[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
588
5 352
93
Ja. A legrégebbi működő demokráciában nem tud érvényesülni.
Emlékeztetnélek, hogy a bizalmatlansági se ment át.
Az nem a nép akarata, hogy pár kormánytisztviselő felmond.
Persze ezek Mo-n megfoghatatlan dolgok, de igazi demokráciában előfordulnak.
" A legrégebbi működő demokráciában nem tud érvényesülni."

Gondolom, hogy itt valamiért Angliára gondoltál.
Vajon egy kínai mit gondolna az angol demokráciáról? Esetleg a Föld lakosságának 3/4-e?
Azért, mert ez van leírva, egyáltalán nem biztos, hogy úgy is van.
Manapság egy normális ember, ha olyan hivatkozást lát, hogy liberalizmus, akkor udvariasan vagy kevésbé udvariasan köp egy hatalmasat. Lehet az angol demokrácia is ilyen? Édes mázzal letakart ürülékhalmaz?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 761
113
Igen, de mennyivel jobb, hogy aki beteszi, az csinálja meg, mert
1. Azért teszi be, mert előtte foglalkozott vele, tehát időt kell rá "pazarolni",
2. A többieknek már nem kell külön-külön megcsinálni, ez mennyivel több idő,
3. Sokkal értékesebb, könnyebben olvasható,
4. Valakinek szinte olvashatatlan, nem érti, vagy rosszul értelmezi,
aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzNzM5NDgxOGZhZjQxMDdiMDg5YzBjYTJkZDM3MmQ3.jpg

T-90M
sc09CI7F49RPKsqzXUKmbw99uClcqEOm9kv6OVlfP6bwVSsZ5ZE5B5SgY6v7JEIrR6BqBTwExj0Q_EpE3lNskIL4-1.jpg

FRL3Zv7XwAIM2oo.jpg:large

q0ctk8z0ya731.jpg
A két középső kép a raklappal volt már régebben.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
https://karpathir.com/2022/07/06/az-oroszok-mozgositast-hirdettek-ukrajna-megszallt-deli-regioiban/
"AZ OROSZOK MOZGÓSÍTÁST HIRDETTEK UKRAJNA MEGSZÁLLT DÉLI RÉGIÓIBAN
Az oroszok általános mozgósítást rendeltek el Ukrajna megszállt területein, és újabb területek elfoglalását tervezik, írta az ukrán hadsereg Nemzeti Ellenállási Központjának jelentésére hivatkozva az rbc.ua hírportál.
Az elfoglalt Bergyanszkban megkezdték a mozgósítás előkészítését. A társasházak közös képviselőit arra utasították, hogy nyújtsák át a hadköteles korú lakók névsorát.
A mozgósítás feltétele az orosz személyi igazolvány megléte, amelyet az orosz hatóságok adnak ki a megszállt területeken.
Fokozták a mozgósítást Luhanszk megyében is, az egyik húsfeldolgozó üzem és a „Luhanszki Állami Kulturális Akadémia” összes férfi dolgozóját bevonultatták az orosz hadseregbe."


Ez a kárpáthír az ukrán vezetés szócsöve, kb. annyit is ér (valszeg wilson & co gondozásában).
Pl. Luhanszk-ban pont leszerelés kezdődött, mivel a mozgósítás célja a tartomány visszafoglalása volt, ez teljesült, most már csak a szerződéses állomány marad.
Ezért is álltak meg az oroszok ideiglenesen, átrendezik a soraikat.


Orosz járőrhajót visznek közúton, valahol Rosztov közelében. Elég ramatyul néz ki.

Ha jól emlékszem június 18-án találták el, a kései bayraktar győzelmek közé sorolják "elsüllyesztését".
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
" A legrégebbi működő demokráciában nem tud érvényesülni."

Gondolom, hogy itt valamiért Angliára gondoltál.
Vajon egy kínai mit gondolna az angol demokráciáról? Esetleg a Föld lakosságának 3/4-e?
Azért, mert ez van leírva, egyáltalán nem biztos, hogy úgy is van.
Manapság egy normális ember, ha olyan hivatkozást lát, hogy liberalizmus, akkor udvariasan vagy kevésbé udvariasan köp egy hatalmasat. Lehet az angol demokrácia is ilyen? Édes mázzal letakart ürülékhalmaz?
Attól, hogy valaki sötét és nem tudja mi az a liberalizmus és benyalja a populista, demagóg bullshitet az az ő saját nyomora.

