[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
egy ukran kislany kijevben, a romok alol astak ki, alvas kozben erte talalat a lakohazat.

azt senki nem tudja megmagyarazni, hogy ennek mi ertelme van, marmint lakohazat raketazani alvo csaladokkal a fronttol 100kmre.


remelem kaptak az ukranok eleg podot a himarsokhoz.

aki szerint ez a kislany megerdemelte mert Ukran, meg egyebkent is katonak lottek kijevben a haloszobajabol, a doneckbe, na az naci.
Mellément egy rakéta, szomorú, de sajnos előfordul. Ugyanakkor meséld már el hány ilyen eset fordult elő Donbaszban?
Akkor nem sírtál...
 
Last edited by a moderator:

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 664
79 908
113
Nem vagyok szakértő, nem is akarok az lenni, csak logikusan megpróbálom öszerakni azokból az apró részletekből, amiket ismerünk, hogy mi, miért történik és mik lehetnek a konklúziók. Az enyém is egy vélemény a sok közül, lehet vele egyetérteni, vitatkozni, elemezni, kibővíteni. Vannak benne objektív és szubjektív dolgok, ennek ellenére reálisan próbálom értékelni, mert magamat sem akarom becsapni, csak mert az jó és kielégítő lenne a lelkemnek. Főleg a hibákból lehet sokat tanulni.
Hát igen, nehéz az élete a "bokorugróknak" a BMP-kben. Nehezen tudnak ki/beszállni és össze-vissza ülnek. Ezek komoly érvek a konstrukciós/tervezési hibákra. A BMP-1-től kezdődően egy hosszú evolúciós folyamat kezdődött a BMP-3M megjelenéséig. Mo. már a BMP-2-t sem vásárolta meg, ellentétben több, akkor még szövetséges országgal. Dudi hozzáállása, nézetei (egyáltalán nem sértésnek szánom) teljesen visszaköszön a jelenlegi magyar katonai vezetés nézeteivel, hozzáállásával, ami nekem személy szerint egyáltalán nem szimpatikus (főleg a vezérkari főnök), már megint csak "segget nyalnak". A BMP-1, a korának kiemelkedő, első fecskéje volt a kategóriájának. Messze nem volt tökéletes, több hibája is kijött idővel, amit a BMP-2 részben kijavított. A BMP-3 már több szempontból a lehetőségekhez mérten a legoptimálisabb kialakítású lett. Tükrözte a szovjet katonai filozófiát, amit lehet kritizálni, de rossznak egyáltalán nem nevezhető. Attól, mert a BMP sorozat nem az ergonómia csúcsa, nagyon is jól alkalmazható arra, amire való. Igazából ez igaz a T-64/72/80/90 harckocsikra is. ...
Most az első etappal kapcsolatosan írnék pár gondolatot.
A sok megsemmisült szárazföldi harci technikáról készült képeket, videókat elnézve, (amelyek egy része manipulált, valótlan, nem most történt) a döntő többségük az utakon, városokban/településeken amortizálódott le. Döntő többségük lesállásból, tüzérségi tűzzel lett megsemmisítve. Az adott körülményeket figyelembe véve nem is volt meglepő. Sokszor úgy és olyan helyzetben történtek a kilövések, amelyek felvetik, hogy nem optimálisan, nem jól előkészítetten történt a technika bevetése. Mire gondolok: Biztosítatlan konvojok, egyedül "kolbászoló" harcjárművek, VDV-s alakulatok nem a nekik optimális körülmények közötti bevetése, páncélozatlan járművekkel városi harc, nem megfelelő felderítés utáni bevetés, bizonyos esetekben a nem megfelelő kiképzettség szintje és még lehetne sorolni. Azon lehetne vitatkozni, hogy NATO, (illetve sokkal modernebb orosz) harci eszközök esetén mekkora veszteségek lettek volna, de azért ez elég hipotetikus lenne.
Mondhatnánk, hogy a hadműveleti célok bonyolultsága miatt történt mindez, az idő nagyon fontos tényező volt, ráadásul a minimális károkozás okozása is sokban közrejátszhatott a nagy veszteségekben. Olyan katonai tevékenységre, amilyenekre igazából ezeket a harckocsikat, gyalogsági harcjárműveket, páncélozott szállító harcjárműveket tervezték, nagyon kevés volt.
Sokat gondolkodtam azon, hogy jelenleg mi alapján gondolják sokan azt, hogy az orosz/DLNR szövetséges haderő óriási veszteségeket szenvedne, én nem igazán látom a "hatalmas" veszteségeket, már csak azért is, mert a fent leírt körülmények gyökeresen megváltoztak. Lehet, hogy nem szimpatikus és látványos
ez a földbe döngölés, de nagyon hatásos.
Miért fogytak ki a volt szovjet harci technikából sokan és Oroszország miért nem? Mert főleg a szíriai, líbiai, közel-keleti balhékban iszonyatos sok eszköz lett átadva a "nyugat által támogatott erőknek".
1727535572_0:358:3004:2048_1920x0_80_0_0_3f95b35183a55fde8f20cbee0f6a81f2.jpg

