Az ukrán csapatok több tucat harckocsit hagytak el és elmenekültek Szeverodonetszkből, Kijev parancsa ellenére
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Angolul Fuel/Air mixnek hívják, pontosabb meghatározás egyébként, mert üza/oldószergőztől kezdve a porrobbanásig (Liszt, szén, fűrészpor) minden belefér.Szerintem ez a termobárikus definiciója amit leirtál.Szénporrobanás történik,csak nem szénpor,hanem más kiválóan égö anyagot permetez a levegöbe.
a cikkbol: Az ukrán hadsereg eddig 14 orosz hadihajót, 216 repülőgépet, 183 helikoptert, 1504 harckocsit és 3632 páncélozott járművet, 756 tüzérségi és 99 légvédelmi rendszert, valamint 240 rakéta-sorozatvetőt semmisített meg.
az kb 15 gep, 13 helikopter hetente... ennyirol meg fake szinten, videojatekokbol vedd scrrenshotokkal sem volt szo itt, sot, az utobbi honapban szinte nem is volt ide beteve orosz gep veszteseg. Persze, ha a kijev szelleme, meg a kigyo szigeteki szorny altal lelott ellenseges gepekekel kezdjuk a szamolast akar a kettejuk teljesitmenye ki is adhatja a szamot...
mondjuk a videó alatt hallható darab nekem nem annak tűnik, amit játszik a kezével…Hmm.. Biden meg biciklizni sem tud..![]()
őszinte választ kérek. Te ezt elhiszed?Egyetértek a hír tartalmával.
Esedékes volt már a evakuáció.
A védők így is remekül teljesítettek.
![]()
ÐÑдÑоздÑли ÐСУ вийÑли з СÑвÑÑодонеÑÑка вноÑÑ - жÑÑналÑÑÑ
ÐиÑÑд ÑкÑаÑнÑÑÐºÐ¸Ñ Ð²ÑйÑÑÐºÐ¾Ð²Ð¸Ñ Ð¿ÑдÑоздÑлÑв Ñз СÑвÑÑодонеÑÑка - необÑÑдне Ñ Ð´Ð°Ð²Ð½Ð¾ назÑÑле ÑÑÑеннÑ. â УкÑÑнÑоÑм.www-ukrinform-ua.translate.goog
Az ukrán fegyveres erők egységei éjjel elhagyták Szeverodonyecket - újságíró
2022.06.24 11:11
Az ukrán katonai egységek kivonása Szeverodonyeckből szükséges és régóta esedékes döntés.
Ezt a véleményt a front azon szakaszán tartózkodó katonai parancsnok, a "Censor.Net" főszerkesztője, Jurij Butusov fejtette ki a Facebookon – írja az Ukrinform.
"Elhagytuk Szeverodonyecket. Ma este az ukrán egységek szervezetten hagyták el a szeverodonyecki ipari övezet egy részét. A front azon szakaszán, ahol én voltam, a visszavonulást tűz alá vették, de veszteségek nélkül. Keserű elhagyni, de ez a döntés már régen esedékes.” „Mindenképpen visszatérünk” – írta Butusov.
Olvassa el még: Severodonetsk védői parancsot kaptak a város elhagyására - Gaidai
Megjegyezte: az ukrán katonák méltósággal küzdöttek a városért, és többet tettek, mint amennyi ilyen rendkívül nehéz körülmények között lehetséges volt: hidak és pontonok nélkül minden csatanap folyamatos hősiesség volt.
Olvassa el még: A fegyveres erők visszaverték az oroszok támadását Liszichanszk ellen , az ellenség elfoglalta Nikolaevkát
Mint az Ukrinform beszámolt róla, június 24-én délelőtt Szerhij Haidáj, a Luhanszki Területi Államigazgatás vezetője arról tájékoztatott , hogy az ukrán védők Szeverodonyeckből új, megerősített állásokba távoznak .
Elmondása szerint az oroszok csaknem teljesen elpusztították Severodonyecket, a kritikus infrastruktúra megsemmisült, a város 90%-a megsérült, a lakóépületek 80%-át le kell bontani – ezek nem esnek helyre. Az orosz csapatok Liszicsanszk irányába nyomulnak Toshkivka-Zoloty felől.
Azt valaki elmondaná nekem, hogy egy Caesar miben különb egy bármilyen más 155mm-es és hasonló csőhosszú önjáró taracktól?
