[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Ugyan ilyen alapon, Putyin legálisan annektálta a Krímet, mivel volt népszavazás, ahol megszavazták. Érdekes, hogy erre nem reagálsz :) (valójában tudom, nincs mit reagálni rá, mert ez tény. Csak te hoztad fel mint rossz példa)
Türelem.....

Ha jól emlékszem azt a népszavazást megelőzte a "zöld emberkék" bevonulása a Krímbe amelynek következtében az ukrán haderő és az ukrán rendfentartó szervezetek gyorsan beszüntették a működésüket....

Ez amit írsz egy tényektől független narrációja az eseményeknek. Se te, sem én, se más nem tudja, hogy Putyin azért nem támadott 8 évig, mert nem volt felkészülve, vagy azért, mert megpróbálta háború nélkül megoldani ezt. De:
  • Putyin "ördögi mesterterve" az időhúzásra megbukott volna ha az ENSZ figyelembe veszi a beadványokat és intézkedik, onnantól bármilyen támadás tényleg kiprovokálatlan lett volna. Akkor miért dobta volna fel a labdát magasra a beadványokkal?
  • Ugyanez a helyzet Minszk-kel, ha betartják az ukránok akkor az neki nem lett volna kedvező (amennyiben agressziót tervez), akkor miért is hajtotta? Hogy legyen a nyugatnak hivatkozási alapja az oroszok elleni szankcióknak???
  • 8 év kicsit soknak tűnik a szankciók elleni felkészülésnek.
  • Viszont ha tényleg 8 évig agresszióra készültek akkor miért hagytak nyugaton annyi zárolható pénzt?
  • Relatív hogy mi került volna többe, de 8 éve értelmezhető ellenállás nélkül Ungvárig kocsikáztak volna. Ukrajna fegyverrel és pénzzel való tömése nem volt titok.


Az "Moszkva támogatásának tudatában" dolgot úgy nevezik hogy remény, esetleg politikai támogatás, de nem katonai segítség. Természetes minden nyugati narráció esetén hogy az orosz ölt először, de semmi sem támasztja alá ami tény. Csak az imamalmok.

A választási hasonlatod nem tudom elfogadni, Ukrajnában nem 2/3-dal zárták ki az ország egy részét, Magyarországon meg nem zártak ki senkit hanem 2/3-dal változtattak a körzeteken. Nem összehasonlítható.
Putyin az ukránok már az aláírásuk pillanátában tisztában voltak azzal, hogy a Minszki egyezményeket nem fogja egyik fél sem betartani , így ezzel kapcsolatban Putyin nem kockaztatott semmit.
Azért hagyta Nyugaton az orosz devizatartalék felét mert meg volt győzödve arról, hogy a Nyugat és az USA nem fog olyan súlyos szankciókat bevállalni mint amilyet meghoztak február 24-t követően, úgy hitte, hogy akárcsak 2014-ben fontosabb lesz a Nyugatnak elsősorban az EU-nak az Oroszországgal folytatott gyümölcsöző gazdasági együttműködés mint az Ukrajna melletti kiállás.Csak emlékeztetőül Németország 2014-ben pont a Krím Oroszországi annektálása idején írta alá az Északi Áramlat 2 megépítéséről szóló szerződést.

Tetszik neked vagy nem Oroszország támogatasával kiáltották ki a szaki köztársaságokat és hajtották végre Mariupol elfoglalását célzó akciót, és védték meg magukat katonailag a szaki köztársaságok.

Ami pedig a választási kérdést és példát illeti Poroshenkot a választást követően hivatalosan Ukrajna elnökeként beiktatták a hivatalába? A válasz igen, ő volt hivatalosan Ukrajna elnöke akit nemzetközileg is elismertek köztük Oroszországgal a válasz igen, akkor mint mondtam ebből.a szempontból teljesen mintegy ,hogy te vagy bárki más szerint nem legitim módon választották meg.

Háát ez màr nem csak pár lyuk….!
Ha hiteles a kép, akkor ez kiesett!

Meg megvédeni sem sikerûlt a Himarsoktól….

