[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
▪️ Az Orosz Fegyveres Erők megsemmisítették az Európából szállított Sz-300-as légvédelmi rakétaosztályt tengerről indítható Kalibr rakétákkal.

▪️ Az S-300-as hadosztály felszerelésének megsemmisítése során az ukrán fegyveres erők akár 25 személyt is eltaláltak;

Sajnos nagy csinnadrattával csinálták ezt az Sz-300-as átadást, hogy az orosz hírszerzés nyilván rá tudott és rá is akart készülni, hogy kövesse az útját, meg is lett az eredménye a nagy nyilvánosságnak... az oroszoknak egy abszolválható presztízscélpont lett...
 
W

Wilson

Guest
Köszi most már mindent értünk. Szerinted a fórum hány százaléka tudja ezt elolvasni? S hány ért belőle valamit? Képet még csak be sem lehet másolni a fordítóba!
Az ukrán törvényhozás és az ukrán kormány és Ukrajna népességének a nemzetiségi összetételéről szól...

Az utolsónál a matek nem jön ki...

felülről lefele

Ukrán törvényhozás

Zsidók 43%
orosz:34%
Ukrán:22%
Egyéb:1%

Ukrán miniszteri kabinet

Zsidók 62%
orosz: 15%
Ukrán:15%
Egyéb:8%

Nemzeti összetétel népesség

Zsidók 0,2%
orosz: 17%
Ukrán: 78%
Egyéb:5%

Tudtad?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 474
67 850
113
Az ukrán törvényhozás és az ukrán kormány és Ukrajna népességének a nemzetiségi összetételéről szól...

Az utolsónak a matek nem jön ki

felülről lefele

Ukrán törvényhozás

Zsidók 43%
orosz:34%
Ukrán:22%
Egyéb:1%

Ukrán miniszteri kabinet

Zsidók 62%
orosz: 15%
Ukrán:15%
Egyéb:8%

Nemzeti összetétel népesség

Zsidók 0,2%
orosz: 17%
Ukrán: 78%
Egyéb:5%

Tudtad?
Nahát. :D
 
W

Wilson

Guest
Sajnos nagy csinnadrattával csinálták ezt az Sz-300-as átadást, hogy az orosz hírszerzés nyilván rá tudott és rá is akart készülni, hogy kövesse az útját, meg is lett az eredménye a nagy nyilvánosságnak... az oroszoknak egy abszolválható presztízscélpont lett...
Szerintem az abszolút nem biztos ,hogy ezeket az
S-300-t megsemmisítették....
 
W

Wilson

Guest

Osztrák külügy: Nem lesz újságíró Karl Nehammer kancellár és Vlagyimir Putyin találkozóján​

Az eredményeket követően sajtótájékoztatót sem tartanak.

A találkozó időpontja moszkvai idő szerint 14:00. A háború kezdete óta ez lesz az első alkalom, hogy az európai vezetők egyike személyesen találkozott Putyinnal.

 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Ez nem esztétikai kérdés. Lét nem lét kérdése ez. De nem várom, hogy megértsd.
Úgy gondolom, tudom, hogy mire gondolsz, azonban amíg az oktatásban átadják a Magyar standardod, addig nem fog kihalni a Magyar kultúrának az a része, hogy Putyin... ;) (sem)

Vedd a Benelux államokat!

