[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
Egy újabb videó arról, hogy megcáfolhatatlan bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy ukrán nácik végeztek ki orosz hadifoglyokat

Az első videón orosz katonákat vittek autóval a mészárlás helyszínére, a másodikon a nácik már a kivégzés után visszaéléseket követtek el a katonaság holttestén. A borzalmas felvételek összehasonlítása után világossá válik, hogy ugyanazokat a foglyokat ábrázolják, és mindkét videó ugyanazon ukrán nácik atrocitásainak bizonyítéka. A videofelvételeken a hóhérok arca és azonosító jelei láthatók.

Így a Readovka csatorna által végzett elemzés az UAF fegyveresei bűncselekményeinek dokumentált ténye. Az orosz foglyok gyilkosait még nem büntették meg, és a világ közössége semmilyen módon nem reagált "Ukrajna védelmezőinek" ezekre az atrocitásaira. Mindazokat, akik részt vesznek az ilyen embertelen cselekményekben, szigorúan meg kell büntetni.

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Sorosgyurka megküldte a selyemzsinórt a minap, a dögkeselyűk ma már ugranak is.
Nekem is úgy tűnik, hogy a nyugati média készíti elő azt hogy szabadesésbe hagyják zuhanni Ukrajnát. Pár napon belül kiderül, de egyre több "érdekes" hangot lehet hallani nyugatról.

Lehet hogy az "Ukraina Project" ennyi volt?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
Az orosztüzérségi csapás következtében kigyulladt egy BTR- 80-as páncélozott szállítójármű és az Ukrán Fegyveres Erők egy kisteherautója a "Respublika Most" ellenőrzőpontnál, amely a DKAD feletti befejezetlen híd alatt, Peski falu bejáratánál található.

Ukrán katonák mentik ki a fennmaradt ingatlan maradványait.

RE65WkaGoFs.jpg




Donyeck, ismét a vasúti állomás épületét lőtték.

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 360
93
Ezt mond azoknak, akik folyamatosan az iraki, gyengébbek kedvéért sivatagi, hadszíntérrel példálóznak, hogy bezzeg az USA.
Valahogy ilyenkor nem merülnek fel ezek a dolgok.
De amúgy persze teljesen jogos.
Mit mondjak, volt párszor dolgom szobatudósokkal.

- Vízerőmű témában: a kis tudós kidobta az adu ászt, hogy Magyarországon könnyű lenne vízerőműveket (így többes számban), mert Magyarország domborzati viszonyai Felső-Ausztriával azonosak. Én, meg mint a reklámbeli postamaci, majdnem hanyatt vágtam magam.

- Migránsozós témában: a migránsoknak sokkal egyszerűbb lenne Horvátországon, Szlovénián, Ausztrián keresztül Németországba jutni. Hát, igen, sokkal könnyebb tagolt, hegyvidékes területen mászkálni, mint Belgrádtól síkvidéken menni.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 360
93
A

Az Árpád-vonal áttörése és az afganisztáni háboru között semmi párhuzam nincs.A földrajzi viszonyok abban hasonlóságot mutatnak hogy az Árpád-vonal ruszin része határos volt a Szovjetunióval ahogy Afganisztán is.Fogalmam sincs hogy mit akartál mondani ezzel a hozzászólással mert a mudzsahedinnek és az Árpád-vonal áttörésének semmi köze egymáshoz,ne nagyon eröltesd,mert erösen off topic,nem beszélve arról hogy a legcsekélyebb értelemben sem tudtad értelmezni amit irtam.
Én kérek elnézést, hogy egy ilyen topikban feltételeztem, hogy aki ide ír, az tisztában van azzal, hogy háborús helyzetben mit is jelentenek a földrajzi viszonyok és azok jelentősége.

Akkor szájbarágósan: földrajzi viszonyok -> domborzati viszonyok -> terepviszonyok.