Azért van idézőjelben " ". Fórumtárs felvetésére volt válasz. Egyébként semmi köze a vákuum töltethez...Azért mert a levegöben lévö oxigént elégeti,még nem keletkezik vákuum,ugyanis csak 21 százalék az oxigén a levegöben.A maradék 79 százalékkal mi történik?Nem tünik el ugye mert csak az O2 táplálja az égést,tehát az adott térfogatú levegö nem elhanyagolható mennyiségü anyagot tartalmaz,hanem jelentös mennyiségüt.Ez még nagyon messze van a vákuumtól.
Meg kell találni és megsemmisíteni ....Már dolgoznak a HIMARS-ok Ukrajnában:
De szép lesz,ha az oroszok lekapcsolják a BRELL-ről Majd Brüsszel küld nekik gyertyát,ha már ennyire szankciózhatnékjuk van.Upsz. Litvánia semmivel sem tesz többet, mint a mindenki által is megszavazott EU-s szankciókat alkalmazza.
Nem önjáróan, hanem az EU-val összhangban.
Az kizárt dolog, mert azt nem tudom.mondjuk a videó alatt hallható darab nekem nem annak tűnik, amit játszik a kezével…
Azt tudom elmondani, hogy miért fontos a Cesar az oroszoknak. Neki ilyen nincs és nem is nagyon volt. Ha úgy döntenek, hogy kerekes alvázon kifejlesztenek egy önjáró löveget, akkor azt gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni, vagyis eddig a nulláról kellett vol a kezdeniük... Már van nekik 2 Cesar így ha a fejlesztés mellett döntenek akkor éveket spórolnak meg.Azt valaki elmondaná nekem, hogy egy Caesar miben különb egy bármilyen más 155mm-es és hasonló csőhosszú önjáró taracktól?
Tüzérséghez tök hülye vagyok, de azt látni vélem, hogy itt a fórumon is többnyire mindenki odavan érte.
Valami korrekt tűzvezető rendszer? Vagy gyorsabban változtat helyet mert teherautóalvázok van? Oder was?
Ezek saját fejlesztések kerekes alvázon, nem?Azt tudom elmondani, hogy miért fontos a Cesar az oroszoknak. Neki ilyen nincs és nem is nagyon volt. Ha úgy döntenek, hogy kerekes alvázon kifejlesztenek egy önjáró löveget, akkor azt gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni, vagyis eddig a nulláról kellett vol a kezdeniük... Már van nekik 2 Cesar így ha a fejlesztés mellett döntenek akkor éveket spórolnak meg.
Ilyenformán fongosabb nekik a Cesar mintha pl. Paladint/PzH2000-et zsákmányoltak volna, hisz olyanjuk van, olyat tudnak gyártani és fejleszetni.
Azt valaki elmondaná nekem, hogy egy Caesar miben különb egy bármilyen más 155mm-es és hasonló csőhosszú önjáró taracktól?
Tüzérséghez tök hülye vagyok, de azt látni vélem, hogy itt a fórumon is többnyire mindenki odavan érte.
Valami korrekt tűzvezető rendszer? Vagy gyorsabban változtat helyet mert teherautóalvázok van? Oder was?
Az ukránok is csináltak ilyen kerekes önj löveget (vagy proto vagy pár darabos).Azt tudom elmondani, hogy miért fontos a Cesar az oroszoknak. Neki ilyen nincs és nem is nagyon volt. Ha úgy döntenek, hogy kerekes alvázon kifejlesztenek egy önjáró löveget, akkor azt gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni, vagyis eddig a nulláról kellett vol a kezdeniük... Már van nekik 2 Cesar így ha a fejlesztés mellett döntenek akkor éveket spórolnak meg.
Ilyenformán fongosabb nekik a Cesar mintha pl. Paladint/PzH2000-et zsákmányoltak volna, hisz olyanjuk van, olyat tudnak gyártani és fejleszetni.
Ez szerencsetlen olyan messze van a Cesartól...Ezek saját fejlesztések kerekes alvázon, nem?
http://www.military-today.com/artillery/2s43_malva.htm
2S35-1 Koalitsiya-SV KSh 152 mm Self-Propelled Howitzer | Military-Today.com
The Koalitsiya-SV KSh is a new Russian self-propelled howitzer. It uses the ordnance of the 2S35 Koalitsiya-SV, but is based on KamAZ military truck with 8x8 configuration. It is a very capable artillery system.www.military-today.com
Nem csúszatok. De az a technika amit alig kepzett emberek csak (szakszerűtlenül) használnak de nem szervízelnek tönkremegy. A nyugati és a keleti is.
Az 2 bites gondolkozás, hogy levonom a konklúziót anélkül, hogy megvizsgálnám az okokat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..