oos-glavnaya.jpg

1200_0_1544107573-7045.jpg

1314935hbdaft46.jpg

6b70f114abcfe9e5bf33b6d901a55cc3.jpg
A valóság viszont teljesen mást mond! Az oroszok sem egy új BMP-2-t vagy 3-at akarnak hanem PUMA-t. Nézd meg a T-15-öt. Marha nagy, marha nehéz, ellenben belül tágas, hátul rámpája van, kiválóan védett és nagy tűzerejű. Ezekközül egyik sem a régi szovjet/orosz IFV-k ismérve (talán a tűzerő igen). Szóval értem én, hogy szerinted jól alkalmazható, csak még az oroszok sem ezt gondolják róluk, mert az utódnak semmi köze hozzájuk.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 061
113
Az amerikaiak szerint velük ez nem történne meg, mert annyival jobb a doktrínájuk és a kiképzésük. Náluk természetesen mindig ott lenne a kísérő gyalogság, mindig tökéletesen együttműködnének az egységek.
Maga a technika (MBT-k, IFV-k) szerintem sem teljesítene lényegesen jobban, mint az orosz, ha így használnák. Elsöprő légi/drón támogatás nélkül szerintem mindenképp szenvednének, és egy nyugati haderő egyszerűen dezintegrálódna, ha orosz vagy ukrán szintű folyamatos "kopást" kellene elszenvednie élőerőben, technikában. PTSD-től válna harcképtelenné az állomány 90%-a.

Szerintem a nyugat az élőerőn vérezne el. Viszonylag hamar. Egyrészt ehhez a "profik" sincsenek hozzászokva, mert visszalőnek és inkább hazamennek. De azon túl gyakorlatilag csak az elkényelmesedett társadalom van, aki ilyenkor ha kikerül a klímás helységből a napsütésre felhivja a személyi edzőjét, hogy milyen bronzkrémmel kenje be a barátja a tükör előtt és a pszihológusával is felírtana valami nyugatót valami elképzelt pánikrohama miatt.. allergiás rohamokról nem is beszélve.
Ide a bökőt, hogy a minimális veszteségeket sem lennének képesek elviselni. A belső politikai egyetértés sem lenne meg. Mindezt a motiváció 100%os hiányával karöltve.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A szomorú valóság éppen nem ez...
És sajnos úgy néz ki, hogy élesbe vált a dolog lassan. A nyugati, EU-s háborús uszítók ugyanis nem állnak le! Eltelt már 4 hónap és egyetlen vezetőtől sem láttam, hogy erőfeszítést tettek volna a béketárgyalások előmozdításáért. Csak öntik a fegyvert ész nélkül, feszegetik tovább az eleve megrepedt geopolitikai egyensúly határait tovább (NATO bővítés), na meg közben kiszankciózzák az EU-t a világ vérkeringéséből!
..
Gondolod, hogy a jenki patkány bevállalna egy világégést, ha az orosz medve belekóstolna a litvánokba, mert az baszakszik vele Kalinyingrád utánpótlása miatt? Infantilisan naív vagy. De hát neked ez a védjegyed...
Kina - es a szovetsegesek miatt azsiaban muszaj itt is erot mutatnia az usanak.