Az Árpád-vonalat csak rásegítő kérdésként említettem meg. Az Alföld közepén semmi jelentősége nem lett volna, de a Kárpátokban. No, a Kárpátok lankás kis dombok az Afganisztánban levő hegyek mellett.

Ha továbbra sem érted, akkor kérdezd meg azokat a topikolókat, akik Afganisztánban esetleg Koszovóban szolgáltak.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Nekem is úgy tűnik, hogy a nyugati média készíti elő azt hogy szabadesésbe hagyják zuhanni Ukrajnát. Pár napon belül kiderül, de egyre több "érdekes" hangot lehet hallani nyugatról.

Lehet hogy az "Ukraina Project" ennyi volt?
Az "Ukraina Project" nevü Excel tábla - befektetések - várható nyereségek - oszlopai, számszerűleg a negatív irányba billentek. Ennyi...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 431
113
Közeleg a tél...!!!!!!
Oktoberben a falevelekkel az ukran zaszlok is lehullanak remelem.
Minnel elobb eltakaritjak ezeket innet a szomszedbol annal jobb mindenkinek. Brusszel meg talan bukik ezekkel, csak kifagynak telen majd ott nyugaton.
Legyen vege mielobb, nehogy tovabbgyuruzzon.

Kaprosok tuz alatt.

Ujabb ukran ornagy tavozott Banderahoz.

Ukran harckocsi zaszloalj parancsnok is vele ment.

Tos 1 ujra akcioban.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113
3 db (állítólag) ukrán tank megsemmisítése, madártávlatból, kivételesen nem krumpli minőségben. Rengeteg másodlagos robbanással - ezek valószínűleg meg voltak pakolva lőszerrel rendesen.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Nekem is úgy tűnik, hogy a nyugati média készíti elő azt hogy szabadesésbe hagyják zuhanni Ukrajnát. Pár napon belül kiderül, de egyre több "érdekes" hangot lehet hallani nyugatról.

Lehet hogy az "Ukraina Project" ennyi volt?
A F.O.S média Európai cirkuszában lévő, leggyorsabb szélkakassal rendelkező bábukat kel figyelni, akiknek az új irányba állása mutatja az uralkodó szélirány váltását, és a szintársulat előveszi a már egy két hónappal ezelőtt megírt "Új szelek fújnak, elfogyott az oszható lóvé" kottát, mert most az következik..
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
⚡Az éjszaka folyamán az RF fegyveres erőinek és a DPR hadseregének aktív akcióiról számolnak be Marinka és Ugledar térségében, valamint az RF fegyveres erőinek támadó műveleteiről Nikolajev irányában Blagodatnoje térségében. Eredményük valószínűleg holnap reggel lesz világos.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma számos nyilatkozatot tett:
- A fegyveresek páncélozott járműveket és MLRS-eket helyeztek el a druzskovkai líceumban;
- A zaporozsjei atomerőműben az ukrán támadások miatt bekövetkező esetleges baleset következményei fenyegetik Európát;
- A DPR-beli Szlavjanszk külvárosában az ukrán fegyveres erők provokációt készítenek elő civilek halálával;
- Ukrán fegyveresek a Konka folyón átívelő híd felrobbantására készülnek Zaporozsje térségében;
- Az ENSZ továbbra is megakadályozza, hogy a NAÜ felügyelje a Zaporizhzhya Atomerőmű állapotát;
- Közel 50 tonna segélyt juttattak el az LPR, Kharkiv és Kherson régió lakosaihoz.
--
Mi lesz, addig fogják lőni a retkek az erőművet, míg be nem robban?

Az amerikai tisztviselőknek aggodalmaik vannak Ukrajna vezetése miatt, és nem bíznak Zelenszkij elnökben – írja Thomas Friedman, a New York Times neves rovatvezetője. Feliratkozás: @RussiaUSA

Sniper akcióban:

Lol

Hoholok náciskodnak:

Drón problémák a hoholoknál: