[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 011
14 754
113
Kinek mi a tippje Mariupollal kapcsolatban? Mennyi idő még? Honnan fogjuk megtudni mennyi nackót kaptak el, mennyi lépett le vajon? Mondjuk itt a gyárral szemben lévő csálitosban mint ha az előbb megvillanni láttam volna sárga karszalagokat, meg vki 2mp ig mint ha lobogtatott volna vmi kék-sárga vmit. Szerintetek behívjam csomagolni őket? Kevesen vagyunk.... vagy gyenge munkaerő lenne??
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 634
7 073
113
Kinek mi a tippje Mariupollal kapcsolatban? Mennyi idő még? Honnan fogjuk megtudni mennyi nackót kaptak el, mennyi lépett le vajon? Mondjuk itt a gyárral szemben lévő csálitosban mint ha az előbb megvillanni láttam volna sárga karszalagokat, meg vki 2mp ig mint ha lobogtatott volna vmi kék-sárga vmit. Szerintetek behívjam csomagolni őket? Kevesen vagyunk.... vagy gyenge munkaerő lenne??
Tegnap 4-7 napot mondtak. Szerintem közelebb a 4-hez.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Ka-52 Gostomelben, Kijevben, csapatok leszállását biztosítja
Meg kényszer leszállt a végén.
Ukrán párti fehéroroszok.
Ugye emlékeztek az első napokban Gosztomelnél a mezőn kényszerleszállást végrehajtott Ka-52 orosz helire?!

Orosz VM közleménye a videóhoz.:

Az orosz védelmi minisztérium felvételei: a Ka-52 és a Mi-24 lövöldözése az oszlopok kíséretében és a biztonság biztosításában a leszállás során a gostomeli repülőtéren.

A feladat végrehajtása során a Ka-52-es találatot kapott, amikor az oldalával eltakarta a Mi-8-at egy taktikai támadóerővel(VDV-sek a fedélzeten)

A vezér helikopterét a MANPADS-ek és légelhárító ágyúk 18-szor lőtték a földről . A sérülés után a legénység kényszerleszállást hajtott végre, és teljes körű védelmet vett fel, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők folyamatos tűzcsapása ellenére tartottak a helikopterek második csapásmérő csoportjának megérkezéséig.

A megsérült helikopter személyzete nem sebesült meg, a helikopterek második csapásmérő csoportja a bázisrepülőtérre menekítette. A Ka-52 és Mi-24 helikopterek előretolt csapásmérő csoportja legénységének bátorságának és hősiességének köszönhetően a légi egységek leszállása veszteség nélkül zajlott.

Azaz.
Nagyon jó volt az is...már a haderőfejlesztési topicban is tetszett bár ott már lassan csak xpert maradt egyedül :) és elmélkedik pöcshuszárral hogy kell-e nekünk "gombokért" felújitott T72 meg BTR nyuszibusz vagy nem...(több mint 6 éve olvasom minden nap(!) a hozzászólásaitokat...egy éve regisztráltam szal tudom, hogy Wilson mester a régimotorosok közé tartozik és átgondoltan és profin tolja! Kriss-t nem látom csak egy ideje..és csak remélni merem, hogy nem "odaát" van önkéntesként). Mindenkit (!) tisztelek itt! Se személyeskedés se támadás se harag! És erre kérek mindenkit itt egymásközt! " Mert az élmény felbecsülhetetlen!.. minden másra ott...az ignor!"
@krisss lelépett.
Minek maszik ki az ember egy AK-val?
Fentebb idézve.
Nyugodtan küldhetne India akár még 200 ezer katonát is ukrajnába...mert a helyi kisebbség miatt föl sem tűnne.
Ja de azok orosz oldalra mennének.
 
  • Tetszik
Reactions: Vipera kapitány

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Tegnap 4-7 napot mondtak. Szerintem közelebb a 4-hez.
Szerintem az ukrán azovnak még évei lesznek ott hátra...amig az orosz hadsereg újjáéppíteti velük a várost!

"Davaj davaj!... Kuss!! ...Neeem pofááázik!!... Rakjaaad azt a téglát de k.vagyorsan!!... Vagy mehetsz a következő hajóval szíriába Damaszkuszt újjáépíteni...vagy esetleg mennél inkább Kadirovhoz az új dácsáját betonozni???...Naaa azért!! :) ...k.csög!... Pfjj Szóval hol is tartottam Szása?"
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
813
2 375
93
A ma reggeli Lvovi Állami Repülőgépgyártó Vállalatot ért rakétatámadás következtében megrongálódtak az ott javításon lévő azeri MiG-29 gépek is-azeri források szerint.

Lvovban MiG-29 vadászgépeket javítanak . Érthetetlen, hogy csak most támadták (3 hét után) Amíg nincsenek szétlőve az ukráb repülőgépjavító üzemek addig mindig lesz utánpótlás az ukránoknak.

Korábbi felvételek
g6Z9Ch2SY4I.jpg

KX8rWAuyq8U.jpg
Próbálj utána keresni a háború első napjain volt hír, hogy a javításra váró gépek is kaptak, hogy ez a gyár volt vagy kint álltak valahol nem tudom.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 313
10 262
113