[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
van akinek nem olyan nagy tetel az orosz gaz, de europa gazdasagi hatalmanak azert gond. 10% -gazt meg olajat ki lehet valtani, 42%ot ...

Persze, hogy nem gond. Az eddigi országok ugye jól ki is váltottak orosz olajat és gázt - az orosz olajjal és gázzal (csak mondjuk szomszédos országokból). Na, most jól megmutatták Putyin -nak ... :) Ezzel is támogatva a Putyini hadigépezetet ...

Elnézést de nem 900 Milliárd hanem 2 Trillió elfüstölt USD-ről van szó ;)

Apróság, de az angol "$2 trillion" az magyarul 2 billió. Avagy 2000 milliárd. A trillió az még ezerszer több lenne ... :)

billion=milliárd
trillion=billió

Mindnyájan meghalunk egyszer, de a nemzetnek élnie kell!

Melyiknek? A neved nem magyar, az avatárod valami mongoloid, minket pedig bedarálnának egy harmadik világháborúban szóval ez a szép közhely nem tudom miként releváns.

Ilyen alapon Neked meg egy betiltott jelkép van az avatar -od helyén. Avagy az orosz 'O' harccsoport tagja vagy? :)
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Tök jó, hogy az EU. vezetői a tárgyalás után 10 perccel össze-vissza beszélnek mint a nagybetegek.
Az orosz olajimport 2/3-al valo csokkentese oriasi eredmeny, plusz a legnegyobb orosz bank kivagasa a SWIFTbol is nagy siker.
Nyilvan en szerettem volna ezt az embargot ennel is sulyosabba tenni, de mar a megegyezes ilyen merteke is kegyetlen nagy tokonrugas az orosz hadigazdasagnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113
Az orosz olajimport 2/3-al valo csokkentese oriasi eredmeny, plusz a legnegyobb orosz bank kivagasa a SWIFTbol is nagy siker.
Nyilvan en szerettem volna ezt az embargot ennel is sulyosabba tenni, de mar a megegyezes ilyen merteke is kegyetlen nagy tokonrugas az orosz hadigazdasagnak.
Hát, sokat nem értesz ebből a történetből, az qurva élet!
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 056
113
Ezen oroszoktol zsakmanyolt harckocsik mind mind az ukran vedelmi eroket gyarapitjak

Orosz BMPnek eselye sem volt a Stugnaval szemben

BMP-1 futott ukran aknara, a kezeloi elmenekultek

Na!
Látom megfogadtátok a tanácsomat.

Szóltatok a felettes politikai tisztnek és átvette valaki más funkcionárius vagy innen a fórumról segít valaki?
Mindenesetre ez már haladás! Sokkal jobbak a szalagcímek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 956
113
W

Wilson

Guest
A muzulmánok nem is isznak alkoholt
Azt mondták Allah a sötétben (értsd este éjszaka) azt nem látja....:D

Az oroszok Szeverodonyeck - RSA - körülbelül felét irányítják..​


2022. MÁJUS 31., KEDD, 10:22

A luhanszki Szeverodonyeckben a város nagy részét az orosz hadsereg ellenőrzi, középső részén harcok dúlnak.

Forrás: Roman Vlasenko, a Szeverodonyecki Kerületi Állami Adminisztráció vezetője a Radio Svoboda külön reggeli adásában

Részletek : Elmondása szerint a város mintegy 50%-át orosz csapatok foglalták el.

"Az orosz csapatok Szeverodonyeck városának nagy részét irányítják, a város központi részén harcok folynak. Az első támadás ellenük (orosz katonaság – a szerk.) sikertelen volt, kiszorították őket a városból . Másodszor sikerült megszilárdítani és egy bizonyos hídfőállást létrehozni. Földrajzilag a város kerülete mentén három irányban zajlott a támadás."

További részletek : Vlasenko azt is elmondta, hogy a város megbénult az ellenségeskedés miatt, körülbelül egy hete nem lehet humanitárius segélyt szállítani civileknek, több napja nem történt evakuálás, éjjel-nappal ágyúzások és harcok zajlanak.