Megtartották a egyéni színes dolgaikat, helyi tájszólások, indentitás, stb...
Így lesz ez sok kultúrával és embercsoporttal, akkor is, amikor majd 400-2000 év múlva egy közigazgatási egység lesz csak a bolygón.
Tudod... globalizálódik teljesen a föld... és ez jó, mert egységes adórendszer, betegségelhárítás, aszteroidaelhárítás, űrkonolizáció az, ami szűkséges fajunk hosszútávú fennmaradásához.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 474
67 850
113
Csak mert egy nukleáris telet senki sem akar.
Szerintem ez a legnagyobb tévedése az embereknek manapság. A technológia eljutott a határára, hogy ne kelljen csak kis létszámú ember a kiszolgálásához és az elit részére ez egy átmenthető civilizációs alap, amíg fent eldurran minden ami csak lehet. Ők elvannak, a steril zárt terekre szocializálódtak a teljes elmebajos iroda-pláza-wellness életmódjukkal, talán nem is céltalanul. Semmi különbséget nem fog a számukra jelenteni, hogy ezt egy földalatti kvázi városban teszik, vagy idefent. A morbid kultúrális szokásaik is erre szocializálják őket. Kifelé ugyanez a szociális viselkedés a teljes elszakadást takarja. A természettől, az emberektől. Nincs gátlás, csak technológiailag fejlett központok a nagy vihar után, amik előjönni terveznek amikor megint lehet és elhozni a civilizált isten képét a túlélők felszíni utódainak.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
550
1 543
93
Kicsit egyoldalúan látod a dolgot.
A NATO tagsággal az a baj, hogy utána telerakják rakétákkal őket. Olyan rakétákkal, amiknek a fejlődése pár éven belül közvetlen fenyegetést jelenthet Moszkvára.
Persze azt mondják a NATO tagok, hogy csak védekezésre telepítik őket. Ezzel csak az a baj, hogy bármikor lőhetnek támadó rakétákat is a telepített állomásokról.
Bázisok esetleges telepítéséhez semmi szükség a NATO tagságra, ma is rengeteg USA bázis üzemel a világon nem NATO országok területén. Másrészt Ukranja NATO tagsága sosem volt valós opció, nulla esélye van annak, hogy a tagok megszavazzák egy ilyen zűrös ország tagságát. Pláne, hogy nincs is rá szükség. Viszont majd most, az elakadt orosz háború lezárása után az elfoglalt keleti területekről Putyinnak nem lesz lehetősége megakadályozni egy bázis telepítését Nyugat-Ukrajnába, nem lesz képes újabb háborút indítani, pláne nem a nemzetközi békefenntartókon keresztül. Ahogy ezek után az esetleges finn vagy svéd NATO csatlakozást sem fogja tudni megakadályozni, ahova majd szintén lehet akár rakétabázist is telepíteni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 324
55 738
113
Igen, érdekes helyzet lesz, még sosem volt olyan új EU tag, amit közvetlenül, egy védekező háborúja után, nagyban lerombolva vettünk fel.

Vannnak jó oldalai ennek: ahogy az EU-n belül Magyarország egyfajta reviziót élhetett meg lecsatolt Szlovák, Román, etc. területeivel (szabad mozgás, stb...), úgy Kárpátalja is az EU-ban lesz...
Pár évtized és már nem fogtok így fújni a Kisoroszokra...



Ha csak valaki meg nem vétózza a csatlakozást.
;)
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Egy dolgot nagyon figyelembe kell venni - Transzisztriába való behatolás Moldáviabá való behatolást jelent, azaz egy semleges szomszédos állam megtámadását. Moldávia engedélye nélkul nem mehetnek be (rendben - be mehetnek, csak nagyon nem lenne elegáns és viszájára sulhetne ki számukra nemzetkozi jogot illetoen), márpedig eddig úgy látszik, hogy a moldávok ki szeretnének maradni a buliból. Nincsen más vállasztás, csak kivárni, míg az ottani csapatok maguktól kijonnek. Ennél viszont csak okosabbak ...

https://balkaninsight-com.translate...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

Ha már feltétlenül Szlovákia első számú geostratégiai érdekének mondod azt, hogy Felvidék kiszolgálja Washington érdekeit, próbáld a dolgokat nagyobb léptékű geopolitikailag nézni!

1, A háborúból nagyon kimaradni igyekvő Moldávia bejelenti az első napokban, hogy ő biza NATO tag akar lenni és most azonnal. (Ez volt az Ukrajna elleni háború első számú cassus belije.)
2, Trassznisztia nem csak bejelenti, hogy kimarad az ukrán háborúból, de határozottan kéri a fővárosát, hogy tárgyaljanak végre arról, hogy hivatalosan is két külön állam, békében elválnak és jó barátok maradnak.

Az 1, és 2, pont kisebb-nagyobb mértékben megkérdőjelezi az ő őszinteségüket, hogy tényleg ki akarnak-e maradni az eseményekből. Egyelőre nem a szándék, hanem a katonai erő hiányzik.

