreálni, amiből a Földre látogató egyszeri marslakó arra a következtetésre jutna, hogy az ukránok kerítették be az orosz fővárost és nem fordítva.

Ez a lengőn-áldó derűlátás-ipar a biztosítéka annak, hogy a menekültek millióival, az atrocitásokkal, és a mérhetetlen emberi szenvedéssel szembesülő nyugati közvélemény nem csap az asztalra, és nem követel még erélyesebb fellépést Oroszországgal szemben. Mert a nyugati politikai elit még az oroszoknál is jobban fél a saját polgáraitól. Köztudott, hogy a demokrácia számára a legnagyobb veszélyt a demokrácia jelenti.

Akár az utolsó ukránig.

A legveszélyesebb ellenfél az a naiv szavazópolgár, aki még mindig elhiszi, hogy az államrend, amiben élünk a népfelségen alapul. És ez a barom még arra is képes, hogy felháborodásában kimegy tüntetni. Minden szervezés, BLM és dzsordzsfloyd nélkül. Csak úgy, spontán módon. Önszorgalomból. Aztán, ahogy megszavazta a Brexitet, és megválasztotta Trumpot, most még arra is képes lenne hogy határozottabb lépéseket követeljen az oroszokkal szemben.

Ennek pedig nem szabad megtörténnie, mert a háborún kívül más pogácsa nincs a tarisznyánkban.

Ez az a pont, ahol a NATO és Oroszország érdekei egymásra találnak egy fauszti egyezség erkélyjelenetében. A NATO olcsón megkapja a tántoríthatatlan helytállás vándorzászlaját, csupán egy kis szankciózás és fegyverexport árán, az oroszok pedig nem cáfolnak semmit, mert cserébe zavartalanul vehetik el, amit el akarnak venni.

Nem kizárt, hogy már mindenki megkapta a magáét, a szó pozitív értelmében:

Zelenszkij úr a kapitulációs beszédét, amit kompromisszumos egyezmény cím alatt adtak neki át kijevi látogatásuk során a Három Királyok.
Oroszország is megkapja nagyjából, amit akart, anélkül hogy kardélre kellett volna hánynia néhány fél-magyarországnyi város lakosságát.
A nyugati biztonságpolitikai szakértők, katonai elemzők, politikusok és politológusok pedig megkapják a jogot arra, hogy még az unokáiknak is eldicsekedjenek vele, hogy pusztán gazdasági eszközökkel térdre kényszerítették a Föld legnagyobb államát.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 908
113
Hát ha megnézzük akkor eléggé eldugott helyen van és ukrajna is hatalmas szvóla van terület hol bujkálni .

inkább Rengeteg orion drón kéne amivel a nap 24 órájában fésülhetnék a terepet
Írtam többször , hogy kevés a drón az oroszoknál. A nagy felderítő drónok mint az Altyus , amelyek napi 24 órában repülhetnének még csak prot szinten léteznek. Legalább 30 drónnak(felderítő, támadó) kellene pásztáznia Ukrajna területét. Inochogyecből is csak egy(!) van szolgálatban.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 055
15 124
113
Kinek mi a tippje Mariupollal kapcsolatban? Mennyi idő még? Honnan fogjuk megtudni mennyi nackót kaptak el, mennyi lépett le vajon? Mondjuk itt a gyárral szemben lévő csálitosban mint ha az előbb megvillanni láttam volna sárga karszalagokat, meg vki 2mp ig mint ha lobogtatott volna vmi kék-sárga vmit. Szerintetek behívjam csomagolni őket? Kevesen vagyunk.... vagy gyenge munkaerő lenne??
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 712
7 465
113
Kinek mi a tippje Mariupollal kapcsolatban? Mennyi idő még? Honnan fogjuk megtudni mennyi nackót kaptak el, mennyi lépett le vajon? Mondjuk itt a gyárral szemben lévő csálitosban mint ha az előbb megvillanni láttam volna sárga karszalagokat, meg vki 2mp ig mint ha lobogtatott volna vmi kék-sárga vmit. Szerintetek behívjam csomagolni őket? Kevesen vagyunk.... vagy gyenge munkaerő lenne??
Tegnap 4-7 napot mondtak. Szerintem közelebb a 4-hez.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 777
32 520
113
Ka-52 Gostomelben, Kijevben, csapatok leszállását biztosítja
Meg kényszer leszállt a végén.
Ukrán párti fehéroroszok.
Ugye emlékeztek az első napokban Gosztomelnél a mezőn kényszerleszállást végrehajtott Ka-52 orosz helire?!

Orosz VM közleménye a videóhoz.:

Az orosz védelmi minisztérium felvételei: a Ka-52 és a Mi-24 lövöldözése az oszlopok kíséretében és a biztonság biztosításában a leszállás során a gostomeli repülőtéren.

A feladat végrehajtása során a Ka-52-es találatot kapott, amikor az oldalával eltakarta a Mi-8-at egy taktikai támadóerővel(VDV-sek a fedélzeten)

A vezér helikopterét a MANPADS-ek és légelhárító ágyúk 18-szor lőtték a földről . A sérülés után a legénység kényszerleszállást hajtott végre, és teljes körű védelmet vett fel, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők folyamatos tűzcsapása ellenére tartottak a helikopterek második csapásmérő csoportjának megérkezéséig.

A megsérült helikopter személyzete nem sebesült meg, a helikopterek második csapásmérő csoportja a bázisrepülőtérre menekítette. A Ka-52 és Mi-24 helikopterek előretolt csapásmérő csoportja legénységének bátorságának és hősiességének köszönhetően a légi egységek leszállása veszteség nélkül zajlott.

Azaz.
Nagyon jó volt az is...már a haderőfejlesztési topicban is tetszett bár ott már lassan csak xpert maradt egyedül :) és elmélkedik pöcshuszárral hogy kell-e nekünk "gombokért" felújitott T72 meg BTR nyuszibusz vagy nem...(több mint 6 éve olvasom minden nap(!) a hozzászólásaitokat...egy éve regisztráltam szal tudom, hogy Wilson mester a régimotorosok közé tartozik és átgondoltan és profin tolja! Kriss-t nem látom csak egy ideje..és csak remélni merem, hogy nem "odaát" van önkéntesként). Mindenkit (!) tisztelek itt! Se személyeskedés se támadás se harag! És erre kérek mindenkit itt egymásközt! " Mert az élmény felbecsülhetetlen!.. minden másra ott...az ignor!"
@krisss lelépett.
Minek maszik ki az ember egy AK-val?
Fentebb idézve.
Nyugodtan küldhetne India akár még 200 ezer katonát is ukrajnába...mert a helyi kisebbség miatt föl sem tűnne.
Ja de azok orosz oldalra mennének.
 
  • Tetszik
Reactions: Vipera kapitány

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
942
8 160
93
Tegnap 4-7 napot mondtak. Szerintem közelebb a 4-hez.
Szerintem az ukrán azovnak még évei lesznek ott hátra...amig az orosz hadsereg újjáéppíteti velük a várost!

"Davaj davaj!... Kuss!! ...Neeem pofááázik!!... Rakjaaad azt a téglát de k.vagyorsan!!... Vagy mehetsz a következő hajóval szíriába Damaszkuszt újjáépíteni...vagy esetleg mennél inkább Kadirovhoz az új dácsáját betonozni???...Naaa azért!! :) ...k.csög!... Pfjj Szóval hol is tartottam Szása?"