[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 215
29 290
113
Köszönöm ezt az szélesspectrumú és mégis olvasható írást.

"h valójában is mi történik a háttérben. Az biztos hogy nagyon sok olyan topic író van itt aki nem találkozott még személyesen pld ukrán "nacionalista" hívővel, vagy az orosz nép különböző képviselőivel. "

Dolgoztam pár országban és azt kell mondjam a való élet és az újságírói tudósítások sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással. Egészen más élet rajzolódik ki, ha egy újságíró vagy politikus vagy egy turista pofavizitre elugrik valamelyik országba max. két hétre és előre lebeszélt protokoll eseményen vesz részt gazdagon terített asztalokkal vagy pedig munkatársként több hónapig, egy évig, esetleg hosszabb ideig kint vagy munkaterületen. Ott már bőven lehámlik a festett máz. Voltam olyan országban is, ahol az újságíró a főváros biztonságos területén mert mozogni vagy összeszedték az újságírókat és kivitték őket valami bemutatóra és úgy írta meg az adott országról az átfogó elemzését és levonta a "mindenre" érvényes következtetéseit. Még egy év kinti munkával eltöltött idő alatt is csak annyit szed össze az ember, hogy kapisgálni kezdi a valóságot. Kiderül, hogy a hétköznapi emberek ott sem Nobel díjas tudósok, az Átlag Jánosnak" ott is keményen kell dolgozni. Az is kiderül, hogy a sokak által fejletlenek tekintett világban is normális élet folyik. Lehet, hogy a mi szemünkkel nézve vannak szokatlan megnyilvánulásaik, de attól még ugyanúgy élik az életüket, mint mi. Az átlag ott sem minden este fekszik le azzal, hogy elvágta a szomszédja nyakát.
Továbbá: Egy főváros nem egyenlő az országgal. Ha nem beszéled a nyelvet, eleve nem reprezentatív mintából fogsz dolgozni.
Egy országot leginkább a temetőkből és a köpködős kocsmákból lehet megismerni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 776
9 214
113

Azért ez már nem a kecskepásztor szint. Meg az is durva hogy magánszemélyek ilyeneket csinálhatnak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 471
113
Ez a Nyugaton múlik, hogy meddig tolja őket, illetve még jobban felpörgeti-e a fegyverszállítást. Mivel elhúzódó háborút akar, amiben Oo. kivérzik, nem valószínű, hogy abbahagyják. Persze mindig csak annyit fognak kapni, hogy húzzák még egy ideig, nem többet.
Nyugat pontosan látja h mi zajlik Ukrajnában, és annak fényében nyomatja a média által a polgárai hisztiztetését.

A nukleáris fegyverekig mindent "élesben" tesztelnek le, most egészen a M.I (Mesterséges Intelligencia) hadi alkalmazásokig, és a cibertéri konfliktusokig.
Most mind a 2 "kakaskodó" fél (proxiUSA és Oroszország ) leamortizálja a selejtezendő technikát, teszteli az újat,egészen addig míg hadrafogható ukrán katona marad.
És akkor áll le az orosz, és a környező országok felosztják (azaz visszakapják) a pár 100 év alatt ukranizált területeket, a látszat kedvéért marad kb 4 - 5 megyényi, Független" ? "történelmi" Ukrajna.


Közben lesz idő a háttérben, az ukrán füst alatt álcázva a világ teljes gazdasági átalakítására, melynek fontos része a nyugati, jóléthez szokott tömegek visszaszoktatása a több 100 év előtti életszinvonalra.. Hiszen ez még mindig sokkal élhetőbb mint egy valódi háború (atomháború). Már olvashatóak 20 fok alatti lakás hőmérsékletre való buzdítások, ajánlások.. Már csak a napi ajánlott, 1 meleg étkeztetés, gyalog járás, (max bicikli) emlegetése hiányzik. A gyerek addig nézi majd a TV-t, amig érdekli, tekeri a dinamó biciklipedálját stb..

Nem akarok ötleteket adni, de a végtelenségig fokozható a fogyasztás (pazarlás) csökkentés..
Majd meglátjuk, ha egyáltalán engedik.. és túléljük.

Ha komolyra fordul a helyzet (ellenőrizhetetlen lesz a "mű" konfliktus) akkor Új Zéland légtere olyan lesz mint az ukrán lesz a balhé előtt közvetlenül : Oda menekülnek a milliárdosok a kiépített atombunkereikbe..
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Ez a Nyugaton múlik, hogy meddig tolja őket, illetve még jobban felpörgeti-e a fegyverszállítást. Mivel elhúzódó háborút akar, amiben Oo. kivérzik, nem valószínű, hogy abbahagyják. Persze mindig csak annyit fognak kapni, hogy húzzák még egy ideig, nem többet.
Nos... úgy fest írtam egy csapongót, de azért kb témánál maradt...


