[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 551
44 566
113
Felvételek a Ternopil régióban található Chortkiv városa melletti becsapódási helyszínről,
ahol korábban egy különleges katonai repülőtér volt.
A Ternopil régió vezetője megerősítette a támadást.
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
72
491
53
Nah, már most kezdik pedzegetni. Ugyebár azok a bizonyos szankciók....
Az energia ellátásbeli hiány emeli az árakat, az pedig majd az élelmiszerét is. Tapsoljuk meg aki ezért kardoskodott annyira...

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Nyugat pontosan látja h mi zajlik Ukrajnában, és annak fényében nyomatja a média által a polgárai hisztiztetését.

A nukleáris fegyverekig mindent "élesben" tesztelnek le, most egészen a M.I (Mesterséges Intelligencia) hadi alkalmazásokig, és a cibertéri konfliktusokig.
Most mind a 2 "kakaskodó" fél (proxiUSA és Oroszország ) leamortizálja a selejtezendő technikát, teszteli az újat,egészen addig míg hadrafogható ukrán katona marad.
És akkor áll le az orosz, és a környező országok felosztják (azaz visszakapják) a pár 100 év alatt ukranizált területeket, a látszat kedvéért marad kb 4 - 5 megyényi, Független" ? "történelmi" Ukrajna.


Közben lesz idő a háttérben, az ukrán füst alatt álcázva a világ teljes gazdasági átalakítására, melynek fontos része a nyugati, jóléthez szokott tömegek visszaszoktatása a több 100 év előtti életszinvonalra.. Hiszen ez még mindig sokkal élhetőbb mint egy valódi háború (atomháború). Már olvashatóak 20 fok alatti lakás hőmérsékletre való buzdítások, ajánlások.. Már csak a napi ajánlott, 1 meleg étkeztetés, gyalog járás, (max bicikli) emlegetése hiányzik. A gyerek addig nézi majd a TV-t, amig érdekli, tekeri a dinamó biciklipedálját stb..

Nem akarok ötleteket adni, de a végtelenségig fokozható a fogyasztás (pazarlás) csökkentés..
Majd meglátjuk, ha egyáltalán engedik.. és túléljük.

Ha komolyra fordul a helyzet (ellenőrizhetetlen lesz a "mű" konfliktus) akkor Új Zéland légtere olyan lesz mint az ukrán lesz a balhé előtt közvetlenül : Oda menekülnek a milliárdosok a kiépített atombunkereikbe..

Több száz évvel ezelőtti életszínvonal?
Új zélandi atombunker?

:D
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 850
86 847
113
FRISSÍTVE a videóban: Az orosz különleges erők csatába szálltak a túlerőben lévő ukrán erőkkel Dél-Ukrajnában
Az orosz különleges erők kis csoportja olyan műveletet hajtott végre, amelynek célja a terület ellenőrzése a dél-ukrajnai régiók vasúti útjai mentén. Ennek eredményeként az ukrán katonák nagyobb csoportja megsemmisült. Az AFU legalább 20 katonáját megölték. Legalább ketten megadták magukat a csata során. A videó megerősíti, hogy azokat az ukrán katonákat, akiknek sikerül megadniuk magukat a frontvonalakon, az orosz erők nem ölik meg.
Na ezeknek az ukránoknak miért is lellett meghalnia, kedves Z!

Kapják már el ezt a kretént a sajátjai, és legyen vége!
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Egy férfi Odesszában elment úszni a tengerbe, és meghalt, miután egy akna felrobbantotta.
Megérdemelte! Aki ilyen vészterhes időkben, amíg más a fronton harcol strandolni megy, az megérdemli!
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: hete and antigonosz

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Na ezeknek az ukránoknak miért is lellett meghalnia, kedves Z!

Kapják már el ezt a kretént a sajátjai, és legyen vége!
A 700 ruszkonáci tisztnek, a 30 ezer ruszki katonának miért kellett meghalni?
;)
Ezt a kérdést teszik fel nemsokára a ruszkiknál. Több millióan.

