[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

1 órája még jött ukrajna felől gáz, most megint áll:


bayraktar vezérlőközpont vs orosz drón


ukránok szerint "sikeresen elfogták" az orosz drónt, mondjuk így érthető az is, hogy szerintük lelövik az orosz cirkáló rakéták felét o_O
qkucV4p.png



Ukrainian anon reporting in
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:

  • Missile strikes in Kiev region. 5 missiles were launched by Russia. What was the target, anons?
  • British intel claims that Ukrainian counter-offensive in Kherson region has begun
  • Today is the day of Christianization of Kievan Rus. The jew introduced a new holiday "Ukrainian Statehood Day" this day last year in order to show that Ukrainian statehood is more than a thousand years old.
  • Berlin authorities are bitching about unfair distribution of our disloyal whores aka (((refugees))) (https://www.faz.net/aktuell/ukraine...linge-werden-ungerecht-verteilt-18203363.html)
  • The kike's minion Danilov says that he would not hesitate to attack Russian territories if it would be needed.
  • The kike's minions sentenced a man to 5 years in prison for taking a picture of a Ukrainian warship in Nikolaev region. This sentence was later replaced with 1 year probation.
Ha a bejövő mennyiség megeggyezik a kimenővel akkor az eredő nulla. A szeptemberben lejáró szerrződésünket 2023 március végéig hosszabítottuk meg ukrajnával. A nem megszakítható gázszállítási szerződés értelmében akár napi 8 millió köbméterig szállítunk gázt. A gáz árát ukrajna azzal igyekszik csökkenteni, hogy a rajta áthaladó gáz tranzitdíjával csökkenti. Eközben a Naftogáz fizetésképtelen.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 606
16 323
113
Egyszeruen hihetetlen, sot tragikus mennyire nem ertitek a szlavokat. Nagyon nagy hiba, hogy nem tanultok meg egy szlav nyelvet sem, pedig azzal vagytok korulveve.
1. "Szlovakiat nem engedik az asztalhoz": a szlav Bulgaria a 2.vh-ban az oroszok ellen harcolt. A veresege utan a "buntetese" az lett, hogy megtarthatta del-dobrudzat. A pravoszlav romania az oroszok ellen harcolt. A buntetese az lett, hogy elvehette megint Magyarorszagtol eszak-Erdelyt. A hitler altal alapitott szlovakia az orszok ellen harcolt. A "buntetese" az lett, hogy ujra elfoglalhatott reszeket Magyarorszagbol. (Ellenben a nem szlav esztek, finnek, magyarok, nemetek,... kozul tobb millio civilt meszarolnak le buntetes keppen.) Erted mar? Szlovakia azert politizal most ugy ahogy, mert megteheti, mert meg igy is elobb adnak neki teruletet az oroszok mint Magyarorszagnak. Akkor tudom csak elkepzelni, hogy Magyarorszag kap valamit, ha a megfelelo pillanatban bevonul a magyar lakta reszekre, azt lehet, hogy elfogadna Putyin, mert akkor meg tudna ra ugy tekinteni mint nem-szlav fold. De a ruszin reszeket nem adhatja, elvesztene a hitelet a teljes szlav vilag elott. Ha viszont neki kell bevonulnia a teljes Karpataljara, akkor abbol mar semmit sem adhat, ez elvi kerdes. Nezd meg az azov-ot: itt sokan oromkodtek, hogy majd jol halalra kinozzak oket az oroszok amikor fogsagba estek. Nem ismeritek a szlavokat. Nyilvanvalo volt, hogy nem ez lesz, hiszen senki sem kinozza halalra a csalad fekete baranyat. Adsz neki egy pofont, megmondod, hogy tobbet ilyen ne csinaljon es kesz. Ha pedig a pofon tul nagy lett, akkor mentot hivsz, mert ha hulye is, de a mi hulyenk, erted? Aki ismeri a szlavokat az tudta, hogy ellatjak majd a sebeiket, kapnak enni-inni, majd az elso adando alkalommal kicserelik oket a sajat fogjaikra. Az azovosok szlavok, ennyi, tobbet tehetnek emg mint a magyarok, esztek, finnek,...
2. Lengyelorszaggal kiegyezni:
a)
es megis hogyan? Hogyan mondja meg a kormany azoknak a tobb millio embernek akik most az ukran menekulteket segiti, hogy ok most az ellenfeleink? Azt hiszed, hogy az ukranok nem ertenek, hogy a lengyelek es az oroszok megegyeztek a fejuk felett? Nem lenne belole polgarhaboru itt Lengyelorszagban? Persze az emberek gyorsan felejtenek es akik most az ukranokat segitik, lehet, hogy epp ok allnanak at a leggyorsabban az ukran ellenes oldalra, de ez azert eleg meredek.
b)
Tovabba: hogyan egyezhetne meg Oroszorszag azokkal a lengyel politikusokkal akinek a csaladtagjait ok gyilkoltak meg Smolensk-ben? Egy Kaczyński-val??? (igen, tudom, hogy az oroszok szerint amerikai nato kommandosok robbantottak fel a gepet Oroszorszagban, de a lengyel kormany nem igy gondolja)
c)
Tovabba: az oroszoknak meg kell tartaniuk valamennyi Ukrajnat, mert nem kell nekik az allamadossag. Az oroszok meg akarjak szerezni az egeszet, de tudjak, hogy a nyugati reszeket, majd csak kesobb szerezhetik meg, epp ugy ahogy a csecseneket: egy-ket generacio alatt az allamadossagban szenvedo maradekukrajna magatol akar majd csatlakozni, a mar az orosz foderacioban levo ukrajnahoz, epp ugy mint a csecsenek. Miert adnanak az ellensegnek (Lengyelorszag) akarmit is ukrajnabol, ha elobb-utobb az ovek lehet minden?
d)
A NATO-egyseg megbomlasarol: Lengyelorszag szilardabb hive a NATO-nak mint maga az alapito USA,... ennyit errol, semmilyen ilyen iranyu lepes nem lehetseges.

