[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 546
10 829
113
Én eddig csak tőlük láttam az orosz hadsereg mosdatását a bucsai, irpinyi meg általában az összes oroszok által elkövetett háborús bűnnel kapcsolatban.
Gondolom az általam ignore-ra rakott súlyosan értelmi fogyatékos putyinisták is tolják itt az ehhez hasonló magyarázkodást.
Te tudod, én nem vagyok benne ennyire biztos, hogy kik ölték meg ezeket a civil ruhás embereket, de amellett érveltem fentebb, hogy szvsz. logikusabb az ominózus esetekben inkább az ukránokra gyanakodni. Az egy másik kérdés, hogy hány ember tűnt el nyom nélkül és hány nem friss halott lehet ott szanaszét akik kapcsán az oroszok a valószínűbbek. Egy hónapig voltak ott...
Majd kiderül.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 859
113
Mondjuk nekem az a fura, hogy nincsenek se arcképek, se nevek eddig. Ha csend lesz, akkor a nagy durranás ennyi volt - közben kiderül, hogy "kollaboránsok" voltak a kivégzettek, de már nem fog kiderülni.

Napok lettek volna eltűntetni a nyomokat. Másrészt fura, hogy nehéztüzérséged van és úgy állsz bosszút, hogy lelősz pár embert, akik meg vannak kötözve. Mindezt egy város közepén, ahol maradt még szép számmal civil és mindenkinél kamerás mobil.

Tömegsírok... Minek ássak tömegsírt, ha pár rakétával el lehet intézni és utána nincs mit megtalálni!?

Állítólag le lehet hallgatni az oroszok rádiózását. Senki nem hallott semmit, se egy ráutaló rádió/üzenet? Ha ilyen csendben ment minden, hogyan találták meg?

Háborús zónában nem nehéz 300 halottat összeszedni, de mozgatni sem, ásni egy gödröt, majd beletemetni és "megtalálni"

Pont olyan, mint szavazólapokat félig elégetni egy építkezésen és pont arra jár egy újságíró. Nem tudom... elrakom egy kocsi csomagtartójába és a kocsit lerakom mondjuk a hétvégi háznál, vagy elégetem egy kazánban.

Független az oldaltól, ezeket nem hiszem már el. Mindig fel kell tenni a kérdést, kinek éri meg? Ki profitál egy-egy ügyből, kinek a célját szolgálja? Mindent így nézek, ha valamiről meg akarnak győzni és ezek alapján döntök.

Nálam ezek
  • 90% ukrán psyops
  • 10% orosz agyelborulás

Nagyon profi média-agymosást nyom minden oldal, nagyon profi háttérrel. Itt a cél még több mindenkit megnyerni az ügyhöz. A jelek szerint a téteket emelni kell - mert a jelek szerint a helyzet az egyik oldal számára kezd kifejezetten rossz lenni.

Vagyis akkor várható:
  • tömeges nemi erőszak
  • gyerekek halála
  • "elkóborolt orosz ballisztikus rakéta" elkapja Ungvárt (egy esetleges Fidesz győzelem esetén)
  • vegyi fegyver (mindig elmondják és valahogy mindig előkerül)
kártya elővétele és a nyugati országok további "megdolgozása" sanszos - pláne, ha a gázcsap még érintetlen.

Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ahol a fenti 3 opció az asztalon van, ott a "katlanba zárt 50000 katona" kártya kifejezetten gyenge lap, sőt, ezt még az "utolsó ukránig" kártya is többszörösen üti.
 

fa kard

Well-Known Member
2022. január 20.
56
261
53
Wilson! Most raktad be harmadszor, mit kell latnom?
Nincs ver, nincs semmi! Az elso halott fekszik a hatan a hasan osszekulcsolt kezekkel. A filmezok miert nem szalltak ki megnezni mi van, el-e meg valaki, hogy neznek ki kozelrol a halottak stb? Nem gyanus? Az sem hogy csak az utca ezen szakaszan filmeznek, tovabb nem? Bent a hazakat nem kene atfesulni? Megnezni mi van? Plane ha mar filmezunk?
Ezt mondom benyeli a nyugati mainstreem media mint a tobbi ikran fake hirt meg a kijevi szellemet, de en nem, ahhoz mar sokat lattam hogy elhigyjem. Nekem ez keves a meggyozeshez mar.
Ez az a videó ahol a visszapillantó tükörben a "hulla" kinyújtja a karját és megmozdul. Legalábbis több helyen ezzel a címsorral láttam ezt a videót. Én visszanéztem lassítva a visszapillantó tükröt, háát nem is tudom mit látok de tényleg olyan mintha kinyújtotta volna a kezét közben..
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 824
47 200
113
Erről szó sincs jelen pillanatban, csak tudod 10-15 civil halott egy utcán (100-200m) heverve, bármi lehet. Lehet egykoron felfegyverzett civil is, a fegyvert meg egy túlélő elvitte onnan. Lehet egy ártatlan civil aki sajnos rosszkor volt rossz helyen a támadás idején, de Wilson folyamatos prop-ja csak annyit próbál meg elhitetni velünk, hogy az oroszok távozáskor lemészárolták a civil lakosságot, és minden civil épületet romba döntöttek. Ez van amikor egy Telex-es prop megy itt.
Így van, ezt én sem zárom ki hogy le lettek háborús bűnözve az oroszok által akárkik is! De hogy mutat bazzzmeg valaki egy kocsiból egy halszem optikán keresztül menetből egy videót, ahol foltokban látszik valami ami még akár próbaba is lehet kb. és kijelenti az oroszok levadászták a civileket, ezt azért ne már!

