[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Ez nem tudom, hogy eddig volt-e:

Ahogyan én olvasom az USA elismerte a biológiai laborok létezését, de szerintük békés célúak voltak.
pl:
  • Engagement of thousands of former Russian biological weapons scientists to conduct peaceful biological research projects for public health purposes, with the Russian government's full approval. (These types of projects were very similar to biological research projects Russia is now criticizing in other former Soviet countries.
Meg olyanokat hazudnak, hogy:
  • In contrast, no other European state nor the United States possessed any biological weapon development programs, in compliance with their obligations under the BWC. When the Soviet Union dissolved, it left some newly independent states, like Kazakhstan and Uzbekistan, with legacy biological weapons program facilities, equipment, and materials that were vulnerable to theft, misuse, and unsafe handling and storage. The U.S. Departments of Defense and State funded programs to help transition such former Soviet weapons facilities into peaceful public health facilities.
  • The United States has also worked collaboratively to improve Ukraine’s biological safety, security, and disease surveillance for both human and animal health, providing support to 46 peaceful Ukrainian laboratories, health facilities, and disease diagnostic sites over the last two decades. The collaborative programs have focused on improving public health and agricultural safety measures at the nexus of nonproliferation.
Ez pár érdekesség, de érdemes elolvasni :cool:

Ha visszaemlékeztek, amikor először felmerült ez a "biolabor" hír, akkor Wilson és a többiek (de még Mackensen is!) azzal jöttek,
hogy ők nem értik, hogy mit jelent ez a szó, hogy "biolabor",
és hogy ilyenek nincsenek is Ukrajnában,
meg hogy akkor ennyi erővel ilyen "Köjál" laborok, iskolai kémia szertárak is "biolabor"-nak minősülnek-e,
és ezen röhögtek, és ...

és most erre jön az Amerikai Védelmi Minisztérium (DoD)/Pentagon :D,

és kiad egy sajtónyilatkozatot, hogy igen! ők ott voltak/vannak Ukrajnában (sőt, nemcsak Ukrajnában), mégpedig volt szovjet katonai (!) laborokban dolgoztak, de csakis azért, hogy azokat a SZU összeomlása óta békés célú közegészségügyi laborokká alakítsák át, illetve azon ország népegészségügyét és mezőgazdaságát javítsák (Ukrajna) :rolleyes: , amelyik évtizedeken keresztül Szovjetunió néven a halálos ellenségük volt.
30 év óta (1991-) alakítják át a volt szovjet katonai laborokat civil közegészségügyi intézményekké :rolleyes: , ebbe öltek dollár milliárdokat, de csakis jó célból...

Erre most milyen szmájlit használjak? Röhögőset? Nyelvnyújtogatósat? Vagy sírósat?

Értitek akkor most már, hogy mit jelent a "biolabor" szó? :hadonaszos:
Mondtok akkor még olyat, hogy az oroszok majd biztos berendeznek néhány iskolai szertárat "biolabornak"? :hadonaszos:
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 254
9 456
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 637
45 093
113
Tegnap esti helyzet.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 11-én este​