Osszefoglalva: tragikus, hogy nem ertitek a szlavokat. Be kell vonulnotok a magyar lakta reszekre, mielott Putyin vonul be, hatha legalabb az meglesz. Es vagy a szlovakokkal egyeztek meg, hogy ok meg a ruszin reszekre vonulnak be, a lengyel hatar menten, vagy az oroszokkal, hogy ok meg egy semleges ruszin utkozoallamot hoznak letre a ruszin-ukran lakta reszein Karpataljanak). Persze elvileg meg az is lehet, hogy a teljes Karpataljat megprobaljatok, de akkor vissza kell majd vonulnotok az oroszok elol, de lehet ez pl. alku alap, hogy jo, kivonulunk, de a deli sav a mienk, ...)
Bolgárok soha nem voltak szlávok; nyelvváltás eredménye, h ma ciril betűket és szláv nyelvet használnak.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡Az Izdeliye 305 nagy pontosságú rakéta pontos csapást mér az ukrán fegyveres erők ideiglenes telepítési pontjára Az Orosz Légierő nagy pontosságú légibombázó rakétáinak csapása a 72. gépesített dandár zászlóaljának Artemovszk település területén lévő ideiglenes telepítési pontján 70 főnyi személyi állományt és több mint öt páncélozott járművet semmisített meg.

Aresztovics mesevilág:
Arestovich ezt írja: "A Herson felszabadítására irányuló művelet, mondhatni, már elkezdődött."

A videóban pedig elmeséli, hogy az ukrán fegyveres erők (álmában) megtámadják Khersont: először Haimarokkal és 155 mm-es lövedékekkel támadnak, majd a gyalogsági offenzíva.

Arestovich azt is állítja, hogy nem dobják előre a gyalogságot ágyútöltelékkel – "mi nem így harcolunk" (igen, igen). „Ez még nem egészen a NATO háborús stílusa, de közelebb áll hozzá” – összegzi Arestovich.