3, Washington elkerülhetetlenül arra fogja ösztönözni Kijevet, hogy számolja fel egy offenzívában az összes orosz érdekeltséget a szomszédos Moldáv Köztársaságban. Vita nem lehet arról, hogy ha ez sikerül, akkor nem csak most lekötött ukrán erők szabadulnak fel, de nagy szívességet tesznek a NATO-nak, hiszen a moldáv csapatok megkérik szomszédukat, hogy legyenek szívesek kivonulni a területükről és amint ez megtörténik, ellenerő hiányában bevonulnak az orosz lakta területek megszállására. És innentől bejelentik diplomáciailag, hogy az ukrán csapatok csak átsodródtak, de mivel az orosz békefenntartók nem tudták garantálni a terület biztonságát, megszüntetnek minden engedélyt a béke missziót illetően. Ha már nincs a területükön orosz katona, vissza sem jöhetnek.

4, Harcászatilag sokkal kedvezőbb helyzetbe kerülnek az ukránok Mikolajevnél, mint egy folyamatos két frontos háború fenyegetettségében.

Szerintem sokkal fontosabb Ukrajna számára, hogy a Donbaszban harcoló haderejük valahogy kitartson a tárgyalási pozíciójuk nagyban függ ettől...

Úgy tűnik, megint találtunk egy helyzetelemzést, amiben nem értünk egyet.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Bázisok esetleges telepítéséhez semmi szükség a NATO tagságra, ma is rengeteg USA bázis üzemel a világon nem NATO országok területén. Másrészt Ukranja NATO tagsága sosem volt valós opció, nulla esélye van annak, hogy a tagok megszavazzák egy ilyen zűrös ország tagságát. Pláne, hogy nincs is rá szükség. Viszont majd most, az elakadt orosz háború lezárása után az elfoglalt keleti területekről Putyinnak nem lesz lehetősége megakadályozni egy bázis telepítését Nyugat-Ukrajnába, nem lesz képes újabb háborút indítani, pláne nem a nemzetközi békefenntartókon keresztül. Ahogy ezek után az esetleges finn vagy svéd NATO csatlakozást sem fogja tudni megakadályozni, ahova majd szintén lehet akár rakétabázist is telepíteni.
++ jönnek a svédek és finnek is
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Az ukrán törvényhozás és az ukrán kormány és Ukrajna népességének a nemzetiségi összetételéről szól...

Az utolsónál a matek nem jön ki...

felülről lefele

Ukrán törvényhozás

Zsidók 43%
orosz:34%
Ukrán:22%
Egyéb:1%

Ukrán miniszteri kabinet

Zsidók 62%
orosz: 15%
Ukrán:15%
Egyéb:8%

Nemzeti összetétel népesség

Zsidók 0,2%
orosz: 17%
Ukrán: 78%
Egyéb:5%

Tudtad?
A kivándorlás miatt: За период с 1989 по 2001 год численность евреев на Украине сократилась примерно в 5 раз с 486,3 тысяч человек
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat and Wilson

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
519
1 512
93
Tegnap reggel legoltalmi szirenara ebredtem. Felalomban arra gondoltam, hogy biztos valami gyakorlat az oroszok miatt, de szinte biztos, hogy meg nem lonek minket, szoval visszaaludtam inkabb. Kiderult igazam volt, megemlekezes volt az aprilis 10-i Smoleńsk-i tragediara. Kaczyński mondta, hogy biztos hogy merenylet volt, de nem mondta ki csinalta.

Lengyelorszagban a boltokban gyarkan van irva a penztarnal, hogy itt adakozhatsz Ukrajnanak. De embert meg nem lattam aki adakozott volna, persze attol meg lehet, hogy van aki igen.
Kocsikon is van neha ukran matrica.

Beszelgettem tegnap 3 novel (en mar csak ilyen heteroszexualis vagyok), mindharomnak az volt a velemenye, hogy sajnalja az ukranokat, de amit Zelenski muvel az undorito.
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Azért Hitler kísérlete nem volt olyan régen. És annak is az orosz természeti erőforrások megszerzése volt a célja. És te honnan tudod, hogy melyek a nyugati célok. Szerintem, ezt Putyin jobban tudja.
Beleragadtak/tál egy elavult gondolati sémába.
Jobban megéri a helyikre bízni a kitermelést. Kongó, szerinted melyik nyugati cég engedhetne meg magának olyan állapotokat?
Elég a világon egy bánya ami "nyugati" kézben van és rendesen üzemel majd onnan lesz mindenkinek certificatje (jobban megéri azt eladni, mint kitermelni valamit 0 munka és mégis fizetnek érte), ellenben mindenki megnyugodhat, hogy az eszköz, amit használ, nem tartalmaz kongói kobalt ott (hisz van róla cert).
 
  • Tetszik
Reactions: zeal