atomfegyverekig nem fog remelhetoleg elmenni a tortenet,bar sokan fantazialnak itt errol.
meg az oroszoknal is.

az oroszok gyengek ezert beszelnek atomrol mindig. masuk mar nincs.

kina miatt az amik nem nagyon engedhetik el ukrajnat.
az ukranok meg valamiert nem akarnak oroszok lenni, fene se erti miert.
de itt sokan magyarazzak akik meg mindig sirnak trianon miatt, hogy adjak mar meg magukat, pedig az ukranok ha megadnak magukat mi varna rajuk ? ezt hagyjuk is,ezt az ukranok nem akarjak.

az oroszok nem tudnak itt gyozni.

par ev es csokken a bevetel majd az olajbol.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 610
113
Nem, álomvilágban élsz, a valóság azt mondja, hogy a jövő a PUMA, T-15, T-14 és a többiek, a jelen meg a BMP-2/3, meg ami a csapatoknál van mindenkinek, nyugaton is. Maximum ez a fegyveres konfliktus felgyorsítja a fejlesztést, gyártást. Viszont azok is idővel elavulttá válnak majd, az élet már csak ilyen. Nézd már meg, hogy jelenleg melyik ország hadserege, mivel tudna harcolni???
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 233
113
Ne legyél idióta!
Egyik helyen sem volt jogos beavatkozási joga az USA-nak. Következmények (rá nézve) nélkül avatkozik be mindkét esetben.
Amerika leszarja az ártatlan áldozatok mennyiségét. Kizárólag a saját geopolitikai érdekei mentén cselekszik.
Akár mennyire nehéz is ezt beismerni.
Vagy látod az újgúr elnyomás ellen bevetni US Air Force egységeit?
Lehet, hogy Koszovóban több halott lett volna, de sokkal stabilabb végeredmény lett volna.
Jelenleg folyamatos NATO jelenlét kell, hogy ne robbanjon a balkán lőporos hordó.
Az meg különösen vicces hogy az ukrán konfliktusba való USA beavatkozást úgy akarod feltüntetni, hogy úgy kevesebb áldozatot eredményez.
Vagy lemaradtál az Ukránok által elismert (szóval minimum fenntartásokkal kezelendő )1000 fő veszteség / napos vérszívattyú bejelentéséről?
Ez neked úgy tűnik, hogy kevés áldozattal jár?
Lehet hülyét csinálni magadból, hogy bizonygatod, hogy "a hős ukrán nép" győzni fog de nagyon nem ezt mutatják a számok

Én megértem a honvédő haborút, de jelenleg 2 lehetséges jövő áll az ukranok előtt:
  • lassan felmorzsolják őket az összeomlásig, majd behúzzák egész Ukrajnát az oroszok.
  • Belátja Zelenszkij, hogy beültették az amerikaiak a hintába, és elfogadja az oroszok feltételeit. Még ha ez a lemondásával is jár! Így van esély az ukrán államiság fennmaradására. Különben semmi...
Nem állítottam hogy Amerika mindig erkölcsből cselekszik, nem is gondolom így. Egyszerűen Jugoszlávia szétesett és polgárháború meg népirtások voltak. Mindez Amerikától függetlenül. Na itt lépett közbe Amerika és azóta nincs népirtás meg polgárháború, bár rendezve se lett a helyzet. Konkrétan ebben az esetben az amerikai beavatkozás miatt jobb lett.