-Legutoljára, amikor összeomlottak gazdaságilag, akkor sem ütötte még tovább a Szabad-Világ a Nagyoroszokat különösebben sokáig.

Inkább az volt, mint a Magyaroknál, hogy a korrupt berendezkedést megpénzelő üzletemberek (Oligarchák később, amennyiben hazaiak) szétlopkodtak sok mindent. Az a korrumpáltság-terjesztő rendszere a Nagyoroszoknak (zsarolható, már megvett emberek körei) több volt Nagyorosz gyarmaton okoztak csúnya ébredést, amikor a szabad piac rá lett eresztve.

Nem tudom hogy ezúttal meddig teszik... legutoljára nem jött be a jópofizás és az üzleteljünk, hogy megembereljék magukat.
Lehet, hogy még jobban egymásnak farkasai, mint amit a Magyaroknál tapasztalni. Ezt nem tudom. Azt tudom, hogy a világgazdaság szeret pörögni és hogy nem csak a Szabad-Világnak és a Nagyoroszoknak fáj ez a helyzet most. Mindíg lesznek persze, akik meggazdagondak ilyen helyzetekben, de most, a Trumpinátor, valamint a vírús-epidámia után regenerálódnia kellett volna a rendszernek... erre jött Pujtyin haláltusája... ezt a magyarázatot nem veszem készpénznek, nem tuti, hogy haldoklik, csupán a fanjainak itt szeretnék kedveskedni így ezzel... szóval (itt a szövegben marad) a hatalamat bírtokló kétségbeesett ember (vizsgálták, hogy az ilyen "Electoral Autocracyk"-ban (mint Nagyoroszország, stb... torokköszörülés) ezek az egyszer választott vezetők önmaguk szemében úgy igazolják a susmákolást/baráti-kör-oligarchiakialakulást, hogy még így is ők a legkissebb rossz az országuknak/népüknek és, hogy nélkülük a rivális/konkurrens országuk romba döntenék a hazát.

Persze ez utóbbi ritkábban történik meg.
Valójában szerintem az egójuk működik túl (inflálódik), miután a vezetői hatalom rivaldafényében eltangóznak pár évig...
főleg, ha a sikeresség illúzióját, vagy tényét is megfelelően megkreálják. Meg persze, mint Lukisonka esetében is előfordul, hogy véres-mérgeződős csontvázak is gyűlnek a szekrényben és a zsebdiktátor nem akar Ceausescu-ék sorsára jutni (azthiszem egy benzinkúról lógatták alá őket, ami kétségkívül korai Klímamegmentési szimbólumbigyó... ez humor).

Azz egyik oldalról kiszednek egy hatalmas darabot egy országból, ami úgy döntött, hogy nem a Nagyoroszok bandájához akar a jövőben tartozni, ami egy vicc, mert az a hétésfél millós éheztetéses népírtás amit legutóbb kaptak tőlük még eleven seb. A Nagyorosznak ez nem felelőssége... szétteszi a kezét, mint mindíg, ami nem könnyíti meg a múlt rendbetételét... ami a támadásuk, a kezdeti Kijev elleni manőver, a teljes bekebelezére irányuló viselkedésük, valamint a Kisorosz nem is nép Putyini beszéd alapján tárgytalan dolog a Nagyorosznak.


-Meglátjuk, hogy hány évig-évtizedig lesz ezután mosolyszünet és gazdasági, stb... elizolálás... ugyan is az sem célja senkinek, hogy kreáljunk egy sértődött primadonna-országot.
Az első vh. után megalázott németek intő példa, hogy ne rúgdossuk majd a Nagyoroszt túl sokáig, miután a földre kerülnek.
És oda visszük őket, pedig nyílvánvalóan szegényebbek leszünk ezáltal... mind1... legalább sokat segit a Pujtyin nekünk, mint emberiségnek lejönnünk a fosszilis anyagról... gondolom ez is valami. Amit valószínűleg kívánatosabb folyamat lenne mindenféle Orosz népek egymás általá gyilkolása nélkül. Nekem legalábbis ez nem öröm. Jobbnak kéne ennél lennünk... ha technológiailag ilyen csodákat tudunk létrehozni, akkor Globális társadalmofejlődésileg miért vagyunk ilyen másodosztályóak?
hajh... bárcsak lenne még jópár Soros a bolygón mindenféle pozitív kezdeményezésekkel/alapítványokkal/NGOkkal... még akkor is, hogy néha Orbánt képez a humanista jószándék (provokatív humor).


PS: tényleg, tudom, hogy elévültek, de egy jogállamban, mint Magyarország hogyan lehetséges, hogy a rendszerváltás utáni privatizációnak nem kerül/került lenyomozásra, dokumentálásra minden egyes gyanús ügylete. Egy dokumentumfilben (Privatizáció címmel, talán fenn van neten) említettek például egy eladást, ahol egy üzem az éves nyereség (!) 10-20%-áért ment el. Szóval jogállamiság Magyarországon...


