[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 246
55 309
113
Lehet. Messzire nyúlik vissza az orosz-ukrán ellentét. Az oroszoknak mindig is probléma volt hogy itt van az ütközőzónájukban ez a keleti szláv nép ami mégse vallja magát orosznak és teljesen más a mentalitása. Viszont én azt látom hogy ahogy az oroszok ezt kezelni próbálták azzal mindig csak még nagyobb szakadékot csináltak az oroszok és az ukránok közé.

Úgy általánosságban nem biztos hogy a nyers erő a legjobb megoldás. Végső soron csak magad ellen hergelsz mindenkit, aztán ha meggyengülsz azonnal ellened fordulnak. Ezt történt Kelet-Európa jelentős részével a SZU összeomlásakor. Szerintem már nem lehetne konszolidálni egy oroszbarát Ukrajnát.



Hogy akarnak majd ellene fordulni, ha elfogy a hadsereg?
Simán konszolidálják befektetésekkel, fejlesztésekkel, nem hulyék az Ukránok sem, a nagy usa szopkodás óta szabadesésben vannak, ennek is vége lesz a háború végével.
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
521
2 406
93

.....és megszűnnének az orosz és más kisebbségek nyelvhasználati jogait korlátozó intézkedések is.

Többször írtam, hogy az oroszok a magyarokért is harcolnak!
Örülnék ha ilyen egyszerű lenne, és tényleg gondolna ránk is.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Hogy akarnak majd ellene fordulni, ha elfogy a hadsereg?
Simán konszolidálják befektetésekkel, fejlesztésekkel, nem hulyék az Ukránok sem, a nagy usa szopkodás óta szabadesésben vannak, ennek is vége lesz a háború végével.
Ukrajna nem Csecsenföld. A puszta méretéből kifolyólag se tudnák az oroszok megvenni őket. Mellesleg Oroszországnak bőven lesz problémája otthon is az életszínvonallal.
 
  • Vicces
Reactions: vata
W

Wilson

Guest
szerinted mi lett volna a választási lehetősége ? (próbáljunk meg most orosz fejjel gondolkodni !! )

Adott egy ország,ami egykor a föld legnagyobb országa volt (Szovjetunió) az ,hogy ez az állapot meddig lehetett volna tartható,most ne menjünk bele ..
Ez az ország erős kezű vezetőkkel rendelkezett,először a németek támadták meg és egy nagy honvédő háborúra kényszerült (ne foglalkozzunk azzal hogy Sztálin támadott volna-e ha nem indulnak meg a németek,mert a történelemben nincs olyan hogy mi lett volna ha .. olyan van,hogy mi történt és kész)
A világháborút befejezvén egyből következett is a hidegháború,ahol a fejlett nyugati blokk volt az oroszok ellen,és ebből csak a Gorbacsov-érában következett némi enyhülés a Szovjetunió felbomlásával.

itt a nyugat próbált teret nyerni,a zavarosban halászni stb stb .. kb az történt náluk mint a rendszerváltáskor nálunk gondoljunk csak a privatizációra,annyi különbséggel,hogy az oroszok egy kicsit jobban észnél voltak .. de lehet náluk a liberális irányzat nem volt annyira erős mint itt,de próbálták az országukat kiárusítani.

jött Jelcin,aki azért egy markánsabb politikát folytatott mint Gorbacsov,és egy szétzilált,leamortizált országot vett át, az emberek csalódottak voltak,a nagy orosz öntudat ,az egészséges nacionalizmus romokban hevert,az országot magát talán legjobban jelcin személyesíti meg ,aki úgy viselkedett mint egy megfáradt alkoholista a kocsmában ,aki éppen a pillanatnyi szeszélyének hatása alatt vagy levert egy sallert,vagy megölelgetett,és ezután jött Putyin,egy viszonylag ( a bevett szokásokhoz képest) fiatal,vezető aki eltökélte hogy visszateszi Oroszországot a neki megfelelő helyre a geopolitikai térképen,rendbe rakta több kevesebb sikerrel a gazdaságot,a hadsereget,emelkedett az életszínvonal stb stb .. kiheverték lassan a Szovjetunió felbomlása okozta stresszt

és eljutottunk oda,hogy most ezt az erősödő Oroszországot,megint próbálja a nyugat ellehetetleníteni, ha jól emlékszem anno Oroszország csatlakozott volna a NATO-hoz,vagy legalább is szó volt róla .. most nem jut eszembe hogy miért nem sikerült,de majd valaki aki tudja leírja ..

