[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 720
113
Éppen mire lőnek? Ez is valami gyakorlat?
"
Ez egy újdonság. Egy hónappal ezelőtt az Azov ezred harcosai hajtották körbe az üzemet. Most a DNR biztonsági erői saját érdekeikre használják ki ezeket a járműveket.

Az alkotás a 2009-10-es években kezdődött. Egyesek fele-fele arányban ukrán és orosz részekből álltak. 2014 után Oroszországot amerikaiak, olaszok váltották fel.

És az üzlet mindenütt jelen van, hangosan hirdetett eszmék, de a kereskedelmi érdekek állnak a középpontban. "

Videó:
Már Kadirov kipróbálta.
, de ne szépítsük, biztos csak kamu, hogy az idei évben valószínűleg rekordot dönt a kalászosok termésszintje az oroszoknál és feltehetően a kieső ukrán gabonaexport miatt nem őket fogják keresni az afrikai országok...
Akkor rájuk fog rohad i! :hadonaszos:
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Chip is van? Kő baltákka5 fognak gyártani?
Vagy ezért lopták el a megszált területekről az összes mosógépet?
És majd te például megeszed a chippet ?Az éhség,és a fázás nagy úr az európai lakosság nincs hozzá szokva.Itt olyan politikus akasztgatások lesznek Európában,hogy ihaj,fél évet nem adok neki.
 
W

Wilson

Guest
Jaja, tehát kell hozzá a GPS zavartalan megléte bizony. Az ára is igen borsos. Ezekre utaltam.

Nos a GPS zavarásában az oroszok igen jók, és még ha nem is lenne így, vagy megoldható ez Ukrajna felett, tényleg összetettebb hiba nélkül működő rendszer kell a felderítő eszközök, és a prec Excaliburt használó tüzérség közt ami lő, mint egy Krasznopolnál, ahol gyakorlatilag néhány spec ops katona rávezeti a célra az amúgy jóval olcsóbb - egyszerűbb Krasznopolt. Ami bár kisebb lőtávról, de épp ezért fele annyi idő alatt meg is tud érkezni időérzékeny célpontokra, szintén igen pontosan, még mozgó célpontokra is, ami azért nem feltétlenül hülyeség, na...
Az Excaliburt úgy tervezték, hogy nagyon felhasználóbarát legyen ráadásul az M777-ben a modern önjáró lövegek tűzvezető rendszeréhez hasonló tűzvezető rendszer van , és Ukrajna műholdas kommunikációját és GPS rendszer működését ez idáig nem sikerült kiaiktatni az oroszoknak, az Excalibur lövedék pedig ellenáll a GPS zavarásának is.

És nagyon nem mindegy, hogy 35-40 km-s tavolságból az ukrán tüzérség egy különösen értékes magas prioritású célpontot 4m pontossággal tud megsemmisíteni.
Amúgy az Excalibur kompatibilis a PZH2000-l és a francia Caesar-l is.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Bartosz Bielenia megkapta a Lux Közönségdíjat Strasbourgban a Corpus Christi című filmért. Beszéde pillanatát arra használta fel, hogy tisztelegjen a fehéroroszországi megkínzott emberek előtt, akik országuk szabadságáért küzdenek. A színész felkiáltásával Jana Shostak aktivistára utalt, aki ezzel fejezi ki tehetetlenségét a fehérorosz rezsimmel szemben.


LUX: Európai Közönségfilm Díj /átadója volt/
Nem szeretném végignézni azt az előadást , amit ez alapján az lmbtqxyzvzs elnyomás miatt mutatnak majd be. Szekunder szégyenérzetem volt míg néztem. Mindennek van határa!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ki fog futni ez a nagy ukrán imádat nyugaton. S a realista válasz rá az, hogy nem, nem ezek miatt a dolgaik miatt, hanem mert a nyugati átlag ember egyszerűen rájön, hogy Ő igazából jobban élni szeret inkább, mint ukránt támogatni erőn felül. Ez van. Ukrajna fel lett kapva, majd el is lesz felejtve. Én legalább is kb. ezt várom.

Ez a háború nem Ukrajnaról szól. Ez Putyler harca a világ ellen.
A nyugati emberek ezt értik. Ha Moldávia lesz terítéken, akkor is Putyin ellen kell harcolni. Grúziában úgyszintén.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 028
113
Csak szólok, hogy az ukránok sem hülyék, hogy gondolod minden egyes vontatott tüzérségi üteg buta bombázását, mikor az orosz légierőnek még az orosz csapatok offenzívájának támogatása is gondot okoz Donbaszban?
NEM igaz. Az okoz gondot, hogy a zömmel orosz többségű és nyolc évig erődített VÁROSOKBA behúzódott, ahol előszeretettel takaróznak amúgy palesztin módra főleg felülreprezentáltan orosz civilekkel az ukránok, ott támogassa hatékonyan az ellenük való offenzívát.