Engem ez ôszintén meglep, hisz ismert cèlpont a híd. Gondoltam most aztàn nagyon megvèdik….
Lehet, hogy @Koleszkaja igaza van és photoshoppolt a kép , de ettől függetlenül az ismétlődő ukrán Himars támadások miatt az oroszok a híd sérülése miatt lezárták a hidat, és bizony igazad van abban, hogy mint a példa is mutatja, az orosz légvédelem nem tudta megvédeni a hidat.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Ettől még Ukrajnai határait az az Oroszország lépte át katonai erővel és folytat idestova Ukrajna területén több mint öt hónapja területszerző háborút, amely hivatalosan is elismerte Ukrajna határait.
Tehát ilyen tekintetben nincs semmi külömbség az ukránok jelenlegi honvédő harca és a mi honvédő harcaink között.

Hát de van, mert ha mi valóban honvédő harcot folytatnánk, akkor már rég a Kárpátokban kellene lennünk...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 604
18 626
113
Csak szólok Putyin gazdasági háborút viv ellenünk.
Szerinted mi támadtak meg Oroszországot?
Kénytelenek vagyunk vedekezn agadasagi háborúban, gazdasági eszközökkel.
A védő nem választhat. Az agresszor igen.
Az az opció, hogy nem védekeztünk a gazdasági háborúban nem létezik.
Te is védekezni fogsz: kevesebb energiát használsz, mert drága. Vagy van okosabb választásod?
Ugye, hogy nem tehetsz mást. Védekezel, mert megtámadtak.



Ez csak Putyin fake news előadása, semmi köze a valósághoz. Akkor sem, ja sokan, sokszor írjátok le. Ezt a háborút Putyin régóta szította a két nemzet között, mostanra gondolta megvalósíthatónak. De alaposan elszámolta magát.




Orosz conteo.
Azért most támad, a fentiek mellett, mert nem volt még kész: az új fegyverek, a haderő és a hadiipar újjáépítése sok időt, pénzt igényelt.
De elbaltázta, a balfék....
:)
Ezt most kihasználja a világ, nagyon nagy árat fizet majd nem négyzetkilométerért....
Az oroszok vérével fizet, a semmiért..
:(
Őőőőő, igen, mi támadtuk meg őket mivel mi hoztuk a szankciókat és nem ők (és hozzáteszem nem 2022-ben kezdte az EU meg szankciózni a ruszkikat). Másrész mi az a maszlag, hogy, a védő nem választhat a támadó meg igen? Milyen összefüggésben? Per pill eddig csak mi (értssd: az EU) támadtunk. Választási lehetőségünk meg volt bőven a tekintetben, hogy meddig akarunk elmenni a szankciók terén. Senki nem kényszerített minket, hogy idáig menjünk.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 991
32 930
113




 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az Antonovszkij-híd alaptanulmánya: új átkelő a Dnyeperen a Herszon régióban (FOTÓ)​

2022.07.28 - 17:35
Az Antonovszkij-híd alaptanulmánya: új átkelő a Dnyeperen a Herszon régióban (FOTÓ) |  Orosz tavasz
Megjelentek az első felvételek az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek pontonátkelőjének építéséről, párhuzamosan a Dnyeperen átívelő Antonovszkij-híddal a Herszon régióban.
A hidat folyamatosan ukrán fegyveresek tűzik ki. Ez az átkelőhely lehetővé teszi egy tartalék forgalom létrehozását a folyón az Antonovsky-híd kritikus károsodása esetén.


 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 272
12 740
113
Türelem.....

Ha jól emlékszem azt a népszavazást megelőzte a "zöld emberkék" bevonulása a Krímbe amelynek következtében az ukrán haderő és az ukrán rendfentartó szervezetek gyorsan beszüntették a működésüket....
Ezt a faszságot nyomod ki magadból állandóan.:
1 az Oroszok érvényes bérleti szerződés keretében voltak a krimben nem kellet oda bemenni mert bent voltak és ezért fízettek is az ukránoknak.
2. Az ukrán haditengerészet a szovjetunióból maradt ott de a haditengerészek és parancsnokaik nem akartak ukrajnához tartozni soha baromi nagy viszájok is voltak ebből a szétválásnál hogy ki hová kerüljön, sejtették az ukrán lejtmenetet.
Katonaság mind krimi volt és nem akart az orosszal harcolni hisz oda vágytak, rendőrség és stb szintén
3. a krimen már a Szovjet szétválásnál volt egy szavazás amiben el váltak ukrajnától de ezt a mai napig mindenki leszarja nyugat mert már akkor célja volt krimmel, ukrajna azért mert szóltak hogy az kell. Jelcinnek meg kisseb baja is volt éppen.

szóval szarul nézki ez a nyugati szívárványos bűbáj por főleg huzatban

"Putyin az ukránok már az aláírásuk pillanátában tisztában voltak azzal,"
akkor mi a fasznak írták alá?