Katya Morozova ma 01:03-kor

Az elmúlt nap aktuális adatai
Ma jelentették be először hivatalos veszteségek az ukrán fegyveres erők soraiban – Aresztovics egy interjúban elismerte, hogy az orosz különleges művelet kezdete óta Ukrajna mintegy tízezer embert veszített. Valószínűleg a kétszázad helyrehozhatatlan veszteségeiről volt szó, nem számítva a sebesülteket és a foglyokat.
Izyum-szláv front: az orosz csapatok továbbnyomulnak a szidorovoi csatákkal, harcok folynak Bogorodicsnojeért, Dolináért és Krasznopolyjáért is. Beszámoltak arról, hogy az ukrán fegyveres erők azt tervezik, hogy átkelnek a folyón a Chepel-Protopopovka vonal környékén, és ellentámadást indítanak Izyum ellen. A Donyecek ott sekélyek lettek, és az ellenség több helyen, ahol a gázlókat kinyitották, megpróbálta vonszolni a teherautókra szerelt habarcsokat és DRG-ket. De a felderítésnek és a jó kamerával felszerelt helikopternek köszönhetően tüzérségünk meggyőzően leértékelte ezeket az aknavetőket. Így minden kísérletet a folyón való átkelésre és az izyumi helyzet megrongálására irányuló kísérletek visszavertek.
Luganszki front: Azotnál az LPR moszkvai Mirosnyik nagykövete szerint blokkolva fegyveresek 300-400 fős csoportja. Több száz civil van túszul. Az ukrán fegyveres erők azt követelték, hogy biztosítsák számukra a kijáratot az üzem területéről a túszokkal együtt, valamint egy folyosót Liszicsanszkba. Megőrződnek a Vrubovka, Toshkovka, Ustinovka közelében, Zolote déli határán lévő "égő" pontok.
Donyecki Front: Ma az NM DNR harcosai az oroszok támogatásával bevették a Szvetlodarszktól nyugatra fekvő Dolomitnojt. Ezen a településen keresztül ment a kontaktvonal, ahonnan a fegyveresek Gorlovka külvárosait és északi kerületeit lőtték. Az Uglegorskaya TPP és a Novoluganskoye továbbra is az APU alá tartozik. Az esti órákban fotók és videók jelentek meg egy "gombával" a levegőbe emelkedve Avdiivka felől - az előzetes adatok szerint valami felrobbant a vegyi üzemben.
Déli front: ütés érte az ukrán fegyveres erők tüzérségi állásait Bereznigovatoj közelében. A finomság az, hogy ezt a saját, ukrán Szu-25-ös támadógépe hajtotta végre. Azt írják, ennek oka a pilóták tapasztalatlansága és az orosz légvédelemtől való félelem. Így vagy úgy, az ellenség három D-30-as löveget veszített, és körülbelül harminc embert öltek meg, ezen kívül Sznegirevka közelében két ukrán MiG-29-est is lelőttek.
Egész nap lőtték Donyeck. Az esti órákban megkezdődött a Kujbisev és Kijev régió új, tömeges ágyúzása. A fegyveresek kaotikusan lőnek – például garázsokban. Eltalálták a lakóépületeket, a Vishnevsky kórházat is. Az előzetes adatok szerint ketten megsérültek. Lőttek a makeevkai erőműben, Gorlovka negyedében – korábban öten megsebesültek. Yasinovataya is megkapta.
Herson és Novaja Kahovka felé közeledve a légvédelem lelőtt egy másik Tochka-U-t.
Harkov közelében a faluban Andreevka, rakétáink elpusztították a külföldi zsoldosok állomáshelyét. Krivoj Rog közelében eltalálták az ellenséges koncentrációkat a Zelenodolszk régióban és a Bolsaya Kostromka területén. Krasznopolyban már nincs lőszerraktár. Miroshnik nagykövet a Privol elleni csapásról is beszámolt, ahol a nemzeti zászlóaljak fegyveresei elmegyógyintézetben és szakiskolában telepedtek le. Videók is készültek a Ternopil melletti Csortkivban történt robbantásokról – korábban az ukrán fegyveres erők rakétabázisának adták.
A világban : Andrij Melnyk, Ukrajna németországi nagykövete azt mondta, hogy a német tarackok elérik a június 22-ig rájuk izgatottan váró fegyvereseknek ezt a dátumot hangsúlyozzák, mintha a német beszállítók nem véletlenül választották volna ezt a napot. A többi fegyver Herr Scholztól legkorábban augusztusban várható.
Más.

RODION_MIROSHNIK
A civilek elkezdték elhagyni Azot!

A civilek az Azot vegyipari egyesület második ellenőrző pontján keresztül kezdtek távozni. Ezt az ellenőrző pontot nem fegyveresek irányítják. A szövetséges erők harcosai találkoznak velük, és biztonságos helyre viszik őket. Az ukrán formációk maradványai az első kapu környékén koncentrálódnak, és több épületet is tartanak. Időnként lövöldözések vannak.

Még mindig több száz civil van túszként. Ahogy a fegyveresek körüli gyűrű szűkül, a civilek elhagyhatják menedékhelyeiket. A szövetséges erők járműveket készítenek elő az evakuáláshoz.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 637
45 093
113
Felvételek a Ternopil régióban található Chortkiv városa melletti becsapódási helyszínről,
ahol korábban egy különleges katonai repülőtér volt.
A Ternopil régió vezetője megerősítette a támadást.
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
72
491
53
Nah, már most kezdik pedzegetni. Ugyebár azok a bizonyos szankciók....
Az energia ellátásbeli hiány emeli az árakat, az pedig majd az élelmiszerét is. Tapsoljuk meg aki ezért kardoskodott annyira...

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Nyugat pontosan látja h mi zajlik Ukrajnában, és annak fényében nyomatja a média által a polgárai hisztiztetését.