Az Ukrán nehéz technika ezres számban fogyott már eddig is! Meg ahogy írtam korábban, a régi összekaparható VSZ minden készlet is! Ha kijönnek a saját kis "gázáikból", meg vannak verve az ukránok... Eddig tényleg olyan eredményeket tudtak elérni városokon kívül terepen, hogy bevonultak az átcsoportosított orosz erők hűlt helyére pár óra, néha 3 nap késéssel...
 
K

Kopi2000

Guest
Jelenleg azt látom, hogy olyan szinten van meghibbanva nyugaton a legtöbb vezető, hogy ŐK és az elbaszott ideológiájuk veszélyesebbek ránk nézve, mint a keleti felemelkedő hatalmak, igen.

Valahol egy észszerű egyensúlyozást tartanék KÖZÉPEN követendőnek, egyik felé sem elköteleződve, mindenkivel amennyire lehet megtartva a lehető legjobb viszonyt. Bármikor harcolnék az oroszok ellen én is, ha erőszakos szándékkal érkeznének ide, de jelenleg mondjuk úgy, valóban azt látom hogy ez az egész Ukrán - Orosz egy nagyon sok tekintetben marhára nem fekete-fehér, jó és rossz harca.
Csak ott tevedsz, hogy Oroszorszag nem felemelkedik, hanem leszallo agban van. Kina, jelenleg kb. azert jelentos tenyezo, mert sokan vannak. A tobi szegeny keleti autokraciat hagyjuk is, jol elvannak magukban.... Az mev teged minosit, ha azt hiszed, az EU vezetesr hulyelbol all. Elvoldam Lk jol akkor is, amig mi ne csatlakoztunk hozzajuk. Ami meg ami volt itt, az a hibbant, aki visszakivanja... Miert is akartunk inkabb nyugatiak lenni es nem keletiek a 2000-es evek elejen? De, ha jonnel nekem az LMBTQ-val, inkabb ne irj, mert en 82-84 kozott sokkal tobb travi banyaszt lattam a buszon, mint azota osszesen.... Pedig azota eltelt par evtized...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 028
113
Az Excaliburt úgy tervezték, hogy nagyon felhasználóbarát legyen ráadásul az M777-ben a modern önjáró lövegek tűzvezető rendszeréhez hasonló tűzvezető rendszer van , és Ukrajna műholdas kommunikációját és GPS rendszer működését ez idáig nem sikerült kiaiktatni az oroszoknak, az Excalibur lövedék pedig ellenáll a GPS zavarásának is.

És nagyon nem mindegy, hogy 35-40 km-s tavolságból az ukrán tüzérség egy különösen értékes magas prioritású célpontot 4m pontossággal tud megsemmisíteni.
Amúgy az Excalibur kompatibilis a PZH2000-l és a francia Caesar-l is.
Az hogy mennyire nem sikerült a GPS-rendszert eddig zavarni legalább részben bizonyos területek felett az oroszoknak, azt én nem tudom. Sanszosan Te sem. Azt gondolom hogy ez marha jó szöveg így leírva, hogy egyszerű használni, 4m a CEP 40km-en, meg ellenáll a GPS zavarásnak, de majd talán ez is kiderül hogy nem ennyire egyszerű a mutatvány, ahogy láttam már mellélőtt Javelint és levédett Stingert is ebben a konfliktusban.

Igen kompatibilis a high tech SPG-kell is, és sanszosan ezekkel is lesz használva, nem véletlenül, nem pedig a fogyóeszköz M777-el, ebben egyet értünk.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Avtomat kolléga már valószínüleg tudhat valamit, mert az orcájára fagyott a vigyor! :)
Legfeljebb azért van vigyor az arcomon, mert ti még több mint két hónapnyi folyamatos hazudozás, felsülés és bohóckodás után is úgy csüngtök az oroszok minden szaván, mint a szerelmes kislányok. :)

Tényleg vagytok olyan kis butuskák, hogy elhiszitek ezeknek, hogy majd ők büntetik meg a világot. ŐK a helikopter, és mindenki más a hülye.
Emlékszem feb 24-én mondtam, hogy a svédek meg finnek tolongani fognak a NATO ajtajánál egy fél éven belül, amire persze az helyi hurráorosz különítmény a szokásos röhögős reaktokkal meg "neeem mer atom" meg "ki van zárva ők tudják hogy mi a jó nekik" érvekkel reagált. Hát, na. A valóság azért végül szembejött.

Szokásos orosz dezinformáció.

Amúgy vicces milyen szolgalelkűen másoltok mindent amit az orosz propi elétek rak. Az ukropot simán átvettétek mint "kapor"?
Érted, legalább oroszul meg ukránul az ,,ukrop" frappáns, van értelme. Magyarul a kapornak az ukránokra nézve nagy semmi az értelme.