⚡ Eközben Kherson régióban az Ukrán Fegyveres Erők 60. gyalogdandár zászlóalja teljesen elvesztette harcképességét az orosz légierő támadásai következtében.

Csak az elmúlt 24 órában ennek az egységnek több mint 130 katonáját likvidálták


❗️Az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flottája teljesen átvette az irányítást a Fekete-tenger északnyugati részén Ezt a Fekete-tengeri Flotta parancsnoka, Igor Osipov nyilatkozta, megjegyezve, hogy az orosz hadsereg harci tevékenysége a különleges hadművelet során lehetővé tette az Azovi-tenger dominanciájának megszerzését. "A flotta hajói és repülőgépei nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csapva megsemmisítik a kritikus ellenséges célpontokat, támogatják a szárazföldi csapatok támadó akcióit" - mondta.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 511
113
Herszon régió, egy Lancet pottyan le az ukrán BMP-re


Ukrán-belarusz határ:
Egy ukrán határőr (más források szerint TRO-s és ittas állapotban) gránáttal a kezében, "Allah Akbar" kiáltozással provokálta tüzet nyitásra a fehérorosz határőröket. Szerencséje volt, hogy a testvérei időben megállították.

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 003
113
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
Ne keressünk ott hasonlóságot, ahol nincs. Nekünk van egy hazánk több mint 1100 éve, amiből az idők folyamán, sajnálatos módon veszítettünk igen jelentős területeket minden védelmi próbálkozásunk ellenére. Ukrajna esetében viszont egy adott területhez csaptak, Ilyen-olyan területeket amik soha nem tartoztak oda és amikor létrejött Ukrajna, megörökölte ezen területeket is. Ennek az egésznek az abszurditását mutatja, hogy U. egy Kárpátaljáért vívott harcban velünk szemben, honvédő háborút folytatna. Félreértések elkerülése végett jelzem, a példa csupán a szemléltetés kedvéért van, mivel nem tartom szerencsésnek az ukrán háborút és a mi honvédő harcainkat egy mondatban hasonlóvá tenni.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
A 2. ponttal kapcsolatban csak pár mondat. Nemcsak az orosz, az európai gdp is zsugorodik. Ezen kívül én per pill nem látok semmi konkrét tervet az EU részéről ami arra irányulna, hogy a szükséges gáz mennyiséget hogyan fogja pótolni, úgy, hogy az olyan szinten működjön mint a szankciók előtt. Még csak körvonalazódni sem látszik az, hogy a szükséges mennyiséget, hogyan fogják tudni tartósan pótolni. Szóval Európa is ugyanannyira megszívja.
Aki ezen nyer az USA.Orozs befolyást hosszú távon csökkentik Európában.Pala gáz,olaj kitermelés csúcson van."Fegyverlobbi"sorra zsebeli be az Európai megrendeléseket(pl"Cseh F35).Orosz gáztól legjobban Közép Európa ,Németország függ.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
Ne keressünk ott hasonlóságot, ahol nincs. Nekünk van egy hazánk több mint 1100 éve, amiből az idők folyamán, sajnálatos módon veszítettünk igen jelentős területeket minden védelmi próbálkozásunk ellenére. Ukrajna esetében viszont egy adott területhez csaptak, Ilyen-olyan területeket amik soha nem tartoztak oda és amikor létrejött Ukrajna, megörökölte ezen területeket is. Ennek az egésznek az abszurditását mutatja, hogy U. egy Kárpátaljáért vívott harcban velünk szemben, honvédő háborút folytatna. Félreértések elkerülése végett jelzem, a példa csupán a szemléltetés kedvéért van, mivel nem tartom szerencsésnek az ukrán háborút és a mi honvédő harcainkat egy mondatban hasonlóvá tenni.
Első világháború után Károlyi Mihály pacifizmusa miatt szinte teljesen lefegyverezték a frontról hazatérő haderőt!Lényegében"letolt"gatyával iratták alá velünk a Trianoni békeszerződést nem is nagyon volt mivel megvédeni legalább a többségében magyarok lakta területeket.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Hisztike... Egy Churcill, De Gaul, Bismarck sosem csinált volna ilyen bohóckodást.