Az ukrán konfliktusról nem állítottam ezt. Azt állítottam hogy ha az oroszok nem piszkálják Ukrajnát akkor sokkal kevesebb halott lett volna. Valószínűleg az odesszai pogromnál durvább dolgok nem történtek volna, az meg nem volt szép, de jelenleg naponta halnak meg sokkal többen az orosz beavatkozás miatt.

3. Vagy Oroszország beleragad egy hosszan tartó konfliktusban ahol a nyugati támogatás hosszú távon döntő tényező lehet.
Meszike kis nyünyőkém! Ha az oroszok komolyra vették volna a figurát, akkor elsöpörték volna a hohol hordákat. Benézték, van ez így ;) Ettől függetlenül az még majd kiderül, hogy az idő kit fog igazolni, ugyanis egyenlőre én nem látom a művelet végét.
De persze álmodozz csak a győzelemről, aztán nehogy arra ébredj, hogy bilibe lóg a kezed.
Ha a nyugatnak egy kis esze van akkor igyekszik elkerülni, hogy a ruszki hadigazdálkodásra váltson és előkerüljenek a hazafias érzelmek...
Komolyra veszik a figurát, de ennyit tudnak.

A hadigazdaság és a kényszermozgósítás nélkül Oroszország szerintem nem nyerhet. A kezdeti erői megcsappantak és a morál is rossz. Ezért is váltottak tüzérségi háborúra, itt messziről szétlőnek mindent. Ez kevesebb közelharcot és kevesebb áldozatot jelent az oroszoknak, de a városokat bevenni így se könnyű. Mióta zajlik Szeverodonyeck és Liszicsanszk ostroma? A bekerítés ugye nem sikerült. Szeverodonyecket nagy nehezen elfoglalták, de ilyen áron egész Ukrajna nem fog menni.

A hadigazdaság és kényszermozgósítás viszont nem olyan egyszerű. Egyrészt jelentős lakossági ellenállásra számíthat Putyin. Másrészt a kényszersorozottak harcértéke és morálja kritikán aluli lesz. A hadigazdasággal is meg fog gyűlni a baja, részben a szankciók miatt. Amikor a SZU győzni tudott a németek felett, akkor a nyugat támogatását élvezték.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
És? Továbbra is Litvánia területe. Ne hisztizzenek az oroszok, hanem fogadják el hogy velük szemben is lehet az erő jogán politizálni. A NATO-val szemben úgyse mernek pattogni.

Rohadt cinikusak vagytok. Csak figyelmeztetésként, sok cinikus diktátor és seggnyalója lett kivégezve idővel, egyik rendszer sem tart örökké.

Ha Ukrajna csinálja akkor háborús bűn XD

Erkölcsileg helyesnek tartod amikor az oroszok gyilkolnak? Erre válaszolj! Ne próbálj a bábállamok mögé bújni!
Te pont olyan elvek alapján próbálod osztani az észt mint Tiszáék az I.VH. után! Tanuld meg elfogadni, hogy nem minden ország egyenlő. Tiszáékat annó még az Antant sem vette komolyan, pedig mindenben a kedvükre tettek. Más különben még az EU-ban és az ENSZ-ben sincs egyenlőség...
 