+ @Sniper
A fésülésben spec egyet értünk, amíg London polgmestere volt még buli volt.
Btw Apja anyai nagyanyja, Marie Louise de Pfeffel, egy német színésznő és Pál württembergi királyi herceg leszármazottja. Rajta keresztül Johnson II. György és György ük-ük-ük-ükapján, I. Jakabon keresztül, az összes addigi brit királyi ház leszármazottja. (wiki)
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Lugano-ban 40 ország képviselői megegyeztek Kisoroszország újraépítésének alapelveiről (átlátható pénzügyek, korrupciómérséklés, stb).
Remélem ennek ti is örültök, mind.

Hát ezt a pofátlanságot B+ nem hiszem el ,hogy ezt komolyan is gondolják. Előre isznak a medve bőrére.Azért tart itt a világ ahol,mert a reálpolitika mára már mondhatni kikopott kategóriává kezd válni és átveszi a helyét valami más. Úgy látszik beérett a "meg tudod csinálni,csak akarni kell" nevelési módszer.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szíria is részt vesz a DNR nemzetközi bíróságában ahol az elfogott külföldi zsoldosok sorsáról döntenek. Már csak Irán és Legjobb Korea kellene egy valódi független testülethez, esetleg Abházia (lel).


Terminátor ukrajnában, nesze semmi:


Herszon hamarosan (tm):
idQR4JZ.png



Pedig azt ígérték a Szeversz-Kramatorszk vonal áttörhetetlen lesz.
dkllJ5D.png

ugpSbKD.jpg




Eközben a nagy víz túloldalán:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 267
37 180
113
Az orosz Szu-35-ös vadászgép egy légi csatában lelőtt egy Szu-25-ös támadó repülőgépet és az ukrán légierő két Mi-24-es helikopterét
 
W

Wilson

Guest

A vezérkar összefoglalója: Oroszország megpróbálja bevenni az egész luhanszki régiót, egységeket mozgatva......​


2022. július 7., csütörtök, 06:59


45b4b3a-gettyimages-1241282524.png

FOTÓ: GETTY

Oroszország megpróbálja leküzdeni az ukrán fegyveres erők ellenállását, és teljes ellenőrzést hoz létre a Luganszk régió felett.

Forrás : Az ukrán fegyveres erők vezérkara

Részletek : Szláv irányban az ellenség rohamozni próbál. Dolina, Kurulka, Mazanovka, Bogorodichnoye, Adamovka és Chepol településeket ágyú és MLRS tüzérséggel lőtték.

Kramatorszk irányában az ellenség a Krivoj Luka, Kuzminovka és Grigorjevka területeket ágyú- és rakétatüzérségből lőtte. Igyekszik megzavarni az ukrán haderő irányító és kommunikációs rendszerének működését, aktívan alkalmazza az elektronikus hadviselési rendszereket.

Bahmut irányában a megszállók ágyútüzérséggel lőtték ki Ivano-Daryevka, Semigorye és az Uglegorsk TPP területeit. Spirnytől nem messze légicsapást hajtottak végre.

Avdejevszkij, Kurakhovsky, Novopavlovsky és Zaporozhye irányokban az ellenség tűzbefolyást gyakorol állásainkra.

Volyn és Polesye irányban nem észleltek változást a fehérorosz fegyveres erők egységeinek állapotában és tevékenységében.


Seversk irányában nem találtak nyomát támadó ellenséges csoportosulás létrehozásának. Az ellenség a Nyugati Katonai Körzet különálló egységeit tartja a Brjanszki és Kurszki régió határterületein.

Az ellenség ágyúzást és légicsapásokat hajtott végre Vovkivka, Miropolye, Kondratovka és Esman települések területein Sumy régióban.

Harkov irányában az ellenség a vonalak megtartására összpontosítja erőfeszítéseit, és a konfrontációs vonal külön szakaszain igyekszik megrohamozni. Tüzérségi hatást fejtett ki Slatino, Malaya Danilovka, Ruskie Tishki, Vesele, Kutuzovka, Prishib és Gusarovka településeken. Sestakovtól nem messze a betolakodók távolról aknázták alá az utakat.

Juzsnobuzsszkij irányában az ellenség erőit erőink előretörésének megakadályozására összpontosította. Límany, Poszad-Pokrovszkoje, Pribuzsszkoje, Mirnoje, Kotljarovó és Blagodatnoje településeken végzett ágyúzást aknavetőből, harckocsiról, ágyú- és rakétatüzérségből.

