[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 600
25 906
113
"Ebben a diagramfajtánál a 0-a a középpontban van, amelyet a huszasával követ a "pókháló", tehát a vörös vonal sehol nem éri el a 0 értéket."

Még mindig ezzel foglalkoztok? A ködszurkáló bőcsészeknek a diagramok értelmezése nem erősségük. Annyira egyértelmű pedig, hogy a zéró a diagram középpontja, a 20-as érték az első (legbelső) kör értéke. Akinek meg nem egyértelmű ott van a legkülső kör a 100-as érték. Csak a belvárosi álértelmiségnek atomerőmű a napelem.
Mivel, hogy most értem oda a Fórum olvasásában, hát igen. Nem mindenki csüng itt. :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ennél a hozzászólásnál azért intelligensebbnek gondoltalak,és azt hittem, hogy a veretes kijelentésedet alá is tudod támasztani érvekkel, tényekkel...
Én is kimondottan, sőt írásban is vállaltan jóval többre tartottalak annál, mint amit az utóbbi pár hétben idepakoltál. És ezt teljesen őszintén és komolyan.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
Az olajembargó a mai és a holnapi EU csúcs fő témája, megállapodás ma sem született.
A kiszivárgott információk szerint az alábbiak lennének a feltételek:
  • Az év végével megszűntetik az orosz olaj és olajtermékek behozatalát a tengeren keresztül (ez az EU import kétharmada)
  • Csehország, Magyarország és Szlovákia meg nem határozott időtartamra mentességet kap a vezetékes szállítás tilalma alól
  • Ugyanezen országok 2 milliárd eurót kapnak az olaj infrastruktúrájuk fejlesztésére (a MOL 750 millió eurós költséget jelzett korábban)
  • Bulgária és Horvátország átmeneti mentességet kap a számukra fontos olajtermékek esetében
A tárgyaláson Orbán a korábban jelzetteken felül új igényekkel lépett fel - garanciákat kért arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva megszűnne az orosz olaj vezetékes szállítása, így nem sikerült tető alá hozni az egyezséget.
Több ország vezetője jelezte - köztük Olof Scholcz német kancellár-, hogy ha nem sikerül egységes EU álláspontot kialakítani, akkor az egyes országok saját hatáskörben dönthetnek. Németország és Lengyelország az EU embargótól függetlenül is le akarja állítani az importot az év végével.
Közben Hollandia és Dánia is megtagadta az orosz gáz rubelben történő kifizetését és az előbbi esetében a Gazprom már jelezte is, hogy holnaptól beszűntetik a szállítást.
Ezzel hatra emelkedett az orosz gázról lemondott európai országok száma. Litvánia önként megszűntette a függést áprilisban. Bulgária, Finnország és Lengyelország pedig szintén visszautasította a Gazprom fizetési feltételeit, az oroszok pedig leállították a szállítást ezekbe az országokba.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
Nem mondta senki, hogy fegyverrel...
Az ideális az lenne ha több hatalmi pólus lenne és mindenki a saját portáján buziskodna ;)
Most láthatod hogy mi történik a több hatalmi pólusnál. Ne érts félre öt tíz éve én is úgy voltam vele mint te. Azt hittem hogy a nagyhatalmak pórázon tartják egymást, de mára már kiábrándultam ebből. Nyilvánvaló hogy a több pólusú rendszer sokkal nagyobb veszélyeket rejt mint az egypólusú.
Amíg az amcsik két-három évtizede volt senki nem beszélt nukleáris holokausztról. Nem mentek nagyhatalmak TV-iben olyan műsorok amikben a "mélyen tisztelt szakértők" arról beszélnek hogy nem baj ha kiírtjuk magunkat mert akkor legalább tiszta lappal indulunk, vagy hogy mi úgy is a menybe jutunk.
Primitív faj vagyunk, nem tudunk racionálisan vetélkedni, maradjon inkább az egyhatalmi státusz ami talán egy kis esélyt ad arra hogy kinőjük a primitívségünk mielőtt kihalunk.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 188
10 711
113
Azért most megkérdezném a fórumtársakat, hogy mi a véleményük zaporozsec kollégának erre a posztra tett reakciójáról? Csak remélni merem, hogy nem az elhunyt magyar katonák sorsa ennyire vicces neki! :(:mad:
Nem volt szerencsés a két témát egy hsz.-ben felrakni, így félreértésre ad okot.
Amúgy meg sem lépődnék....
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 467
67 824
113
Mikolajivban az Okean hajógyár területén lévő hangárra mért tüzérségi csapás következtében több mint 15 ukrán harckocsi és gyalogsági harcjármű, valamint öt nagykaliberű tüzérségi löveg semmisült meg - jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/244213/
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 099
24 746
113
Mit is ért el Putyin három hónap alatt? És csak emlékeztetnélek, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb szovjet haderő is elbukott Afganisztànban
Az is megvan akkor gondolom, hogy az oroszok kivonulását követően 3 évig élt az a rendszer amit otthagytak, a jenki kivonulást követően meddig maradt fent az afgán kormány?? 3 napig?? Lehet itt szopkodni az ukránokat meg az amerikaiakat nyugodtan, majd arra leszek kíváncsi, amikor végre leesik az ukránoknak is, hogy totál hülyének vannak nézve, és igazából az USA háborúját vivják,ráadásul úgy, hogy a kért érdemi segítség helyett kb csak egy nagy lófaszt kaptak (irhatnék sok példát, de legyen elég a lebutított M777-es), szóval arra leszek kíváncsi, hogy akkor kit fogsz szopkodni az ukránokat vagy a jenkiket?

Arra meg mérget vehetsz, hogy előbb utóbb le fog nekik esni, hogy jelenleg az okleveles balfasz szerepét játszák ebben a sztoriban, csak ugye intelligencia kérdése, hogy kinek mikor, és ez megfelelően reprezentálja a népet is. (ebből a szempontból a sziriai kurdok fényévekkel az ukránok előtt járnak intelligenciában)
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 183
12 392
113
FT_l5VNVIAAugUA
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Naaa, azért a szennyoldal kifejezést tartsd meg azoknak akik megérdemlik. Mondd, hogy elfogult, de semmiképpen nem szennyoldal...
Hányingerkeltően gennyes egy szennyoldal... az írói egy demokratikus országban élnek, élvezve a Szabad-Világ előnyeit és közben elfogultak egy autokratikus rendszer pártján.

Hasonló a helyzet, talán mint azon külföldi származású 1-3 generációs Nyugatiaknál, akik a származási országukban követelnek több szigort/erkölcsöt/tradíciót.