Arra kérte a helyieket, hogy maradjanak védelmi szerkezetekben, amíg a harcok fokozódnak.

Ami előzte meg : Május 31-én reggel az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara arról számolt be, hogy Donyeck irányában az orosz csapatok egységei Szeverodonyeck városa feletti ellenőrzés kialakítására koncentrálnak . Szeverodonyeck irányában az orosz hadsereg rohamműveleteket hajt végre Szeverodonyeck és Toskivka települések térségében, a hadműveletek folytatódnak.


Scholz köteles feloldani a Marder Ukrajnába szállításának blokkolását...​


2022. MÁJUS 31., KEDD, 09:33

Bundestag védelmi bizottságának elnöke, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a Szabad Demokrata Párt képviselője felszólította a szövetségi kormányt, hogy mielőbb szállítson Ukrajnába 50 darab Marder gyalogsági harcjárművet.

Erről a Bild című német lap számolt be , írja az "European Truth" .

A politikus emellett szorgalmazta a német szolgálatok és Ukrajna közötti átlátható kommunikációt a szállítást követően biztonsági okokból, valamint egy speciális fegyverszállítási koordinátor létrehozását.

Strack-Zimmermann ragaszkodik ahhoz, hogy ennek azonnal vagy a júliusi parlamenti nyári szünet előtt meg kell történnie.

A német sajtó korábban arról számolt be, hogy Olaf Scholz irodája hetek óta blokkolja az ipari készletekből származó Marder IFV-k szállítását. Ezen kívül egy belső jelentés szerint 32 db olyan Marder van a Bundeswehrben, amelyeket át lehetne adni.

A szabad demokraták képviselője, Alexander Graf Lambsdorf is támogatta a Marder szállítását Ukrajnában.

"Ez lenne az első ilyen kategóriájú nyugati páncélozott harcjármű a Donbászban , az ukrán fegyveres erőknek képesnek kell lenniük katonáik biztonságos szállítására. Ez az, amit a Marder kínál – és harci ereje jóval alacsonyabb, mint a Gepard-é, amelynek a szállítását már jóváhagyta a szövetségi kormány." - jelentette ki.

A Németországi Szövetségi Biztonsági Tanács több mint egy hónapja blokkolja 100 Marder gyalogsági harcjármű kivitelét Ukrajnába, amelyek szállítását a Rheinmetall gyártó kérte.

Április 22-én végül benyújtották a cég kérelmét a kormány által ellenőrzött Szövetségi Biztonsági Tanácshoz, ahol továbbra is blokkolva van.


British Intelligence Daily Report​

  • Liman orosz csapatok általi elfoglalása része fő célkitűzéseiknek, amelyek valószínűleg továbbra is Szeverodonyeck bekerítése és a luganszki régió zsebének bezárása marad. Szeverodonyeckben folytatódnak a heves ágyúzások, valószínűleg utcai csaták zajlanak a külterületeken.
  • A legnagyobb sikert az orosz csapatok déli csoportjának egységei érik el, az északról előrenyomuló Közép csoport támogatásával. Oroszország a korábbiaknál nagyobb helyi sikereket ért el azzal, hogy erőit viszonylag kis területen koncentrálta – és ez más megszállt régiókban való kockázatvállalásra kényszeríti.
  • Oroszország politikai célja valószínűleg Donyeck és Luhanszk területeinek teljes elfoglalása. Ehhez Oroszországnak a Szeverodonyecken túli sikereire kell építenie, ideértve a Kramatorszkot és az M04-es Dnyepr-Donyec autópályát is.

A DPR bejelentette a Mariupol kikötőjében kikötött kereskedelmi hajók államosítását​

„A hajók egy része [amelyek a háború elején a kikötőben voltak] a DPR joghatósága alá kerülnek, a vonatkozó döntések már megszülettek. Ezeket a hajókat átnevezzük” – mondta Denis Pushilin, a magát kikiáltó köztársaság vezetője.