"Azért hagyta Nyugaton az orosz devizatartalék felét mert meg volt győzödve arról,"
a gazdaság és kereskedelem működéséhez kell. senki nem mozgatja londonból-párizsból-newyorkból a pénz csak elszámoló egyenlegeket küldenek.
Ez már csak ilyen.

"Tetszik neked vagy nem Oroszország támogatasával kiáltották ki a szaki köztársaságokat és hajtották végre Mariupol elfoglalását célzó akciót, és védték meg magukat katonailag a szaki köztársaságok."
Nem, 2014-ben ezt a harcot hívták motiváltnak ennyit tesz hozzá + ban az ukránok meg ennyire szarok voltak, (ráadásul megint szomszédokat akartak egymásnak küldeni,) és ezt a nem támogatást a szakik és az oroszok is többször kijelentették a szakik meg be is bizonyították.
Később ez változott.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Robert C. Castel

A HIMARS FIASKÓ ÉS A NAGY ELLENTÁMADÁS
A HIMARS és a többi nagyhatótávolságú tüzérségi eszköz bevetési módja nem sok jót jósol a nagy ellentámadas esélyeivel kapcsolatban.
Ezek a fegyverek, ha a technológiai meglepetés nagykönyve szerint vetik be őket a tervezett ellentámadás során - meglepetészerűen, a krtikius tömeg elérésével, megfelelő időzítéssel, egy jólátgondolt doktrína alapján, megtévesztő és álcázó műveletekkel támogatva stb. – akkor azok igen nagyban hozzájárultak volna egy műveleti színtű siker elérésehez.
Ehelyett azt láttuk, hogy a technológiai meglepetés összes előnyéről lemondva, elaprózva dobták ezeket harcba. Mindez alkalmat ad az oroszoknak arra, hogy megfelelő doktrinalis és technológiai ellenlépéseket dolgozzanak ki.
Én nem vonom kétségbe az ukrán döntéshozók és az őket támogató nyugati tanácsadók szakértelmét akik nálam nemkevésbbe ismerik a meglepetés-elmélet csavarjait. Hogy mégis kénytelenek voltak felrúgni a szakma legelemibb szabályait, az valószínűleg arra mutat, hogy a pillanatnyi túléles jobban foglalkoztatta őket, mind egy jővőbeni harctéri siker reménye.
Nem kizárt, hogy az ukrán katonai vezetés kepletesen szólva, a rák gyógyszerét tartotta a kezében, de kénytelen volt érszorítóként felhasználni egy verőeres vérzes csillapítására.

 
W

Wilson

Guest
Ezt a faszságot nyomod ki magadból állandóan.:
1 az Oroszok érvényes bérleti szerződés keretében voltak a krimben nem kellet oda bemenni mert bent voltak és ezért fízettek is az ukránoknak.
2. Az ukrán haditengerészet a szovjetunióból maradt ott de a haditengerészek és parancsnokaik nem akartak ukrajnához tartozni soha baromi nagy viszájok is voltak ebből a szétválásnál hogy ki hová kerüljön, sejtették az ukrán lejtmenetet.
Katonaság mind krimi volt és nem akart az orosszal harcolni hisz oda vágytak, rendőrség és stb szintén
3. a krimen már a Szovjet szétválásnál volt egy szavazás amiben el váltak ukrajnától de ezt a mai napig mindenki leszarja nyugat mert már akkor célja volt krimmel, ukrajna azért mert szóltak hogy az kell. Jelcinnek meg kisseb baja is volt éppen.

szóval szarul nézki ez a nyugati szívárványos bűbáj por főleg huzatban

"Putyin az ukránok már az aláírásuk pillanátában tisztában voltak azzal,"
akkor mi a fasznak írták alá?

