Kis segítség....
Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.
Az M-Code számos működési előnyt kínál:
Zavarellenállás: Az M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.
A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.
Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.
Az
M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.
Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.
M-code is a new military signal used in the L1 (1575.42 MHz) and L2 (1227.60 MHz) GPS bands. It is designed to improve security and anti-jamming properties of military na
www.everythingrf.com
Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.
És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.