[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Az amerikai Sempra energiavállalat évi 2,25 millió tonna LNG-t fog szállítani a német RWE-nek. Az kb 3 milliárd m3 gáz halmazállapotú földgáz.


Ha jól tudom Németország éves gázfogyasztása valami 100 milliárd m3, aminek a fele orosz import.
47 to go.
 

Brácsa

Active Member
2020. szeptember 10.
61
205
33
Rascheuska erődítmény közelében 29-es állásért folytatott harcok március végén/április elején reconnaissance platoon of the 1st motorized rifle battalion of the 4th separate motorized rifle brigade of the LNR.

Elején ukrán katona belefut az előre nyomuló LNR katonákba, majd elképesztő gránátdobálós párbaj


Ez borzasztó .. szegény fickó.. érződik rajta ahogy feladja és a végén már egy gránátot sem hajít vissza.. gondolom durván megsèrülhetett.. lehet ki is fogyott mindenből.. és ennyi .. a hazáját védte, mindent megtett. Remélem az utolsó gondolata valami szép volt, mondjuk a felesége mosolya .. a gyereke olelese. Legyen neki könnyű a föld! Tiszteletem!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 843
48 577
113
Pedig alairhatna vegre Zeli a megadast. Kezd elegem lenni az elszallo arakkal es a bizonytalansaggal az ertelmetlen haborusdija miatt.
Mindenkinek elege lesz ebből nemsokára, és nem putlert fogják okolni emiatt. Itthon, random embereknél folhozva az ukrán témát, elég hamar eljutunk a “miért nem rúgják ki zelenszkijt az ukránok?” meg a “nekünk ehhez semmi közünk, akkor miért szívatnak bennünket?” kérdésekig.

Az atlantisták is revideálják nézeteiket, amikor kiderül, hogy mennyivel drágább lesz a mi életünk a realitások telibeszarása miatt. Akkor lehet majd kormányokat buktatni, illetve az EU intézmények hatásköreit újragondolni (ursulát meg 10 éves humanitárius küldetésre küldeni Kongóba, oltások nélkül).
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 059
16 709
113
A lengyel népet jogosan kellene megb....i kedves mamájukkal egyetemben.A Lvov orosz elnevezés,a halicsi fejedelemség idején kapta a nevét a tizedik század végén alapitották a halicsi fejedelemséget,tehát a Rusz része.Az hogy a lengyelek elvették a rusztól valahogy egyik történelem tanárnak sem jut eszébe,például neked sem.Tehát semmi köze hozzá a polyáknak.És jó lenne már a nyomorult polákot végre a helyén kezelni,nem pedig polirozni a bohócukat állandóan.
No én nem fogom pártját egyetlen ott élő nemzetnek sem, csak sokan nem tudják hogy a lengyel milyen okokat felhozva ragaszkodik annyira a területhez, és mint most látjuk, árgus szemekkel, agresszíven lesi a lengyel hogy mikor tudna? oda khmm "békefenntartókat" küldeni

A lengyel magyar barátság is csak igazából legendában létezik, igaz hogy még közös uralkodóink is voltak, de inkább itt is a véres háborúink domináltak - egymással szemben.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
téged meg ne zavarjon a szembe jövő valóság.biztos Nyugat Európában is azért szálltak el az árak már nálunk magas volt az infláció ..
Eltérő mértékben, de szinte mindenhol magas volt az invázió előtt is. Putyin "kalandja" 'csak' annyit változatott ezen, hogy fokozta a mértékét.
 
  • Vicces
Reactions: megazez

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ne zavarjon, hogy a szankciók miatt lesz az infláció a vártnak kb duplája.
A háborút putyin indította.
A szankciókat az EU hozta.
Az invázió megindításából következtek a szankciók... Szinte törvényszerű volt válaszolni Putykó agressziójára, nem lehetett mást tenni. Grúzia után szinte semmi nem volt (le lett nyelve viszonylag könnyen az USA részéről is), a Krím után is viszonylag minimális következmények lettek, most viszont már Oo. elérte a határt. Kész. Putyin restaurációs törekvéseinek itt lett meghúzva a vonal.