"Azért hagyta Nyugaton az orosz devizatartalék felét mert meg volt győzödve arról,"
a gazdaság és kereskedelem működéséhez kell. senki nem mozgatja londonból-párizsból-newyorkból a pénz csak elszámoló egyenlegeket küldenek.
Ez már csak ilyen.

"Tetszik neked vagy nem Oroszország támogatasával kiáltották ki a szaki köztársaságokat és hajtották végre Mariupol elfoglalását célzó akciót, és védték meg magukat katonailag a szaki köztársaságok."
Nem, 2014-ben ezt a harcot hívták motiváltnak ennyit tesz hozzá + ban az ukránok meg ennyire szarok voltak, (ráadásul megint szomszédokat akartak egymásnak küldeni,) és ezt a nem támogatást a szakik és az oroszok is többször kijelentették a szakik meg be is bizonyították.
Később ez változott.
Látom a kultúrált inteligens felnőtt emberhez méltó vita stílus tőled is távol áll, de semmi gond ha már ilyen stílusban szólítottál meg én is hasonló stílusban fogok neked válaszolni.

Íme a válaszaim a "faszságaidra"....

"1 az Oroszok érvényes bérleti szerződés keretében voltak a krimben nem kellet oda bemenni mert bent voltak és ezért fízettek is az ukránoknak."

Mégis megjelentek ott a zöld emberkék, és nem azért fizettek az ukránoknak, hogy annak fejében annektálhatják a Krímet.

"2. Az ukrán haditengerészet a szovjetunióból maradt ott de a haditengerészek és parancsnokaik nem akartak ukrajnához tartozni soha baromi nagy viszájok is voltak ebből a szétválásnál hogy ki hová kerüljön, sejtették az ukrán lejtmenetet."

Katonaság mind krimi volt és nem akart az orosszal harcolni hisz oda vágytak, rendőrség és stb szintén

Kivéve akik nem és amikor eldőlt, hogy Krím Oroszország része lesz elhagyták a Krímet.

"3. a krimen már a Szovjet szétválásnál volt egy szavazás amiben el váltak ukrajnától de ezt a mai napig mindenki leszarja nyugat mert már akkor célja volt krimmel, ukrajna azért mert szóltak hogy az kell. Jelcinnek meg kisseb baja is volt éppen."

A Krím Ukrajna Oroszország által is efogadott határai között helyezkedett el ,ha nincs a Majdan nagy valószínűséggel Krím még mindig Ukrajnához tartozna.

"Putyin az ukránok már az aláírásuk pillanátában tisztában voltak azzal,"

akkor mi a fasznak írták alá?


Ezt kérdezd meg Putyintól, de a tények nem hazudnak egyik félnek sem volt esze ágában sem betartani a minszki megállapodásokat.

"a gazdaság és kereskedelem működéséhez kell. senki nem mozgatja londonból-párizsból-newyorkból a pénz csak elszámoló egyenlegeket küldenek.

Ez már csak ilyen."


Az már csak olyan, hogyha Putyin tisztában van azzal hogy ezeket a devizatartalékokat lefoglalják akkor ezeket időben kimenekíti, mivel az már csak olyan, hogyha lefoglaják akkor ezek a pénzek bizony semmit sem segítenek az Orosz gazdaság és kereskedelem működése szempontjából.

"Nem, 2014-ben ezt a harcot hívták motiváltnak ennyit tesz hozzá + ban az ukránok meg ennyire szarok voltak, (ráadásul megint szomszédokat akartak egymásnak küldeni,) és ezt a nem támogatást a szakik és az oroszok is többször kijelentették a szakik meg be is bizonyították."

Később ez változott.


Javaslom ezzel kapcsolatban olvass el a szakiktól pár visszaemlékezést 2014-l kapcsolatban.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Most hogy a lengyelek leépitették az orosz gázfüggöséget(egyébként nem ,de te csak hidd ezt a hülyeséget)most milyen függövé váltak?Addig ismételgették ÁÁÁmerika irányából az "orosz gázfüggöséget",hogy a gondolkodásra képtelen európaiak és a te fejedben is akkora nyomott hagyott,mint a retardált komcsi katonatisztek és rendörök fejében a tányérsapka.És ha majd ÁÁÁmerikai meg katari,meg izraeli gázfüggök lesznek a mostan elszállt árak többszöröséért,az biztos hogy sokkal jobb lesz nekik,söt még azt is elmondhatják majd,hogy ez minöségi csere volt.

lengyelek úgy építették le, hogy sehogy. Teletolták orosz gázzal a tárolókat, most meg azon vegetálnak ami befut az országba nyugatról.
Mondjuk most ők nagyon jól jártak, németek minden gramm szenet felvásárolnak tőlük, le is álltak egyik napról a másikra a romániába tartó kokszvonatok.