W

Wilson

Guest
A szomorú valóság éppen nem ez...
És sajnos úgy néz ki, hogy élesbe vált a dolog lassan. A nyugati, EU-s háborús uszítók ugyanis nem állnak le! Eltelt már 4 hónap és egyetlen vezetőtől sem láttam, hogy erőfeszítést tettek volna a béketárgyalások előmozdításáért. Csak öntik a fegyvert ész nélkül, feszegetik tovább az eleve megrepedt geopolitikai egyensúly határait tovább (NATO bővítés), na meg közben kiszankciózzák az EU-t a világ vérkeringéséből!
..
Gondolod, hogy a jenki patkány bevállalna egy világégést, ha az orosz medve belekóstolna a litvánokba, mert az baszakszik vele Kalinyingrád utánpótlása miatt? Infantilisan naív vagy. De hát neked ez a védjegyed...
Mondja ezt az az ember aki az USA elnökválasztása után azt hitte hogy Trump marad a hatalmon, és minden egyes Trump párti hoaxnak/álhírnek felült és elhitte azokat, most akkor ki is az infantilisan naiv? Az a baj veled Milagro, hogy teljesen hiányzik belőled az önkritika és meg vagy arról győződve, hogy csak egyedül te képviseled a valódi tudást....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 414
113
Vágyálom volt akkoriban Magyarország, csak nem lehetett menni.
Kollegam most meselte hogy egykor Vajdahunyadon az allatkert mellett laktak. Az oroszlan ketrece ugy 30m-re volt az ablakatol. Gyerekkent minden reggel oroszlanuvoltesre ebredt. Rettegett hogy kiszokik. :D
Vissza nem menne oda soha, az osszes rokona elkoltozott szerte a vilagba. Meselt a tombhazakrol, hogy ahogy mentek emeletrol emeletre ugy fogyott a korlat meg a lepcso., megepultek valahogy aztan azote se forditottak ra meg semmire sem.
Stb.

Cserkassziban eltrafaltak egy ukran katonai pjjektumot.
A menekulo katona kezeben jol lathato a fegyver. Nem tudnak elbujni, mindent latnak es tudnak az oroszok.
Vagy nagyon jo az informator halozatuk, vagy a legi felderites, vagy mindketto.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 957
113
Nem fognak a mentő övet már Vova megígérte Vityának ! Mi leszünk az Eurázsiai Gazdasági szövetség legnyugatibb kapuja és akkor elengedjük a tetves EU lmbtqxy stb kezét !


"Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz mindazon országok temetésén, amelyek most itt Magyar Hazám sírját megásták."​


Ha mondta ha nem mi ott leszünk ékész !
A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt!

Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!
 
W

Wilson

Guest
ez nem pártállás kérdése
mégis mit tud tenni a nato amikor a ruszkik bemasíroznak litvániába
két dolgot tud tenni, vagy elindítja mindjárt az egyszerűség kedvéért a nukleáris csapásokat aminek ismert a végkimenetle vagy inkább először felemeli az f16-35 flottát és hagyományos technikával legyalulja a litvániai orosz kontingenst a fenébe, mert nyilván képes rá
utóbbi esetben először london megy a lecsóba, mint ahogy az oroszok voltak szivesek célozgatni rá, és akkor lehet újragondolni a hogyantovábbot mert ebben a fázisban még orosz és usa anyaföldet nem ért támadás, tehát még van elvi lehetőség arra hogy felvegyék a felek a telefont és megbeszéljék a hogyantovábbot
aztán hogy london megy-e elsőként a lecsóba vagy rammstein vagy southampton vagy rzeszov az mindegy is, de a felvetés arra utal hogy orosz oldalról nem terveznek hagyományos erőkkel történő pöcsméregetést a natoval, és látva az ukrán tapasztalatokat okkal nem terveznek ilyet
Aki azt gondolja, hogy nem ment már jó pár üzenet Washingtonból Moszkvába azzal kapcsolatban, hogyha bármilyen módon megtámadják Litvániát akkor az vörös vonalnak számít és a NATO lefogja gyalulni a Litvániára támadó orosz csapatokat az naív. Az ,hogy az orosz kormányzat London bombázásával riogat nem több mint üres propaganda ami jól illeszkedik az orosz invázió óta a nyugattal szemben folytatott orosz információs hadviselésbe amely az orosz atomfegyverek bevetésének a lebegtetésével akarja elbizonytalanítani a nyugati hatalmak választópolgárait és így nyomást akar gyakorolni a nyugati politikusokra is,hogy hagyjanak fel Ukrajna katonai és gazdasági támogatásával is,és ahogy látom itt a fórumon "eléggé hatékony".
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 496
18 549
113
ez nem pártállás kérdése
mégis mit tud tenni a nato amikor a ruszkik bemasíroznak litvániába
két dolgot tud tenni, vagy elindítja mindjárt az egyszerűség kedvéért a nukleáris csapásokat aminek ismert a végkimenetle vagy inkább először felemeli az f16-35 flottát és hagyományos technikával legyalulja a litvániai orosz kontingenst a fenébe, mert nyilván képes rá
utóbbi esetben először london megy a lecsóba, mint ahogy az oroszok voltak szivesek célozgatni rá, és akkor lehet újragondolni a hogyantovábbot mert ebben a fázisban még orosz és usa anyaföldet nem ért támadás, tehát még van elvi lehetőség arra hogy felvegyék a felek a telefont és megbeszéljék a hogyantovábbot
aztán hogy london megy-e elsőként a lecsóba vagy rammstein vagy southampton vagy rzeszov az mindegy is, de a felvetés arra utal hogy orosz oldalról nem terveznek hagyományos erőkkel történő pöcsméregetést a natoval, és látva az ukrán tapasztalatokat okkal nem terveznek ilyet