Így Pushilin szerint a DNR-nek saját kereskedelmi flottája volt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 782
26 889
113
"Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban."
A Woke kultúra terjedésével sok kis létszámú embercsoport kultúrája kihalt már? Csak mert van ellenpéldám... a Benelux államok... azt hiszem Woke... még a kis falucsoportok is megtartották helyi identitást, tájszólást stb...
Egyszerűen az oktatáson keresztül úgy csinálják, hogy az állami szabványt tanítják meg, a iskolaórákon nem nézik jó szemmel az eltérést.
Mindennapi életükben viszont élik... a Woke létezik, de nem sok vizet kavar...

Az egypóusú világrend többezer-éves távlatban szükségszerűség...
De most komoly... fajunkat nyílvánvalóan globális veszélyforrások fenyegetik.
Vedd csak az égitesteket... szerintem amiatt kihalni (mint dínók), mert országhatárosdit játszotok, miközben még mindíg nincsen aszteroida-védelme a bolygónknak... lehetne, de ti Woke-ról paráztok... önzősködtök mint az oviban.

Az adó rendszer így, ahogy van pedig pont a csalóknak... oligarcháknak kedvez... az egyik terület adórendszerét játszák, ki, hogy sehol se kelljen adót fizetniük...

Az új világrend még évszázadokig nem realitás... és nyilvánvalóan mindenhol a bolygón vannak, akik egy teljes globalizációt elleneznek.
Miközben bizonyított, hogy nagyobb csoporton belűl is megmaradnak a helyi kultúrális nüanszok... a Magyar nyelvet meg valószínűtlen, hogy eldobnátok (a Woke rendszer számára... az új világrendnek) kincs a Magyar nyelv...
Ha akkora kincs, akkor esetleg megtanulhatod helyesen használni.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Az ilyen bölcs emberek mint te többet ártottak mint akármelyik hadosztály. Mi a nemzet alapja itt Magyarországon, a gyökere te segghülye fasz? Semmi mással nem foglalkozik ebben a kérdésben az szdsz-es szellemetek oly régóta, csak hogy megmagyarázza hogy a magyar nemzetet és annak Kárpát-medencei államát megalapító magyarok azok nem magyarok ám, csak minden más. Betolsz egy ilyen hányadékot ide utána mire gondolsz, mi a magyar nemzet? Á izé, ööö óvasztótégely, mer mondták?
Semmi ilyet nem mondott szerintem. Fölöslegesen fröcsögsz.
Azt mondta, hogy szerinte attól összetettebb, gazdagabb a kulturális örökségünk, hogy ősmagyarságunk hangsúlyozni kelljen, hisz eredetünk nyilván az. Ezt senki nem is vitatja.

De ennek semmi köze szerintem a ruszki háborúhoz.

A nevemet és avataromat érintő szánalmas támadásoddal nem kívánok foglalkozni, mivel egy bizonyos szint alá nem megyek, és jól láthatóan a számodra a béka seggének a szintje is megugorhatatlan.
Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban. Az oroszok az egyetlenek, akik erővel szembe szállnak az Új Világrend bevezetésével, ezért is kívánatos teljes győzelmük az ukrán hadszintéren. A közvetlen orosz magyar határ lehetővé tenné hazánk kiszakadását az euro-atlanti integráció halálos öleléséböl. Ez az egyetlen esélye a magyar nemzet és haza fennmaradásának

"Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban."
A Woke kultúra terjedésével sok kis létszámú embercsoport kultúrája kihalt már? Csak mert van ellenpéldám... a Benelux államok... azt hiszem Woke... még a kis falucsoportok is megtartották helyi identitást, tájszólást stb...
Egyszerűen az oktatáson keresztül úgy csinálják, hogy az állami szabványt tanítják meg, a iskolaórákon nem nézik jó szemmel az eltérést.
Mindennapi életükben viszont élik... a Woke létezik, de nem sok vizet kavar...