Kedvenceim a finnek. Elzárták a csapot, majd vesznek LNG-t a piacról. Na most legolcsóbban vajon ki szállít LNG-t Finnországba?

Németek is milyen faxán függetlenednek, pedig még jön a csövön valamennyi cucc:


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:



Ilyen amikor valamit nem játékrakétákkal lőnek:


Laza csaj.


Kikerült chug-ra egy videó ahogy az ukránok kiherélnek egy dezertőrt, inkább nem osztom meg.


Ha vesztünk akkor is győzünk:
qXKGAKi.png




Npeag7L.jpg
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113




Lengyel_medik-nek javaslom az utolsó videót
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 655
113
lengyelek úgy építették le, hogy sehogy. Teletolták orosz gázzal a tárolókat, most meg azon vegetálnak ami befut az országba nyugatról.
Mondjuk most ők nagyon jól jártak, németek minden gramm szenet felvásárolnak tőlük, le is álltak egyik napról a másikra a romániába tartó kokszvonatok.

Kedvenceim a finnek. Elzárták a csapot, majd vesznek LNG-t a piacról. Na most legolcsóbban vajon ki szállít LNG-t Finnországba?

Németek is milyen faxán függetlenednek, pedig még jön a csövön valamennyi cucc:


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:



Ilyen amikor valamit nem játékrakétákkal lőnek:


Laza csaj.


Kikerült chug-ra egy videó ahogy az ukránok kiherélnek egy dezertőrt, inkább nem osztom meg.


Ha vesztünk akkor is győzünk:
qXKGAKi.png




Npeag7L.jpg
Naaa! Tessék megosztani!
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 639
5 600
113
Ezeknek teljesen elment az a maradék kis eszük?

"Az Egyesült Államok Kongresszusának mindkét pártja támogatja a nagy hatótávolságú ATACMS ballisztikus rakéták átadását Ukrajnának a HIMARS és az M270 MLRS számára"

A demokraták és a republikánusok támogatják a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták átadását az ukrán fegyveres erőknek. Ezt Elissa Slotkin, a Demokrata Párt képviselőházi tagja nyilatkozta. Egy michigani tájékoztatón beszélt, miután a képviselők találkoztak a Fehér Ház illetékeseivel. Slotkin szerint az Egyesült Államok kormánya szükségesnek tartja a nagy hatótávolságú rakéták sürgős átadását Ukrajnának. A "sürgősen" alatt a helyettes három-hat hetet ért. A "280 km feletti" hatótávú ATACMS rakéták az ukrán fegyveres erőket segítik egy ellentámadásban az ország déli részén. Emlékezzünk vissza, hogy a Fehér Ház korábbi képviselői biztonsági aggályok miatt kizárták az ATACMS hadműveleti-taktikai rakétakomplexum Ukrajnának való átadását, mivel úgy vélték, hogy ez a harmadik világháború kitöréséhez vezethet. A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy Joy Biden jóváhagyta további HIMARS rendszerek Ukrajnába történő átadását és 580 Phoenix Ghost drónt."

https://gagadget.com/en/war/151643-...-ballistic-missiles-to-ukraine-for-himars-an/

Kis színes:
"Montenegró elkezdte befagyasztani az oroszok tulajdonát. Erről az ország Miniszteri Kabinetének honlapján számolt be."
"Korábban Montenegró belügyminisztere, Filip Adzic azt mondta, hogy az országban 44, az Orosz Föderáció állampolgárainak tulajdonában lévő ingatlant befagyasztanak. Erre az ukrajnai háború miatt Oroszországgal szemben bevezetett szankciók keretében kerül sor."
"Július 7-től az Orosz Föderáció állampolgárai továbbra is az ingatlanok fő vásárlói. Az ország központi bankja szerint az Orosz Föderáció állampolgárai február óta 20 millió euró értékben vásároltak ingatlant."

