[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
Tudod az elején gyorsan le akarták rendezni a dolgot, most taktikát váltottak és szép lassan felőrlik őket. Ukrajna pedig egyre nagyobb bajba kerül. Fogy az ember, lassan minden család elveszít valakit a háború miatt. A gazdaságról és a pénzügyi helyzetről is csak annyi, hogy: ,,Siralmas". Ukrajnának vége!! Egyedül ez a pojáca tartja életben a mostani helyzetet, ha eltűnik vége a háborúnak. Lehet én látom más szemszögből a dolgokat, de magyarként nem tudok szurkolni ennek a más népeket gyűlölő ukrán rezsimnek. Takarodjanak!
Azért az idő az oroszoknak se dolgozik. Hosszabb távon a szankciók is megteszik a hatásukat és a gazdasági tartalékok is fogynak, áldozataik pedig az oroszoknak is vannak bőven. Ukrajna legalább külföldi segítségre számíthat, Oroszország semmire.

Az orosz közvélemény is eljuthat oda, hogy inkább a jobb élet kéne nekik, mint az ukrajnai háború aminek a vége se látszik.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 064
113
Nézd vissza 50 nappal ezelőtt mekkora területet hittetek orosznak.
Akkor is mindenki a térképre hivatkozott, hogy már Harkov, meg Kijev körül zárul a gyűrű.

Aztán pofára esés lett.
De majd a 2. fázisban mindent visszavesznel, stb., stb.
Mint Hitler a bukás c. filmben.
:)
Nem számítottak a szakmai érvek, feltettem a harcászati, hadműveleti és stratégiai problémákat. Érvként, szakmai vitára.
Csak gyűlölködés, fikázás volt a válasz.
A fotelhuszárok a térképre hivatkoztak.
:)
Bámuld te is, erősen.
Milyen szakmai vitáról beszélsz? Egy lassú előrenyomulást lehet látni,azonkívül mire számítottál. Egy sima felörlő harc.
 
W

Wilson

Guest
Te tényleg ennyire zöld vagy vagy csak teszed magad?
Ki beszélt itt Szevasztopolról? Azt mondtam a Krím felől, azaz szépen felgurulnak Herszonon át, Mikolajiv s onnan indulnak meg nyugatra. Be van nálad csípődve az a tenger szakasz.
Szevasztopol a Krím fővárosa tehát a térképen ahol Szevasztopolt látod az a Krím félsziget, ha te felgurulsz Herszonon át Mikolajivig és onnan indulsz Nyugatnak Odessza felé akkor bizony te kelet felől támadsz...:)
Pontosan leírtad Odessza a kelet felől történő "basztatását"

Amivel kapcsolatban azt írtad és most pontosan idézték...

"A Krím felől támadva fogják elérni Tiraszpolt/Moldova határát szóval kelet felől senki sem fogja basztatni őket addigra"
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Ki beszélt erről? Felszíni hajók is kellenek a Odessza tenger felőli blokkolásához pár dízel/elektromos tengeralattjáróval azt az oroszok nem tudják megoldani....
Szerintem mar igy is blokkoltak. Ogyesszabol mivel tornenek fel egy blokadot Wilson, hallgatlak? Hajtogatnak papirhajokat? Senki es semmi sem megy be Ogyesszaba, ha akarna se tudna. Onnet semmi sem tud kijonni.
Mit nem tudnanak par tengoval az oroszok megoldani? Tengokkal kis hijan blokkoltak a brit szigeteket anno.
A Boszporuszon semmi sem jon at, az jatszik ami a Fekete tengeren van.
Szoval?
Tenger felol nulla a kilatas, marad a szarazfoldi resz, amig marad.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Nem tűnik hihetőnek a szoftverfrissítéssel megoldottuk sztori.
A rádiós rész megadott frekvencia sávban tud üzemelni. Ennek fizikális oka van, magát az antennát nagyon precízen kell méretezni a használt frekvenciához. Ezen nem, vagy csak nagyon korlátozottan lehet szoftveres úton változtatni.
Szoftveres variálással max a kódolást, vagy magát az átviteli protokollt (mondjuk a handshaking processzt) tudnák változtatni.
De ehhez szükség van a vevő oldali eszköz updatejére is.
Ha a használt frekvenciasávban zavarnak, akkor nem lesz vétel, hiába más a protokoll.
Ha meg nem sávzavarás van hanem az átvitt jelbe fütyülnek bele valahogy, hogy ne legyen meg a kapcsolat, akkor a zavaró adást is egyszerűen hozzá lehet igazítani az új metódushoz.
Szóval szerintem kamu a hír.
Amúgy az Orosznak egy vevőegységet kell megszerezni s akkor már hálózaton belül vannak, onnét meg már könnyű.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and paul64