A Fekete- és Azovi-tenger vizein az ellenség négy Kalibr típusú tengeri cirkálórakéta-hordozót tart készenlétben rakétacsapásokra.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Kadirov menni akar Kijevig. Szerintem ott is lesznek, valamikor.

⚡ Ha továbbra is ellátja Ukrajnát fegyverekkel, az ország eltűnhet a világtérképről. Ezt mondta az amerikai védelmi miniszter korábbi tanácsadója, Douglas McGregor ezredes. Kritizálta a nyugati országokat, különösen Ausztráliát a Kijevnek nyújtott katonai segítség miatt. "Ez már elvileg egy bukott állam, teljesen eltűnhet a világ térképéről" - tette hozzá.

⚡Szíria előzetes hozzájárulását adta a nemzetközi háborús bűnösök bíróságán való részvételhez a DPR-benn Az LPR is részt vesz majd a törvényszék munkájában. Ezt Natalja Nikonorova, a DPR külügyminisztere jelentette be.

❗Az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalója: ▪️ Az orosz hadsereg folytatja a támadó hadműveleteket a szláv irányban; ▪️Bakhmut és Kramatorsk irányában az orosz csapatok ágyútüzérségből és MLRS-ekből továbbra is lövik Ukrajna Fegyveres Erőinek állásait.
--
Izé, az oroszok nem civileket lőnek? :rolleyes:

@SirHiggins
❗️⚡️Boris Johnson "Putyin kormány elleni fellépésének" nevezte azt, ami a parlamentben történik.
Nemt9m mennyire igaz, de ha az, akkor elég szánalmas, nem?
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Partizánok kiraktak egy véres orosz egyenruhát Herszon bejáratához. Nem annyira komálják arrafelé az orkokat.
Két partizán beszélget:

-Nézd Anatol!!
-Da?
-Ott van az a koszos putri b.meg ahol mindig kib.sztak a kocsmából! Pfühöjj
-Igeeen, meg akiktől mindig kikaptunk a körzeti fociba...Pfhöjj!
-Falunapon is de elvertek ott baszki! Ott kéne atomot robbantani! Még az anyósom is onnan származik az a vén boszorkány...óóó bárcsak a földdel lennének egyenlőek!!! Pfhööjj!!
-Most kib.szunk velük...hozd azt a régi lopott orosz egyenruhát amelyikben átállnánk!! Szétvérezzük...szerintem biztosra menjünk ...ráirjuk az összes orosz alakulatot!! Aztán húzzunk innen mert a környéken hemzsegnek a ruszkik erre jön egy hadoszlop még egy TOS-t is láttak köztük!!
 
W

Wilson

Guest

A "Himarsok" megzavarják az ellenség logisztikáját. Mely orosz alakulatokat vett célba a ZSU (MAP, VIDEO)​



Szerzők:
Benjamin Pittet ,
Thomas Tayner ,
Nadia Kelm

Megjelenés dátuma:
2022-07-06

A modern, nagy hatótávolságú fegyverek elérhetősége Ukrajnában lehetővé tette a már nem túl megbízható és technológiai logisztikai láncok megzavarását, amelyeket az oroszok a frontvonal megközelítésére építettek. Erről Thomas Tayner olasz katonai szakértő ír . Véleménye szerint ez jelentősen megnehezíti a frontvonal lőszer-, illetve élelmiszer- és egyéb utánpótlását. A (nyílt adat) kutatók olyan raktárakról gyűjtöttek információkat , amelyeket az ukrán fegyveres erőnknek már sikerült megcéloznia illetve megtámadnia.


Mint Teiner írja, Oroszország 2014-2015 óta több tucat lőszerraktárt épített civil épületekben elrejtve a vasútállomások közelében Ukrajna általa elfoglalt részein. Mivel a hadsereg technológiailag elmaradott, és helyenként még rakodódaru sincs, a lőszert általában kézzel rakják fel a vonatokra, viszik a frontra, ott kézi kirakással, teherautókba rakják, majd szállítják az előretolt egységekhez, ahol ismét manuálisan rakodnak ki.

