[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
De nem akkor amikor dobálják a külügyminiszter Annalena Baerbockot tojással, meg leírta itt több germán nyelvterületen élő is hogy szállnak el az árak, az árvízkárosult német azt nézi hogy Ő még mindig segítség nélkül van, és HELYETTE a saját kormánya az ukránoknak segít!

Tedd már kontextusba! Nem tartható ez sokáig, mert meg fognak marhulni az emberek tömegesen, meg szépen simán csak elzavarják ezeket a pro ukrán kormányokat! Pár hónap múlva már a munkahelyét fogja félteni egy csomó ember, akkor földindulás lesz! Utána jön a fűtés para, élelmiszer és nyersanyag hiány.

Ezt egy évig sem fogja tudni fenntartani NY-EU és belebuknak szépen sorban! Bár nem ez fog történni, mert ettől még ezek is okosabbak, a pofa nagy volt látod, most meg már 20 ország nyitott az EU-ból számlát a Gazprombankban. Nincs túlhirdetve, csak egy tény. Jelzés értékű.
Ezt majd az idő eldönti...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 320
113
tényleg felesleges a vita ,az oroszok vannak Ukrajnában és nem fordítva,valószínűleg ez volt a terv máskülönben nem lennének ott !

a kész tervek pedig az alkalomhoz illően változnak,hiszen mindig improvizálni kell azokat a hadi helyzetnek megfelelően !

nem olyan nagy ördöngősség ez,csak sok embernek egyszerűbb ezt kimagyarázni a vélt igaza szerint !
Hát...már nem nagyon vannak UA-ban :D
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 995
23 104
113
"Összességében el kell mondanunk, hogy a helyzet olyan mértékben romlott, hogy több helyen is valósággá vált a pzh2000 fegyverként való alkalmazása" - nyilatkozta Robert Habeck Németország gazdasági és klímaügyi minisztere.
most egyébként szívesen megkérdezném herr Habecket hogy a PZH2000 amúgy micsoda,minek készült szövőszéknek ? (Istenem de utálom ezeket a retardált németeket)
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
339
2 243
93
Sokat gondolkodtam, h leírjam-e, de végül is csak véleményszabadság van!

Minden kívül, Te egy faszfej vagy!

Ment az ignor, jöhet a bann…
Ennyit megér!
Dehát ő szerinte a MAGYAR ÉRDEKEKÉRT és a KÁRPÁTALJAI MAGYAR ÖNRENDELKEZÉSÉRT küzd.:confused:....Hol érsz te fel az ő nagy céljaihoz?:DNálam már hetek óta ignoron a cserépedény...:D:D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 708
30 182
113
Walk On U2 2010. nov. 12. — Ezt a gyönyörű U2-es dalt Aung San Suu Kyi-nek ajánljuk. SZABADSÁG NEKI!!

Kanada 2018-ban megfosztotta a korábban neki adott tiszteletbeli állampolgárságtól, mert a kanadai parlament bűnrészesnek tartja a rohingja kisebbség elleni 2017. évi – az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is elítélt – mianmari erőszakos cselekmények (etnikai tisztogatások) elkövetésében.[25][26] 2018 novemberében az Amnesty International vette vissza a 2009-ben neki ítélt „A Lelkiismeret Nagykövete” díját, amiért nem küzdött az emberi jogokért, és totális közömbösséget mutatott a mianmari katonaság emberiesség elleni bűncselekményei és a szólásszabadság elfojtása kapcsán.[27] Az Európai Parlament 2020. szeptember 11-én visszavonta a mianmari vezetőtől a Szaharov-díjat
Énekeljen meg az U2 Zele....
Zeli lehet a billentyűsük. Azzal verné...
https://news-front.info/2022/05/12/zachem-predstojatel-upc-vystupil-v-zashhitu-azova/

