[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Bla bla bla, az Usa kiirta magat? Ket atomot vagtak hozza a japanokhoz. Bezzeg az is hogy meg lett magyarazva... Meg a japok legyenek halasak mert igy kevesebben haltak meg... Mi az hogy 77 ev beke Europaban? Kinek? A nyugatiaknak? Igaz csak ok szamitanak. Mi keletiek, meg balkaniak semmit sem jelentunk igaz?
Milyen beke? Szamos felkeles volt, gorog polgarhaboru, Ciprus, Gruzia, Ormenyorszag, Jugoszlavia szetzabralasa, lengyel ellenallas, stb. Jah, a francia-nemet-benelux harmashataron beke volt.
A nacikrol meg annyit hogy egyenlore meg Ukrajnaban intezmenyesitettek a naci eszmet, ott nyomjak el a kisebbsegeket.
Agent-Orange..., de rövid a memória, igaz? Nem Neked szólt antigonosz!
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem tudja senki mit hoz ez az offenzíva. Gondoljuk csak, hogy ez hozhat olyan eredményt az oroszoknak, hogy el tudnak fogadtatni az ukránokkal olyasmiket, ami aztán elhozza a háború végét. Az első meg az volt, hogy elégtelen tervezéssel, hatalmas ellenfél lebecsüléssel, Putyin átverésével, az orosz vezetés saját magát hozta nehéz helyzetbe. Elszámították magukat, tömören talán ennyit lehet mondani. Ahogy a világ is, mert senki nem gondolta, hogy ez lesz belőle. Áttervezés történt, most a keleti részekre megy az erőkoncentráció. Nem tudjuk, de majd meglátjuk mi lesz a vége. Még nem lehet megmondani.
Szerintem Lavrov uj mondokaja jelzi hogy most alacsonyra helyeztek az oroszok a lecet hogy azt konyen megugorva gyozelmet lehessen hirdetni. Kerdes hogy az ukranok menyire fogjak ezt elfogadni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000 and Wilson

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Nem zavarja.
Az orosz agitpropot zavarja, ha sikertelen.
Ha nem zavarná őket, nem tiltanák le azokat, akik esetleg felvetik, hogy nem feltétlenül állja meg a helyét az ártatlan, hősies ukrán vs. gonosz bestiális orosz narratíva.
Valamiért mégis sorra tiltják le az ilyen hangokat minden média felületen.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
1. Jó ég. Te sem érted úgy látom...
De kösz, hogy szóltál, mert hívom is a rokonaim felét akik GÖRÖG KATOLIKUSOK, NEM GÖRÖG KELETIEK=pravoszláv, hogy tudjanak róla, hogy ők nem is katolikusok!
És a Pápa látogatáson is tévedésből voltak fent, mert nem tudják, hova tartoznak. :)
Olvass vissza, ha nem érted te sem a különbségeket a fenti kettő között.
De röviden két keresztény tömb határán részben vegyes jegyeket is mutató önálló vallási irányzat, keresztény, katolikus. A Kárpátokon túl nincsennek is felekezeti tagjai... szóval ahogy felénk mondják kevered a szezont a fa..zommal....
Ha ez sem elég, akkor higgy amiben akarsz, minden esetre menj beljebb te is abba templomba amiről beszélsz.
2.
bokinak ehhez semmi köze
Legalább guglizzatok...
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Ha nem zavarná őket, nem tiltanák le azokat, akik esetleg felvetik, hogy nem feltétlenül állja meg a helyét az ártatlan, hősies ukrán vs. gonosz bestiális orosz narratíva.
Valamiért mégis sorra tiltják le az ilyen hangokat minden média felületen.
Pontosan!
Vegyük már észre, NINCS HITELES MÉDIA. Sehol!
Vége, megszűnt.
Nincs objektív tájékoztatás, de ha valamelyik szerencsétlen jobb sorsa érdemes szakértő esetleg a kételyeit kezdi hangoztatni, akkor azonnal vagy Putin-puppet vagy US/NATO agitátor bélyeget sütnek rá.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Másként hogyan tudná Putyin "az egész usa által csinált szivárványos/náci (honnan ismerős?) katyvaszt beledöngöli a Csernozjomba"?
Demilitarizáció (meg "denacifikáció") volt a cél, szerintem ezzel jól halad.
Hoholisztán egyik nap katonákért, másnap fegyverekért, harmadnap pénzért könyörög, majd utána a ciklus kezdődik elölről. Szerintem az ukrán haderők épp leépülőfélben vannak.
 
W

Wilson

Guest
Ok.Akkor nálunk rendszerváltáskor az összes pártfunkcionáriust kinyirták.Most megfogtál tényleg minden ukrán mellé oroszt állít majd.
Szerintem nézd reálisan a helyzetet, csak Ukrajna teljes elfoglalásával lehet megoldani az általad vízionált problémát, ha nem így tesznek akkor ezt a dolgot nem tudják megoldani.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ha nem zavarná őket, nem tiltanák le azokat, akik esetleg felvetik, hogy nem feltétlenül állja meg a helyét az ártatlan, hősies ukrán vs. gonosz bestiális orosz narratíva.
Valamiért mégis sorra tiltják le az ilyen hangokat minden média felületen.
Dehogy tiltják.
Ez egy szabad ország. Mindenki azt mond, amit szabad.
:)
Amúgy itt is különböző vélemények jelennek meg.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
299
1 823
93
Hááát, pontosan ez az oroszok és szócsöveik által tolt narratíva, és te itt vered az asztalt, hogy ugyan lehessen már orosz agitpropot fogyasztani minden mennyiségben.
93b69fb0c54008125bf5d354c124517e.png

Nem olyan nehéz kirakós ez mint amilyennek egyesek hiszik... :)

Nagyon jó! Most már akkor lassan eljutunk oda, hogy nem csak megvezetett idióta vagyok, hanem egyenesen ruszki bérkommentelö, mert meg merem kérdöjelezni a cenzúrát. Alakul ez :)

Ha tényleg kínai irányítású lesz az új világrend, nem kell aggódnod, biztos jól fogod magad érezni! Csak úgy ömlik majd a social credit. ;)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Katonákért nem könyörgött,
Ukrán légió?
a háború után a nyugat újra felfogja fegyverezni csak már nyugati fegyverekkel, (mondjuk ez már elkezdődött).
Lóf.szt fog a nyugat itt már felfegyverezni. Másképpen: majd meglátjuk, hogy mit/hogyan "fegyvereznek fel".

Mivel hoholisztánnak nem lesz pénze kifizetni egy haderőprogramot, itt maximum idetelepített külföldiek lesznek. Az ukránok kezébe semmi komolyat nem fognak már adni - úgymint nehézfegyverzetet, légierőt, stb - ingyen.

Ami eddig ment (az EU-s "biztonsági alap" vagy mi), az kb egy német roncsautó program, csak haditechnikára szabva.
"Add le a régit, beszámítjuk valami kiokoskodott összeggel, és vehetsz újat." A régit itt Ukrajnának adják le.
(Hm, most hogy így belegondolok, ez tényleg olyan, mint a német roncsautó program!)

A denácifikáció pedig szerintem egy megfoghatatlan és végrehajthatatlan dolog, mivel most csinálnak az Azov egy részéből mártírt Ukrajna számára Mariupolban.
Ezzel 100%-ig egyetértek, tőlünk nézve megfoghatatlan. Oroszországból nézve teljesen eladható.