[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 856
113
Tegnap be akartam rakni, csak aztan elmaradt. Ez valami hatalmas egy eputmeny, azt irtak 100m magas.
Duga jut róla eszembe ,csak kicsiben
Lényegtelen. 8 éve szankciózzák őket. 8 éve. Volt régen egy perverzitásom, jártam pár helyre ahol folyamatosan szankcióztak, de egyik ország fővárosa se volt ilyen!

Youtubeon amúgy rakat orosz város van fent, nem csak Moszkva nem üzleti negyede is (egyetem, parkok, stb.). Elképesztőek a nagyvárosaik! Persze van vidék, van gány és szegénység ott is, de egy kontinens méretű országról beszélünk! Emellett ebben az országban volt háború, milliós veszteséggel, volt több puccs, volt minden. 100 év alatt három rendszer (cári, Szu, kapitalista) bukott meg! 2014 óta szankciózzák. Kuba, Damaszkusz, Teherán azért nem így néz ki!
Szentpétevár verhetetlen !!! Akinek lesz rá lehetősége feltétlenül látogassa meg,hihetetlen szép város !!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Kramatorsz felé az Orosz előretörést lelassítják a talált ukri fegyverek tömegei.


yqvcYEyUClp4bogEnyG6o0YCkqoyF8vcMyGSlVAwA0YeNtmbg2B1ROYu3Xsutltr6B5v0ofWGivwbqGrG2GOB7ii.jpg
XdjgTqcQGBqKiyRWixkoi8D53Zcg8KLPnby-AM5SykK4ONavJaXjUWA-3YMGWKjkQZ3sUtgHMvNja23BearYTnYj.jpg
Csepp a tengerben!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
A Nyugat által szállított fegyverek egy nagy része megsemmisült Ukrajnában
Oroszország szerint rakétái eltaláltak egy fegyverraktárt az ukrán Zaporozhye városban
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Nincs más választásuk? Miért a ukrán NATO egyesített csapatok Moszkva felé nyomulnak és már Moszkva elővárosában zajlik az ütközet?
Azt ,hogy mikor érzik úgy -nincs más választásuk - nem mi fogjuk eldonteni.Azt meg,hogy szerintuk hol a végso határ, ne akarjuk mindenáron kiprovokálni ,de hogy nem turtoztetik magukat míg Moszkváig nem értunk az biztos.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Bő két hónap telt el a "különleges katonai művelet" kezdete óta. A mai nap egy fordulópont. Nem csak azért mert az oroszok valamennyire összeszedték magukat és már "Novorosszija" területére koncentrálnak, hanem főleg azért, mert Ukrajna váltott stratégiát. Eddig mereven elzárkózott tőle (feltételezem nyugati nyomásra), hogy az orosz föderáció katonai és katonai infrastruktúrához nélkülözhetetlen célpontjait támadja, de a mai nappal áthatóan ez megváltozott (szerintem úgy látják a nyugat kérésének értelmetlen eleget tenni és hátrakötött kézzel harcolni, arra várva, hogy a nyugat küld majd annyi fegyvert, ami ezt kompenzálja, már kb megkapták amit megkaphatnak minden mást olyan szállítási határidővel ígérgetnek, hogy nem érdemes tovább "finomkodni"). Az ukránok ma már módszeresen támadnak célpontokat az orosz föderáció területét a határtól akár 100 kilóméternyire, valamint az orosz föderáció katonai alakulatait és raktárát pl. Moldáviában.
Moldávia új, de a határhoz közeli városokat már kóstolgatták a mai "fordulópont" előtt is (pl üzemanyaglerakat, ami így hirtelen eszembe jut).
Szerintem nem az ukránok szívták fel magukat, hanem ilyenkor nyílnak "ablakok" a vélhetően nem túl fegyelmezett orosz légvédelemben. Ezek ilyen Moszkva cirkáló szintű blamák, egyáltalán nem szabadna megtörténniük, aztán mégis megtörténik.

A NATO hírszerzés még mindig ott van, ők bőven képesek ilyen szintű ötletadásra.

..., de egyben lehet csali is... ha támadnak az ukránok rájuk robbantják és rájuk kenik... elvileg egy hirosima méretű konvenvionális robbanásra lehet számítani.
BÁR ÍGY LENNE :)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Karl Nehammer osztrák kancellár cáfolta azokat a reggeli információkat , amelyek szerint az ország beleegyezett az Orosz Föderáció rubelben történő gázfizetési feltételeibe. Twitterén hamis orosz propagandának nevezte:

„Természetesen az OMV továbbra is euróban fizeti az Oroszországból érkező gázszállítást. Ausztria szigorúan betartja a közösen elfogadott uniós szankciókat.”

@OpenUkraine
Az a jó ebben a rubel/euró szarkavarásban, hogy mindkettő verzió igaz, hiszen az OMV eurót utal, csak utána azonnal rubelre váltják egy másik bankszámlájukon :)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Jelenleg Oo céljai katonailag főleg a jelenlegi felállásban elérhetetlenek. A jelenlegi háború ahogy én látom már nem más mint kb egy területszerző háború.

Politikai, diplomáciai megoldásra van szükség. Bucsa, Mariupol... után nem lesz könnyű.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113

Oroszorszagban leesett ukran dron.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonman

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Moldávia új, de a határhoz közeli városokat már kóstolgatták a mai "fordulópont" előtt is (pl üzemanyaglerakat, ami így hirtelen eszembe jut).
Szerintem nem az ukránok szívták fel magukat, hanem ilyenkor nyílnak "ablakok" a vélhetően nem túl fegyelmezett orosz légvédelemben. Ezek ilyen Moszkva cirkáló szintű blamák, egyáltalán nem szabadna megtörténniük, aztán mégis megtörténik.
Eddig én csak egy alkalomról tudok, de aztán azt is letagadta mindkét fél. Az ukránok is azt mondták nem ők voltak, az oroszok is azt mondták nem tudják ki volt. Mi-24 volt. Sokan azt találgattuk ez valami alúlról jött kezdeményezés volt és fentről nem volt rá jóváhagyás ezért tagadták le. Ma pedig egyből több célpont is. Szerintem ez egy új ukrán hozzáállás, mármint úgy, hogy fentről engedélyezett.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Nincs más választásuk? Miért a ukrán NATO egyesített csapatok Moszkva felé nyomulnak és már Moszkva elővárosában zajlik az ütközet?
Azt nem mi fogjuk eldonteni mikor érzik majd úgy , hogy nincs más lehetoséguk. Ne akarjuk mindenáron kiprovokálni azt a pillanatot ,amikor szerintuk átléptuk a határt,de azzal biztos nem várnak addig míg Moszkva álá nem érunk.
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113

Ez is mar latom civilben csucsul az Azovstalban.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A felrobbantott moldovai antenna így nézett ki:
b1ZVgVDZtltWIEuDn0ueCENflE-BV5Lv7ODZKiAWlRidnP51qFG3-J9lll5HaqMApLYL2_gehr2FZau9ZpAHLfRV.jpg

Mayak Radio Centre / Grigoriopol transmitter



 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: jani22 and phaidros