és írtam fentebb hogy a történelemben nincs olyan hogy ha , de mi lett volna ha felveszik ? nem lett volna ez a mostani konfliktus,viszont Amerika sem akarta (gondolom) elveszíteni a vezető pozícióját a NATO-n belül,illetve Amerikának meg bevett szokása a világcsendőr játszása és nyomást gyakorol a többi (NATO tagországokra is) országra,azt gondolván hogy a bolygó egyedül az ő játszótere,ellenben egymaga képtelen a szövetségi rendszere nélkül megoldani komolyabb konfliktusokat (Irak,Afganisztán,É-Korea,Irán) csak banánköztársaságokkal szemben hatékony .. a pénzügyi ,média ,és a politikai befolyása hatalmas,mégis egymagában egy tehetetlen kopasz csirke az amerikai "sas" .. aki a piszkos munkát rendszeresen az ügyeletes hülyével próbálja elvégeztetni (Grúzia,Ukrajna) a Közel-kelet szétbaszását már nem is említem.

de menjünk vissza Ukrajnához,amit V.V mondott,hogy bővítették a NATO-t .. ez kétélű dolog,mert ha végig gondoljuk minden országnak joga van oda csatlakozni ahova akar .. ellenben miért veri a palávert az USA ha az oroszok rakétabázist akarnak építeni Venezuelában vagy Kubában ? neki joga van aggódni az orosz rakéták miatt az oroszoknak meg nem ?

ha Venezuelában épülne kínai és orosz hadikikötő,légibázisok, pár ICBM siló .. vajon a demokrácia fergeteges őre lerohanná-e Venezuelát ? és ha igen jogosan tenné-e ?

legyen még plusz adalék ehhez hogy a venezuelaiak kezdjék el módszeresen irtani a jenkiket az országban ..

szóval mi lenne ebben a helyzetben az USA választási lehetősége ,mit kellene tennie ?

mert kb ugyanezt tette Putyin is,csak neki annyiban másabb a helyzete,hogy Venezuela nem közvetlenül határos az USA-val.

egyik ismerősöm mondásával zárnám ezt a kissé hosszúra nyúlt választ .. azt hogy leszarja a fejedet egy madár el kell viselned mert nem tehetsz mást,de ha azt a szart valaki még mosolyogva elkezdi az arcodba kenni azt már nem.
Mit tehetett volna nagyon egyszerű nem támad, az amcsik csak akkor élesítették ezeket a szankciókat amikor megtámadta az orosz hadsereg Ukrajnát, az amerikaiak az invázió előtt a briteknek megmondták, hogy nem fogják megelőzésképpen élesíteni ezeket a szankciókat , mert könnyen kipróbálhatják velük az orosz támadást...
Putyinak nem kellett volna mást csinálni mint várni, az Ukránok simán az "ölébe hullottak" volna, mert abban biztos lehet mindenki, hogy sem a NATO-ba sem az EU-ba emberi léptékkel mérve belátható időn belül nem vették, volna fel őket...De mivel Vlagyimir Vlagyimirovics be akart vonulni a történelembe így nem bírt várni ..
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113

.....és megszűnnének az orosz és más kisebbségek nyelvhasználati jogait korlátozó intézkedések is.

Többször írtam, hogy az oroszok a magyarokért is harcolnak!
A cikk végén ez van:
"Ukrajna és a nemzetközi közösség nagy része teljes mértékben Ukrajna részének tarja a Krímet és a donbaszi térséget, ám ezzel szemben Oroszország magának követeli a Krímet és követeli a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok függetlenségét. A Financial Times forrásai szerint ezekben a kérdésekben egyelőre még nem sikerült értékelhető kompromisszumot elérni."