Büszke vagyok a Szabad-Világra... konzummánia és kapitalizmus mellett is bevállaljuk, hogy birkózzunk egyet a medvével.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93

Azért ez már nem a kecskepásztor szint. Meg az is durva hogy magánszemélyek ilyeneket csinálhatnak.
Miért ézem ugy,hogy közelit ismét egy geomagnetikus vihar,hogy ismét hazavágjon vagy 40 Starlinket?Vagy már a februári geomagnetikus vihar sem geomagnetikus vihar volt?Nem tudom...Annyira bizonytalan vagyok.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 939
113
Való igaz,hogy a Dél-amerikaiak között rengeteg a jó katona,de jelen esetben itt se dzsungel,se mocsár,erdő van meg városi harc.
Nem ehhez a klímához vannak szokva, itt nyáron is hideg van éjszaka. Hiába próbálnak akklimatizálódni másik országban. Szerintem le fognak fagyni, mint a Windows.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 172
113
Miért ézem ugy,hogy közelit ismét egy geomagnetikus vihar,hogy ismét hazavágjon vagy 40 Starlinket?Vagy már a februári geomagnetikus vihar sem geomagnetikus vihar volt?Nem tudom...Annyira bizonytalan vagyok.
Most momentán mire gondolsz? Meghekkelték az oroszok a műholdakat? Vagy lelövöldözték őket? Vagy szuperfegyverrel "kipúposították" a légkört? Vagy?
 
  • Tetszik
Reactions: Sunlight56

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 266
37 167
113
FRISSÍTVE a videóban: Az orosz különleges erők csatába szálltak a túlerőben lévő ukrán erőkkel Dél-Ukrajnában
Az orosz különleges erők kis csoportja olyan műveletet hajtott végre, amelynek célja a terület ellenőrzése a dél-ukrajnai régiók vasúti útjai mentén. Ennek eredményeként az ukrán katonák nagyobb csoportja megsemmisült. Az AFU legalább 20 katonáját megölték. Legalább ketten megadták magukat a csata során. A videó megerősíti, hogy azokat az ukrán katonákat, akiknek sikerül megadniuk magukat a frontvonalakon, az orosz erők nem ölik meg.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Szerintem ez nem fenyegetés, de amúgy bele mehetünk abba hogy az ukránoknak vagy a szerbeknek rosszabb, de szerintem ennek tényleg nincs értelme.

Itt oldalt kell választani. A kétkulacsosság már nem működik.

Senki sem akarta szankcionálni Szerbiát, meg amúgy is elvileg a szankciók hatástalanok. Szalmabábozol.
Drága meszike! Remélem legalább csini vagy, ha ilyen kis naivan csodálkozol a világra ;)
Mondjuk a szerbek már pont elvesztették legősibb földjüket és az infrastruktúrájukat is rommá bombázta anno a rendkívül demokratikus nyugat egy illegális NATO művelet során…
Miért KELL oldalt választani? Miért nem lehet kimaradni az egészből?
Miért kell olyan hatalmat szolgálni, ami az országok és az emberek érdekeivel szembemegy? Az EU egy jó dolog is lehetne, ha gazdasági társulás maradt volna és nem arról szólna hogy a tagállamok polgárainak napi életvitelét is elő akarják írni és mindenféle közös értékekre hivatkozva szankcionálnák a saját tagállamaikat is.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Momentán semmire mert irtam mennyire bizonytalan vagyok.De már februárban sem vettem be ezt a geomagnetikus,tudva azt a tényt hogy a kinaiak nagyon ki vannak borulva Musk Starlink programjától,nem igazán értékelik, nagyra a részvényeit,és már többször hangot adtak annak az elképzelésüknek hogy Musk ürszemetét el kell takaritani.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 760
28 657
113
Na megérkezett a következő nyugger írás, avagy Szlavjanszk mellett Szeverodonyeck már csak figyelemelterelés, a herszoni ellentámadás még mindig nem hoz eredmenyt, a harkovi hullámok épp az oroszoknak kedveznek és egyes becslések szerint az ukrán halottak száma meghaladja az 50 ezret
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 172
113
Momentán semmire mert irtam mennyire bizonytalan vagyok.De már februárban sem vettem be ezt a geomagnetikus,tudva azt a tényt hogy a kinaiak nagyon ki vannak borulva Musk Starlink programjától,nem igazán értékelik, nagyra a részvényeit,és már többször hangot adtak annak az elképzelésüknek hogy Musk ürszemetét el kell takaritani.
Pedig a fizikai jelenség létezik és pont a Napunk aktív időszakában járunk. Ha jól tudom, még az indított műholdak számát is csökkentették, hogy kissé magasabb pályán tudják elengedni őket, ahol kevéssé vannak kitéve a légkör fékező hatásának. Kína kibukása ide vagy oda.