Egy hatalmas echelon a "Pünkösdi rózsa" -val Kherson felé halad
Kedves ajándék az ukriknak
Kedves ajándék az ukriknak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az EU első negyedév 0,4% volt volt te papagáj.Ha elzárja Putyin. Egyelőre egymás torkát szorítják.
Terv van. Gond lesz, egyértelmű.
Az EU GDP egyelőre még 2-3 %-al nő. A ruszki csökken.
Ez egy másik sztori, bár összefügg. Egyrészt, ami a legfontosabb, nem változtatja a tényt hogy 8 évig Putyin próbálkozott tárgyalásokkal leállítandó az öldöklést, másrészt kb. egy ukránt sem érintett a Krím elfoglalása, harmadrészt ha valamire lehetett számítani, hát arra mindenképp hogy az oroszlakta Krím nem lehet az USA fegyveres erőinek bástyája. Ez kb. azzal egyenlő amikor szóba került hogy Oroszország cakk-pakk megveszi Izlandot. Mintha nem rajongott volna az ötletért a NATO!Putyin minden lelkiismeret furdalás nélkül annektálta a Krímet meg sem próbált erről tárgyalni a Nyugattal,úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon érdekelné őt ,"a nyugat által elfogadott módok".
Ez nem igaz, de az ukrán/nyugati média narratívájának alappillére. Tán azt az L-29-est is az oroszok adták amit reszeltek hátha repképes lesz? Hány évtizede nincs az oroszoknál rendszerben? Egy csomó felvétel volt hogy olyan eszközökkel harcolnak amit az ukrán raktárakban találtak. Azt ne keverjük ide hogy akkor lettek sikeresek amikor megkapták már a támogatást, mert az bizony későbbi sztori.A donyeckiek csak azután szervezték meg az ellenállást, amint Moszkva beállt mögéjük.
Erre adok egy érzékeny hasonlatot: a következő magyaroszági választásokról kizárjuk Budapestet mert ott olyan tüntikézők laknak. Legális lesz az eredmény?Ami pedig "Poros Jankót" illeti őt 2014.05.25-én Ukrajna elnökévé választották 57,4%- os szavazati aránnyal.
Így ő legálisan töltötte be ezt a pozíciót
engem inkább ez érdekelne, hogy meg is értette-e azt, amit bemásolt ...Érdekes ábra iromány kár hogy se erőm energiám időm meg főleg nincs végigolvasni
Neked honnan van időd ilyeneket felkutatni az internet bugyraiból. Persze ha főállásban csinálod úgy érthető
ukrajnára nincs szükség most már - gazdaságilag megszűnt létezni, egyszerűbb lenne feldarabolni a pitsába az egészet.Ukrajnát még meg lehet menteni ha van rá szándék, csak kell némi össznépi megmozdulás:
- Zselét és bandáját hazaárulásért fellógatni
- Oroszokkal megegyezni egy etnikai alapú határról, könnyített határátlépéssel
- Minden nyugati földtulajdonlást amit Poros/Zselé érában hoztak semmisnek nyilvánítani, a pártok betiltására, nem teljes körű szavazásra, így illegális hatalombirtoklásra, külső hatalom által helyzetbe hozott jogosulatlan aláíróra hivatkozva
- Ugyanerre hivatkozva az összes kölcsönre kinyilvánítani, hogy az ukrán államnak semmi köze hozzá, Zselé és az amerikai tanácsadói magánvagyona a fedezet
- Kereskedelmi kapcsolatokat újjáépíteni az oroszokkal, Azovot beszántani
- Vigyorogva megvárni amíg kitombolja magát a pofára esett nyugat, aki perelhet és meg is nyerheti azt egy brüsszeli bíróságon... majd szarni rá
Ha nem így tesznek, és megmaradnak mint állam(!), akkor is 1000 évig csicskák lesznek.
Legalább annyi lehetne bennük hogy a kkor nyíltan kimondják hogy a szankciók miatt nincs gáz. E helyett még most is hazudoznak.Ez egyértelmű, nyilván ez a reakciójuk arra, hogy szankcionálja őket az EU. De ebben nincs is semmi meglepő. Nem tudom mit várt az EU? Hogy majd az oroszok nem fogják megbosszulni a szankciókat, illetve az Ukrajnának küldött fegyvereket? Egyébként meg majdnem az összes nyugat európai ország kijelentette (Németországgal az élén), hogy ők akkor leválnak az orosz gázról és olajról, mert nekik az nem kell. Akkor ehhez képest miért is háborodnak fel? Én komolyan nem értem, hogy mégis mit vártak? Ennyire naivak, vagy tényleg ennyire ostobák, hogy azt hiszik a kijelentéseiknek és a tetteiknek nem lesz következménye? Tényleg csak én látom rosszul, hogy mennyire abszurd Európában a politikai elit hozzáállása és úgy általában véve a döntéseik? Nyilvánvaló, még egy 10 éves számára is világos, hogy adott döntés esetén (értsd: gáz és olaj szankció) mi lesz a másik fél részéről az ellenlépés, csak ők csinálnak úgy, hogy ez meglepi őket. Tényleg olyan az egész mintha egy rossz vígjátékot nézne az ember, csak ugye ez a bőrünkre megy.