FW8MJpsXwAENL9d.jpg

Oroszországnak most inkább a teherautókra kell támaszkodnia, amelyekből már oly sokat veszített


Elmondása szerint amíg Ukrajna nem kapott M142 HIMARS-t nagy hatótávolságú GMLRS rakétákkal és nagy pontosságú önjáró tarackokat, PzH 2000, AHS Krab és CAESAR, az ellátórendszer a következőképpen működött:


Oroszországban 2000-4000 tonna lőszert pakoltak a vonatra, a vonat Ukrajnába ment és a fronttól 30-40 km-re különböző pontokon megállt , a lőszert kipakolták és a közelben tárolták. Ezt követően az orosz egységek elküldték teherautóikat, hogy felvegyék a szükséges lőszert. Ugyanez vonatkozik az üzemanyagra, alkatrészekre, élelmiszerekre stb.

"Amikor az orosz hadsereg nem tud hozzáférni a vasúthoz, akkor a teljes logisztikai rendszere összeomlik. Az oroszok előrenyomulását Kijevtől keletre megállították , mert nem tudták elfoglalni a Csernyihiv és Szumi régiókon áthaladó vasutakat" - írja a szakember. Vasút nélkül a csapatok csak 90-100 km-re távolodhatnak el a raktáraktól.

Jelenleg Oroszország hetente akár 10 000 tonna lőszerrel, tartalék harckocsikkal, tarackokkal és a szükséges üzemanyaggal látja el a megszállt területeket. De most az orosz lőszerraktárak és utánpótlási pontok az ukrán tüzérség és rakéták hatókörén belül vannak.

Az AHS Krab, a PzH 2000 és a CAESAR 40 km-es hatótávolságú lövedékeket használhat. Ezenkívül ezek a tarackok modern, GPS-szel ellátott tűzvezérlő rendszereket használnak a célra történő irányítására és megtalálására, automatikusan a megfelelő pozícióba mozgatva a csövet. Mindhárom rendszer radarral méri a kilőtt lövedék sebességét, és minden lövés után beállítja a csövet.

Ukrajnának még soha nem volt ilyen pontosságú és hatótávolságú tüzérsége. Ez lehetővé teszi az orosz utánpótlás-raktárak eltalálását akár 35 km-re a front mögött és azon túl is.


Ezenkívül Ukrajna megkapta a GMLRS-t, amely 85 km-ig megőrzi a teljes pontosságot . Ez lehetővé teszi Ukrajnának, hogy a rakétát egyenesen az épületre lője, és beállítsa a detonátort a benne lévő 23 kg robbanóanyag felrobbantására. Ha pedig nagy célpontról van szó (vagyis raktárról), akkor Ukrajna eltalálhatja, még ha 85 km-nél távolabb is van.

Például a közelmúltban eltalált Melitopol melletti egyik ilyen raktártól a frontvonaltól való távolság több mint 60 km. Nem tudjuk, hogy a GMLRS-nek sikerült-e, de nyugodtan beszélhetünk arról, hogy növeljük azt a mélységet, amelyet a tüzéreink képesek elérni.

Az orosz logisztikai központok elleni csapások térképe. Forrás: Texty.org.ua
séma.jpg

Tehát valójában – írja Teiner – Oroszország nem tárolhat lőszert a fronttól számított 100 km-es körzetben.

"Minden megsemmisült raktár csökkenti azt a lőszer mennyiséget, amelyre hatalmas számú orosz tüzérségi rendszernek van szüksége a fronton. És Oroszországnak pótolnia kell ezeket az elveszett lőszereket. Először is, nem tud annyit termelni, amennyit felhasznál és veszít, ezért már szállítja a régi szovjet lőszereket. lőszert Fehéroroszországból Donbászba. " Most Oroszországnak le kell állítania a vonatokat 90-100 km-re a fronttól , különben az ukrán tüzérség megsemmisíti a lőszerraktárt és a lépcsőt. Vagyis Oroszország ismét teherautókra kényszerül támaszkodni front ellátásában. – jegyzi meg a szakértő.

De Oroszország mára legalább 1200+ teherautóját (flottáját) veszítette el, a többi pedig már hónapok óta használatban van, és ismert probléma a karbantartás hiánya , ami minden bizonnyal hatalmas károkat okoz a megmaradt teherautókban.

Tainer hozzáteszi, hogy a 100 km-es kirakodás elölről szintén manuálisan történik, míg a hátsó területen a 100 km-es kirakás tovább tart. Ilyen távolságon így maximum napi egy kiszállításról beszélünk.

"De Oroszország számára még rosszabb a helyzet: teherautóik kisebb (tonna) űrtartalmú, mint a nyugatiaké, és a nyugati lőszerekkel ellentétben az orosz lőszereket terjedelmes fadobozokban szállítják. Vagyis az oroszok "többnyire tűzifát", míg a nyugati hadsereg szinte csak robbanóanyagot szállítanak. " írja szakértő.