Ennyit a NATO bővítésről:

Erdogan says that no attempt has been made to honor his demands, and has revealed that the "united" NATO cucks still can't get even 50% of their members to sign the expansion documents. Because Erdogan is a pimp, he's not actually in his office until october, so nothing can even happen until his vacation ends.
Erdogánnal a Svédek és a Finnek is törököt fogtak! :oops: :D
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.
Lavrovék tovább exportra, különösen Ukrajnába nem adnak gázt. Nem is adtak.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
SEMMIT nem tudsz az azovosok jelenlegi helyzetéről. Már ezer meg 1 lehetőség lett volna, hogy kicseréljék őket. Nem fogják...

Vagy nem tudod, vagy nem akarod megérteni, amit leírtam. A lengyelek megmentőként fognak bevonulni. Az ukrán lakosság az összeomló hadsereg és vezetés után megmentőként fogja kezelni a bevonuló lengyel csapatokat. Ebben a forgatókönyvben nem kell semmilyen narratívát váltani, mert

Ha egy ilyen ajánlattot bedobnak az oroszok, lehet, hogy a lengyelek maguk állítják félre Kaczynski-t. A kiegyezés opciója nem nagyon tűrné meg az öreget így sem, meg úgy sem. De mintha - nem vagyok feltétlen politikailag képben - Kaczynski már különben is félreállt.

Miért örökölne államadósságot? A Krím elfoglalásával és annektálásával sem vett át semmilyen adósságot Oroszország. Ha megszűnik az önálló Ukrán Állam, akkor ott bukják a hitelezők a pénzüket.