Kb.,mint amikor mi hadat üzentünk a zegyesültsállamoknak...
Újra lesz a szerbeknek tengerpartja? :rolleyes:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Kijev a védelmet erősíti​


Hidegkuti Konstantin

Milyen fontos események történtek az elmúlt napon az ukrajnai harctéren? Hogyan áll az aktuális donbasszi orosz offenzíva, miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Kijev tényleg ellentámad? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború július 27-i eseményeiről.​


A reggel folyamán az ukrán haderő rakétatámadást intézett Belgorod ellen. A telepített orosz légvédelemnek sikerült az összes beérkező rakétát elfognia. Válaszul Szumi és Csernyigov régiók határ menti ukrán állásait érte találat.

▪️ Harkov esetében az orosz haderő indított kombinált rakéta- illetve tüzérségi támadást Harkov Indusztrialnij és Novobarszkij kerületei ellen. Szintén Harkovhoz kapcsolódóan a várostól északra Borscsovaja, Petrovka és Szosznovka települések térségében az orosz különleges alakulatok sikeres rajtaütést hajtottak végre az ukrán 92. gépesített dandár állásain.

▪️ Az Izjumtól nyugatra fekvő erdős területeken az orosz csapatok észlelést követően rajtaütöttek egy, az ukrán 81. légideszant dandár alá tartozó diverzáns csoportot. A jelentős veszteséget elszenvedő alakulat a támadást követően visszavonult.

▪️ Szeverszk külterületein az ukrán védelem a várható orosz támadásra készül. A szomszédos Nagornoje és Jakovlevka települések külterületein az 54. gépesített dandár aknamezőket létesít.

▪️ Az orosz-donyecki szövetséges erők befejezték Novoluganszkoje teljes megtisztítását, miközben a Wagner katonai magánvállalat rohamcsapatai visszaverték a Pokrovszkoje elleni ukrán támadási kísérletet.

▪️ Az ukrán parancsnokság Szoledar esetében is a védelmet erősíti. A 10. hegyivadász dandár mintegy 450 főt számláló vegyes zászlóalja települt a város területére, védelmi pozíciókat és tábori kórházat kialakítva.

▪️ Folytatódtak a donyecki agglomeráció elleni ukrán tüzérségi belövések, Jaszinovatában egy civil életét vesztette. Egyúttal az orosz haderő fokozza a tüzérségi ellentevékenységet, amelynek részeként Avgyejevkában vélhetően egy ukrán lőszerraktár robbant fel.

▪️ Az éjszaka folyamán újabb ukrán HIMARS támadás érte a herszoni Antonov hidat, amely ismét sérüléseket szenvedett. Bár a károk magát a teherviselő struktúrát nem érintik, az átkelő használata egyelőre nem lehetséges.

▪️ Az orosz légideszant csapatok tüzérségi és légitámogatás mellett Andrejevka térségében visszaverték az ukrán átkelési kísérletet az Ingulec folyón.

▪️ A Krivoj Rog melletti Aposztolovo térségében az ukrán parancsnokság tovább folytatja a lehetséges ellentámadás előkészítő munkálatait a 138. légvédelmi dandár személyi és technikai veszteségeinek feltöltésével.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 622
8 293
113
Csak szólok Putyin gazdasági háborút viv ellenünk.
Szerinted mi támadtak meg Oroszországot?
Kénytelenek vagyunk vedekezn agadasagi háborúban, gazdasági eszközökkel.
A védő nem választhat. Az agresszor igen.
Az az opció, hogy nem védekeztünk a gazdasági háborúban nem létezik.
Te is védekezni fogsz: kevesebb energiát használsz, mert drága. Vagy van okosabb választásod?
Ugye, hogy nem tehetsz mást. Védekezel, mert megtámadtak.
Ez csak a te agyadban létezik. Azt állítod hogy Putyin kezdte a szankciózást. A valóság az, hogy az USA és az EU kezdte.
Az USA-nak az orosz nyersanyagra vágyik a foga, te ehhez asszisztálsz.
Minket csak az USA és az EU arroganciája veszélyeztet.
Mint az előbb is írtam, nemlétező ellenség ellen vívsz szélmalom harcot.