Onufrij, a 2018-ban a moszkvai metropolita fennhatóságától elszakadt Ukrajna Pravoszláv Egyháza (PCU) metropolitája Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fordult a mariupoli Azovsztálban ostrom alatt lévő Azov-hadosztály banditáinak evakuálása ügyében. Az ostromlottakat a metropolita javaslata szerint Ukrajna, vagy más, harmadik ország területére kellene evakuálni. Onufrij Putyin „keresztény lelkiismeretére” és a „húsvéti napok szentségére” apellált. Botrányos módon képes volt az Azov-hadosztály tagjait, a város egykori ostromlóinak ideológiai utódait Leningrád hős védőihez hasonlítani. V.V. Putyin családtagjai egyébként átélték Leningrád 2 év 4 hónapig tartó ostromát 1941-44-ben.
A Pokol jó evakulációs deszti-nációnak tűnik.
A kadiroviták bevetése nagyon jó ötlet volt.
Szerintem nem, sokkal inkább arról szól a dolog, hogy Putyin jelenleg nem meri bevállalni a mozgósítás belpolitikai kockázatait, pedig legalább egy részleges mozgósítás nélkül, még az új csökkentett céljaikat sem fogják tudni elérni,tehát Donbasz elfoglalását és Ukrajna tengerparti területeinek leszakítását.
A "nem meri" kifejezést Putyinnal egy mondatban használni merész. Szerintem te még a Predátort is lebuziznád! :eek:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 320
113
Mi van rajta,áruld el.Én egy üvöltöző bolondot látok akit tapsolnak.
Bartosz Bielenia megkapta a Lux Közönségdíjat Strasbourgban a Corpus Christi című filmért. Beszéde pillanatát arra használta fel, hogy tisztelegjen a fehéroroszországi megkínzott emberek előtt, akik országuk szabadságáért küzdenek. A színész felkiáltásával Jana Shostak aktivistára utalt, aki ezzel fejezi ki tehetetlenségét a fehérorosz rezsimmel szemben.


LUX: Európai Közönségfilm Díj /átadója volt/
 
W

Wilson

Guest
Excalibur vs Krasznopolra


Miért is jobb egyik vagy másik?
Áruk? Irányítási módjuk? Melyik zavarvédettebb? Ha kiragadunk nekünk tetsző dolgokat, az cherry picking. Ez így korrekt, szerintem. Meg úgy is ha mögé tesszük hogy nem csak Krasznopol van az orosz oldalon, mint prec megoldás.
A Krasznopol hatótávolsága 25km az Excalibur pedig 40km egy M777- esetében, a Krasznopolt meg kell világítani lévén lézerirányítasú az Excaliburt nem kell mivel az Excalibur GPS irányítású lövedék.
És nem ragadtam ki dolgokat, hanem rávilágítottam egy fontos fegyverrendszerre amit az ukrán tüzérség hatékonyan használhat az orosz haderőn ellen.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Bartosz Bielenia megkapta a Lux Közönségdíjat Strasbourgban a Corpus Christi című filmért. Beszéde pillanatát arra használta fel, hogy tisztelegjen a fehéroroszországi megkínzott emberek előtt, akik országuk szabadságáért küzdenek. A színész felkiáltásával Jana Shostak aktivistára utalt, aki ezzel fejezi ki tehetetlenségét a fehérorosz rezsimmel szemben.


LUX: Európai Közönségfilm Díj /átadója volt/
LUX az nem valami pornó cég volt régen?
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Ez semmilyen nehézséget nem okoz az ukrán tüzérségnek hiszen már eddig is nagyon aktívan használták a tüzérségi drónokat és az adatkapcsolat sem jelent akadályt, sőt nagy valószínűséggel ennél többet is tud az ukri tüzérség...

