Nem töröm magam,csak tényt közöltem.Ne törd magad időközben krisss már megválaszolta ezzel kapcsolatban mire gondolt, olvasd el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem töröm magam,csak tényt közöltem.Ne törd magad időközben krisss már megválaszolta ezzel kapcsolatban mire gondolt, olvasd el.
Hogyne lenne: kibannoltatják magukat. Ott lehet dühöngeni. Aztán lehet szidni a másikat verbálisan, csak max. a másik nem hallja.Amúgy tényleg, nincs egy dühöngő topik, ahogy lehet egymást verbálisan gyepálni?
Hogy stilszerű legyek a tények nem ezt mutatják ..Nem töröm magam,csak tényt közöltem.
Hát ezt azért gondold át újra... egy ilyen brutális anyagháborúban a kapott M777-esek valójában nem a game changer kategória. És nem is fog SOHA, SENKI olyan mennyiséget adni nekik SEMMIBŐL, ami az lenne. A cél nyugati (főleg USA) oldalról az, hogy a fosvihar tartós legyen.Az ukrán front nem szakadt át Donbaszban csupán Severodenyeck körzetében értek el áttörést az ukrán hadvezetésnek kell eldönteni hogy visszavonja onnan az erőit vagy vállalva a bekerítés veszélyét tovább harcol Severedonyeck és a térség megtartásáért.
Ami pedig az MLRS-t illeti jövő héten nagy valószínűséggel bejelentik és attól számítva néhány héten belül Ukrajnában lesznek, és szerintem biztos lehet mindenki benne, hogy olyan mennyiséget kapnak amellyel az ukránok is elégedettek lesznek elég csak az M777-k darabszámban figyelembe venni.
Tehát a közelmúlt történéseit adják elő, liberális változatban!Mondjuk úgy, hogy a wiki hiteles lehet az olyan témákban, amelyeket nem szerkesztgetnek át érdekek mentén (Teszem azt, a neandervölgyiek történelme, vagy a periódusos rendszer ismertetése). Azoknál a témáknál azonban, amelyeknél bármiféle előnyt szerezhetnek emberek, embercsoportok a tartalmából, azokat folyamatosan átszerkesztik oly módon, hogy nekik kedvezzen. Ebből következően simán van, hogy ha megnézed ugyanazt a szócikket egy hónap alatt háromszor különböző időpontokban, mindig más lesz a tartalma, így aztán semmilyen garancia nincs arra, hogy amit éppen ott olvasol, annak köze van-e a tényekhez.
De, sokkal rosszabbul állnak. Moszkva után már nem az volt a kérdés, hogy a Szu vagy a Reich nyer, hanem az, hogy mikor nyer a Szu.Érthetőek az ukránok is a kérdésben. Ki szereti feladni a területeit? Csodában reménykedetnek, vagy valami aljasban ami csoda a számukra. Nem állnak szarabbul igazából mint a szovjetek Sztálingrád idején, ők sem adták fel.
Ezt azért ne mondd egy szerbnek vagy egy horvátnak. Nem hiszem, hogy túlélnéd.Pedig de,katolikus hollandok.Kb úgy különböznek a flamandok a hollandoktol,mint a szerbek a horvátoktol-a vallás okozza a különbséget.
Már megint a régi nóta?Meszike lehet, hogy ehhez kevésbé értesz, mi lenne ha a szakterületednél maradnál? (Lordom, így megfelel a style? )
Hol van az "ukránoknak fejlettebb tartalékosi rendszere" ? Ezt ugye csak viccnek szántad? Az ukránoknak lassan már semmiféle tartalékosi rendszere nem lesz, a kényszersorozás ugyanis hosszabb távon nem kifizetődő. Az orosz meg még egyáltalán nem sorozott...
Az a "két nem is túl nagy méretű ukrán város" az érdemleges harcértékű ukrán egységek többségét tudja felmutatni, ezeken kívül már talán csak Kijev mellett maradtak érdemi erejű egységek, szóval nem a városok "mérete" a lényeg.
A nyugat-ukrán egységeket meg egyelőre sakkban tartja a határon malmozó belorusz hadsereg...
Ezt nehogy mond nekik, mert megvernek.A flamandok hollandok.
szerintem ne akarj ebben IS okos lenni. Nem konyítasz ehhez.A fém ütéséből az esetleges szikrák nem érik el (gondolom) az aktiválási energiát, ahol beindul a reakció.
Csak nekem gyanús, hogy azért megy Lengyelországba, hogy előkészítése a lengyel/ukrán közösülés, meg a saját hatalomrajutását?"Petro Porosenko volt ukrán elnök jelenleg a lvovi vámhivatal Rava-Russzkaja ellenőrző pontján tartózkodik, és egy Range Rover magánjárművel próbál Ukrajnából Lengyelországba utazni" - közölte az intézmény Telegram-csatornája. Hozzáteszik, hogy a volt elnök továbbengedéséről a hivatal dönt.
Van előnye a nyugati hadseregszervezésnek is, de ahhoz hogy hatékony legyen rendesen kiképzett és jól motivált állományra van szükség és nem gyorstalpalón képzett civilekre. A hoholok közül is a régi harcedzett állomány és a különlegesek azok akik vals harcértéket képviselnek. (sok esetben ugye ez már csak múlt idő)Meszike én sem vitatkoznék veled a bableves receptjén...
A "nyugati tanácsadással nyugati mintára szervezett hadsereg" éppen teljes erőből hátrál, megroppan és eddig túl sok érdemleges eredményt nem tudott felmutatni. Pedig létszámban egyáltalán, fegyverzetben pedig (állítólag) már nincs hátrányban. Sőt, az orosz összességében nem rendelkezett sehol a klasszikus 3:1 támadóerővel, és valahogy mégsem Moszkva alatt harcolnak...
Szóval ez a nyugati tanácsadós nyugati minta nem akar nagyon bejönni ott keleten...
Miféle Honvéd vezérkar??? Már Te is kezded basszus?Все швидко і чітко: ЗСУ добре освоїли французькі гаубиці – знищили 5 одиниць ворожої техніки
Українські воїни-артилеристи Угруповання Об'єднаних сил знищили з французьких САУ на колісному шасі «CAESAR» 5 одиниць ворожої техніки. — Укрінформ.www-ukrinform-ua.translate.googMinden gyors és világos: a fegyveres erők elsajátították a francia tarackokat - megsemmisítettek 5 egységnyi ellenséges felszerelést
Fénykép
2022.05.28. 14:08
A Szövetséges Erők ukrán tüzérei 5 egységnyi ellenséges felszerelést semmisítettek meg francia légelhárító ágyúkból egy CAESAR kerekes alvázon.
Ezt az ukrán fegyveres erők vezérkara jelentette be a Facebookon – írja az Ukrinform.
"Különálló tüzérdandár három harci legénysége" Zaporizzsya Sich "155 mm-es lövedékeket lőtt az ellenségre. Minden gyors és világos volt. Megérkezett a pozícióba,… 50 mp -" Csata előtt ", hatótáv - 22110 méter, 4- 5 lövés "Az eredmény: két , két BMD és egy teherautó lőszerrel orosz háborús bűnösöktank
A CAESAR egy új generációs önjáró tüzérségi berendezés, amely lehetővé teszi, hogy nagy pontossággal elérje az ellenséget a frontvonaltól 20 km-es vagy annál nagyobb távolságban.
Olvassa el még: Ukrajna „Harpoon” hajóellenes rakétákat kap a Fekete -tenger védelmére
Mint arról beszámoltunk, az ukrán védők a következő típusú 155 mm-es tüzérséget használják a fronton - M777 tarack, FH70 tarack, ACS "CAESAR".
Ukrajna már megkapta az önjáró tüzérségi berendezés (SAU) M109 egyik módosítását .
Fotó: Honvéd Vezérkar
Hol állítottam olyat, hogy az M777 game charger kategória? Sehol, az M777 mennyiségével szittya MLRS-l kapcsolatos hozzászólására válaszoltam.Hát ezt azért gondold át újra... egy ilyen brutális anyagháborúban a kapott M777-esek valójában nem a game changer kategória. És nem is fog SOHA, SENKI olyan mennyiséget adni nekik SEMMIBŐL, ami az lenne. A cél nyugati (főleg USA) oldalról az, hogy a fosvihar tartós legyen.
Csak nekem gyanús, hogy azért megy Lengyelországba, hogy előkészítése a lengyel/ukrán közösülés, meg a saját hatalomrajutását?
Az a Porosenko-féle magyarázat, hogy a NATO parlamenti ülésére ment Vilniusba. Nagyon fontos lehetett, mert az ellentétes irányú sávban igyekezett átjutni. A legfrissebb hírek szerint második kísérletre se engedték át. Porosenkót még decemberben helyezték vád alá "hazaárulás" vádjával, mert a DNR-rel üzletelt szénügyben (miközben ő indította el az ATO-t) - a klasszikus "egymást tépik szét a patkányok a süllyedő hajón" história. Az útlevelét ugyanakkor visszakapta, tehát bármi lehet a színfalak mögött, amit nem kötnek az orrunkra.Csak nekem gyanús, hogy azért megy Lengyelországba, hogy előkészítése a lengyel/ukrán közösülés, meg a saját hatalomrajutását?
"és mi belgák hova álljunk?"Flamand a hajos, tehat tenger, vallon a zsoldos tehat szarazfold. Talan igy konnyebb memorizalni.
Pedánsan?pregnánsan fogalmazna
Valószínűleg amúgy az is hozzátartozhat ehhez, hogy írásban van idő korrigálni, újraírni az adott részt, interjúnál viszont viszonylag kötött időkeretben kell operálni. Nekem pl egy ilyen szokásos összefoglaló megírása olyan 5-7 óra (mondjuk utóbbiban az is benne van, hogy felpakolom a honlapra, amely esettől függően fél-3/4 óra), és hiába vannak már meg a bevált formuláim, azért néha csak elakadok. Szokta is Stier mondani, hogy az adott rövidebb időkeretben nem tud úgy kibontakozni, mint mondjuk egy Ultrahang vagy hasonló interjúban, ahol engedik úgymond beszélni.Stier nagyon jól ir,egy jó analtikus elme. Élőben azért sajnos nem olyan jó, mert belegabalyodik gyakran a mondanivalójába. Jobb volna, ha rövidebben, pregnánsan fogalmazna szóban.
Természetesen szerintem.