veled az a legnagyobb baj (többek között), hogy folyamatosan elfelejted a világ (föld) nagyobbik részét. akik nem foglalkoznak a szankciókkal.Szerintem:
1. A háború szankciókkal később kiegészülve az EU nak lassulást, a ruszkinak 8-15 %-os visszaesést okoz. Mostani helyzet alapján. Hogy ki mit bír, az majd elválik, de az EU függetlenné válása az oroszok történelmi bukását eredményezi. Lesz egy pont, ahol ez már visszafordíthatatlanul bekövetkezik. Putyinnak eddig van ideje, tovább nincs. Tehát az idő nem a ruszkinak kedvez. Ráadásul még nagyon messze van céljaitól, rendkívüli veszteségek árán...
Így az arcvesztés is inkább Putyint fenyegeti. Akár bukhat is.
2. Az orosz GDP zsugorodik. Minél tovább háborúzik Putyin, annál inkább... Ukrajnát eddig is a nyugat tartotta életben. Ez után is így lesz. Ja lopnak. Ja korruptnak. Mint a ruszki.
3. Én sem vagyok biztos e magyarázat helyességében. A vizrajzi adottságok inkább korlátozóak.
Más megállapításai is megkérdőjelezhetőek.
Putyin azért próbálkozott tárgyalásokkal mivel akkor nem látott esélyt a katonai megoldásra, főleg amiatt mert akkor még nem tartotta felkészültnek az orosz gazdaságot egy esetleges katonai akció miatt bekövetkező nemzetközi szankciók hatásaira, megjegyezem sokak szerint ezen ok miatt nem rendezte le Putyin 2014-ben katonailag a kérdést.Ez egy másik sztori, bár összefügg. Egyrészt, ami a legfontosabb, nem változtatja a tényt hogy 8 évig Putyin próbálkozott tárgyalásokkal leállítandó az öldöklést, másrészt kb. egy ukránt sem érintett a Krím elfoglalása, harmadrészt ha valamire lehetett számítani, hát arra mindenképp hogy az oroszlakta Krím nem lehet az USA fegyveres erőinek bástyája. Ez kb. azzal egyenlő amikor szóba került hogy Oroszország cakk-pakk megveszi Izlandot. Mintha nem rajongott volna az ötletért a NATO!
Ez nem igaz, de az ukrán/nyugati média narratívájának alappillére. Tán azt az L-29-est is az oroszok adták amit reszeltek hátha repképes lesz? Hány évtizede nincs az oroszoknál rendszerben? Egy csomó felvétel volt hogy olyan eszközökkel harcolnak amit az ukrán raktárakban találtak. Azt ne keverjük ide hogy akkor lettek sikeresek amikor megkapták már a támogatást, mert az bizony későbbi sztori.
Ezt bármi alátámasztja azon kívül hogy folyamatosan ismételgetik?
Erre adok egy érzékeny hasonlatot: a következő magyaroszági választásokról kizárjuk Budapestet mert ott olyan tüntikézők laknak. Legális lesz az eredmény?
Ettől még Ukrajnai határait az az Oroszország lépte át katonai erővel és folytat idestova Ukrajna területén több mint öt hónapja területszerző háborút, amely hivatalosan is elismerte Ukrajna határait.Ne keressünk ott hasonlóságot, ahol nincs. Nekünk van egy hazánk több mint 1100 éve, amiből az idők folyamán, sajnálatos módon veszítettünk igen jelentős területeket minden védelmi próbálkozásunk ellenére. Ukrajna esetében viszont egy adott területhez csaptak, Ilyen-olyan területeket amik soha nem tartoztak oda és amikor létrejött Ukrajna, megörökölte ezen területeket is. Ennek az egésznek az abszurditását mutatja, hogy U. egy Kárpátaljáért vívott harcban velünk szemben, honvédő háborút folytatna. Félreértések elkerülése végett jelzem, a példa csupán a szemléltetés kedvéért van, mivel nem tartom szerencsésnek az ukrán háborút és a mi honvédő harcainkat egy mondatban hasonlóvá tenni.
Végeredmény szempontjából ez számít bármit is? Szerintem semmit. Ráadásul a nyugat meg úgy csinál mintha ehhez az állapothoz nekik semmi közük nem lenne, és beállítja magát áldozatnak. Ez is egy fajta hazugság., csak ez szalonképesebb.Legalább annyi lehetne bennük hogy a kkor nyíltan kimondják hogy a szankciók miatt nincs gáz. E helyett még most is hazudoznak.
Nem azonnal akarják az európai országok megszüntetni az orosz gáz importját.
Az EU-ban vannak viták. Nem olyan centralizált rendszer mint az orosz. Meg nem csak a vezér döntése számít.
