[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 768
9 175
113
És mitől?

Nézzétek már meg ezt a két videót!



Bementek várostnézni a szarkofágba, azért fertőződtek meg?
Elvileg a katonai tevékenység miatt mérhetően megemelkedett a sugárzás szintje. Hogy ez mennyire veszélyes azt nem tudom, de a turisták nem szoktak túl sok időt ott tölteni. A katonák meg már jó ideje ott lehettek.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Róbert írásai üde színfoltot jelentenek, elég tárgyilagosan, részrehajlás nélkül elemzi az eseményeket. Jól lát a pályán, nem beszél mellé és nem propagandista. Külön szerencse, hogy magyarul ír, így itthon is egyre népszerűbbek a cikkei, egyre több a riport vele.
Nagyon tetszett az írása, egy pár dolgot azért kifelejtett.
Tudod mitől szaporák az oroszok? Azért mert egyre több mecsetet kell építeni, az orosz is egykézik.
 
W

Wilson

Guest
A Belügyminisztérium vezetőségének hirtelen eszébe jutottak az orosz rendőrök vészhelyzeti felszerelése.
Megkérték őket, hogy vegyék át a ezeket felszereléseket, és figyelmeztették őket, hogy a hátizsákok meglétét (és tartalmát) mostantól alaposan ellenőrizni fogják.

Az utasítások szerint a rendőröknek mindig kéznél kell tartaniuk a felszereléses táskájukat. Azonban, mint az gyakran előfordul, néha figyelmen kívül hagyják az utasításokat. Néha - de nem most. A Baza szerint Oroszország különböző régióinak rendőri vezetői nemrégiben felszólították beosztottjaikat, hogy készítsék elő és ellenőrizzék hátizsákjaikat: háztartási cikkeket, iránytűt, alsóneműt, kemping evőeszközöket, száraz élelmiszeradagokat és a elsősegélycsomagot tartalmazó készleteket.

A zsákok kollekciója régiónként változik. Például a Krímben, Rosztovban és Belgorodban a rendőrtiszteket arra kérték, hogy ellenőrizzék a készletek rendelkezésre állását, míg például a moszkvai különleges ezredben a készleteket azonnal összeállították és már a raktárba szállították - ez vonatkozott mind az egységvezetőkre, mind az egyszerű tisztekre. Érdemes megjegyezni, hogy gyakran a rendőrök saját költségükön alakítják ki a készletüket (egy Oroszországban készült szabványos készlet most körülbelül 4 ezer rubelbe kerül).

A Bázis egyik beszélgetőpartnere szerint a moszkvai rendőrök egy ilyen utasítás után kissé idegesek lettek, és úgy látják, hogy a hátizsákok nem véletlenül kerültek elő. "Azt hiszik, hogy egy ukrajnai "üzleti út" van kilátásban" - mondja a forrás. Azt is elmondta, hogy a hátizsákok tartalmának alapos ellenőrzését is megígérték, bár korábban ez az eljárás engedékenyebb volt, ami gyakran vezetett ahhoz, hogy lejárt száraz fejadagok kerültek a készletekbe.

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 908
15 206
113
Az oroszok tegnapi (ha jól emlékszem tegnapi) közleménye szerint kb. 4000 fős véderő van még bent.
Ez jelentékeny mennyiség persze (ráadásul amikor még ki lehetett volna jutniuk, bőven 10.000 felett lehettek), ráadásul azt látjuk, hogy igencsak magas harcértékű egységek lehetnek, amelyek végül azért fel lesznek számolva, ami ellen a hadvezetés igazából semmit sem tehet, tehát az, hogy nem parancsolták ki onnan őket, amíg lehetett, az mindenképp hiba.
De azon a tényen nem változtat, hogy bár kilátástalan a helyzetük, baromira megnehezítik az oroszok dolgát, ez mindenképp figyelemre méltó teljesítmény, és kifejezetten "szamurájos" attitűd.

Szegény tisztességes, becsületes szamurájokat ne keverjük már ezekhez.
Ha már hasonlat, akkor maradjunk a Waffen SS-nél.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 462
67 795
113
Szegény tisztességes, becsületes szamurájokat ne keverjük már ezekhez.
Maradjunk a Waffen SS-nél.
Ezek az ártatlan szamurájok sokszor olyan földművesek végtagjain próbálták ki az új kardjukat, akikkel véletlen összehozta őket az útjuk és miért is ne? Szerveztek egymás között versenyeket is néha, hogy ki tud több fejet lecsapni egy lendületből, természetesen ehhez is hasonló nyersanyagot használva. Szóval megfelelt a hasonlat nekem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 501
113

Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara bejelentette Oroszország legmagasabb rangú tisztjei körében bekövetkezett veszteségeket – meghaltak, megsebesültek, letartóztattak vagy kirúgtak.​

Az esti összefoglalóban a vezérkar közölte , hogy "az Ukrajna elleni fegyveres agresszió megindulásával az Orosz Föderáció fegyveres erőinek parancsnoksága több katonai vezetőt is elveszített a felső tisztek közül". Az ukrán fél listát adott a tisztekről:

  • Az 1. harckocsihadsereg parancsnokát, Szergej Kisel altábornagyot eltávolították beosztásából;
  • a 6. kombinált fegyveres hadsereg parancsnokát, Vlagyiszlav Jeršov altábornagyot eltávolították beosztásából és letartóztatták;
  • vezérkari főnök – a 35. egyesített fegyveres hadsereg parancsnok-helyettese, Szergej Nirkov vezérőrnagy, súlyosan megsebesült;
  • vezérkari főnök – a 36. egyesített fegyveres hadsereg parancsnok-helyettese, Andrej Szericki vezérőrnagy, súlyosan megsebesült;
  • A 41. egyesített fegyveres hadsereg parancsnok-helyettese, Andrej Szuhovetszkij altábornagy meghalt;
  • a 49. kombinált fegyveres hadsereg parancsnoka, Jakov Rjazancev altábornagy meghalt;
  • az 58. kombinált fegyveres hadsereg parancsnokát, Mikhail Zusko altábornagyot eltávolították állásából és letartóztatták.
Aki nem halt meg azt Putyin letartóztatta.

Szerintem ez is a kudarc jele.
Persze megy a fingfestés, hogy minden terv szerint halad.
;)

Ja, nem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 501
113
Natalja és Olekszij életét március 9-én forgatták fel az orosz katonák, akik betörtek a házukba, loptak tőlük, és lelőtték a férjét, mielőtt a nőt több órán keresztül újra és újra megerőszakolták.

Az ukrán hatóságok már beszámoltak arról, hogy mióta múlt hónapban a Kreml erői megszállták Ukrajnát, orosz katonák szisztematikusan zaklatnak nőket szexuálisan.


A nemi erőszak is kegyetlen és archaikus arzenáljuk része. Dmitro Kuleba külügyminiszter megígérte, hogy felelősségre vonják őket a Nemzetközi Büntetőbíróságon, hiszen 2008 óta a nemi erőszakot is elismerik háborús bűnként.

Ezért vesztik el a háborút és Ukrajnát.
Nem azért mert katonailag kikapnak.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 768
9 175
113
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
És ha lenyúlják ezt a pénzt is? A második hiba Putyi részéről.
Annyi előnye lehet, hogy így a Gazbank is ráteheti a saját hasznát az üzletre. Meg az orosz nemzeti bank is.
Mi lenne, ha az világ azon része, amely elítéli a háborút, is elkezdene keményen játszani?

pl. Angolok észre vennék, hogy 80k sofőr hiányzik, és ezen szláv orosz sofőrökkel enyhítenének.
Orosz tervezőt megbízni ugyan már tervezzen egy pár klasszikus orosz lakótelepet, a jövendő munkaerőnek legyen hol lakni (orosz nyelvű iskola, templom, stb. nem nem akarjuk, a kultúrátokat eltörölni csak gyertek sokan)
Ja és sofőr hiány van kb az egész világon. Fejvadász cégek fejpénzért hozzanak onnan munkaerőt.
kb minden hiányszakmába.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 278
68 264
113
Ljudmilla Gyeniszova (Lyudmila Denisova, a Rada emberi jogokért felelős biztosa) tegnap büfizett egyet Brüsszelben:
"Egy olyan vád sem igazolódott be, mely szerint Ukrajna orosz hadifoglyokkal kegyetlenkedett volna az orosz invázió alatt. Minden ilyen témájú hír az agresszor oldaláról csak a közvélemény manipulációját célozza."
Tehat ennyike.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
A Belügyminisztérium vezetőségének hirtelen eszébe jutottak az orosz rendőrök vészhelyzeti felszerelése.
Megkérték őket, hogy vegyék át a ezeket felszereléseket, és figyelmeztették őket, hogy a hátizsákok meglétét (és tartalmát) mostantól alaposan ellenőrizni fogják.

Az utasítások szerint a rendőröknek mindig kéznél kell tartaniuk a felszereléses táskájukat. Azonban, mint az gyakran előfordul, néha figyelmen kívül hagyják az utasításokat. Néha - de nem most. A Baza szerint Oroszország különböző régióinak rendőri vezetői nemrégiben felszólították beosztottjaikat, hogy készítsék elő és ellenőrizzék hátizsákjaikat: háztartási cikkeket, iránytűt, alsóneműt, kemping evőeszközöket, száraz élelmiszeradagokat és a elsősegélycsomagot tartalmazó készleteket.

A zsákok kollekciója régiónként változik. Például a Krímben, Rosztovban és Belgorodban a rendőrtiszteket arra kérték, hogy ellenőrizzék a készletek rendelkezésre állását, míg például a moszkvai különleges ezredben a készleteket azonnal összeállították és már a raktárba szállították - ez vonatkozott mind az egységvezetőkre, mind az egyszerű tisztekre. Érdemes megjegyezni, hogy gyakran a rendőrök saját költségükön alakítják ki a készletüket (egy Oroszországban készült szabványos készlet most körülbelül 4 ezer rubelbe kerül).

A Bázis egyik beszélgetőpartnere szerint a moszkvai rendőrök egy ilyen utasítás után kissé idegesek lettek, és úgy látják, hogy a hátizsákok nem véletlenül kerültek elő. "Azt hiszik, hogy egy ukrajnai "üzleti út" van kilátásban" - mondja a forrás. Azt is elmondta, hogy a hátizsákok tartalmának alapos ellenőrzését is megígérték, bár korábban ez az eljárás engedékenyebb volt, ami gyakran vezetett ahhoz, hogy lejárt száraz fejadagok kerültek a készletekbe.

már nincs elég katona, most jönnek a népi milíciák?