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
És ha megkezdődik a korlátlan drónháború, mert tömegével megjönnek a Switchblade-ek és még kapnak jó sok Warmate-et mondjuk? Akkor mi lesz az oroszokkal? Még olyan vége is lehet ennek a háborúnak, hogy örülnek ha a Krímet meg tudják tartani valahogy!
Elobb fogynak el azok a dronok mint az oroszok.
 
W

Wilson

Guest
Szerintem mar igy is blokkoltak. Ogyesszabol mivel tornenek fel egy blokadot Wilson, hallgatlak? Hajtogatnak papirhajokat? Senki es semmi sem megy be Ogyesszaba, ha akarna se tudna. Onnet semmi sem tud kijonni.
Mit nem tudnanak par tengoval az oroszok megoldani? Tengokkal kis hijan blokkoltak a brit szigeteket anno.
A Boszporuszon semmi sem jon at, az jatszik ami a Fekete tengeren van.
Szoval?
Tenger felol nulla a kilatas, marad a szarazfoldi resz, amig marad.
Miért kellene nekik hajókázni ha nem tudnak partraszállni az oroszok az már fel győzelem az ukriknak Kelet felől nagyon jól tudnak védekezni az ukránok az orosz haderő ellen.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 064
113
Nem olvasod a híreket? Az adatok az onyx.com-rol vannak, csak fényképpel dokumentált veszteségek alapján.
A hajó nem egy, hanem 3 vagy több, abból legalább egy deszant hajó.
Sejted, hogy az miért gond?
;)
Értem én, hogy álmodozol a dicsőséges orosz győzelemről, de annak lehetősége február végén elúszott, valahol Kijevnél.
Innen már csak szenvedés, nyerni nem tud, csak területet próbál rabolni.
De ahogy nézem az sem megy, ahogy beérkeznek a NATO cuccok, csak nőnek a veszteségei, eredmény nélkül.
Nehéz lenne megszámolni,hogy hány képről derült ki,hogy fake. Sosem akartak a ruszkik partra szállni Ogyesszánál,az a deszanthajós móka,csak arra kellett,hogy odaragasszanak minél több ukrán alakulatot. Az a szenvedés valahogy egyre nagyobb területet jelent. A NATO cuccok folyamatosan jönnek,és valahogy nem igazán van sok látszatja. Az álmodozás meg marad neked.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
A Bayraktarokat szerintem senki sem istenitette vagy várta tőle a megváltást, a Bayraktar méretű drónok is egy orosz haderő elleni háborúban fogyóeszközök, a Switchblade is egy csak egy olyan harceszköz amely meg tudja keseríteni az orosz haderő katonáinak életét,de nem lesz megváltó ő sem.
Nana, a Bayraktarokat pont hogy csodafegyvernek tartottak. Itt is sokan, es Ukrajnaban is, nem veletlen vasaroltak be beloluk.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 064
113
Ukrajna 48 óra alatt elesik, valamelyik fórumtárs az orosz ezredes barátjával vacsizik Záhonynál a támadás napján…. Tök jó hogy itt ennyi jós van. Lottószámokat esetleg valaki?
Az,hogy ki,és hol kivel vacsorázik,és mikor az egy dolog. Egyenlőre annyit látni a káoszból,hogy mindennap nagyobb az ukiktól behúzott terület. Jól mondom?
 
W

Wilson

Guest
Nana, a Bayraktarokat pont hogy csodafegyvernek tartottak. Itt is sokan, es Ukrajnaban is, nem veletlen vasaroltak be beloluk.
Akinek volt egy csöpp rálátása a Bayraktarokra az tisztában volt a képességeivel, amúgy nem rossz platform csak tudomásul kell venni, hogy fogyóeszköz.