A támadás elakadt, nem haladnak sehova, mert az ukránok védik a hazájuk.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93

Ha így van és Zelwnszkij volt a hibás mert nem hallgatott az usára, akkor el lehet engedni a kezét, essen el.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 438
93 363
113
Elég durvaa daráló. Most az oroszok ugy harcolnak, ahogy tudnak, amiben jók. Az elejét nagyon benézték. Ha így halad hamarosan törés lesz Zelenszkij és az ukrán katonai vezetés közt. És a civilek sem viselnek el ennyi halottat a folyanatos visszavonulás mellett. Nagyon észnél kell lennünk, mert pár hónap és jön a bűnbakkeresés mi a Top 3-ban vagyunk.

Kiszivárgott ukrán titkosszolgálati jelentések szerint az oroszok tüzérségben 20:1, lőszerben pedig 40:1 arányban vannak túlerőben.

Mihajlo Podoljak, az ukrán államfő egyik tanácsadója: elmondása szerint naponta akár kétszáz ember is meghal a keleti fronton –

egy másik tanácsadója, Olekszij Aresztovics ugyancsak napi 150 halottról és 800 sebesültről beszélt nemrégiben.

egyre nagyobb a kockázata annak, hogy a demoralizált katonák dezertálni fognak, már most is hétről hétre nő a számuk.


 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 850
86 847
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Drága meszike! Remélem legalább csini vagy, ha ilyen kis naivan csodálkozol a világra ;)
Mondjuk a szerbek már pont elvesztették legősibb földjüket és az infrastruktúrájukat is rommá bombázta anno a rendkívül demokratikus nyugat egy illegális NATO művelet során…
Miért KELL oldalt választani? Miért nem lehet kimaradni az egészből?
Miért kell olyan hatalmat szolgálni, ami az országok és az emberek érdekeivel szembemegy? Az EU egy jó dolog is lehetne, ha gazdasági társulás maradt volna és nem arról szólna hogy a tagállamok polgárainak napi életvitelét is elő akarják írni és mindenféle közös értékekre hivatkozva szankcionálnák a saját tagállamaikat is.
Azért a szerbeket sem kell sajnálni. A nato beavatkozás pedig végső soron békét teremtet és megelőzött egy potenciális népirtást.
Nem kötelező választani, együtt üvölteni a többiekkel bármely oldalról, hiszen a Szabad Világban élünk (vagy ez hülyeség, álom csupán?)
A papírlapnak is a 2 oldalán kívül van oldala is..
Nekünk (magyaroknak?) a mostani geopolitikai helyzetünkből, gazdasági utolsó előtti EU-s helyzetünkből stb. kifolyólag nem sok ugrálni valónk van, mert ha szokásunk szerint rossz lóra fogadunk, megint beverik a pofánkat, mint az elmúlt 500 év alatt szinte mindíg ez történt.
Az oroszok hányszor verték be a pofánkat? Tényleg érdemes bármi jót várni onnan?
Minden normális, gondolkodó ember azt gondolja.

És ebben csak megerősített az a videó tegnap, amikor Sztepancsuk az EP-ben beszélt és a sok idióta ment utána szelfizni Sárl Misellel az élen. Elnéztem azt a társaságot, és uhh... Ahhoz képest az a csapat, amelyről anno az albán szamár által szinkronizált Horn Gabesz azt találta mondani, hogy "kemény", azok minimum karrierdiplomaták.

Isten óvjon minket attól, hogy az EP feletti kontroll megszűnjön, vagy, hogy a többségi döntés legyen bevezetve és a vétó lehetősége megszűnjön. Lehet azt mondani, hogy az EP demokratikus, mert azt választják, de ez nonszensz, ugyanis minden országban a választók a helyi politikai preferenciájuk alapján szavaznak (az hagyján, hogy azt se tudják kire), de végül az EP-ben aztán meg mindenki vagy néppárti, vagy szoci, vagy libbant, vagy kívülálló. Az első három az tulajdonképpen ugyanaz, hasonlóan az USA 2 pártjához, ahol a jelenlegi pár év Trump párti anti-establisment irányvonal megerősödését leszámítva, egy és ugyanazon 'háttérhatalom' képviselői. Az igazán fontos kérdésekben nincs, és nem is lehet vita. Aki meg meri kérdőjelezni, annak helló.
Most majd biztos alusisakozol, mert le mertem írni a háttérhatalom szót, de aki az alábbi jelenet után is azt hiszi, hogy ez a 3 ember irányítja az USA-t, és így a világot, az hülye:

key-moments-state-of-the-union-2022.png


Amíg van EU a jelenlegi formájában, addig benne kell lennünk, de törekednünk kell a szétverésére, vagy legalábbis egy gazdasági unió szintjére történő kiherélésére, de azt mindenképpen meg kell akadályozzuk, hogy Egyesült Államokat csináljanak belőle, vagy az EP átvegye a hatalmat. Az csak parasztvakítás, hogy közös gazdasághoz egységes politika kell. Norvégia, Svájc és most már a britek is az élő példa arra, hogy ez mennyire nincs így, és nem csak azért, mert ezek 'gazdag' országok. Azért nincs így, mert az európai politikai, társadalomtudományi és médiaelit, a think tankok és az NGO-k, mind fizetett ügynökök vagy hasznos idióták. Az EP-ben pedig ezek vannak többségben.

Soha nem lesz egységes Európa, önálló közös európai haderő, közös kül- és belpolitika. Főleg nem Oroszországgal szemben.

Az úgynevezett közös értékek meg... Amikor ezt meghallom valaki szájából, mindig Torrente jut eszembe

Az amerikai megszállók/hűbérurak sikeresen elhitették ezt a f@szságot itt velünk, ezzel vagyunk mi kiherélve és kordában tartva. Normális entitásoknak érdekeik vannak, nem értékeik, mint pl barátság (ki is mondott ilyesmit :D) meg BLM, meg rule of law meg fékek és ellensúlyok. Milyen fék tartotta vissza az USA-t, hogy megtámadja azt a többtucat országot a 2. VH óta? Mi ellensúlyozta az egypólusú világrendet?

Pontosan az ukrán balhé kapcsán nem lenne szabad elfelejteni Nudelman asszonyság kiszólását, és pontos konxtusba is kéne helyezni: "fuck the EU". Le van szarva, hogy európának mi az érdeke, le van szarva, hogy európának mi a véleménye, le van szarva, hogy európára (benne az ukránokkal) nézve milyen következménnyel jár az oroszország elleni balhé. America first, american exceptionalism stb stb.

Csak az agymosottaknál kezdődik onnan a történet, hogy a gonosz őrült Putyin megtámadta Ukrajnát, mert nem elég nagy így is az országa, és végződik mindjárt ugyanazon az oldalon azzal, hogy Hitlerrel sem tárgyaltunk. Az elmúlt 8, 15, 30, 80, 100 év meg se történt.

Ja, 100 putlerező idiótából egy se tudná megmondani az előző mondatban szereplő számok mindegyikéről, hogy miért pont ezek et írtam. A 8, 30, 80 elég triviális, de még ezeket se tudnák helyes kontextusba helyezni. De nem is kell, elég belekiabálni az éterbe, hogy a gonosz putler felrúgta a budapesti szerződést, ami nem szerződés, és nem garantált semmit, és amit 2013-ban az USA már felrúgott a Fehéroroszország elleni szankciókkal ("Refrain from using economic pressure on Belarus, Kazakhstan or Ukraine to influence their politics." - tartózkodik a gazdasági nyomásgyakorlástól és a politikai befolyásolástól)
Minek van Magyarország amúgy benne az EU-ban ha a kormány ennyire utálja az EU-t? Tényleg nem kötelező tagnak lenni, innen el lehet húzni. Ez nem olyan mint az orosz érdekszféra, amiből legfeljebb háborúval lehet kiszakadni vagy ha az oroszok megint összeomlanak.

Tényleg semmi értelme benne lenni egy olyan közösségben amit utáltok és csak bomlasztani akartok.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Innen vki volt kint? Nem volt ciki öreg kádárista kommereknek csápolni?? Nem kellene ezen elgondolkodni. Nem muszáj, csak kérdezem.

Elég szánalmas ez a kis rész.

Ráborult az oroszpárti installáció Thürmer Gyulára (videó).​

Az erről készült felvételt alább tekinthetik meg. Az említett esemény 3 perc 10 másodpercnél látható:
Távol álljon tőlem bármelyik csipetcsapat is /+off is, kérem majd törölni/.
De szvsz nem cikibb, mint egy mihazánkos dzsembori :D