[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Látod milyen jó fejek az oroszok... :)

A VM-ben hangsúlyozták azt is, hogy egy ilyen lépés megfosztja Kijevet attól a lehetőségtől, hogy az orosz csapatok ellenőrzése miatt a gabonaexport “lehetetlensége” mögé bújva spekuláljon az élelmiszerválság problémájával.

A minisztérium hozzátette, hogy az ellátások folytatásához az ukrán félnek most a Fekete-tenger partvidékét, beleértve a kikötőihez közeli vizeket is, aknamentesítenie kell.

u.i.
Ha felszedik az aknákat mehetnek az orosz nagy desszanthajók Odesszába :D
Erről van szó. Eddig a világ éhínségét is az oroszokra fogták, így most elvileg nem lehet tengeri blokádra hivatkozni, az elaknásítást meg az ukránok csinálták.

De gondolom a propagandisták már kitalálták, hogy de mégis az oroszok aknásítottak, meg ott lapul az atomtengóflotta is, szóval csakazértis ők a felelősek a gabonaexport meghiúsulásáért.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 877
82 378
113
És már kezdi is a Reuters, hogy muh stratégiai ukrán győzelem meg vége a gabonablokádnak, oroszokat kiszórják a térségből satöbbi
Én meg itt ülök a konkrétan 30 fokos szobában a seggemet szétizzadva, és fél centire vagyok a veretes idegfasztól, hogy megint 80 oldalról fognak jönni a propagandával kevert ukrán győzelmi jelentések a megnyert háborúról

Tessék! :D
"Az oroszok „jó szándékból” elmenekültek a Kígyó-szigetről
Miután az ukránok támadást indítottak."

Pedig:
"Nem jóindulatból vonultak ki az oroszok a Kígyó-szigetről"

Mindeközben Oroszországban:
"Habár én vagyok a főparancsnok, nem végeztem el a vezérkari akadémiai képzést. Ezért megbízom azokban, akik ehhez értenek. Ők pedig úgy cselekszenek, ahogy azt megfelelőnek látják a végső céljaink érdekében."
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 173
4 978
113

+szvsz a tengeri gabonaexport is egyre reálisabbá válik ezután. Csak megfelelő hardware-t kell a szigetre telepíteni :D
Az meg elvileg van.
Oda telepíthetnek bármit 2 óra múlva már nem lesz. Ahogy az ukránok szét tudták lőni ugyanúgy szét tudják lőni az oroszok is. Szóval az ukránok helyébe nem pakolnám tele Harpoon rakétával meg IRIS-T-vel...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Oroszország nyitott a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló párbeszédre. A szentpétervári nemzetközi jogi fórumon elhangzott főbb nyilatkozatok. Putyin: ▪️Kijev népirtást folytat a Donbasszban. Azok az országok, amelyek a kizárólagosságukat hirdetik, túllépnek a nemzetközi jogon. Moszkva a szuverén egyenlőség mellett áll ki, a világban nem szabad megkülönböztetni az országokat. Medvegyev: A szankciók agressziónak, sőt casus bellinek is minősíthetők. A nukleáris arzenáljával rendelkező Oroszországgal szembeni nemzetközi bíróságok lehetetlenek. ▪️Oroszország alkalmazkodni fog a nemzetközi szankciókhoz.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 192
113
29june2022_Ukraine_map.jpg



29june2022_Eastern_Ukraine_Kharkiv_map.jpg



"Június 29-én ukrán fegyveresek újabb csoportját vették őrizetbe, akik civilek elleni terrortámadásokat készítettek elő az orosz hadsereg irányítása alatt álló Herszon régióban.

Az orosz erők biztonsági hadműveletének eredményeként az ukrán területvédelem tagjainak egy csoportját őrizetbe vették. Az ukrán fegyveresek megerősítették, hogy terrortámadást készítettek elő a helyi civilek ellen, és az Ukrán Biztonsági Szolgálat utasításai szerint jártak el."



28june2022_Eastern_Ukraine_Severodonetsk_map-2.jpg



Egy orosz szállítóhajó aknárafutott.

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 337
24 597
113
Patrick Lancaster

Foreign Mercenaries In "Azot" SeveroDonetsk Robed Civilians. Says Witness​


"Szeverodonyecki lakos azt állítja, hogy kirabolták az Ukrajnáért harcoló külföldi zsoldosok a szeverodonyecki "Azot" üzemben. Állítása szerint a szeverodonyecki "Azot" üzemben találkozott amerikai, grúz, brazil és más külföldi zsoldossal, akik Ukrajnáért harcoltak, és meglopták őt.
Azon nem lehet csodálkozni, hogy aki a világ túlsó feléről ment oda embert ölni, az még rabolni is fog.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 996
23 106
113
Kamu, ottvannak még a hoholok, csak nagyon nagyin elbújtak. Szó sincs visszavonulásról, ugye?

Ezközben a 3 betűs majmok kitalálták az új dolgot:
The CIA is recruiting ISIS fighters* to be sent to Ukraine.

This was reported to @rian_ru by a source.

*A terrorist organization banned in Russia
--
Kecskét is vigyenek magukkal, hogy legyen mit...
Ezt a CIA-s dolgot hol olvastad?(ez amugy sem szivárogna ki) Azért kérdezem, mert ha igaz, akkor az USA immár nyíltan egy terrorista szervezetet támogató, tehát terrorista ország, az ő logikájuk szerint is, egyenértékű Iránnal, ha már azok támogatják a Hezbollah-ot, bár a Hezbollah nem éppen a lefejezésekről híres, kíváncsi lennék ezt hogy adják majd el otthon azoknak a katonáknak akik az ISIS ellen harcoltak, azoknak akiknek a bajtársaik, családtagjaik meghaltak a háborúban, azoknak akik rokkantan tértek haza a haborúból és a sok PTSD-s veteránnak.

Erről mi a véleménye vajon a nyugatszopkodó ukrofanklubnak?
Erre is van vajon magyarázat?
Mert ha van akkor ezzel legalizálják az összes Európában végrehajtott ISIS terrorcselekményt a Bataclantól kezdve a madridi robbantáson keresztül a londoni késeléseken át a németorszagi gázolásokig.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Nem hiszem, hogy tudnak nehéz technikát telepíteni az Ukránok mert nincs meg a szállító képességük de ha netán sikerülne akkor az Oroszok csinálnak kacsa vadászatot képességük meg van rá.
Azért most röhögnék, ha a Románok hirtelen partraszállnának, mondván hogy az övék, és különben IS NATO, és végül két nap múlva egy komplett gyakorlatilag USA bázis lenne rajta.

Úgyhogy az oroszoknak nagyon meg kellene fontolniuk mit is tesznek, mi éri meg...
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 374
8 950
113
Orosz tuzerseg kilovese

Kilott orosz katonai jarmuvek egnek a keleti fronton

Oroszok altal megszallt hazat lonek az ukranok
Megnéztem a három videóból az utolsót. Ezt két okból tettem, egyrészt látom a kutyát sem érdekli általában amit hozol, gondoltam adok egy kis motivációt, nehogy abbahagyd. A másik ok az volt amiért megnéztem, hogy volt bennem egy icipici kétely az oroszok által megszállt házzal kapcsolatban. Itt azonban kellemesen csalódtam. Nem számítottam rá, de tényleg a háztetőre rá volt írva, hogy ellenséges főhadiszállás, ergo valóban oroszok voltak. Szpaszíva.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
Újabb orosz szállítmány Ukrajnába. Ezek között már csupasz T-72A-k vannak.
Szét kell csapni az oroszokat SDB-1/2+ f35 párossal oszt viszlát! Ezek nem többek egy 70-es 80 -as évekbeli szovjet hadseregnél.A háború elakadt és segíteni kell befejezni hát rajta! Az oroszok azt hitték hogy ub blokk meg grad uragannal nyerhetnek akkor el vannak tévedve. Az f35 ukrán jelet mondván hogy már folyt a kiképzés titokban.
 
W

Wilson

Guest
partraszállással az első napokban se próbálkoztak amikor meg volt a moszkva és a szigeten is ott ültek és még az emberanyagkérdés se volt kritikus
az az aknásítás elég jól sikerült
a sziget viszont tényleg kell mindkét félnek ha a térségbeli hajózást ellenőrizni akarja
sok érv szól amellett hogy az oroszok bemenjenek a donbasz után odesszába, meg sok amellett is hogy ne menjenek be
a sziget - és általában a környéki hajózás - kérdése viszont ezeket az érveket zárójelbe teszi, láthatóan odesszát be kell húzni ha ott az oroszok hajózni akarnak
és a fekete tengeri hajózás fontosabb (stratégiai fontosságú) kérdés, mint akár a donbasz kompletten
kérdés hogy a donbasz után - jövőre - lesz-e erejük az oroszoknak odesszára, vagy addigra kimerülnek, ésvagy az ukránok is felszívják magukat...
Annak szerintem,hogy az invázió első napjaiban nem próbálkoztak partraszállással sok oka lehet...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A partoktól néhány tucat km-re lévő sziget? Ezt most komolyan gondolod? A Fekete-tenger egészét a Krímből lehet felügyelni, akié a Krím azé a Fekete-tenger. Annak a szigetnek semmilyen stratégiai jelentősége nincs.
Csak ugye gázmező van alatta, amiért pár éve a most oly nagy "barát" romány és ukrán ölre ment bírósági szinten is... amit talán itt írt valaki, hogy a román kapott meg, de az uki nem engedte át.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 996
23 106
113
Megnéztem a három videóból az utolsót. Ezt két okból tettem, egyrészt látom a kutyát sem érdekli általában amit hozol, gondoltam adok egy kis motivációt, nehogy abbahagyd. A másik ok az volt amiért megnéztem, hogy volt bennem egy icipici kétely az oroszok által megszállt házzal kapcsolatban. Itt azonban kellemesen csalódtam. Nem számítottam rá, de tényleg a háztetőre rá volt írva, hogy ellenséges főhadiszállás, ergo valóban oroszok voltak. Szpaszíva.
Már a második videója is full nevetséges de neki ilyen alacsony a színvonala...

Mit látni rajta? Valami füstöl, erre bekommenteli ez az agyirokkant , hogy kilőtt orosz katonai járművek égnek a keleti fronton, érted??

Egy poszt szovjet országban kilőtt orosz eredetű katonai járművek égnek .. és ebből ő kinyilatkoztat :D

Amikor már azt hiszem, nincs már nála lejjebb szint mindig rácáfol!! :D :D
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
Már a második videója is full nevetséges de neki ilyen alacsony a színvonala...

Mit látni rajta? Valami füstöl, erre bekommenteli ez az agyirokkant , hogy kilőtt orosz katonai járművek égnek a keleti fronton, érted??

Egy poszt szovjet országban kilőtt orosz eredetű katonai járművek égnek .. és ebből ő kinyilatkoztat :D

Amikor már azt hiszem, nincs már nála lejjebb szint mindig rácáfol!! :D :D
Mert maga az orosz hadsereg is egy poszt szovjet fegyverekkel van teli