A nukleáris fegyverekig mindent "élesben" tesztelnek le, most egészen a M.I (Mesterséges Intelligencia) hadi alkalmazásokig, és a cibertéri konfliktusokig.
Most mind a 2 "kakaskodó" fél (proxiUSA és Oroszország ) leamortizálja a selejtezendő technikát, teszteli az újat,egészen addig míg hadrafogható ukrán katona marad.
És akkor áll le az orosz, és a környező országok felosztják (azaz visszakapják) a pár 100 év alatt ukranizált területeket, a látszat kedvéért marad kb 4 - 5 megyényi, Független" ? "történelmi" Ukrajna.


Közben lesz idő a háttérben, az ukrán füst alatt álcázva a világ teljes gazdasági átalakítására, melynek fontos része a nyugati, jóléthez szokott tömegek visszaszoktatása a több 100 év előtti életszinvonalra.. Hiszen ez még mindig sokkal élhetőbb mint egy valódi háború (atomháború). Már olvashatóak 20 fok alatti lakás hőmérsékletre való buzdítások, ajánlások.. Már csak a napi ajánlott, 1 meleg étkeztetés, gyalog járás, (max bicikli) emlegetése hiányzik. A gyerek addig nézi majd a TV-t, amig érdekli, tekeri a dinamó biciklipedálját stb..

Nem akarok ötleteket adni, de a végtelenségig fokozható a fogyasztás (pazarlás) csökkentés..
Majd meglátjuk, ha egyáltalán engedik.. és túléljük.

Ha komolyra fordul a helyzet (ellenőrizhetetlen lesz a "mű" konfliktus) akkor Új Zéland légtere olyan lesz mint az ukrán lesz a balhé előtt közvetlenül : Oda menekülnek a milliárdosok a kiépített atombunkereikbe..

Több száz évvel ezelőtti életszínvonal?
Új zélandi atombunker?

:D
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 855
113
FRISSÍTVE a videóban: Az orosz különleges erők csatába szálltak a túlerőben lévő ukrán erőkkel Dél-Ukrajnában
Az orosz különleges erők kis csoportja olyan műveletet hajtott végre, amelynek célja a terület ellenőrzése a dél-ukrajnai régiók vasúti útjai mentén. Ennek eredményeként az ukrán katonák nagyobb csoportja megsemmisült. Az AFU legalább 20 katonáját megölték. Legalább ketten megadták magukat a csata során. A videó megerősíti, hogy azokat az ukrán katonákat, akiknek sikerül megadniuk magukat a frontvonalakon, az orosz erők nem ölik meg.
Na ezeknek az ukránoknak miért is lellett meghalnia, kedves Z!

Kapják már el ezt a kretént a sajátjai, és legyen vége!
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Egy férfi Odesszában elment úszni a tengerbe, és meghalt, miután egy akna felrobbantotta.
Megérdemelte! Aki ilyen vészterhes időkben, amíg más a fronton harcol strandolni megy, az megérdemli!
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: hete and antigonosz

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Na ezeknek az ukránoknak miért is lellett meghalnia, kedves Z!

Kapják már el ezt a kretént a sajátjai, és legyen vége!
A 700 ruszkonáci tisztnek, a 30 ezer ruszki katonának miért kellett meghalni?
;)
Ezt a kérdést teszik fel nemsokára a ruszkiknál. Több millióan.

A támadás elakadt, nem haladnak sehova, mert az ukránok védik a hazájuk.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93

Ha így van és Zelwnszkij volt a hibás mert nem hallgatott az usára, akkor el lehet engedni a kezét, essen el.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 529
93 834
113
Elég durvaa daráló. Most az oroszok ugy harcolnak, ahogy tudnak, amiben jók. Az elejét nagyon benézték. Ha így halad hamarosan törés lesz Zelenszkij és az ukrán katonai vezetés közt. És a civilek sem viselnek el ennyi halottat a folyanatos visszavonulás mellett. Nagyon észnél kell lennünk, mert pár hónap és jön a bűnbakkeresés mi a Top 3-ban vagyunk.

Kiszivárgott ukrán titkosszolgálati jelentések szerint az oroszok tüzérségben 20:1, lőszerben pedig 40:1 arányban vannak túlerőben.

Mihajlo Podoljak, az ukrán államfő egyik tanácsadója: elmondása szerint naponta akár kétszáz ember is meghal a keleti fronton –

egy másik tanácsadója, Olekszij Aresztovics ugyancsak napi 150 halottról és 800 sebesültről beszélt nemrégiben.

egyre nagyobb a kockázata annak, hogy a demoralizált katonák dezertálni fognak, már most is hétről hétre nő a számuk.