Vagyis nem lesz semmilyen béke, mert a szakik azok után amit tettek velük az ukrik, biztos, hogy oda egy szálat sem engednek be belölük. Na meg ha ebbe a semmilyen megállapodásba belemegy Oo. öt év múlva kezdhetik elölről.
És mi van a szankciókkal? Mert ha maradnak, akkor semmi értelme a megállapodásnak.
Annak a kikötésnek mindenképpen része kell legyen a szerződésnek, hogy az ukrik biztonságát garantáló hatalmak (Anglia, USA, Törökország) azonnal feloldják az Oo. elleni szankciókat.
Valami nagy dolog lehet a háttérben ha ez ilyen hirtelen összejött. Valaki valakit nagyon befenyíthetett. De kicsoda, kit?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 682
113
A cikk végén ez van:
"Ukrajna és a nemzetközi közösség nagy része teljes mértékben Ukrajna részének tarja a Krímet és a donbaszi térséget, ám ezzel szemben Oroszország magának követeli a Krímet és követeli a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok függetlenségét. A Financial Times forrásai szerint ezekben a kérdésekben egyelőre még nem sikerült értékelhető kompromisszumot elérni."

Vagyis nem lesz semmilyen béke, mert a szakik azok után amit tettek velük az ukrik, biztos, hogy oda egy szálat sem engednek be belölük. Na meg ha ebbe a semmilyen megállapodásba belemegy Oo. öt év múlva kezdhetik elölről.
És mi van a szankciókkal? Mert ha maradnak, akkor semmi értelme a megállapodásnak.
Annak a kikötésnek mindenképpen része kell legyen a szerződésnek, hogy az ukrik biztonságát garantáló hatalmak (Anglia, USA, Törökország) azonnal feloldják az Oo. elleni szankciókat.
Valami nagy dolog lehet a háttérben ha ez ilyen hirtelen összejött. Valaki valakit nagyon befenyíthetett. De kicsoda, kit?
Nem lesz ma semmi bejelentve és a megegyezés még odébb van. Csak a kisebbségek nyelvhasználati jogának visszaállítása pont érdekes illetve megnyugtató a kárpátaljai magyarok és a magyarkormány számára is.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
A cikk végén ez van:
"Ukrajna és a nemzetközi közösség nagy része teljes mértékben Ukrajna részének tarja a Krímet és a donbaszi térséget, ám ezzel szemben Oroszország magának követeli a Krímet és követeli a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok függetlenségét. A Financial Times forrásai szerint ezekben a kérdésekben egyelőre még nem sikerült értékelhető kompromisszumot elérni."

Vagyis nem lesz semmilyen béke, mert a szakik azok után amit tettek velük az ukrik, biztos, hogy oda egy szálat sem engednek be belölük. Na meg ha ebbe a semmilyen megállapodásba belemegy Oo. öt év múlva kezdhetik elölről.
És mi van a szankciókkal? Mert ha maradnak, akkor semmi értelme a megállapodásnak.
Annak a kikötésnek mindenképpen része kell legyen a szerződésnek, hogy az ukrik biztonságát garantáló hatalmak (Anglia, USA, Törökország) azonnal feloldják az Oo. elleni szankciókat.
Valami nagy dolog lehet a háttérben ha ez ilyen hirtelen összejött. Valaki valakit nagyon befenyíthetett. De kicsoda, kit?

Itt még egyenlőre nem lesz semmiféle békekötés.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 246
55 309
113
Ukrajna nem Csecsenföld. A puszta méretéből kifolyólag se tudnák az oroszok megvenni őket. Mellesleg Oroszországnak bőven lesz problémája otthon is az életszínvonallal.



Ne haragudj, de nevetséges amit eloadtok itt.
Súlyosan alábecsulitek Oroszország gazdasági, katonai, politikai erejét, és lehetőségeit.
A nyugatét meg felul.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 999
14 621
113

.....és megszűnnének az orosz és más kisebbségek nyelvhasználati jogait korlátozó intézkedések is.

Többször írtam, hogy az oroszok a magyarokért is harcolnak!
ez egy k.nagy likevadász kamu oldal :D Ez egy különbözőcikkekből összeollózott szar...az oldal tele vírusos hirdetéssel. Kattintásvadász fos!
Kb olyan mint a "sixtusnakharmincentisvan.com" :)---ez se igaz...akkor 30, ha félbehajtom :D
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 560
5 215
113