FW8ZMB7WAAAPwUy.jpg

Az oroszok "főleg tűzifát szállítanak", a nyugati teherautók a maximális hasznos tömegű lőszer szállítására vannak felszerelve

Mindez azt jelenti, hogy az egységek egyenetlenül kapják a lőszert, egyesek többet, mások kevesebbet. Mindkét esetben rossz a sztori – a „felesleges” lőszer valójában annak "elvesztését" jelenti.


"És míg a NATO-hadseregek szoftvereket és mesterséges intelligenciát használnak a szállítások megtervezéséhez, az oroszok tiszteket használnak... nem számítana, ha Oroszországnak rengeteg teherautója lenne, de annyi elveszett, hogy ez most komoly logisztikai nehézségeket fog okozni” – jegyzi meg a szerző.

Mindezen sikerek mellett érdemes hangsúlyozni, hogy ezek még nem garantálják a győzelmet vagy legalábbis a békét elfogadható feltételek mellett. Oroszország új hadtestet alakít a nyugati körzetben az Ukrajna elleni támadás következő hullámára. Tehát még több harcosra van szükségünk a fegyveres erőkben és még több nagy hatótávolságú fegyverre.​


 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 015
87 735
113
Betennétek azt a twitter üzenetet amit a kínai miniszterelnök (?) tett fel az USA támaszpontokról a világban! Nem találom, tegnap láttam, de mintha törölve lett volna. :(

Más.
Azért ezt jó látni. Megfogyva, kicsit sérülten, de ismét van élet.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Betennétek azt a twitter üzenetet amit a kínai miniszterelnök (?) tett fel az USA támaszpontokról a világban! Nem találom, tegnap láttam, de mintha törölve lett volna. :(

Más.
Azért ezt jó látni. Megfogyva, kicsit sérülten, de ismét van élet.

Erre gondolsz?

Ha már Kína:

@SirHiggins
Lehet nyomni a röhögő fejet:


Napi gázárak:
Jó lesz :)

‼️ Hajó ég a tengeren, robbanások dübörögnek Odesszában és a külvárosokban
A tengerben egy hatalmas füstoszlop is látható. Egyes hírek szerint kigyulladt egy ukrán szállítóhajó, amely valószínűleg nyugati "segélyt" szállított. További információk kerülnek hozzáadásra.

‼️☠️Két határellenőrző pontot támadtak meg ukrán drónok a Kurszki területen - jelentette a Bazár
Az első drón egy rögtönzött robbanószerkezetet dobott le az FSB egyik ellenőrzőpontjára Elizavetovka falu közelében. A második drón egy határellenőrző pontot támadott meg Gordejevka közelében, 3 km-re a határtól. Nem voltak áldozatok.
Ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg.


Ui:
@SirHiggins azaz, gyerünk :D gondolom közben folyik a könny a szemedből.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
588
5 352
93
Hát ezt a pofátlanságot B+ nem hiszem el ,hogy ezt komolyan is gondolják. Előre isznak a medve bőrére.Azért tart itt a világ ahol,mert a reálpolitika mára már mondhatni kikopott kategóriává kezd válni és átveszi a helyét valami más. Úgy látszik beérett a "meg tudod csinálni,csak akarni kell" nevelési módszer.
"Lugano-ban 40 ország képviselői megegyeztek Kisoroszország újraépítésének alapelveiről (átlátható pénzügyek, korrupciómérséklés, stb)."

"a reálpolitika mára már mondhatni kikopott kategóriává kezd válni és átveszi a helyét valami más"

Valahol ott kezdődött, amikor tömeggyilkosoknak kezdtek adni béke nobel díjakat. A kis betű szándékos.

Az őrület ott folytatódott, amikor egy iskolázatlan gyengeelméjű gyereket kezdtek sztároltatni és politikusok fogadni. Mekkora pofára esés volt, amikor Trump úgy ment el mellette, mintha ott sem lett volna. Pedig látszott a videón, hogy ez lett volna a hülye gyerek életének csúcspontja. A politikai "elit" meg azokkal egyáltalán nem foglalkozik, akik a klímaválságra valós megoldást tudnának javasolni.

A következő lépés egy bűnöző szinte istenné avatása, össznépi térdeplés.

Mostanra csúcsosodott ki a hülyeség. Az ukrán elnök felszólalhat olyan szervezetekben, ráadásul követelőzhet, felszólíthat, amelyeknek az országa nem is tagja és ünneplik.