A non plusz ultra az egy kupac halom BÁRMI, letakarva egy lepellel, bemondásra meztelen meggyalázott legyilkolt ukrán szüzek alatta, aki nem hiszi az ruszofil...

Ezt nekem ne!

Minden ártatlan ukrán civilt sajnálok, de ilyen biankó lófaszra nem hatódom meg, nem érzek együtt, nem fogok elítélni senkit! Főleg azok után nem, hogy simán az igen hitelesnek tűnő videóra ahol combon durrogtatták és kivéreztették a megkötözött orosz hadifoglyokat egyértelműen beazonosítható Mettalist szurkoló ukránok, az volt a nagy morális válasz az ukránszimpatizánsok részéről itt, hogy a fasznak ment oda mondjuk a random 20 éves orosz kiskatona...
 
W

Wilson

Guest
Jobbra az első hulla, ahogy elhagyja a kocsi felemeli a kezét. Nem furcsa? :D
Az tényleg úgy tűnik mintha mozogna, de túl rossz a felvétel ahhoz,hogy én ezt egyértelműen kijelentsem,hogy a kezét mozgatja,mindenesetre kifog derülni a neten kifogják elemezni,hogy tényleg mozgatja a kezét vagy csak esetleg valamilyen optikai probléma áll a dolog hátterében, mindenesetre köszönöm,hogy te és @aquarell felhívtad rá a figyelmemet.....
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 570
15 502
113
Ha valakinek lehetősége van (nekem nincs) olyan KAMU videókat berakni mindkét oldalról, amik bizonyítottnak tekinthetők, megérdemelne egy külön topicot. Hiszen a média mára fegyvernemmé vált, és nem is a leggyengébb. Védekezni is kell ellene és ki kell dolgozni a metodikáját. Ez csak egy ötlet, a modokra bízom.... :)
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 546
10 829
113

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
696
2 756
93
Oroszok zsákmányolták

hjXQsGe.jpg
QU03rxJ.jpg
dmZF038.jpg
kZIRLia.jpg
Valaki igen ízlésesen javította azt a LEidory-t. Jó, hogy nem egy százas szöggel. :D
 

fa kard

Well-Known Member
2022. január 20.
56
261
53
Az tényleg úgy tűnik mintha mozogna, de túl rossz a felvétel ahhoz,hogy én ezt egyértelműen kijelentsem,hogy a kezét mozgatja,mindenesetre kifog derülni a neten kifogják elemezni,hogy tényleg mozgatja a kezét vagy csak esetleg valamilyen optikai probléma áll a dolog hátterében, mindenesetre köszönöm,hogy te és @aquarell felhívtad rá a figyelmemet.....
Visszafele léptetve a video lejátszó fejét jobb az időbeli felbontás, tehát nem előre, hanem vissza, a videó végéről az elejére, egérrel kattintva képkockáról képkockára, látszik, hogy az a valami megmozdul...
Persze a video a köztes képkockákat interpolálja a kulcskockák alapján, ezért egy hibás interpoláció is lehet...
 
  • Tetszik
Reactions: paul64
W

Wilson

Guest
Visszafele léptetve a video lejátszó fejét jobb az időbeli felbontás, tehát nem előre, hanem vissza, a videó végéről az elejére, egérrel kattintva képkockáról képkockára, látszik, hogy az a valami megmozdul...
Persze a video a köztes képkockákat interpolálja a kulcskockák alapján, ezért egy hibás interpoláció is lehet...
Köszönöm, hogy segítettél de már megoldódott a dolog....

A kézmozgás nagyjábol cáfolódott, egy vízcsepp volt a szélvédőn.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113