[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Te még most sem érted, hogy nem az a lényeg, hogy "hogy verte volna el az oroszokat egy európai Ukrajna"? Az elmúlt 8 évben is orosz civileket lőttek/bombáztak halomba, milliók váltak földönfutóvá. E mellett, ha egy háborút ki tudnak provokálni akkor már a nyugat "nyert". Igen ez történt/történik most ...

Avagy pár év múlva többszázezer ukrán nekiindul nyugati nehéztechnikával maga elé hajigálva nukit/piszkos bombákat az orosz városokra. Kit érdekel, hogy "ki fog nyerni". A lényeg, hogy történjen meg. Az orosz érdeke meg, hogy ne történjen meg ...

"Nyugati nehéztechnikát" márha jól sejtem mire gondolsz nem szállított a "nyugat" Ukrajnának. Ezt Oroszország provokálta ki avval, hogy feb 24én megtámadta Ukrajnát. Ha nem teszi meg nincs ilyen. Nehéz avval megindulni ami nincs.

Piszkos bombákat Ukrajna kb bármikor előálíthatott volna az elmúlt 8évben. Mindene megvan hozzá. És ahogy a háború kinéz mindene meg is lesz hozzá. Semmi sem változik.

A nuki fegyver az nem úgy készül hogy hopp kész. Évek kellenek hozzá és testrobbantások sorozata. Egyse volt. És itt bejön a képbe, hogy NAÜ rendszeresen teljesen mindent ellenőrzött Ukrajnában. NAÜnek Oroszo is tagja. Ha lett volna vmi mindenhol lobogtatná az Orosz agitprop csakhát nem volt. És ha ez Oo fő gondja akkor szarban van mert uaz van mint a piszkosbombával.

Ugyanott vagyunk. Nem látom Oo mit nyer a jelenlegi háborúval. Azt igen, hogy rengeteget veszít. Ahogy Ukrajna és az EU is.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick and Sniper

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Pont az az eset, amikor a forma (náci) megfelel a tartalomnak (Ukrajna himnusza)
és valami gagyi másolat SS-sast tenni szürke Wehrmacht zubbonyra! Hallatlan hanyagság, már ezért simán az oszlophoz kéne kötözni őket, ha már annyira hoholkodnak :D
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
‼️Az orosz haditengerészet rakétacsapást mért egy nagy NATO fegyverraktárra
Hadihajókról indított kalibrátorok egy zaporozsjei létesítménynél, ahol a Nyugat által szállított fegyvereket tárolták.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/RVvoenkor/9798
Ami már ukrajnában van az nem NATO fegyver és nem NATO fegyverraktár.... csak nem Moszkvában csak nem Mercédeszeket ... de hogy a ruszkik is ilyen clickbaitek legyenek...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Szerinted bukóban vannak ?A térképeken pedig úgy néz ki,hogy az oroszok szép lassan darálnak.
Minél tovább tart a háború, minél nagyobb veszteségeket szenved, annál jelentéktelenebbek eredményei.
Nézd a hadviselő felek céljait:
  • Az orosz pont a nagy feladatait nem tudta végrehajtani. A falvak elfoglalása nagyon pici lépés Harkov, Odessza, Dnyipro, Szlovjanszk elfoglásához képest.
  • Az ukrán főerők nincsenek megsemmisítve, magyarul legyőzve.
  • A légifölényt, az információs fölényt nem sikerült kivívni.
  • A nyugati támogatás folyamatos, pótolja a veszteségek jó részét, nagyon hatékony képességeket biztosít.

Ezek miatt az erőviszonyok nem változnak, nem alakul ki egyértelmű fölény az oroszok javára. Ha alacsony ez a fölény, akkor nagyon veszteségteljes harcok, nagyon alacsony eséllyel eredményeznek sikert.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Ez Moszkva új üzleti negyede, szép, de azért nem ez Oroszország.
Lényegtelen. 8 éve szankciózzák őket. 8 éve. Volt régen egy perverzitásom, jártam pár helyre ahol folyamatosan szankcióztak, de egyik ország fővárosa se volt ilyen!

Youtubeon amúgy rakat orosz város van fent, nem csak Moszkva nem üzleti negyede is (egyetem, parkok, stb.). Elképesztőek a nagyvárosaik! Persze van vidék, van gány és szegénység ott is, de egy kontinens méretű országról beszélünk! Emellett ebben az országban volt háború, milliós veszteséggel, volt több puccs, volt minden. 100 év alatt három rendszer (cári, Szu, kapitalista) bukott meg! 2014 óta szankciózzák. Kuba, Damaszkusz, Teherán azért nem így néz ki!
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Az amcsi tengok nem azért keringenek az orosz anyácska kellett hogy megvárják amíg a ruszkik támadnak. Folyamatos megfigyelés alatt vannak a ruszki nukleáris létesítmények és ha látják hogy megindult az előkészület egy támadásra akkor bye bye ruszki kultúra.
Ismét fére mentél. A Tangokat a szovjetek építették és nem az usákok, már bocsánat a tájékozatlanságodért.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
642372_terkep_ukrajna_demko.jpg
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
És a Nyugatnak megérnek ennyit? Ha egy 0,3 kT-s atomgránáttal megküldik valahol az ukránokat, akkor csapást mérnek Oo-ra? És onnét meddig eszkalálódik a dolog?
A harctéri atomfegyverek alkalmazása hidegháborús doktrína, az USA is jó pár atomlőszert fejlesztett ki, egészen a Davy Crockett-ig.
Csak katonailag kevés értelme látszik, mivel nincsenek értelmes célpontok. Nincsenek több száz tankos csoportosulások. Viszont "utolsó figyelmeztetésként" hozzá nyúlhatnak.
Ha válasz nélkül hagynák akkor innentől kezdve bármikor bárki ellen lehet használni aki nem rendelkezik atomfegyverrel!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 847
113
Afganisztán viszont az USSR küszöbén volt. (térkép azért sokszor segít)
igen,csak azért az afgán mujaheddin ellátása Stingerekkel meg a kijevi rezsim felfegyverzése között azért van némi különbség,és ha már mind ketten kitértünk a térképre, vedd már figyelembe a 750 meg a 3300 km közötti differenciát,és az eltérő földrajzi viszonyokat szóval tényleg segít a térkép,ajánlom figyelmedbe.

nem beszélve arról,hogy ha pl a venezuelai elnök úgy döntene,hogy az amerikai fenyegetés miatt szeretné az országát biztonságban tudni,és ehhez jól jönne mondjuk 2 db hadikikötő,és 1 db légibázis az országa területén,ahol orosz vagy kínai katonák állomásoznának,másnap már bombázná az USA Caracast,de tegyük át akkor ezt a helyszínt kicsit közelebbre mondjuk Kubába ismét.;)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 847
113
Ez Moszkva új üzleti negyede, szép, de azért nem ez Oroszország.
igen ez igaz,kizárólag egy területre koncentrálódott a séta ..ellenben vannak más környékek amin ilyen "walking street" videók készültek és pl a budapesti viszonyokhoz képest meglepő a tisztaság (amit én láttam azokon) lenne mit tanulni tőlük !