Hogy masírozna be egy NATO országba, ha négy hónap után Szeverodonyecknél jár?
Közben szarrá verték Kijevnél, Harkovnál.

Az ukránnal nem bír, hogy bírna a NATO -val?

Ki masírozik, amikor alig bírja harcra kényszeríteni katonáit Donbasszban?
Nagyon rózsaszínben látjátok a helyzetet.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Ennek annyi értelme lehet hogy lessz mivel indokolni ha kapnak az Ukránok patriot,thaad légvédelmi egységeket amivel van esély lelőni ezeket a cirkálórakétákat!
Ennek annyi értelme van, hogy a veled analógan gondolkodók lejáratják magukat, és a gonoszságotok törésvonalat hoz létre vagy mélyít ki a nyugati társadalmakban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 656
48 452
113
egy ukran kislany kijevben, a romok alol astak ki, alvas kozben erte talalat a lakohazat.

azt senki nem tudja megmagyarazni, hogy ennek mi ertelme van, marmint lakohazat raketazani alvo csaladokkal a fronttol 100kmre.


remelem kaptak az ukranok eleg podot a himarsokhoz.

aki szerint ez a kislany megerdemelte mert Ukran, meg egyebkent is katonak lottek kijevben a haloszobajabol, a doneckbe, na az naci.
Ki szerint érdemelte meg? Ezen a fórumon senki nem állított ilyet. És remélem a donyecki gyermekeket is ennyire sajnálod. Azt gondolom ők sem érdemelték meg az ukrán támadást. Nem kell itt Tartuffe-öt alakítani!
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
618
7 460
93
Aki azt gondolja, hogy nem ment már jó pár üzenet Washingtonból Moszkvába azzal kapcsolatban, hogyha bármilyen módon megtámadják Litvániát akkor az vörös vonalnak számít és a NATO lefogja gyalulni a Litvániára támadó orosz csapatokat az naív. Az ,hogy az orosz kormányzat London bombázásával riogat nem több mint üres propaganda ami jól illeszkedik az orosz invázió óta a nyugattal szemben folytatott orosz információs hadviselésbe amely az orosz atomfegyverek bevetésének a lebegtetésével akarja elbizonytalanítani a nyugati hatalmak választópolgárait és így nyomást akar gyakorolni a nyugati politikusokra is,hogy hagyjanak fel Ukrajna katonai és gazdasági támogatásával is,és ahogy látom itt a fórumon "eléggé hatékony".
Milyen üzenet? Már pár hónapja is azért sírtak az amerikaiak, hogy a ruszkik nem veszik fel nekik a telefont :D

Nem érted még mindig: ha legyalulja, akkor USA is elpusztul. Nem fog az USA semmit legyalulni. Oroszország ellen az 5. cikkely semmit sem ér olyan esetben, amikor nem nukleáris hatalmat ér támadás. Az 5. cikkely arra van, hogy ha amerikát érné támadás, akkor belerángathasson mindenki mást.

Senki nem fog meghalni Litvániáért.