:rolleyes:
A NATO egység megbomlása nem azt jelenti, hogy feloszlik a NATO, hanem azt, hogy nem tudnak egységben fellépni. Márpedig ha elkezd igen rosszra fordulni a gazdasági és alapellátási helyzet, akkor ott lesznek ellenállások. Mind EU mind NATO szinten.
Jaj....
1. Ezen a honlapon volt 100 hir, hogy az azovosokat kezelik az oroszok, meg a voroskeresztet is rajuk hivtak, majd kicsereltek oket. Vagy azt mondod, hogy az orosz hirek itt hazugsagok? Ugye nem.... :rolleyes:
2. Komolyan? Mi dontsuk meg Kaczyński-t mert nem egyezik ki az oroszokkal??? Hany magyar politikus bukott meg eddig azert mert nem egyezett ki a romanokkal???
3. Allamadossag: persze hogy nem orokolt, hiszen megmaradt Ukrajna, az adossag Kieve! De ha Kiev onkent vagy sem csatlakozik Oroszorszaghoz, akkor az adossag is jon vele. Es mondhatod, hogy ez az oroszokat majd nem erdekli, de a valosagban fogja, ha ez miatt megdragulnak a hiteleik. Szoval meghagynak egy maradekukrajnat, mar csak ez miatt is. Es nem, nem adjak Lengyelorszagnak, azert mert nekunk nem kell, akkor sem ha szeritned nekunk kellene, es azert sem mert orommel lepnenek fel az oroszok az ukranok vedelmeben kiuzve a gaz nyugati lengyel hoditokat. Ennel nagyobb szivesseget nem is tehetnenk az oroszoknak, minthogy megtamadjuk (bekefentartokent is akar) Ukrajnat, akkor nem ketto, hanem egy generacio alatt vagynanak vissza Oroszorszagba az ukranok. Ugyanis az arulot mindenki jobban utalja mint az ellenseget.
4. Te komolyan olyan hulyenek nezed a politikusokat, hogy majd hagyjak hogy a NATO egyseget az oroszok megbontsak??? Nem epp ezert van most haboru? Nem azert mert a NATO egyseges Oroszoorszag ellen? (akkor is ha par orszag nem lelkes).
(oke, mondjuk ebben lehet igazad, nem tudom eldonteni, hogy a magyar vagy a lengyel politikusok hulyebbek-e...)
De osszefoglalva: te, aki egyetlen szlav nyelvet sem beszelsz, talan elo ukrant sem lattal meg soha nyilvan jobban tudod hogyan elunk es gondolkozunk. En kerek elenzest, mindenben igazad van!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Jaj....
1. Ezen a honlapon volt 100 hir, hogy az azovosokat kezelik az oroszok, meg a voroskeresztet is rajuk hivtak, majd kicsereltek oket. Vagy azt mondod, hogy az orosz hirek itt hazugsagok? Ugye nem.... :rolleyes:
2. Komolyan? Mi dontsuk meg Kaczyński-t mert nem egyezik ki az oroszokkal??? Hany magyar politikus bukott meg eddig azert mert nem egyezett ki a romanokkal???
3. Allamadossag: persze hogy nem orokolt, hiszen megmaradt Ukrajna, az adossag Kieve! De ha Kiev onkent vagy sem csatlakozik Oroszorszaghoz, akkor az adossag is jon vele. Es mondhatod, hogy ez az oroszokat majd nem erdekli, de a valosagban fogja, ha ez miatt megdragulnak a hiteleik. Szoval meghagynak egy maradekukrajnat, mar csak ez miatt is. Es nem, nem adjak Lengyelorszagnak, azert mert nekunk nem kell, akkor sem ha szeritned nekunk kellene, es azert sem mert orommel lepnenek fel az oroszok az ukranok vedelmeben kiuzve a gaz nyugati lengyel hoditokat. Ennel nagyobb szivesseget nem is tehetnenk az oroszoknak, minthogy megtamadjuk (bekefentartokent is akar) Ukrajnat, akkor nem ketto, hanem egy generacio alatt vagynanak vissza Oroszorszagba az ukranok. Ugyanis az arulot mindenki jobban utalja mint az ellenseget.
4. Te komolyan olyan hulyenek nezed a politikusokat, hogy majd hagyjak hogy a NATO egyseget az oroszok megbontsak??? Nem epp ezert van most haboru? Nem azert mert a NATO egyseges Oroszoorszag ellen? (akkor is ha par orszag nem lelkes).
(oke, mondjuk ebben lehet igazad, nem tudom eldonteni, hogy a magyar vagy a lengyel politikusok hulyebbek-e...)
De osszefoglalva: te, aki egyetlen szlav nyelvet sem beszelsz, talan elo ukrant sem lattal meg soha nyilvan jobban tudod hogyan elunk es gondolkozunk. En kerek elenzest, mindenben igazad van!
Én pl beszélek úgyahogy oroszul, láttam ukrán embert, voltam ukrajnában is, a donbaszon is átutaztam Oo felé. Vannak lengyel ismerőseim is, a normálisabbja már rég otthagyta lengyelországot. Rendőrök még korruptabbak a hoholoknál, mint az oroszoknál. Pedig az orosz kopók sem a leg becsületesebbek.
Az ukránok meg mindigis egy geci, szarháziak voltak. Határnál MINDIG szivattak, mindig kellett valamit adni a retkeknek.
Szóval én pl. tudom, hogy hogyan gondolkodtok. Szarul.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Én pl beszélek úgyahogy oroszul, láttam ukrán embert, voltam ukrajnában is, a donbaszon is átutaztam Oo felé. Vannak lengyel ismerőseim is, a normálisabbja már rég otthagyta lengyelországot. Rendőrök még korruptabbak a hoholoknál, mint az oroszoknál. Pedig az orosz kopók sem a leg becsületesebbek.
Az ukránok meg mindigis egy geci, szarháziak voltak. Határnál MINDIG szivattak, mindig kellett valamit adni a retkeknek.
Szóval én pl. tudom, hogy hogyan gondolkodtok. Szarul.
Nem rolad beszeltem, hanem a magyarokrol, te tudom, hogy orosz provokator vagy. Nem szemelyes, ertem, hogy ez a dolgod, az ukranoke meg a masik. Ilyen a vilag.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Első világháború után Károlyi Mihály pacifizmusa miatt szinte teljesen lefegyverezték a frontról hazatérő haderőt!Lényegében"letolt"gatyával iratták alá velünk a Trianoni békeszerződést nem is nagyon volt mivel megvédeni legalább a többségében magyarok lakta területeket.