A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.Ez a szöveg kissé anakronisztikus: " szankciók miatt zsarolnak" Maga a "szankció" egy zsarolási forma, arra csupán tükörválaszt adnak...
" Japán ami nyersanyag nélkül is gazdasági nagyhatalom." valóban, és ezt a 2. vh. alatt pontosan tudták maguk a japánok is, amikor az volt a vélemény, hogy vagy nyernek egy éven belül vagy mindent elveszítenek...
A "nyersanyag nélküli gazdasági nagyhatalom" percek alatt tud összedőlni, ha kirántják alóla a nyersanyagot...
Ugyanezt próbáld meg az oroszokkal: nem fog menni!
Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?Semmi zsarolás nincs ebben, háború van. Az oroszok részéről logikus döntés megtalálni az optimum pontot európa gazdasági megfektetése és a saját profitjuk maximalizálása között.
Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.Az orosz kormányzat nem komolytalan, csak uszít. Csalogatják a lengyeleket, a románokat és a magyarokat is bele a konfliktusba. Aztán meg jól elvernek minket, ha bemegyünk Ukrajnába.
A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.Végeredmény szempontjából ez számít bármit is? Szerintem semmit. Ráadásul a nyugat meg úgy csinál mintha ehhez az állapothoz nekik semmi közük nem lenne, és beállítja magát áldozatnak. Ez is egy fajta hazugság., csak ez szalonképesebb.
Ez amit írsz egy tényektől független narrációja az eseményeknek. Se te, sem én, se más nem tudja, hogy Putyin azért nem támadott 8 évig, mert nem volt felkészülve, vagy azért, mert megpróbálta háború nélkül megoldani ezt. De:Putyin azért próbálkozott tárgyalásokkal mivel akkor nem látott esélyt a katonai megoldásra, főleg amiatt mert akkor még nem tartotta felkészültnek az orosz gazdaságot egy esetleges katonai akció miatt bekövetkező nemzetközi szankciók hatásaira, megjegyezem sokak szerint ezen ok miatt nem rendezte le Putyin 2014-ben katonailag a kérdést.
Ami pedig az orosz támogatást illeti egyrészt az az orosz támogatás már 2014 augusztusában megjelent a harctéren másrészt a donyecki felkelők Moszkva támogatásának tudatában kezdtek akcióba pl Mariupolba.
Attól még,hogy te szerinted nem volt legális Poroshenko megválasztása hivatalosan őt választották meg elnöknek, ilyen alapon bárki aki nem ért egyet pl a Fidesz idei áprilisi választási győzelmével azt mondhatja, hogy nem tekinti legálisnak a választást mert a Fidesz az elmúlt 12 évben neki megfelelően rajzolta át a választási körzeteket és alakította át a választási törvényt.De ettől még legálisan a Fidesz irányítja Magyarországot
veled az a legnagyobb baj (többek között), hogy folyamatosan elfelejted a világ (föld) nagyobbik részét. akik nem foglalkoznak a szankciókkal.
nagyfokú butaság kell ahhoz, hogy elhiggyük nem lesz kinek eladniuk a nyersanyagot. különösen annak tükrében, hogy napról napra nő az ellenfél (oroszok) tábora. mert az elhibázott usa/eu politika ezt eredményezi ...
Most hogy a lengyelek leépitették az orosz gázfüggöséget(egyébként nem ,de te csak hidd ezt a hülyeséget)most milyen függövé váltak?Addig ismételgették ÁÁÁmerika irányából az "orosz gázfüggöséget",hogy a gondolkodásra képtelen európaiak és a te fejedben is akkora nyomott hagyott,mint a retardált komcsi katonatisztek és rendörök fejében a tányérsapka.És ha majd ÁÁÁmerikai meg katari,meg izraeli gázfüggök lesznek a mostan elszállt árak többszöröséért,az biztos hogy sokkal jobb lesz nekik,söt még azt is elmondhatják majd,hogy ez minöségi csere volt.A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.
Az ideális nyilván az ha van nyersanyagod is és gazdaságod is, ilyen pl az USA. Az viszont szerintem még mindig jobb ha van gazdaságod nyersanyag nélkül, mintha nem lenne gazdaságod, csak nyersanyagod.
Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?
Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.
A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.
Nyíltak a szankciók? Locsolják a pénzt az oroszoknak, miközben a kissebbekre mutogatnak, akik nem sunnyognak.A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.
Az ideális nyilván az ha van nyersanyagod is és gazdaságod is, ilyen pl az USA. Az viszont szerintem még mindig jobb ha van gazdaságod nyersanyag nélkül, mintha nem lenne gazdaságod, csak nyersanyagod.
Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?
Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.
A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.
Gondolatrendörség.A soha meg nem nevezett európai értékek egyike.Saját állampolgárát szankcionálta az Egyesült Királyság orosz propagandatevékenység miatt | Kárpátinfo.net
Az Egyesült Királyság kormánya szankciókkal sújtott egy brit YouTubert, mert azt állítja, hogy oroszbarát propagandát terjesztett az ukrajnai invázió soránwww.karpatinfo.net