Az egypóusú világrend többezer-éves távlatban szükségszerűség...
De most komoly... fajunkat nyílvánvalóan globális veszélyforrások fenyegetik.
Vedd csak az égitesteket... szerintem amiatt kihalni (mint dínók), mert országhatárosdit játszotok, miközben még mindíg nincsen aszteroida-védelme a bolygónknak... lehetne, de ti Woke-ról paráztok... önzősködtök mint az oviban.

Az adó rendszer így, ahogy van pedig pont a csalóknak... oligarcháknak kedvez... az egyik terület adórendszerét játszák, ki, hogy sehol se kelljen adót fizetniük...

Az új világrend még évszázadokig nem realitás... és nyilvánvalóan mindenhol a bolygón vannak, akik egy teljes globalizációt elleneznek.
Miközben bizonyított, hogy nagyobb csoporton belűl is megmaradnak a helyi kultúrális nüanszok... a Magyar nyelvet meg valószínűtlen, hogy eldobnátok (a Woke rendszer számára... az új világrendnek) kincs a Magyar nyelv...

A globalizációt lehet szeretni, lehet gyűlölni, de akkor is létezik. Az emberiség történelmének része, itt vagyunk most, itt kell boldogulni.
Hatása alól sem Oroszország, talán még Észak-korea sem tudja magát kivonni.
Sok hátránya mellett egy jelentős előnye van:
Nehezíti az emberiség békéjét, fejlődését veszélyeztető háborúk kirobbanását.
Ez persze annak előny, aki a korábbi győztes oldalon érzi magát, vagy ott akar boldogulni.
Putyler kockáztatott, nem jött be, hosszabb távon Oroszország hanyatlását gyorsítja az elbaltázott háborúval. Minél tovább húzza, annál nagyobb károkat okoz hazájának.
Egy pólusú világ nincs és Kína felemelkedésével még kevésbé lesz.
Az USA dominanciája csökkenni fog, ez természetes folyamat, de pont a globalizáció miatt visszaszorulása jó eséllyel nagy háború (világháború) nélkül mehet végbe. Ezt a balta arcú Putyler nem biztos, hogy így gondolja, de attól még a valóság ez.
Minden rosszban van valami jó?
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Lando and Wilson

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113

A 46. lövészzászlóalj 2. századának katonái panaszkodnak.. – videó.​



A 46. lövészzászlóalj 2. századának katonái panaszkodnak..”Parancsot kaptunk, hogy foglaljunk el lőállásokat Kamyshevakh falu védelmében. Tartózkodásunk első perceiben aknavetővel lőttek ránk, ennek ellenére elkezdtünk ásni. Az első napon aknavetős és kézi lőfegyverekkel lőttek bennünket.

Ez idő alatt sem ivóvizet, sem élelmet nem kaptunk. Mindent magunknak kellett megkeresnünk. Kommunikációs eszköz nem volt, orvosi ellátást nem biztosítottak a sebesülteknek, ennek következtében több bajtársunk is meghalt.

Állásainkat helikopterről, és aknavetőről történő ágyúzása során az egységparancsnokokkal közösen a visszavonulás mellett döntöttek. Miután visszavonultunk, 10 perccel később az állásaink megsemmisültek. Most a parancsnokunk dezertőröket csinál belőlünk? Nehézfegyverek, valamint felszerelések és egyenruhák hiányoztak.

Támogatás és segítség nem volt, a parancsnokság sehogyan sem segített rajtunk. A helyzet rendezésére kérjük a parancsnokságot!

https://vk.com/video_ext.php?oid=469086959&id=456239159&hash=3e245f4c2cd72f97&hd=1

ez nem gond, hamarosan 1.000.000 embert soroz be Ukraina, azoknak mar otthonrol fog kelleni hozni a loszert is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113
Úgy tűnik, hogy az orosz egységek már legalábbis Szeverodonyeck nagy részét ellenőrzik.

A videón látható felvételekből ítélve a harcosok csendben sétálnak Szeverodonyeck központjában, a Városi Művelődési Háztól a Hudson tornaterem melletti nevezetes "hazafias" hangárig.

https://t.me/anna_news/33414?single
Pedig, a mainstream szerint öngyilkos küldin vannak. :)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 726
113