Nem letolt gatya volt a tragikus, hanem, hogy magyarországon kun b., és csapata által a bolsevizmus átvette a hatalmat.. Azzal meg is pecsételődött a sorsunk.. Ugyanis a vörös szélsőséges anti imperialista ideólógia zászlaját magasra tartva, a győztes antant összesz@rta magát, mármint, hogy náluk is felüti a fejét ez az invazív ideólógia, amitől főleg az elitek rettegtek, ezért szabadkezet adhatott a környező népek imperializmusának.. A leninék meg jól beintettek, és nem segítettek, holott ha az expartnerüket az oláhokat betámadták volna, akkor nem tudtak volna minden mozgosíthatott katonájukkal elfoglalni uszkve 160k km2-t.... Egyúttal kapóra jött az ellenségeinknek, hogy tökéletes háborús bűnbaknak bélyegezzenek, és mindent a magyarok számlájára lehetett írni, még akkor is ha hazugságok voltak... Pl.: a habsburgok bűneit is simán ránk kenhették.. De amíg az 1.vh után bolsevizmus volt a bűnünk, addig a 2.vh után, náci kollaboráció, és irredentizmus lett a kollektív főbűnünk..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 019
23 458
113
Tovabba: az oroszoknak meg kell tartaniuk valamennyi Ukrajnat, mert nem kell nekik az allamadossag. Az oroszok meg akarjak szerezni az egeszet, de tudjak, hogy a nyugati reszeket, majd csak kesobb szerezhetik meg, epp ugy ahogy a csecseneket: egy-ket generacio alatt az allamadossagban szenvedo maradekukrajna magatol akar majd csatlakozni, a mar az orosz foderacioban levo ukrajnahoz, epp ugy mint a csecsenek. Miert adnanak az ellensegnek (Lengyelorszag) akarmit is ukrajnabol, ha elobb-utobb az ovek lehet minden?
próbálom megérteni amit írsz,de ezt a részét nem értem ..
miért kellene megtartaniuk az oroszoknak bármilyen Ukrajnát is ? az államadósság miatt ?
ha megszűnik Ukrajna létezni mint állam,akkor ki fizeti ki az államadósságát ? meg egyébként is milyen államadósságot ? amivel tartozik az oroszoknak ?
szerinted ha az eddig ismert Ukrajna kb 1/4-ed részét elviszik az oroszok érdekli őket "némi" ukrán adósság ?
de ha az egészet be is húznák,akkor kinek tartoznak onnantól maguknak ?
az meg gondolom neked is világos,hogy a nyugati fegyverek és támogatások miatti ukrán tartozást pont nem az oroszok dolga rendezni,mivel ellenük irányult.

ez kb olyan mint amikor elemzők megállapítják hogy a Föld adóssága XY billió dollár .. de kinek tartozunk a Napnak ? a Szaturnusznak ? vagy kinek ? :)



én nem hiszem hogy annyira ellenezné a történelmi lengyel területek megszerzését a Szejm, és mint írtam egyszer véleményem szerint jelenleg Ukrajna legbiztosabb túlélési esélye egy lengyel-ukrán perszonálunió lenne .. ahol nyilván nem az ukránok fognak diktálni
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 423
4 504
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Nem rolad beszeltem, hanem a magyarokrol, te tudom, hogy orosz provokator vagy. Nem szemelyes, ertem, hogy ez a dolgod, az ukranoke meg a masik. Ilyen a vilag.
Provokátor lennék? Oké..
Szerintem meg te provokálod itt a Magyarokat a baromságokkal, hogy nem beszélünk szláv nyelvet. Miért is kéne egy Magyarnak szláv nyelvet beszélnie? Akinek kell, az beszél.
Na mind1.