"Állítólag olyan szoftvert fejlesztettek ki az ukrán hadsereg számára, amely több tíz másodpercig képes tüzet hívni a fejlett egységek és drónok által azonosított célpontokra. Ugyanakkor ezt a tüzet nem egy területen zsúfolt több lövegből álló üteg, hanem különálló, nagy területen szétszórt tüzérségi berendezések gyújthatják. Ez növeli az esélyüket a túlélésre az ellenséges tüzérség és repülőgépek tüze alatt: külön fegyverrel nehezebb felderíteni és eltalálni. Emellett szerepet játszik az Elon Musktól származó Starlink műholdas Internet készletek beszerzése már a háború alatt. Lehetővé tették ennek a tűzvezető rendszernek a megbízható, biztonságos kommunikációval való felszerelését - szinte minden egységhez és fegyverhez."
Azt furcsállom, hogy a GISz Arta-ról még nem volt szó itt. Hatalmas tényező a tüzérség harcában.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Zeli lehet a billentyűsük. Azzal verné...

A Pokol jó evakulációs deszti-nációnak tűnik.

A kadiroviták bevetése nagyon jó ötlet volt.

A "nem meri" kifejezést Putyinnal egy mondatban használni merész. Szerintem te még a Predátort is lebuziznád! :eek:
Putyin is csak egy ember, akinek pontos jelentéseket tesznek le nap mint nap az asztalára, a mozgósítás orosz közvéleményre gyakorolt hatásaival kapcsolatban.
A Predátorról pedig amúgy mindenki tudja ,hogy a másik ligában játszik ...:)
 
W

Wilson

Guest
Azt furcsállom, hogy a GISz Arta-ról még nem volt szó itt. Hatalmas tényező a tüzérség harcában.
Érthető módon az ukránok nem nagyon reklámozzák a saját rendszerüket, és így az ukrán médiában sincs szó róla és így a hírekben sem jelent meg.
Amúgy teljesen egyetértek veled a jelentőségével kapcsolatban
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 522
44 875
113
A Krasznopol hatótávolsága 25km az Excalibur pedig 40km egy M777- esetében, a Krasznopolt meg kell világítani lévén lézerirányítasú az Excaliburt nem kell mivel az Excalibur GPS irányítású lövedék.
És nem ragadtam ki dolgokat, hanem rávilágítottam egy fontos fegyverrendszerre amit az ukrán tüzérség hatékonyan használhat az orosz haderőn ellen.
Jaja, tehát kell hozzá a GPS zavartalan megléte bizony. Az ára is igen borsos. Ezekre utaltam.

Nos a GPS zavarásában az oroszok igen jók, és még ha nem is lenne így, vagy megoldható ez Ukrajna felett, tényleg összetettebb hiba nélkül működő rendszer kell a felderítő eszközök, és a prec Excaliburt használó tüzérség közt ami lő, mint egy Krasznopolnál, ahol gyakorlatilag néhány spec ops katona rávezeti a célra az amúgy jóval olcsóbb - egyszerűbb Krasznopolt. Ami bár kisebb lőtávról, de épp ezért fele annyi idő alatt meg is tud érkezni időérzékeny célpontokra, szintén igen pontosan, még mozgó célpontokra is, ami azért nem feltétlenül hülyeség, na...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 835
113

Putyin üzent: hatalmas válság lesz Európában, ezért a vezetői a felelősök.​


A Nyugat által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók „globális gazdasági válságot provokálnak”, idézi a RIA Novosztyi Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki egy csütörtöki gazdasági témájú találkozón a „rövidlátó” európai vezetőket tette felelőssé az infláció felerősödéséért.

A CNN szerint Putyin hozzátette, hogy a Nyugat „szankciós rögeszméjének” folytatása a lehető legsúlyosabb következményekkel fog járni az Európai Unió, valamint a világ legszegényebb országai számára. „A felelősség ezért teljes mértékben a nyugati országok elitjét terheli, akik készek feláldozni a világ többi részét, hogy megőrizzék globális dominanciájukat”, mondta az orosz elnök.

Putyin szerint országa megbirkózik a szankciók okozta gazdasági kihívásokkal, ennek példájaként az orosz infláció csökkenését hozta fel. Oroszországban a heti áremelkedés 0,1 százalékra esett, ami már közelít az orosz jegybank elvárásaihoz.

Európa letérdel. :(
Avtomat kolléga már valószínüleg tudhat valamit, mert az orcájára fagyott a vigyor! :)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Azovstalt lövi

PVuiMc3.jpg